Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz adamssss #42157 üzenetére
saecom gyenge pontja egy műanyag fogaskerék. aki próbálja a KV erősség határát, annak simán ledarálja a fogakat. ez ilyen. szerviz kérdésemre, hogy egy újonnan 200rugós iparinak csúfolt gép miért csinál ilyet, aszonta, hogy vigyáz a motorjára. aztán meguntuk, és apróért eladtuk. nem érdemes javitgatni, ha hasonlóan erős KVt akarsz, mert mindig tönkre fog menni.
eladó topping dac
-
bacskait
tag
válasz adamssss #42197 üzenetére
Ez teljesen olyan volt, mint egy reklám. A 92,2 fok, mint előírt hőmérséklet meg .....
Ja, és az összesen 100e körül érő főzőmmel és őrlőmmel a tapasztalatlanságommal és hozzánemértésemmel együtt is sokkal jobb eszpresszót készítek itthon, mint rengeteg kávézóban milliós géppel.
A legtöbb helyen már csak tejjel/tejszínnel bírom meginni az eszpresszónak nevezett löttyöt. Ennyit a géppark áráról.[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Valószínűleg a "jó kávé" nem mindenkinél ugyanazt jelenti. Lehet, hogy ami neked jó, az másnál a közepeset sem üti meg. Ettől még lehet jó az a kávézó.
De ha a darálót tényleg 1.5 millióért vették, akkor jó nagy hülyék.
A Facebook oldaluk viszont elég igénytelen. Ez alapján egy minőségi kávét kereső ember inkább elkerüli.
A Mokarabia kávéval, b. steiner kristóffal, és az angolul kiírt bölcsességekkel inkább egy jó sznob helynek nézem.https://caffe35.webnode.hu/
-
tariattila
veterán
velünk nincs semmi....
csak ismerjük az itthoni milliós gépparkokon készülő kávék jórészét... ebből adódik a (sajnos) szkeptikus hozzáállásunk...
semmi több...nekem is volt egy kávé ami nagyon 'egybevolt' minap...
Szekszárd Matteo pizzéria
egyedül a csésze volt túlmelegítve mert mire két fotót csináltam róla is még égette a szám...a pizza...... gyerekek, frenetikus! ha csak a közelben jártok megér egy kitérőt!
itthon nem ettem ilyet még... és a desszertek is házias olasz receptúra alapján... máramennyire értek hozzá
az árak meg nevetségesek a minőséghez képest....ja.. ésegy valami közepes ipari daráló... egykaros géppel... semmi csicsa... friss darálás, jó alapanyag... kérdeztem 90/10-es
ennyi...[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Nem arrol van szo, hogy ott jo vagy nem jo a kave. Hanem hogy semmit nem jelent a geppart.
En otthon a pides rezcsoves GB vel es G702-vel, jobb kavet fozok mint 30km-es korzetben az osszes kavezo.
Multkor a 4 millios la scalan olyan szepen felretomoritett szart huztak at, hogy igazabol hiaba mondoma pultosnak, hogy szar ez igy bunkosagnak vette volna. Direkt ristrettot kertem de az espresso mennyiseg volt kb 3.5cent....
Megittam es inkabb elhagytam a helyet... -
HÁZIGAZDA
tényleg lehet drága gépen is szart főzni, de teljesen igazad van, úgy "cáfol" mindenki, hogy a helyet nem ismeri. vannak gyanús jelek, de simán lehet, hogy a kávé zenélt, amíg nem megyek el oda és próbálom ki és tudom cáfolni, simán elhiszem
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Surda-
őstag
Hááát, Facebook oldaluk és az általad elmondottak alapján nekem sem tűnik bizalomgerjesztőnek a hely.
A milliós árak inkább tűnnek parasztvakításnak,mint valóságnak, ugyanis egyszerűen bolond az,aki 1,5millióért vesz darálót és 6 millióért gépet...
Töredékéért kiváló minőséget kapsz.
Arról nem is beszélve,hogy kicsit olyan ez,mint mikor Edvin Marton úgy hirdette saját koncertjét,hogy : A 3 millió dolláros hegedű
Kicsit ilyen porhintés a proliknak jelleggel.
Egyrészt ettől még lehet szar a produkció,másrészt,ha jó,akkor sem szokás ilyesmivel előhozakodni, pláne nem értő közönség előtt.
A Facebook oldaluk úgy indít,hogy rövid i-vel írja a "híd" szót: "Ezüsthid"
Egyébként sem túl igényes, semmiféle szempontból.
A panaszokra adott válasz viszont szintén nem sejtet túl sok jót.
Egy hölgy írt,hogy laktózmentes fagyit kért,de nem azt kapott,mire a válasz:
"... A Hölgy által válaszott Haagen Dazs fagylalton pontosan fel vannak tüntetve az összetevők, ha bárhol máshol helyben készített fagylaltot fogyaszt tölcsérben, sosem lesz tudomása az összetevőkről. Boldogsággal tölt el, hogy a szuperprémum minőségű fagylaltot maradéktalanul elfogyasztotta! Sok szeretettel várjuk jövőre is!"
A fagylalt már nem csak prémium, az már szuperprémium!
Itt is érzem a zöldséges vállalkozóktól megszokott kínos nyomulást.Valahogy nem jött meg a kedvem betérni egy kávéra.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
HÁZIGAZDA
válasz adamssss #42207 üzenetére
azért annyit hozzáteszek, hogy nekem is marha gyanús a hely és én sem tennék rájuk túl nagy összeget. de őket is megilleti az ártatlanság vélelme, meg kell kóstolni a szajrét és utána lehet biztosra menni. ami a kávégépeket illeti, egy la marzocco másfél milláról indul, a black eagle 6 misi, szóval újonnan ezek a csúcsgépek rohadt drágák. és ismerek kávézót, ahol rendszeresen túl feketére pörkölt kávét égetnek meg túl forró la marzocco géppel -- erre gondolt mindenki, amikor azt mondta, hogy tényleg semmire sem garancia a drága géppark.
-
HÁZIGAZDA
válasz adamssss #42242 üzenetére
először is, maga a műfaj (csokis, savak nincsenek) korlátos, ahogy a bor sem állt meg a villányi cabernet sauvignon barrique-nál (szerencsére), noha azt is lehet remekül csinálni. másodszor, szemre is vannak sokkal szebb kávék és csodavárás sem kell hozzá, csak egy jó alapanyag. a shot viszont nem néz ki rosszul, és ezzel már is maga mögé utasítja az itthon kapható kávék 99%-át. én annyit írtam, hogy a maradék 1%-ot viszont messze nem feltétlen.
-
adp
őstag
válasz adamssss #42191 üzenetére
Na ma teszteltük ezt az Ezüsthíd kávézót füreden. Balatonhoz képest tényleg jó, viszont az 500-ft os presszó árhoz képest közel nem. Tudom ez balatonon nem sok egy ilyenért mert máshol a 10mp-s decis presszó 300.
Sima egyszerű mokkás kakaoporos blend. Egy picit nekem híg volt, de az biztos, hogy a környéken nincs jobb -
Flashback
addikt
válasz adamssss #134013 üzenetére
Èn nem vagyok nagy ristrettós azért kérdem és a neten azt írják igazäból mennyiségben ua. mint az espresso csak durväbbra darälva kb 15mp-es lefolyással. Kb a mostanság divatos turbo shot.
Ha új kell akkor szerintem menj rá a DF64 vonalra az sokáig elég lesz...
Az elsö generációs most akciós 100 körül.Ha jó a hasznält akkor valami C késes mazzer.
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
-
Flashback
addikt
válasz adamssss #134025 üzenetére
Hät két viszonylag bevált opció van 100alatt:
- Kézi örlö. Most talán a Kingrinder K6 a menö
- Graef Cm7xx/8xx széria. Az elöbbinél kell alätét hackGraefem nekem is volt, 1,5év utän eladtam.
Szerintem hagyd ki ez a lépést és vegyél egy DF64-et. Ha van büdzsé akkor az újabbat, vagy valami hasonló 64mm-est az sokáig elég lesz.
RetepNyaraB: Pedig a leírás alapján úgy tünt mint egy 1:1 arányú turbo shot.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz adamssss #134042 üzenetére
Nem aszontad 100k a büdzsé, csak jó volna alatta? Őrlő a legfontosabb a jó alapanyag mellett; a legfosabb géppel is el lehet készíteni vállalhatóra - bár nyilván igyekszünk kategóriában maradni, Porschéra se Matador gumit veszek, bár azzal is gurul.
Akkor komolyan mondom a kézi K6-ot avx-től. Asszem 40k körül van, vagy kevesebb. Az nagyon rendben van ennyi pénzért.
Nespresso után egy diszkont karos a lidliből meg egy graef is megváltás (normális babbal etetve), ezt simán elhiheted. A feleségek híresen szkeptikusak az uruk hülyeségeivel, aztán azon kapják magukat egy év múlva, hogy már nem bírnak semmilyen random kv-t meginni és vendégségben is kétszer meggondolják kérjenek-e, ha nem tudják mit kapnak
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bbuffy
senior tag
válasz adamssss #134045 üzenetére
Alap kézi 20-30 között van már. Felesleges nagy masinákban gondolkodni. DE azt javaslom ne a hardcore topicban érdeklődj máskor, hanem a kezdő kávésban, mert itt a kedved elmegy a Nespresso után
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
őstag
válasz adamssss #134045 üzenetére
Csak megerősíteni tudom a többieket.
Biztos kényelmes a Nespresso, de kiszámoltátok már mennyi a kávé kg ára - közel 34.000 Ft?!
Hosszú távon eszméletéten költség ha sokat isztok, és friss, hazai pörkölőtől olcsóbban kapsz kb kávét. Nem kell egyszerre nagy dolgokban gondolni, K6 is hibátlan ennyi pénzért, szerintem gondoljátok át.. mióta itthon is finom kávé van, ha utazunk, muszáj vinnem az utazós szettet mert párom már nem iszik meg mindent -
tag
válasz adamssss #134050 üzenetére
Mindenféle győzködés nélkül:
https://pacificaffe.com/32-arabica
https://impresso.hu/termekkategoria/classic/
...és még lehetne sorolni.
Ezek közül jópárat lehet választani, ami leveri a polcról a nespresso-t, persze egy legalább belépő szintű őrlővel. Igaz, hogy ezeket a kilós zacsikat nem szerencsés adagonként nyitogatni, de vannak egyszerű praktikák az elfogadható tárolásra - itt a fórumon is többször előkerül a téma, persze jellemző a hobbisták fatalizmusa is (Ez egy ilyen fórum.)
Node ha kicsit matekolunk, akkor kb. 3-5 kg kávén való megtakarításból megvan egy rendes őrlő. (egy duplára számolj pl. 20g szemes kávét!)BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz adamssss #134054 üzenetére
Hát, mindenki arra költi, amire akarja - nyilván.
40k egy jó őrlőért erősen jutányos ár, a K6-ra meg én is rárepültem volna, ha nem jön szembe az 1Z K-max egy fórumtárstól.
Egyébként ki pörköli a Bori mama kávét?BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
törölt tag
-
-
mrhero
tag
válasz adamssss #134042 üzenetére
Szia, ha aktuális még az örlő keresés:
Ha minden igaz zolnagy Mazzer minije hamarosan hozzám kerül és eladó sorba kerül egy La Pavoni Zip alias Obel EB 50-ért, ha érdekel.
Kb 7-8 éve vettem. Akkor szétszedtem, kitakarítottam, új kést vettem bele, lefényeztettem sötét szürkére. Átlagosan napi ~1 dupla eszpresszónyi kávé ment át rajta (50-70 kg-ra tippelem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest