Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3199 üzenetére
ez a kód hibásan értelmeződik ie-n:
"W3C CSS érvényesítő eredménye ................../uniotender2011.css (CSS level 2.1)
Gratulálunk! Nincsenek hibák
A dokumentum érvényesítése CSS level 2.1 alapján történik!
Hogy olvasói láthassák, gondot fordít arra, hogy weboldala mindenhol olvasható legyen, ezt az ikont minden oldalra kiteheti, melyet érvényesítettünk. Itt az XHTML, mellyel hozzáadhatja az ikont weboldalához:"no comment, kellet írjak egy uniotender2011_ie.css-t, amit if ie esetén betöltök
-
Sk8erPeter
nagyúr
pontosan... Az rohadt fontos ám tényleg, fontosabb, minthogy azzal erősítenék a saját hírnevüket, hogy csinálnak egy végre használható böngészőt, aminek a felülete, a sebessége és a szabványkövetési (vagy ajánlás) dolgai is rendben vannak - de az úgy tűnik, nem megy nekik, és az a szomorú, hogy még mindig nagyon nagy arányban használt böngésző az a fostalicska hányadék IE.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3197 üzenetére
hát igen. képtelenek voltak az ie8-at 2011-re is olyan formába hozni, hogy egy 100% valid css2 kódot elfogadjon if ie sorok nélkül, inkább csináltak egy silverlightot maguknak
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudnám izomból verni a fejét a falba az olyan okostóniknak, akik inkább kitalálnak egyedi, plugint igénylő szabványszerűségeket saját marketingjük, cégnevük erősítése érdekében (Adobe, Microsoft, stb.), minthogy most is (korábban nyilván voltak jó ötleteik a MS-nak is - lásd innerHTML, stb.) letegyenek valami igazán érdemit az asztalra pl. a HTML5, CSS3 vagy más, jövőbe mutató technológiák, esetleg a korábbi meglévő ajánlások, szabványok továbbfejlesztése érdekében...
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3195 üzenetére
és SL-ben nem működik a scrollozás sem tapipadról
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi.
És ez az oldal is erősíti a Flash-használók táborát.Egész véletlenül az egész oldal Flash-re van építve...
Pfujjj...
Ráadásul ami az ilyenekben a legszarabb, hogy még az a rohadt Flash a billentyűparancsokat is kisajátítja, itt ha belekattintok a középső mezőbe, akkor még a fülváltásra szolgáló Ctrl+Tab sem megy...
Ezenfelül pl. Chrome-ban beállítottam (jelenleg mondjuk épp Operát használok), hogy a Flash-es cuccokat ne töltse be, csak kattintásra. Hát fasza, amikor egy egész oldalból semmit nem látok, csak akkor, ha belekattintok, tehát nem csak a nagyon szükséges részeket töltik be Flash-sel...Amit a leginkább nem értek, hogy pl. mi a jó büdös francnak kell Flash-sel megvalósítani még az alsó fejlécet is, ahol nyilván statikus infük vannak, a többi dizájnolást meg meg lehetne oldani CSS+JavaScripttel is. Ráadásul szerintem kevesebben tiltják a JavaScriptet a böngészőjükben, mint mondjuk a Flash-t. Legalábbis remélem.
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3193 üzenetére
állítólag van ennyin
http://riastats.com/ -
Sk8erPeter
nagyúr
Na, hát én felhasználóként is elvből és élből gyűlölöm az ilyen Silverlightos és Flash-es baromságokat... Bár az még az elfogadható kategória, amikor valaki betesz egy Flash-es reklámfejlécet, mert az úgy véli, jól néz ki, amikor mozog a reklám. Van, amikor tényleg. De amikor egy egész oldalt arra épít valaki, az nevetséges. Az ilyen oldalakról a lehető leghamarabb menekülök.
A fejlesztő, akiről írsz, valószínűleg menthetetlenül gyökér.
A korrektség jegyében azért közöld majd az oldal tulajával, hogy szart se ér az a három hónapnyi munka.===
(#3190) cucka:
"A gépek ~60%-án van silverlight"
Már ilyen sok?
Van ez annyi tényleg? -
Brown ügynök
senior tag
Ezért nem fogok én soha magamtól Flash-ben, Silverlight-ban weboldalt írni (kivéve ha a cégnél erre utasítanak) mert ezek nem minden gépen vannak fent, nem minden user szereti.
Személy szerint még a js-t is minimalizálom, próbálom megoldani CSS-sel vagy szerver oldalon. Az más kérdés, hogy utálom a js szemantikáját.Bár az AJAX egy jó találmány.
-
cucka
addikt
A gépek ~60%-án van silverlight, ami azt jelenti, hogy a maradék 40-en nincs, tehát ezeket a felhasználókat az ügyfeled elveszíti. Ha az ügyfeled nem egy farok, akkor kifejezetten hálás lesz neked, ha ezt közlöd vele. (Ha az a fajta ügyfél, aki nem ért hozzá, de mégis mindent jobban tud, akkor nem kell erőltetni sztem
)
(Igazából mindegy, hogy hány % linuxos, meg iphone-os, mert a windows-os gépek jó részén sincs Silverlight, és ha a júzer Silverlight-os oldallal találkozik, akkor a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy nem fogja megnézni azt az oldalt)
-
biker
nagyúr
napokban volt egy érdekes emailválásom egy fejlesztővel.
partnerem kért grafikát, mert X csinálja neki a weblapját.
apróhirdetős
3 hónapja hallom, hogy készülnos, ember silverlightban készíti, és ebben is fog futni.
mondom, ok, de kicsit ez korlátoz, nem?
- engem az 1% linuxosok nem érdekelnek.
- figyi, nálam a min 6% other os, de van olyan oldalam, amin 74%win, 26% a többi (osx, linux, stb)
- de a silverlight tök jó, és minden böngészőn egységes.
- kivéve, amin nem jelenik meg.
- de a php nem jó, XYZ okok miatt, sokkal jobb és gyorsabb a silverlight, SOAP, Json, mint a php direkt mysql kapcsolattal
- ok, de mi lesz az összes kizárt iphone, ipad, tablet(android) smartphone tulajjal?
- ugyanmár, ios-be sincs flash se, meg kevés iphone és ipad van, az android gagyi szar, 20-30 app van a marketben () és gagyi a piac. és a silverlight az jó
na itt feladtam, csak nem tudom, a lap leendő gazdája mit szólna ehhez? nem ért hozzá, röhögve megvezetheti a tag.
nekem a webshopomba egy év alatt 1300 látogató jött nem windows alapon...
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #3185 üzenetére
Köszi a linkeket, átnézem őket.
Remélem azért, hogy nem kell éveket várni még, mire az ilyen cuccok is "natívan" formázhatóak lesznek
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
spammer #3184 üzenetére
Ez elvileg cross-browser és JavaScript használata nélküli megoldás egy kis checkboxokra alkalmazott stílus használatára: [link].
Ez is hasznos olvasmány lehet, hogy hogyan viselkednek a stílussal ellátott checkboxok a különböző böngészőkben: [link].Egyébként a JavaScriptes utólagos formázást nyugodtan bevetheted, a felhasználók többsége valószínűleg úgyis azt támogató böngészőben fogja nézni az oldaladat (vagy amiben nincs letiltva a JS), aki mégsem, az legfeljebb a hagyományos checkboxot fogja látni, de ez igazából nem is lehet nagy probléma - nem ezen múlik egy oldal dizájnja, bár nagyon fel tud dobni egy oldalt néhány ilyen bevetett apró trükk az elemek formázására.
-
spammer
veterán
A checkbox formázást (css) még mindig nem támogatják a böngészők ugye? Vagyis javascript hack nélkül még mindig nem oldható meg sehogy a formázás, ugye?
Vagy van rá, valami nagyon egyszerű és gyors megoldás? 2-3 checkboxról lenne szó, ha sokat kell variálni, akkor nem éri meg szórakoznom vele.
-
ledger
tag
köszönöm szépen a segítséget.
-
ledger
tag
Sziasztok !
Nekem kicsit más témába kellene segítség de talán idefér.
Van egy web oldal ahonnét leszeretnék tölteni egy videót de semmi mással nem sikerült a videót elindítani mint Internet explorerel amibe nincs olyan beépülö mint pl a mozillánál a downloadhelper ezért nem is mentem vele semmire próbáltam egy olyan progival is amibe a URL-t másoltam de az volt a válasz hogy nem ismeri az URL-t talán mert HTML-re végződik ?
Hogy lehetne ezt letölteni? http://www.tarvizio.hu/hetszergorbe.htmlsegítségeket előre is köszönöm.
-
Inv1sus
addikt
Én is pont ezt a részét szeretem a melónak pedig. Mondjuk én sose úgy mentem ki a darabokat, hogy rétegenként, hanem szépen kivagdosom őket a designképből.
A keresztplatformos fejlesztést meg úgy lehet megcsinálni, hogy megtanulod, mi a problémája egy adott böngészőnek: Pl ie7-nek (IE6-ra már nem fejlesztek, csak külön zsetonért). Utána már lekódolásnál erre figyelve nem kell majd javítani semmit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #3178 üzenetére
Mondjuk szenvedést legtöbbször inkább a fejlesztőknek okoz...
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3176 üzenetére
de van olyan, mint a saját oldalamon van
sokan beszóltak érte, de le...om -
biker
nagyúr
Az egészben az a szép, hogy MINDEN böngészőn jó az oldal most, kivéve: internet explorer
most jön a "hekkeljük szét amig nem olvassa jónak az ie" folyamat.
ezt mindennél jobban utálom. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát igen, ez így kicsit gány, hogy a PS mindent széjjeldob külön fájlokba, dehát végül is automatikusan végzi a melót, mit is lehet várni ilyen kód- és fájlgenerálástól.
Egyébként az oldal, amit priviben küldtél, végül jó lett, gondolom akkor ez a "manuális" megoldás.Bárcsak érdekelne a dizájn, és nem unnám meg kb. 10 perc után, akkor biztos sok örömömet lelném benne, de sajnos pont azt a részét kedvelem a webfejlesztésnek, amit igazából az end user úgysem lát.
Mondjuk az is igaz, hogy végül is az is egyfajta dizájnolás (és azt látja a felhasználó), ha AJAX-osítom az oldalt, sok kliensoldali ellenőrzés van benne, szép kis réteges figyelmeztető ablakokat dobálok fel, nem a klasszikus alert() függvénnyel a böngésző saját ablakkezelő akármijét, stb. Végül is ezekkel is csak mostanában kezdtem el igazán szarakodni, aztán ki tudja, lehet, hogy egy év múlva meg már a Photoshop topicba fogok írogatni, nem ide.(na, most feldobtam a labdát, hogy "na, az végre jó lenne"
)
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3170 üzenetére
Igen, errol van szo (ment pm is)
Sajnos a ps sajat export layers to files funkcioja se jo, mert az osszes elemet kinyomja egyenkent pngbe, de az ismetlodoket, textet, mindent, lesz vagy 170 file folosbe
A psd2css fele megoldasok is ezert rosszak, mert minden tartalmat outlineba tesz es exportal, nem kezelhetoIgy szepen a szukseges layereket kivettem pngbe, felvagtam ugy, ahogy szukseges, megterveztem a div class es id elemeket, megirtam, egy fel napig bughuntingoltam, miert nem jo helyen jelenik meg az adott div, es kesz
Most jon majd a php keretrendszerre illesztes inditasa -
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt most hogy érted? Megvan a dizájn terve Photoshopban, neked azt kell lekódolni CSS-re, hogy úgy nézzen ki az eredmény, mint a terv, vagy van erre valami exportálási lehetőség PS-ből? Sosem foglalkozom igazán a dizájnnal, csak amennyit muszáj, úgyhogy csak érdeklődöm, hogy erről is tudjak.
-
biker
nagyúr
de rühellek CSS lapot készíteni nulláról, photoshopból
gusztustalan meló -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3166 üzenetére
az én kedvenceim:
"nem kell webáruház, csak egy weblap, ahol fel vannak sorolva a termékek, és meg lehet rendelni"
értem, nem kell autó, csak egy 4 kerekű motoros eszköz, amivel el lehet menni kirándulni?"és akkor ez a webáruház ez tudja, hogy mennyi van raktáron és számlát is készít?"
hogyne, sőt könyvel és apeh felé jelent ügyfélkapun -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pentium4 #3165 üzenetére
Hát bocs, akkor lehet, hogy félreértettem az eredeti kérdésedet, mert számomra kicsit zagyva volt a problémaleírásod, miután egy darab mondatod 8 sorból állt, és nem igazán részesítetted előnyben a mondataid megfelelő tagolását (hadd idézzek: "pl mp3lejaszo.html ott felvan sorolva 5db mp3player és kiválasztom a 2.at hogy 4gb mp3 player alatt van egy rendel gomb és ha rákatollok akkor átugrik a rendel.html re és a modell és modellszám mezőt kitölti a kiválasztott modell adataival").
Bocs már, ha ezek szerint ennyire egyszerű volt a problémád, csak nekem nem sikerült felfogni ezek szerint, pedig olyan egyértelműen írtad le.
-
pentium4
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3164 üzenetére
egy szóval se említettem hogy ingyen csináljon nekem bárki is egy webshopot! sőt még webshopról se beszélünk, nemtom honnan vetted, egy egyszerű kódrészletet kértem amivel meglehet oldani amit szerettem volna!
és RedSign kolléga jóvoltából segített megcsinálni, hozzáteszem kb 50 karakteres segítség volt INGYEN, ha genya akarok lenni! hála istennek vannak segítőkész emberek még!
köszöntem!P4
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pentium4 #3163 üzenetére
Nem hiszem, hogy bárkinek lenne kedve csak úgy ingyér' megcsinálni neked egy komplett webshopot.
Van azonban ingyen webshop motor, egyik fórumtársunk, vakondka írt is róla (még nem olvastam a cikket, de biztos jó): [Oscommerce - Webáruház ingyen] -
pentium4
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3161 üzenetére
hát nem
de ami van php az oldalon, az igazából nincs is használat alatt, csak akkor ha valaki rákattol a megrendel gombra, az meg nem biztos hogy mindig bekövetkezik
azért kell sztem egy külön php, bár lehet hülyeséget mondok!P4
-
RedSign
tag
válasz
Sk8erPeter #3161 üzenetére
Nem, az biztos, de ha van egy kis logikája és megnéz pár példát, akkor összehozhatja...
...bár ez így közel sem biztonságos kód...
Ha meg túl nehéz neki így, akkor biztos lesz valaki aki jó pénzért megcsinálja...
-
pentium4
senior tag
sziasztok
kellene egy kis segitség!
adott egy html weblap, van egy rendelés menupont ahol vannak input mezők: név cém, telszám, stb. ezek közül kettő fontos, modell és modellszám input mező, tehát vagyok egy másik lapon, pl mp3lejaszo.html ott felvan sorolva 5db mp3player és kiválasztom a 2.at hogy 4gb mp3 player alatt van egy rendel gomb és ha rákatollok akkor átugrik a rendel.html re és a modell és modellszám mezőt kitölti a kiválasztott modell adataival, természetesen a név cim stb, mezőt a user tölti ki! amugy egy php van a rendelés leadása gomb mögött ami email t küld a megrendelésről!
aki tudja erre a megoldást légyszi segitsen!
kösziP4
-
ubid
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3151 üzenetére
köszönöm, erre magamtól is rájöhettem volna.D
de ezért nem jöttem szerintem mert először top-al próbálkoztam, ami nem működött.
sima padding:30 px az működik , de fentről az se veszi el :S(egy keretbe van benne ez a ul , meg li és a menüpontok közötti téret ez megoldja, de a keret tetejébe nagyon beleolvad)
még a top-ra kéne valamit kitalálni!
ötlet?
köszi
-
ubid
senior tag
Helló!
Egy kis segítségre lenne szükségem , valamiért nem működik egy dolog :
szóval : azt akarom hogy egy ul li { display: inline; } tag között meghatározott távolságok legyenek . ezek az ul és li - k képek ,és az ezek közti távolságot akarom definiálni.
with-el valahogy nem megy.
valaki tud segíteni ? köszi!
-
gsc73
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #3147 üzenetére
Huhhhhh, ez tényleg így van.....beírtam, teszteltem, és működik is.......ez vicces számomra. 0, azaz nulla hozzártéssel, és egy hatalmas segítséggel működik....
Köszönöm!Üdv: g.
u.i.: lehet hogy érdemes lenne ezzel a PHP-vel foglalkoznom, mert ahogy olvasgatok róla jópofa dolgokat lehet megcsinálni vele.
-
gsc73
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #3143 üzenetére
Hááát, mint írtam, hobby kategóriában mozgok, nem igazán foglalkoztam még PHP-val. HTML, meg CSS ami ismerős...A szolgáltaó engedi (freeweb)
"A biztonságos használat érdekében a PHP programok külső parancsokat nem használhatnak, valamint nincs URL, socket open, és a mail() függvény használata is speciális beállításokat igényel.
Ha állományt szeretnél írni, mindenképp szükséges, hogy other-nek írási jogokat adj az írandó állományra vagy könyvtárra, mivel a PHP programok nem a te jogaiddal futnak."Ha PHP alapok nem bonyolultak nekiindulnék, de tartok attól, hogy ez nem így van. (általában az időmből van a legkevesebb)
Üdv: g.
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Lehetséges egyszerű módszerrel, egy Excel táblát feltölteni egy weboldalra ami HTML táblázatban jeleníti meg annak tartalmát?
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Dreamweaver-rel szerkesztgetek egy honlapot, olyan kezdő, hobby szinten. Az egyik oldalon van egy táblázat. Azt szeretném megoldani, hogy a táblázat egyik cellájában olvasható szöveget egy külső „valami.txt” file-ban található tartalomból jelenítse meg.
Megoldható ez egyszerűen?
Üdv: g.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Sk8erPeter #3140 üzenetére
Úgy oldottam meg, hogy a bodyból kivettem az ugrást és a megfelelő helyre egy script formájában beillesztettem. Így nem várja meg az egész oldal betöltődését most.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Inv1sus #3137 üzenetére
Szerintem ezt az ugrást nem igazán tudod elkerülni (legfeljebb talán valami előtöltögetéssel
), mert folyamatosan töltődik be a doksi, és betöltődés után tud csak odaugrani a kívánt részre.
Esetleg ízlésesebbé teheted a villanást egy görgetéssel, a jQuery.ScrollTo pluginnel, de sanszosnak tartom, hogy ez sem fog megfelelni, tehetsz egy "vászont" a betöltődésig Loading felirattal, vagy valami hasonló gányolás, de most hirtelen nem jut eszembe jobb megoldás.(Max. valahogy elintézhetnéd, hogy mégis a lap tetején legyen a kívánt tartalom.)
-
ubid
senior tag
az enyémre is válaszolna valaki ?
-
Inv1sus
addikt
válasz
Brown ügynök #3136 üzenetére
Ez lenne a mark-os ugrás, amit szeretnék elkerülni.
-
Inv1sus
addikt
Van valami tippetek, hogyan lehetne azt megvalósítani, hogy rögtön egy adott pontra ugorjon a weblap, még mielőtt betöltődne?
Jelenleg ezt használom:
<body onload="window.scrollTo(0, 425);">
Ezzel az a probléma, hogy mindig megvárja, míg betöltődik minden és utána ugrik oda, ahova kellene. Localhoston ez annyira nem probléma, de neten zavaró villanást eredményez.
A markos ugrást szeretném elkerülni valahogy, mert nincs kedvem egy kész weblapnál beszúrni minden létező link végére.
-
ubid
senior tag
Ugyan az a színkód akkor hogy különbözhet?
nem térek magamhoz -
ubid
senior tag
helló
azt szeretném kérdezni, hogy az hogy lehetséges hogy abode flahben definiált háttér
hogy lehet eltérő mint egy html ben bgcolor-al definiált ugyan az a színkód
-
KeNTaGoN
tag
Udv.
Kene nekem egy egyszeru bannerforgo.
Nem kell semmi csicsas effekt, csak x masodpercenkent cserelje a bannert.
Legyen kicsi, eroforrastakarekos, es ne igenyeljen semmi kulso .js vagy .php file-t.
Remelem vki tud egy ilyen scriptet. -
xdss
csendes tag
Sziasztok van 1 webrádiom és szeretnék kivánság müsort !
segitene valaki hogy merre találok ilyen kivánság ládát vagy panelt?? -
rebugra
aktív tag
Sziasztok! Hogy tudom megoldani azt hogy:
És ilyenre szeretném megcsinálni:
Azaz már meg is csináltam, 1920X1080 as felbontásba ilyen franko középen e fehér csík. De:
ha valaki megnézi kisebb monitoron kisebb felbontásba, akkor elcsúszik az egészHogy lehet megoldani hogy középen maradjon az a fehér csík mindig, és oldalt meg szürke vízjeles kép, de ne fix legyen? hanem ha húzom kisebbre akkor a közepe maradjon, és az oldala csökkenjen?? (HTML+CSS be van megírva)
Köszönöm!
-
DeltaPower
addikt
válasz
Brown ügynök #3124 üzenetére
pedig Sk8ternek igaza van, ilyenkor ki szokták írni a megoldást, hátha valaki másnak is hasznos lesz...
margin csak akkor kell(het), ha a két div után más tartalom is van. bár abban az esetben is jobb megoldásnak tartom egy clear:both elem elhelyezését a két div után. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #3124 üzenetére
Jól van, gratulálok, látom felfogtad a lényeget.
Amúgy Te biztos jobban értesz hozzá, hát neháráguddzsámá, hogy próbáltam segíteni, a fene a szemét pofámat!
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3123 üzenetére
Egyrészt, nem kértem, hogy Te válaszolj rá! Másrészt, ne akard megmondani. hogy mit csináljak! Harmadrészt, a margin igenis kell bele mert az csinál helyet a másik tartalomnak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #3122 üzenetére
Jó, hát akkor talán mondd már el a megoldást is, ha már jártattam a szám feleslegesen, és beírtad a fórumra...
Alapvető (n)etikett.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #3121 üzenetére
Megoldva, tárgytalan.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3120 üzenetére
<tartalom>
<div class="bal">
...
</div><div class="jobb">
...
</div></tartalom>
A CSS kódok a fenti képen láthatóak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #3119 üzenetére
Gondolom részben a "bal" class-szel rendelkező elem jobb oldalt lévő 650px-es margin-right tulajdonsága, részben pedig a "jobb" class-es elemnek a float:right tulajdonsága miatt, ami esetleg a "közép" elemhez képest szeretné jobbra tolni az elemet (nem azonbelül), de mivel ott egy sorban nem fér el, lejjebb tolódik. A bal oldali hatalmas margónak nincs túl sok értelme, ha azt szeretnéd, hogy a jobb oldali elem még beférjen.
Konkrét HTML- és CSS-kódot persze ilyenek elemezgetéséhez nem árt látni. -
xdss
csendes tag
sziasztok!!!
szeretnék 1 lejátszot amit a weblapomra tenék és szolna rajta a saját rádióm saját szerverröl!!
de olyan ami html-ben van!! megirva
valamiért nem megy a java normálisan
az adobe flash playert se tudom felrakni!!
-
xdss
csendes tag
sziasztok nekem a gondom a következö :
<div id="flashcontent1" align="center"></div>
<script type="text/javascript" src="http://87.229.24.114/players/swfobject.js"></script>
<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
var so = new SWFObject("http://87.229.24.114/players/nativeradio2small.swf", "nativeradio2small", "260", "50", "10", "#333333")
so.addParam("scale", "noscale")
so.addVariable("swfcolor", "b8860b")
so.addVariable("swfwidth", "260")
so.addVariable("swfradiochannel", "Tolna-hit")
so.addVariable("swfstreamurl", "http://87.98.170.118:44476")
so.addVariable("swfpause", "0")
so.write("flashcontent1")
// ]]>
</script>mit kell megváltoztatni hogy az én ip- cimemröl menjen a müsor a lejátszoban??
SOS!!! ELÖRRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZT!!
-
RedSign
tag
válasz
Inv1sus #3113 üzenetére
Cookieban vagy sessionban tároljuk az aloldal elérését - az első elméletileg hosszabb, a második rövidebb időre jó... ;-) ...ip cím tárolást nem javaslok. A másik lehetőség a regisztráció és belépés, aztán az accounthoz tároljuk az aloldalt. Nekem így hirtelen ennyi jutott eszembe, persze mindegyiknek meg van az előnye és a hátránya is...
-
Inv1sus
addikt
Hogyan lehetne megvalósítani egy olyat, hogy a honlapra belépve valahányszor valamilyen másik aloldalra lépünk, automatikusan megőrizze a pozíciót és odadobjon a böngésző?
-
The DJ
addikt
Ez inkább Javascript megoldás lesz, mintsem HTML véleményem szerint.
Így gyorsban ezt találtam: [link]
De ha ez nem felel meg, akkor a "dynamic image size" kifejezésre van még jó néhány hasznos találat. Viszont arra ügyelned kell, hogyha egy képet nagyítani akarsz a felbontás mértékétől függően, akkor ott romlani fog a minőség elég jelentősen.
Az ilyen "minden dinamikusan nő" oldalakkal rengeteg a szívás és sok lehetőség ki is esik benne, szerintem jobban megéri gyártani egy fix szélességűt még mindig.
-
z0d1AK
nagyúr
Kellene nekem egy kód a hírszerkesztéshez, bár nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető ez HTML-ben.
Adott egy oldal, ami 1024 széles minimum, és dinamikusan nő, ha nagyobb a felbontás. Középen van egy blokk, ahol a hír foglal helyet, az minimum 550 pixel széles, illetőleg az is dinamikusan nő, tördeli a szöveget ha nagyobb a felbontás.
A képbeszúráshoz kéne nekem valami olyan kód, amivel megoldható lenne az, hogy 1024 pixel széles képernyőn a kép 500 pixel széles, és ha nő a képernyő felbontása, akkor a blokkhoz igazodva, dinamikusan nő a kép is (megtartva a méretarányt).
Kivitelezhető ez HTML-ben? -
pc-user
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3080 üzenetére
Az "NVU" szerkesztővel oldottam meg végülis
-
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #3105 üzenetére
Erre volt szükségem, köszi a segítséget!
-
The DJ
addikt
Például itt megtalálod a választ és a módszereket: [link]
Középtájon ezt keresd: "Ways to protect your images".
A legegyszerűbb mód, ha CSS-el egy átlátszó gif képet pozicionálsz az eredeti kép fölé. Ha valaki kijelöli vagy le akarja menteni a képet, akkor csak egy üres átlátszó gif képet kap. Az átlag user ellen ez is elég, viszont aki tudja hol kell megnézni a forráskódot ahhoz már nem.
-
kutjaaa
tag
válasz
Újoncka #3097 üzenetére
Szia,
Én ugyanígy jártam kb. fél éve, össze-vissza rohangáltam fűhöz fához a szolgáltató is tanácstalan volt, mire kiderült, hogy a "kedves" ügyfelem fogta és belementette a Total Commander ftp kezelőjébe a jelszót, egy spyware lenyúlta és pár órával azután, hogy visszaállítottam a weboldalt, megint felül írta, mint kiderült ez a vírus a bejelentkezés után az index.html-t kereste meg és módosította.
Megoldás:
- ügyfél lecsesz,
- ftp kapcsolatok lemódosít,
- index.html -> main.html,
- .htaccess-ben "DirectoryIndex main.html" -
v2izzy
tag
válasz
Sk8erPeter #3100 üzenetére
Már értem, köszi a gyors választ!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy egy olyan "megjelenő listát" szeretnék csinálni, mint ami pl. a facebook-on ott jobboldalt az Account-ra kattintva jelenik meg vagy mint pl. a Google főoldalon a felső sorba a továbbiakra kattintva. Egy olyan módszert már kitaláltam hogy absolute-al odapozicionálom és z-index-szel a tartalom eléhozom, de nincs valami egyszerűbb módja ennek hogy ne kelljen állandóan pozíciót számolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest