Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #7877 üzenetére
Hát ott azért nem venném ki a hétvégi pihit, ha nem muszáj. De itt ahol most vagyok (Hamburgban egy szervíz előtt, ahol hétfőn ponyva javítás lesz) is csak annyival jobb, hogy nincs sár. Mondjuk az eső folyamatosan esik. Szóval a szabadidős programok kilőve!
-
dlaj
őstag
válasz #27070592 #7856 üzenetére
Olvastam tegnap.
Nem is baj. A wabisokra különösen rászállnak. Battice-en volt egy telephelyünk, amit már felszámoltak. De ameddig megvolt, addig a városon keresztül vitt az út, ami a helyi lakosoknak nem tetszett.
És érdekes módon az utóbbi időben (is) a batticei parkolóban (ami nem a volt telephely) hétvégén elő-elő fordul rendőrségi ellenőrzés. Jó néhány kollégánkat büntették meg jóval 1000 euro fölött, mert a 45-öst külföldön (és nem csak belgiumban) töltötte.
Egyébként a cégünk egyedül a belgiumban töltött 45-öst nem engedi. Ilyen esetekre a hétvégére átruccanunk hollanba, németbe vagy franciába. -
dlaj
őstag
Az angolba járókat ez érdekelheti!
-
dlaj
őstag
HoTaZo kolléga keresett pár hónapja határátkelő pontokat valamiféle gyűjtemény formában. Pár napja találtam is, amit tegnap privátban elküldtem neki.
Most megosztom itt is veletek, illetve még jó néhány hasznosnak vélt térképet. Ha csak egy van közte, ami valamikor kellhet, akkor már megérte!Bizonyára tudjátok, hogy innen bármelyik konvertálható KML-be, így az iGO-ban is megjeleníthető az útvonal mentén a hasznos helyek között.
Európai határok
Magyar konzulátusok
Hungary Kamionparkoló
EU TruckStop Europe
Deutschland TruckStop
Deutschland autohof
Deutschland Söröző, sörkert !!!!!!!!
D-Parking Bundesbahn
Deutschland Autópálya pihenőhely
FR francia Industrial zone
Francia truckstop
Ile de france
CZ cseh truckparking
Italia truckstop
Italia Autogrill
GB UK truckstop
Austria truckstop -
dlaj
őstag
Vödör szemeteszsákra esküszöm 😂 én is! Egy dologra kell csak ügyelni, mégpedig arra, hogy a zsákot minél előbb ki kell rakni (legalább a külső lépcsőre) a fülkéből. Mert mindegy, hogy hány zacskóba van a cucc, az okádja a xar szagot!
Még jó, hogy elmentek a nők, így beszélhetünk a fülkében xarásról! 😂
-
dlaj
őstag
válasz #27070592 #7510 üzenetére
Egy kártya amit erkölcsi bizonyítvány ellenében kapsz meg. Egyes helyeken kérik, illetve csak ezzel engedik be a sofőrt.
Nekem nincs, mert valamiért nem kaptam kézhez, holott elkészült. Ennek ellenére beengedtek Galántán a Samsunghoz.
Kérdezte a portás, hogy van, mondom van. Valahol. Viszont a pin kódját tudom!
Csak azt nem, hogy minek, mikor névre szóló és azt hiszem fényképes is. -
dlaj
őstag
válasz Somatom #7319 üzenetére
Megértelek. A kamionzásban legjobban a be-ki pakolást utálom. Beköltözés után tuti, hogy 2 napig kupi van. Én is marha sok cuccal vagyok.
4 napja, mikor bepakoltam, még hab volt a tortán, hogy a pótkocsi tartozékok a fülke oldaldobozban és a jobb ülés lábterénél voltak. És csak péntek este tudtam a helyet felszabadítani. Mostanra állt nagyjából helyre a rend. -
-
dlaj
őstag
válasz zsolt19900 #7298 üzenetére
Ha alágyújtasz nem fogsz fázni! 😂
-
dlaj
őstag
Ahogy Somatom írta "oda megyünk, ahova küldenek", de még ha sikerülne is felvenni a cuccot, nem biztos, hogy örülnél neki, ha még két hétig bolyonga Európában, mire hazaér. A többi problémát most nem ecsetelem.
Szerintem ezekkel vedd fel a kapcsolatot. Ez a cég a legideálisabb neked, persze kérdés, hogy olcsobbak-e mint a futárok. Majd érdekel, hogy sikerült-e a dolog![ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
Ja, hogy Anglia! Jut eszembe, itt vagyok! Add a címet és viszem neked, ingyen!
Látod milyen rendes, segítőkész emberek vannak itt!
De, ismerek olyat is, aki ide jön érdeklődni és még ő osztja az észt. Na, az ilyet nem szeretjük, csak elviseljük. -
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #7165 üzenetére
Bizony változott a dolog jó irányba. Tegnap este jöttem Ausztria felől München-Nürnberg útvonalon. Jelenleg itt vagyok.
Ausztriától folyamatosan online rádiót hallgattam. Már azon is meglepődtem, hogy a határon sem szakadt meg a kapcsolat, és egészen idáig folyamatosan tudtam rádiót hallgatni.
Itt jelenleg mindkettő Telenoros kártyám a Telenor.de hálózatára csatlakozik full térerővel, ami mondjuk nem is csoda, mert elég közel van a torony. -
dlaj
őstag
A-66-os út Benavente - León közötti szakasza. A térképen is látszik, hogy hozzáfogtak az út felújításához. Biztos előbb rendben rakják, mint a mi M-1-esünket. 😎
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #7170 üzenetére
Köszönöm. Ezzel egyidőben máshol is kérdeztem, talán lesz is a vonal átszínezéséből valami. Itt pedig azért kérdeztem, hátha valaki belenyúlt már ebbe a részébe. Tudom, hogy HoTaZo kolléga igen, de ő most biztos németben van offline!
(#7171) mr bauer, Köszönöm neked is! Ha nem járok sikerrel ott is érdeklődöm!
-
dlaj
őstag
Szép napot mindenkinek!
IGO a téma!
Van arra megoldás, hogy "Áttekintés" nézetben a térképen látszódó határvonalakat ne vékony fekete, hanem vastagabb piros vonal jelölje? Jó lenne! -
dlaj
őstag
Én ezt vettem a kecskeméti kamionos boltban pár napja. A link is a bolté. Érdekes, hogy én 12.700 pénzt fizettem (persze nem kértem számlát) és most látom, hogy az a nettó ára. Hát, ennyiért bármelyik hofban, vagy kúton megveszem. Szerintem. De lehet, hogy rosszul emlékszem az árakra.
Ezt a típust tudom ajánlani, nekem bevált. Viszont engem zavar a benne lévő ventilátor zúgása és az első dolgom volt ennél is, hogy leszedtem a tetejét és kiszedtem a ventit. Az előző áramátalakítóm bírta venti nélkül zárt dobozban (az azért ment tönkre, mert véletlenül a 12 helyett a 24-be dugtam, amit többször elviselt már, csak akkor éppen járt a motor), de ennél az alja eltávolítható. Így háton fekve (mint a cserebogár, ami neki megy a falnak ) szépen szellőzik, csöndben van és a manciban bőven elfér a kihúzható fiók alatt.
[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
válasz peterattila #7101 üzenetére
az asszony küldött el . Nekem megállapították, hogy horkolok.
Ezt már lehet, az asszony is megállapította!
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #7051 üzenetére
Szerencsére ezek mostanában elkerülnek. Igaz, én főleg német parkolókban találkoztam eddig velük, amiket mostanában (leszámítva a mostanit) nem igazán látogatok.
Azt szoktam nekik mondani, hogy a múlt héten láttam a tabletes kisfilmet, így megúszom egy brossúra átvételével! -
dlaj
őstag
válasz Somatom #7049 üzenetére
Igen, pont ennek örülök. Mármint, hogy tudja, miről szól a munkám.
Valóban voltak fura reakciók, amire nem számítottam.
És a "belefantáziálás"! Az út előtt mindig mondta, hogy ismeri ő a kamionosokat, "stoppos csajokat szednek fel, meg kurváznak". És tudja, hogy én is ezt csinálom. Aztán az út elején (ami 3 hetes és egy naposra sikerült) megkértem, hogy számolja a stopposokat, a kurvákat és a nőket, amiket egyáltalán lát a kamionok körül. Mikor az út végén kérdeztem, hogy meddig jutott a számolásban, csak mosolygott. -
dlaj
őstag
Érzem az erőben, hogy szólítottál MESTER!
A "nászútnak" (a közös útnak a párommal) a múlt héttel vége lett. Tegnap délután óta újra a pályán vagyok, most már egyedül. Kb 2 órája épphogy sikerült megállni a német "tilalmi negyed" előtt az utolsó parkolóban.
Egyébként az elmúlt hetekben is olvastam a topikot, de nem éreztem szükségesnek a beavatkozást, mert láttam, hogy ezzel a félnótás deszar ügynökkel már nélkülem is elbántok! 😂[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #6820 üzenetére
Nagyon szépen köszi a részletes bemutatót!
Ezek fényében szívesen választok akkor egy DAF-ot, persze, ha benne lesz a jövő hét utáni opcióban.Ügyes barkácsolók a DAF-ban a jobb oldali szivargyújtót hagyományosra cserélik. Végül is nekem mindegy, mert ugye a Mancihoz vettem szivargyújtó átalakítót. Ott csak az inverterem van beledugva. Okosabb lenne kiváltani áramátalakítóra, de már szükségem van más miatt is a 220 voltra. A saját hangtechnika és a külső winyóim adapterének a laptophoz is 220 volt kell.
Az ágy akkor úgy néz ki, hogy mindegyikben egyforma széles. A Volvo-ban is középen 80-as, a két ülés mögött pedig 10 centivel keskenyebb. -
dlaj
őstag
válasz Somatom #6804 üzenetére
Érdekelne, hogy milyen a gép a Mancihoz képest, pro-kontra!
Most egy hét pihi után a páromat is kihozom 3-4 hétre és nem tudom a MAN, Volvo, DAF hármasból melyik lenne a legalkalmasabb. Fontos az alsó ágy szélessége, ez akár döntő is lehet.
Érdekes, hogy bő egy évvel ezelőtt az első önálló munkanapomon már volt dolgom DAF-fal, de csak 25 km erejéig. Azóta csak annyi plusz tapasztalatra tettem szert a típussal kapcsolatban, hogy néha beülök egy-egy DAF-os kollégához beszélgetni.
Szóval, minden infó jól jön!
(Ha lesz időd. Elég eldöntenem egy hét múlva is. Minden esetre most szívesen kipróbálnék valami mást.) -
dlaj
őstag
Ááá értem, így gondoltad a kiemelést!
De a viccet felretéve, én voltam a pontatlan, mert nem mondtam a kulcsszót; belmagasság!Egyébként nem olyan melós, csak nyugodt körülmények kellenek hozzá (pihenő időben lehetőleg nem autópálya parkolóban végezni) és még két dolog. Két sör! Egy előtte, egy utána! 😎 (Mert munka közben nem iszunk. 😂)
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #6766 üzenetére
cikkcakkban rakják fel, akkor nincs vele meló
Nem egyszer vittem így felrakott papirtekercset. A német lefényképezte a spanizást, úgy engedett el. De amit ma este raktam angolba, az is cikkcakkban rakott papirtekercs.
Ide azzal a feltétellel engedték be, hogy van spanim, élvédőm és nincs söröm! 😀De nehogy elbeszéljünk egymás mellett, holnap lefényképezem a cuccot. Úgy is szét kell bontanom, mert a pótkocsi 3 méteren van és ezért egy hónapja fizettem a BAG-nek 20 jurót.
És magyarázat a sörre. Az angol biztonságosportás mutat egy A4-es laminált lapot, rajta 4 fényképpel. Az első képen egy spanifer tekercs van. Kérdezi, van? Persze. A másodikon egy spanifer racsni. Az is van, yes-elek neki. A harmadik képen egy élvédő. Hát persze, hogy ilyet is láttam.
A negyedik képen egy karton sör. Hát mondom magamban, legalább viccesek. Persze határozott no, volt a válasz egy kis mosoly kiséretében és bíztam benne, hogy elmarad a fülke/sör kontroll. 😀
De lehet arra gondoltak, hogy józan vagyok-e? -
dlaj
őstag
válasz Somatom #6761 üzenetére
Ez lenne maga a térkép. Ha mobilon nyitod meg, valószínűleg be kell jelentkezned a jobb felső sarokban.
Utána, ha megnyitod a Google Maps-t, vagy ezzel a térképpel indul, vagy a menüben a "Saját helyek" és jobbra legvégén a "TÉRKÉP"-ben tudod kiválasztani. Ott így néz ki.
Ez pedig a térkép lesz a saját pozícióddal. Ameddig nem választasz másik térképet, mindig ezzel indul a Maps. Legalábbis nálam így megy. -
dlaj
őstag
válasz Somatom #6759 üzenetére
Egy éve írtad, hogy hiányolod a Google térképen feltüntetett német nyári tiltásokat. Tegnap belefutottam a friss (2018.06.29-es) verzióba. Szóval már mehet a Maps-en az útvonal csekking!
[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
válasz fant0mi #6726 üzenetére
Köszi, majd figyelem mely pótok tudják ezt.
Bár ezt a megerősített részt jobban is felületkezelhetnék. Pár hónapja egy póton arra lettem figyelmes, hogy tök rozsdás az a rész. Úgy nézett ki, mintha valami szervizben egy javítás alkalmával behegesztettek volna egy 30x30-as zárt szelvényt. Később láttam, hogy mind a négy ponton ilyen rozsdás. Pedig a pótkocsi nem volt egy éves sem. -
dlaj
őstag
Ezt én sem így gondoltam. Azt hittem, hogy a vonatra úgy viszik fel a trailert, ahogyan mi is felhúzzuk magunkat a vonatra Calaisban, majd a vontató leakaszt és annyi.
Így viszont látva a dolgot egyértelműen értelmet nyert (számomra is 😎) a pótkocsi két oldalán a ponyván lévő két sárga jelölés! -
dlaj
őstag
Itt írtam pár napja, hogy Duisburgban a vonatnál várom a pótkocsimat. Másnap meg is érkezett és én pedig levideóztam. Itt megnézheti aki nem látott még repülő pótkocsit. Itt még a vagonon pihen.
A dolog érdekessége, hogy közben odaállt mellém a helyi "parancsnok" és kérdezi, hogy.... szóval nem tudom pontosan, hogy mit kérdezett (ugyanis úgy dadogott szerencsétlen, hogy már - már sajnáltam), de a videózással volt problémája. Én egyből védekeztem mint Petrocelli, hogy sehol egy tábla, sem itt sem a bejáratnál. Nem is erősödött tovább, ezért nem kellett letörőlni a videót, ami 5 másodperccel hosszabb lett volna, ha ez a jóember nem jelenik meg. -
dlaj
őstag
válasz Somatom #6715 üzenetére
Ezt a kérdést már mástól is olvastam!
De ezeket a méreteket én sem szeretem. Nem beszélve arról, ha süt a nap, úgy melegszik, hogy a függöny sem ér sokat. Én inkább szellőztetek. De sokszor menet közben a klíma mellé bekapcsolom az álló klímát is. Na, úgy már elviselhető. A hőmérséklet. A zaj már nem.[ Szerkesztve ]
-
-
dlaj
őstag
válasz Seangaijin #6693 üzenetére
Köszi, estére megnézem!
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #6597 üzenetére
Jó a hangcuuc, mert mikor Mancival vagyok (mint most is) hozom otthonról a hangtechnikát a mélynyomóval együtt. A zene laptopról megy menet közben is, a telefonon lévő Aimp Remote-tal vezérelve.
Az említett Nightwish best of válogatást az előbb töltöttem le. Kb 850 MB volt FLAC-ban. Nem olcsó, de megéri.
Belefért az 50 GB-ba!Egyébként ismerem a zenekart, de csak pár számukba hallgattam bele, egy megosztott videó révén. Varga Ferenc volt vadászpilóta ennek az együttesnek a nagy rajongója, és okosba az egyik klipjéhez felhasználta az együttes néhány számát, amit azóta sem tiltott le a YouTube.
Akit érdekel a repülés, szinkronban a jó zenével, az itt megnézheti. Illetve itt az úriember bejegyzése, benne, hogy mely Nightwish számok hallhatóak! -
dlaj
őstag
Látom punnyad a banda!
Én is unatkozom No-ban, még szerencse, hogy van rendes net. Persze gondoskodtam róla. Tegnap délben mikor megálltam a belga-német határ átlépése után, egyből net csekking volt. Maradtam.Még tegnap rákerestem (baszott nagy unalmamban) Somatom aláírására. Régóta izgatta a csőrömet, hogy miről van szó és mondhatom, igencsak meglepődtem. Egy nagyon jó rock (szerintem) számból van az idézet, már aki nem tudná. Már elsőre is nagyon bejött a muzsika. Nyomban le is töltöttem a banda teljes albumát, jó lesz a holnapi 450km-re egyszer-kétszer aláfestő zenének.
Kíváncsi vagyok HoTaZo kollégának hogy tetszene? Bár ez, nem az ő örült (metal) műfaja, de nem csodálkoznék, ha tudná az együttes tagjainak a nevét. Egy kész lexikon az az ember!
Arra gondoltam milyen jó lenne egy közös rock-metal-funky-sör hétvége!Kíváncsi vagyok, ki milyen zenét hallgat? Aki érez hozzá kedvet és az ideje engedi meg is írhatja!
-
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #6549 üzenetére
Én szimulátort írtam és gondoltam.
Egyébként a napokban én is beléptem a modellezés (játék röptetés) világába ezzel a "vassal"! A tegnap esti 2 másodperces fel és leszállás után, ma találtam egy jó nagy placcot egy német hofban.
Gondoltam, senkire sem leszek veszélyes, és már röptettem is! 😎
17 másodperc után egy német kolléga a gép "elé ugrott". Szerencsére megúszta, és én is mosolyogtam. Későbbb. 😒
Szóval, jó tanácsokat elfogadok.[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
válasz Somatom #6488 üzenetére
Valami ilyesmi élményre vágysz, ugye? 😎
Más: A ma délutáni német parkoló keresésekor figyelembe vettem a pár héttel ezelőtti tapasztalatomat. Mely szerint nem mindegy hol állunk meg mobilnet szempontjából sem.
Felfelé a 3-ason Frankfurt előtt próbálkoztam megállni, elég nagy sikerrel. Az útépítés szakasz kellős közepén van egy Total kút, amivel szemben szintén van benzinkút. Igen ám, de a parkolás utáni internet cseking csak edge-t jelzett, és még egy nyamvadt fórum oldal sem töltődött be egy perc alatt.
Innen gyorsan menekülőre fogtam. Sokat nem kellett kocsikázni, mert 16 km-re odébb már várt is egy wc-s parkoló. Már a lehajtó előtt láttam, hogy vannak a közelben épületek és valami antenna felé. Úgy gondoltam, ezek jót jelenthetnek.
Az antenna olyan mint a tv torony. "Lehet hogy mobil adótorony?" Reménykedik magában a kétségbeesett kamionos, aki 2.5 napra keres hétvégi parkolót. És már a gondolattól könny szökik a szemébe! 😂
Persze itt is volt hely (hétvége lévén) és az első dolgom a motor leállítása után a net ellenőrzése volt. Hát volt "nad ööm é botottá", mert a net 3 gével hasított (és teszi ezt azóta is). Persze a nagy teszt még hátra volt!
Az út közben kaptam értesítőt, hogy szent22László új videót töltött fel. Na, gondoltam ez a minőségi anyag 🤔 pont megfelelő lesz a youtube nézés ellenőrzésére. És mivel Lacika dadogás és akadozás mentesen mondta el amit akart, én arra gondoltam, hogy itt az ideje napot zárni és egy Perlenbacher világost szisszenteni! 😉[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest