Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
Hali,
Mindenki pihen? -
Somatom
veterán
Gondoltam, a 45 -ös alatt kistrandolom magam Waldshuton. Vazze, éjszaka fűtenem kellett!
Reggel 6 fok volt. Ha ez így megy tovább, akkor júliusban már korizni fogok a strandon.
-
dlaj
őstag
válasz
Seangaijin #6693 üzenetére
Köszi, estére megnézem!
-
Seangaijin
senior tag
Egy kis kamionos videó a hétvégén lezajlott kamion EB-ről a Hungaroringen.
A vasak szerelmesei a linken elérik, szép napot!
Truck Championship -
Somatom
veterán
válasz
KAMELOT #6690 üzenetére
Kamionos mércével mi sem állunk sokat. Most Perlen -ben (CH) megraktak papírgurigával, amit reggel lerakok egy saarbrückeni nyomdában. Onnan 10Km -re visszarakok ömlesztett hulladékpapírt, amit leviszek Kehl -be (ahol ma reggel mérlegeltem). Lerakok, ugyanott visszarakok szintén ömlesztett papírt és irány vissza Perlenbe, de majd úgy csinálom, hogy csak a rheinfeldeni határig jussak el. Szerdán Perlenben remélem, megkapom a ma elmaradt Pont de Vaux -mat (papírmasszával), mert mire onnan visszajövök Németbe, már péntek lesz. Ezek nálunk jó melók.
-
KAMELOT
titán
válasz
Somatom #6689 üzenetére
Annó én is szarakodtam néha, de nem volt vészes. SK - FR fuvarokat csináltam. Általában nem kellett sokat várni, mert nyitáskor mindig ott voltam fel és lerakónál is.
Legjobban ezt a fuvart szerettem csinálni:
Selye, cég DUSLO (SK) 24 zsák ADblue granulátum 24t- BORDEAUX (FR)
onnét vissza
1. Angouleme (FR) lift motorok 20t - Dunaszerdahely (SK)
2. Saint-Geours-de-Maremne (FR) tisztasagi betétek feltekereve 24t - Gömörhorka (SK)
4500km körüli fuvarok voltak, 1 kanyar
Sajnos megszűntek áttáltak valami másra, így jöttem át hűtősre. Szeretem mert gyorsan megy minden ott. Búgást meg észre sem veszem már. Igaz nem mindig kell menni a frigónak. -
Somatom
veterán
válasz
KAMELOT #6681 üzenetére
Nem ilyen egyszerű ez. Nálunk a papírbála sztenderd áru, gyakran visszük. Csak kb. szokták tudni a súlyát. Abban lehet akár 200Kg eltérés is. De, legyen csak 100! 20 bálánál az 2 tonna. Nagyon nem mindegy. A gyakorlatban ez úgy megy, hogy megrak a targoncás, utánam gurul a mérleghez és leszed annyit, hogy jó legyek. Csakhogy, itt nem volt mérleg. Mindegy, túl vagyok rajta. Persze, ahogy sejtettem, délután módosították a melómat, megkaptam a kollegámét, mert ő ellébecolta a napot a szervízben.
-
KAMELOT
titán
-
törölt tag
válasz
Somatom #6680 üzenetére
Ahol papírbálák napi szinten forognak, ott általában szokott lenni mérleg is. A németek nem bíznak a franciákban?
tavaly hoztam franciából német cégnek papírbálákat, ott rakodás előtt és után is mérlegeltem. Elsőre nem is volt meg a 24tonna, úgyhogy mentem még egy kört a felrakón hogy egy plusz bálát felrakjanak.mindenki átb@sz mindenkit. Német belföldön rendszeres mutatvány a "semleges" szállítású raklap. Felveszek 495db megürült raklapot "A" cégnél, amit el kellene juttatni "B" raklapkezelő-javító céghez, ahonnan aztán hivatalos javítási papírral (valaki) tovább szállítaná "C" céghez, ahol árút pakolnak rá.
Ehelyett felveszem a cullangot "A" cégnél, az első szállítót eldobom és a "B" cég fake szállítójával elviszem a megrendelő "C" céghez. A "B" cég megspórol egy valag kiadást ami a raklapok javításával jár, a "C" cég pedig azt hiszi hogy javított raklapokat kapott. Plusz valamivel jobb a fuvardíj is.
-
-
Somatom
veterán
Az irányítók fantáziája határtalan. A feladat a következő:
Németben, a PSB Kehl -nél mérlegelek és megkapom a rakodópapírokat. Átmegyek 12Km -re Franciába, ahol a Mauffrey cég cucvát rakom a JCP Logistique telephelyén. Ezután visszamegyek a német céghez mérlegelni, majd viszem az árut Svájcba. Nem tudom, hogy ezt hogyan álmodták meg. Most a PSB egyeztet a Mauffrey -jel, mert a JCP nem tudja, hogy milyen típusú papírbálákért jöttem. Aztán gőzöm sincs, hogy hogyan tovább. Milyen súlyt írok a CMR -re, amivel átmegyek Németbe mérlegelni? Mi van, ha 1-2 bálával nehezebb vagyok? Visszajövök 12Km -t Franciába azért, hogy levegyenek két bálát? Mindezt túlsúllyal? -
Somatom
veterán
Ne is mondd! Már felhívott az új váltóm. Úgy kerültünk össze, hogy az én váltómnak vmi műtéte lett otthon. Ez a csávó meg felment az öreghez és megkérte, hogy válassza szét a váltójától, mert nem tudnak kijönni egymással.
Ezek után közölte velem az elvárásait. Így szoktak kezdődni a mély barátságok, ugye?
-
eshe
tag
-
Somatom
veterán
Szia elveszett ember! Mázlista vagy. Azt a Speyert még nem sikerült összehoznom. Mivel jutottál oda? Leislingből Lidl?
Most beszéltem Gáborunkkal. Lehet, hogy szopni fogok miatta. Ha megadja magát alatta a vas, akkor sanszos, hogy az ő rollenes melóját fogom megkapni a jó kis Pont de Vaux -m helyett. -
Somatom
veterán
-
-
KAMELOT
titán
Most ti 45 vagy 24 órás pihenőt csináltok?
-
Somatom
veterán
Én a német A5 -ön, Karlsruhe alatt, de itt is ugyanez a szitu. Van itt egy Wabis, de ő is vmi szláv nyelven karattyol. Mindegy, majd csak eltelik valahogy ez a nap. A holnapi már érdekesebb lesz. Azt hittem, hogy ennél a cégnél már nem nagyon érhet meglepetés, de ezeknek ott az irodában szó szerint határtalan a kreativitásuk.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #6663 üzenetére
Dehogyis! Párizs alatt vagyok egy kis kúton, tele szlávval, csak a kutassal tudok beszélgetni.
Amúgy, VB van, "mindenki" a labdakergetőket lesi.camelfer&Somatom: A legjobb cucc, csak tiszta fejű felügyelet mellett ajánlott!
Macerás a bioLSD. Bélyeg+'Taz 3 nap múlva is tud hőhullámokat dobatni, pedig tompítva is volt 'riskával.
Ah, régi szép idők... -
törölt tag
-
Somatom
veterán
Mi van, srácok? Mindenki tömködi otthon a lukakat, csak én dekkolok egy fos parkolóban?
-
-
Somatom
veterán
Az UTC az nem a greenwitchi időt jelenti? Azon mit lehetne változtatni? Ha az rosszul van beállítva, akkor szervíz. Az ahhoz képesti eltolódás a helyi idő. Csak azt nem tudom, hogy akkor mi van, ha én a rossz UTC időhöz úgy korrigálok, hogy a helyi időt helyesen mutassa. Nyomtatásnál pedig helyi időt használok, nem UTC -t.
-
Zolás
addikt
válasz
Somatom #6640 üzenetére
Mostanában több helyről hallom, hogy rosszul van beállítva az utc idő az új dafokban. Mivel ezt leginkább a bag és társai nézik, és manipulációnak veszik, mielőtt beteszed a kártyád az új dafba, nézd meg hogy jó a beállítás. 2 óra eltérés kell legyen, és újabban három óra a beállítás. Az meg nem jó.
-
Somatom
veterán
Pát napos Matchbox-járattal kezdek. Kaptam egy zsír új, 16 tonnás, szóló Mancit. Azt pletykálják, hogy utána meg egy szintén zsír új Daf -ra ültetnek. Kíváncsi leszek rá.
-
Somatom
veterán
Trace.hu.pdf.
41. oldal:
"Egy legalább 69 órányi pihenőidő két egymást követő (külön rögzített hetekre vonatkozó) heti pihenőidőnek is tekinthető, feltéve, hogy a kérdéses idő előtt vagy után nem sértették/sértik
meg a 6 × 24 (144) órás szabályt"Ez kb. olyan, mint amikor 9 -es pihit csinálsz, de mégsem számít csökkentettnek, mert aznap 3 órát már "előre pihentél". Itt lesz egy 24 -es, de mégis 45 -ös, mert a különbözetet már előtte "lepihented".
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #6621 üzenetére
Valóban, te egy nagyon speciális eset vagy. De neked is ugyanúgy el kell tudnod számolnod minden perceddel. Magadnak teszel jót, könnyíted meg az életed, ha egy-egy nyilatkozattal tudod igazolni, hogy az előírásoknak megfelelő helyen töltötted a rendes heti pihenőidődet. Akár ott, akár itt. Szerintem, akárhol töltöd a 45-öst, ami a jelenlegi felállás szerint megfelel egy szállásnak, de nem szálló, ergo nem kapsz számlát, de nyilatkozat van és a telód gps-e be van kapcsolva állandóan és meg tudod mutatni neki, hogy ahol hédereltél az egy lakás és nem egy erdei tisztás, akkor el kell fogadja. Én se írok magamnak igazolást, hogy itthon voltam.
(#6626) KAMELOT : Alapfelállásban mi is ezt csináljuk, de van, hogy átcsúszunk a 3. hétre. De most "tökömtelevan" helyzet van és kizárólag 2 hetezni fogok, 2-3 napos 2. hétvégékkel.
(#6627) Somatom: Te tudod ezt alkalmazni?
-
Somatom
veterán
válasz
KAMELOT #6626 üzenetére
Ha nem hétfőn kezdesz otthoni pihi után, akkor most is csak a harmadik hét végén kell 45 -ös.
-
KAMELOT
titán
Hát majd meglátjuk mi lesz. Mert eddig tisztázatlan az egész.
Biztonság kedvéért a Főnököm úgy fogja csinálni mostatntúl, hogy a 2 hét után hazajövünk 2-3 napra aztán megint megyünk 2 hetet, így a 45-ös pihenő igazolva lesz és a zsaru nem szólhat semmit!
Egyrészt nekünk is jó mert így csak kevés cuccot kell vinni és mindig tududnk itthonról vinni friss dolgokat. -
Zolás
addikt
válasz
Somatom #6623 üzenetére
A te problémád azért eléggé speciális, kb. 1000 sofőrből se biztos hogy lesz még egy ugyanilyen mint te. A honos pedig rád és nem a cégre-autóra vonatkozik. Ha Magyarországgal zársz és nyitsz szerintem a kutya se kérdezi, hogy hol voltál. Ha némettel zársz és azt mondod hogy hazamentél személyautóval azt sem tudod bizonyítani, de el kell hogy fogadja.
-
Somatom
veterán
Mármint minek/kinek honos? Az én esetemben Németország a cégnek, autónak honos, nekem nem. Igaz, hogy Németországban nincs címem, viszont Magyarországon sincs olyan, amit a rendőr elfogadhatna szállásnak. A telephely viszont csak párszáz Kilóméter. Az megint egy érdekes dolog, hogy a telephelyen sincs semmilyen szálláslehetőség a fülkén kívül (leszámítva a tábori ágyamat, de azon a parkolóban is aludhatnék).
-
Somatom
veterán
Vajon hány órás időintervallumban kell ilyen nyilatkozat? Tegyük fel, hogy pénteken leteszem az autót egy szervízben. Kiveszem a kártyát és a cimborámnál töltöm az időt hétfőig. Akkor az elméleted szerint kell tőle egy igazolás, hogy nála töltöttem a hétvégét. Mi van akkor, ha ugyanúgy leteszem a szervízben, de hazajövök két hét szabira és addig áll az autó a szervízben? Ebben az esetben a rendőr ugyanúgy csak azt látja, hogy nekem kellett a 45 -ös pihenő, elhagytam az autót és az állt, amíg én két hét múlva újra bele nem ültem. Hogyan győződik meg arról, hogy én nem a fülkében töltöttem a két hetet? Írjak egy igazolást, hogy addig szállást adtam magamnak?
-
Freiherr
őstag
válasz
Somatom #6618 üzenetére
Pedig ez van. Kollégám 2.500€- t fizetett a francia államkincstárba utólagos ellenőrzéskor.
Ismerősnek meg tényleg valami nyilatkozatot kell tenni, röhej az egész.
Ha behozná a 3/1 -et 45-os nélkül, na az istenkirály lenne, herótom van a kétnapos rohadástól a hugyos placcon főleg így nyáron. -
HoTaZo
addikt
"Hogy ezt mikor élesítik, nem tudom, de szemétség lenne büntetni most valakit olyanért, ami jövőhéten szabad."
Természetesen, a jövőhetet képletesen értettem.(#6617) KAMELOT: Viszont hallottam olyanról is, hogy más országban (pl. Angliában, szabályosan) eltöltött pihenőért büntetett német rendőr.
(#6618) Somatom: Tudtommal, nyilatkozatot kell tennie (pl. A4-es lapra) a szállás adónak, kevés a nyomtatásra az aláírása.
-
Somatom
veterán
válasz
Freiherr #6614 üzenetére
Nem nagyon értem ezt az utólagos büntetősdit. Nekem vannak cimboráim Németországban és töltöttem már náluk 45 -öst. Alá kellett volna iratnom velük egy kinyomtatott szalagot? Haelfogadott, hogy két hetes szabit úgy igazolok le, hogy utólag bepötyögöm a menetíróba, akkor a 45 -öshöz ez miért nem elég?
-
KAMELOT
titán
Aha...igen ilyeneket a Főnököm is emlegetett. Majd még utána nézek.
(#6614) Freiherr: Pontosan erre voltam kiváncsi. tehát ha én Franciában csinálok 45-öst és németben ellenőriznek akkor nem csinálhat érte semmit! Még ennek is utánajárok, de ez mindenképpen megkönnyítené a dolgot. Hotazo 3+1-es másora is totál jó lenne, de majd minden kiderül ha véglegesítik a dolgokat.
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #6613 üzenetére
Az új mobilitás csomag engedélyezi a 45-ös kabinban töltését, de csak olyan parkolóban, ahol a feltételek (gondolom tisztálkodás, wc ...) adottak. Mint Angliában, billegős tilos, de Wellcome break, Snap, telephely, ok.
Hogy ezt mikor élesítik, nem tudom, de szemétség lenne büntetni most valakit olyanért, ami jövőhéten szabad.Meg emlegetnek egy 3/1-es ciklust, ahol tök szabályos a 2 csökkentett heti pihi egymás után.
[kép] -
KAMELOT
titán
Gyerekek egy fontos kérdés.
Kint töltött 45 órás pihi, hogy van pontosan?
Nem tölthetem kamionban ugye azaz vagy hotel vagy haza kell mennem!?
Csak, hogy tiszta legyen a kép, mert elég durva büntetést kaphat az akit megfognak.Továbbá, az ellenőrzés, hogy van?
Ha parkolóban kap el 45-ni vagy ha visszanézi a 28 napodat és látja, hogy 45 csináltál, akkor is megbüntethet?Remélem érthető voltam!
Más: 25 napot voltam most kint.....fel sem tűnt. 10 963 km és 28,1L/100km.
-
törölt tag
válasz
Somatom #6609 üzenetére
Dettó.
Slowacjaban jártam úgy télen hogy beragadtunk az út közepén. Hat órát álltunk majd jöttek a rendőrök és közölték hogy lehet továbbfáradni. Fél óra küszködés után újra megálló az út közepén, se előre se hátra több mint tizenegy órán át. Akkor már nagyon sokkal túlléptem a 15 órát, de nem nagyon zavart. Nyomtattam pár szalagot, mondjuk a tót rendőr nem igazolta le, de nem volt gond, ráírtam amit kellett, elraktam.
Egy hónappal később lengyel kontrollom volt, felvázoltam nekik miért szar a kártyám, mutattam a szalagokat, szó nélkül elfogadták. -
Somatom
veterán
Sztem nem. Max. felszólíthat, hogy távozz, de kényszerintézkedéshez nincs joga. Az más kérdés, hogy nem érdemes vele kekeckedni, mert rád hívja a rendőrt és kicsi az esélye annak, hogy a rendőr másképp dönt. De, ha pl. egy cégnél rakodsz, szabálytalanul raktak meg és ezért nem vagy hajlandó kimenni a közútra, akkor lehet, hogy a rendőr nem zavar ki.
-
Somatom
veterán
válasz
Dexar007 #6606 üzenetére
Megszakított pihenőnek hívják. Az esélyek a körülményektől függnek. Egyedül a rendőrnek áll jogában elzavarni. Ő viszont a kinyomtatott szalagon igazolhatja, hogy a megszakítás hatósági utasításra történt. Velem már volt ilyen. A hótól járhatatlan lett az út, lezárták és jópáran ott rekedtünk. 7 óra múlva dörömbölte végig a sort a rendőr, hogy letakarították az utat és tovább kell menjünk, mert mi lettünk a forgalmi akadály. Szépen le is igazolta.
-
-
Dexar007
veterán
Csinaltatok mar olyat,hogy bemozdultatok a pihenobe? Napi 9oras pihi,megalltok 1 orara,elzavarnak,mentek par percet,majd folytatjatok tovabb a pihit,vagy ujrakezditek?
-
fesii
aktív tag
-
Somatom
veterán
Sztem fejezzük be itt ezt az OFF -olást! Válaszoltam. Remélem, jó ötletnek tartjátok! Meglátjuk, hogy mi lesz belőle.
-
HoTaZo
addikt
Nincs semmi gond a Dance-szel, amíg ott a Rock addig okés, de kicsit utána nézve ez valami Hooligans keltető volt?
Jó, hát egy Testamentet nem fog tudni letaszítani nálam.
Ha Rock-Metal-Funky, akkor Suicidal Tendencies(#6595ᧅ) Somatom: Hallgatok én Axelle Red, Mariane Faithfull, KT Tunstall
Viszont, a Nightwisht pont a Tarja féle ének miatt hanyagolom (a Wishmastert azért megvettem, újdonság volt), de akkor már Arch Ennemy, zeneileg a technika, gyorsaság hasonló, csak a hang, az ami jobban bejön, mert ezt nem csak stúdióban tudják kikeverni neki, hanem élőben is hozza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest