Hirdetés
- 11 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolót készített az Apricorn
- CUDIMM DDR5 memóriák jönnek nyáron a v-color műhelyéből
- Megszorongathatja a nyugaton elterjedt konkurenciáját az UNIS villámgyors SSD-je
- A letisztult belsőt szereti a GameMax E-ATX-es miditornya
- Boncasztalon a Keychron K3 Max és Q10 Max billentyűzete
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Több bérgyártóhoz viheti a készülő fejlesztéseket az NVIDIA
- Egérpad topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Új formájú, szimmetrikus egérrel adott magáról életjelet a Pulsar
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Ugye-ugye! :-)
Kíváncsi is vagyok. Ritkán van alkalom egy sort kóstolni ingyen ;-) Az 5 p nem hiszem, hogy pancsolt lenne, de ha igen, úgy még érdekesebb megtapasztalni, mekkora különbség egy puttony? Csodát nem várok, az megvolt már az imént említett úriembernél, de nem öntöm ki... -
ronin s8
senior tag
Hm... ajándékba kaptam egy sorozat 3-4-5 puttonyost. "Szuveníruju nyihuhu nye kukucsku protézku", ahogy a művelt francia mondaná ;-)
De komolyabbra fordítva a szót, kicsit úgy tűnik, minden aszút ismersz, pedig ez nyílvánvalóan nincs így. Az inkriminált bor egész tűrhető egyébként. Ez nem a 3 puttonyos tömegvakító cukrozott lőre, ezért is bontottam fel ezt, és nem a 3 puttonyost. Nyílván nem egy Szepsy 5 puttonyos, és nem is az, amit belinkeltél. De vállalható, ami nyílván nem nyerte el a tetszésedet amikor kóstoltad ;-)
Egyébként a Tokaj Kereskedőház borait bizonyos évjárat előtt jobbnak tartják, mint pl. az Oremust. Ott dolgozott Szepsy István is, mielőtt a saját borait kezdte árulni. Amúgy a 4 puttonyos lassan szinte kuriózum lesz, így ha tudsz mutatni egy alternatív 4 puttonyost, kíváncsian várom! ;-) -
gregg71
csendes tag
A Kapuczinertől több, mint húszféle kávét próbáltam, és az általad említett az egyik legfinomabb számomra. Egy excel táblában írom, hogy milyen hőfok tartományban teszteltem, és abból hol volt a legkedvezőbb az ízük. Egyéb megjegyzéseket is írok hozzájuk. Erről pl. ezt: "nagyon finom, közepes krém/sok krém, semmi bántó sav".
-
Peti...(16v)
tag
Köszi!
Először csak egy citromsavazásnak indult, mert tök szépen működött, de végül úgy döntöttem, hogy teljes felújítást kap. Így atomjaira szedtem, mindent kisavaztam, megtisztogattam, és amit csak kapni lehet, tömítéseket, csavarokat, minden egyéb apróságot újra cseréltem. A váz homokfújva és porfestve lett.
Ilyen volt: -
Peti...(16v)
tag
Viszont ha nem lesz ott az ajánlott listán, akkor nehezen fogsz megszabadulni tőle
(jujj, de csúnya vagyok)
Tényleg, hogy áll a nagyvas?Kofi: én épp most ittam a mai utolsót. Az ajiba kapott Omnia Huila Colombiával próbálkoztam, kevés sikerrel. Cukorral egész elfogadható, jobban ízlik, mint a brazil társa, de ez se okozott pozitív csalódást. Kár, pedig titkon reménykedtem...
-
Peti...(16v)
tag
Mi lenne, ha betennéd az összefoglalóba? Így ezentúl elég lenne odairányítani az érdeklődőket.
Esetleg a QM-ekhez odaírnám a Silvano-t (bár meglehetősen ritka), és a Poccino Stretta Deluxe-ot, ami viszont előfordul német ebay-en.
Talán még az Ascaso Steel Duo-t is felvenném a listára.És ennyi erővel már lehetne egy nem ajánlott lista is (TX560, Espresso Pure, Color és társai számára)...
-
edk-
őstag
A felsoroltak közül ugye a Gaggia Evolution és a Baby nem teljesen ugyanaz a kategória? Illetve az Espresso Pure is az Evolution szintje, nem?
Gaggia Babyből is többféle van, ha jól látom. Az egyiken 4 gomb egy sorban van, a másikon kör alakban. Vagy ez csak designbeli különbség?
-
lagoon79
tag
Tudom, nem hir, de nekem izlik. Most bontottam egy 2012-es laposa rizlinget. Jobban tetszik a friss gyumolcs, mint az aszalt tarsa amit az elozo 2009-es somloi olaszrizling adott.
No, most hogy offoltam egy jot, en nem talalom a gedeb yirgaban a lenyeget
Lehet, h kicsit valtok filterre, mert mostanaban nem sok sikerelmenyt ad az eszpresszo. Ra kell kicsit pihenni
-
ronin s8
senior tag
@ "Nem is tudom, old vagy new school..."
Egy titkos megfigyelésemre tapintottál rá: a legjobb old & new school kávé határértékben ugyanaz. És valójában nem létezik kétfajta iskola, csak az egyik a széntől fél, a másik a citromlétől. Ez a félelem eltakarja előlük az igazságot.
Ha létezne "ideális" kávé, mindkettő irányzat harsogva magának követelné a dicsőséget. ;-) -
-HajTömeg-
őstag
Az a helyzet,hogy pid nélkül ezt nehéz belőni,mert hiába melegítem be jól a gépet, akár több,mint fél órát, elég hektikusan kapcsol ki-be a felfűtést jelző lámpa.
Nem tudom belőni,hogy a maxtól 30mp-re kapcsol be újra,mert hol ekkor,hol akkor.
Ha igaz,amit And ír,akkor mégiscsak kell hűtőcsapolni?
107 megégetne mindent.
Neked volt evo-d?
Kössz And!Egy bojlerbe szerelt hőmérő macerás dolog? Sokat segítene
-
paljoc
tag
-
tariattila
veterán
van szomorú oldala is ennek a "hülye vagy de azért majd kérünk kávét" című látogatásoknak...
amikor nem azért kérnek mert nálad finomabb (hisz szerintük nem véletlenül vagy hülye...) hanem mert ígyisúgyis kávéznának valahol de így nálad kényelmesebb beverni a koffeint...
legeslegszebb pedig az amikor ilyenkor sikerül szarul a kávé.... s elégedetten nyugtázzák magukban: na ugye, hogy tényleg hülye az ipse...
más:
három napja lesem wifin, hogy hátha jön a 4.4.2 OTA frissítés a droidra... erre eljövök vidékre edge hálóra melózni és itt írja, hogy frissíteni kéne
tipikus -
tariattila
veterán
igen!
bár az enyém is szép volt és zsír új portafilterrel adtam... sirattam is napokig
de mióta hozzám került ez azóta nyugalom van...az előbb csomagoltam ki az eroica-t... állítólag holnap viszik... azt is sajnálni fogom...
3418: mióta van meg neked és honnan jutottál hozzá?
-
tariattila
veterán
megváltam egy 67'-estől és jött egy 67'-es...
tehát... meghalt a király...éljen a király
sikerült megúsznom egy párszáz kilóméteres kanyarral viszont a cserével hozzájutottam két eredeti kiegészítőhöz amit külön nem lehet beszerezni...
plusz ebben SiD frissen cserélt tömítéseket...
boldogság van... -
adpeter
tag
Otromba
hiszen csak egy szegény röfi! Nem túl virgonc már,az igaz.De ha tetszik-ha nem a disznóvágás hagyománya még napjainkban is hódít. Élve ugyanis nehezebb megenni.
Kávés topickba elég off azt elismerem,de pont uborkaszezon volt itt kávés fronton.Szerintem többek arcára csalt mosolyt mint megrökönyödést.Ennyi csak belefér egy logoutba. Gyerekek csak nem járnak ide olvasgatni.De ebből ne legyen vita,mondtam a steak-es képeknél is,hogy töröld nyugodtan ha nagyon offos.ON:
Összeöntöttem pár fajta maradék zöldet a minap és megpöriztem. Nem lett valami nagy durranás,de iható volt.
Ma a darálóban maradt még belőle egy kicsit.Na gondoltam hozzáteszek egy kis Hajtömeg féle Huehueheeeheheheheha akármi guatemalátmeg egy leheletnyi robusztát....tádáááám!
Rögtön ünnepi hangulatom lett már az illattól is! Az íze tömény marcipán de nagyon durván kis fahéjjal. Ilyet én még egyik kávénál sem éreztem. Lelkesen olvasgattam a korzós tesztekben,hogy van ilyen de még sosem sikerült kicsalogatnom egy kávéból sem.
Most azon imádkozok,hogy majd sikerüljön reprodukálnom,sajna el is fogyott! Az összetevőket tudom,de a mennyiségeket próbálgatnom kell az tuti. -
jolti
senior tag
Ja, hogy az.
Ott csinálták kávés kutatást.
Nem szidtam a "nem mondhatjuk ki a nevűeket", csak megjegyeztem, hogy anyagiasak. A Finnek meg szaunásak. A ruszkik meg vodkásak. A cigányok meg muzsikusok.
Már beléd is beléd nevelték a fóbiát?
2013. Magyarország...
De mindegy, mert ez már tényleg lassan off.
Nem úgy mint a hozzászólásom volt.
A fekete disznó kicsit előrébb nem volt az? -
lagoon79
tag
-
weinmaker
őstag
Félre értettél, ez nem vario hype akart lenni. Az enyém sem döglött meg, sőt sok másé sem. Az enyémet amúgy már eladtam. Én tartály nélkül használom, és ha beledobok éppen annyi kávét amit kimértem, na azt marha nehezen akarja megőrölni.
Az, hogy mennyi ideje nyúzol egy dolog, (én is régóta nyúztam a variót, előtte a super jollyt, előtte meg mást). Amúgy a legnagyobb bajom vele, az adagonkénti őrlés. Ezzel eddig semminek nem volt baja. Mindegy, nekem óriási csalódás sokkal jobbnak gondoltam). Azért a rögösítést se bagatelizáld el.
De én örülök, hogy neked jó, és neked tetszik, nem téríteni akarok, csupán elmondtam egy véleményt. Akinek így jó az használja.
-
Toobee
veterán
El szeretnék menni dolgozni, remélem lesz is helyem valamerre. Kecskemétre visszamehetnék, ahol gyakorlatoztam, de nem akarok elköltözni Budapestről. Mellette meg levelezőn elvégezni a minőségellenőrt is, az még 1,5 év, mert ugyanúgy könnyűipari mérnök az alapja, mint a nyomda szaknak. Ha nagyon nem lesz munka, akkor nappalin csinálom meg, úgyis van még állami támogatott félévem, amit levelezőnél nem lehet beváltani. De nem offolok tovább, még a végén pihenőt kapok
-
hifis50
csendes tag
Ma járt nálam Nezvál Máté egy kis fejtágításra profilügyileg. Egy mosott Etióp kávét hozott, aminek még ő sem találta ki az ideális kezelését, direkte hogy ez most és nálam jöjjön össze. Ez alapján mondhatom, hogy nem egy egyszerű feladat, és messze nem a fix 9 bar volt a nyerő. Továbbá egész kis bemenő paraméter változtatásokra meglepően eltérő ízek jöttek össze. (Volt egy húzása, aminél olyan tigrismintát mutatott a crema, hogy rajzolni sem lehet szebbet. Kár, hogy nem fényképeztem le. De nem ez volt a legfinomabb verzió.)
Valami ilyesmi görbe adta a legjobb eredményt:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI RCN3 drón távirányító (RC-N3) - DJI Neo, Mini 4 pro, Air 3s
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest