Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• freeknight

őstag

Sziasztok!
    Karrier váltáson gondolkodom, jelenlegi munkámban (villanyszerelő) teljesen kiégtem, képtelen vagyok folytatni, alkalmazottként max havi 400 nettó itt a környéken (amit szépen tolnak lentebb az ukránok), de az is leginkább feketén, ahhoz meg már öreg vagyok. Plusz ugye eléggé gyülekeznek az építőipar felett a sötét fellegek.
    Mindig is szerettem volna kamionozni, de sajnos soha nem úgy alakultak a dolgok, viszont most szívesen váltanék, lenne pár kérdésem tőletek, mint szakmabeliektől, ha elfér itt.
    Mit gondoltok, 32 évesen érdemes-e még belekezdeni egy 10 éves B jogsival, vagy már öreg vagyok és nehezebben fog menni? Szerencsére azért elég nagy rutin van mögöttem, nagyobb furgonokat is rendszeresen vezetek munkámból adódóan.

Nyerges szerelvények érdekelnének elsősorban, tudom, hogy az külön jogsi (C+E), ennek hogyan néz ki a menete? Gondolom, előbb a C, de aztán az E-hez nem tiszta, hogy két éves C jogsi kell, vagy csak ne legyél kezdő sofőr, tehát az én 10 éves B jogsim is elég-e?
    Gondolom a PÁV II.-t azért érdemes megcsinálni, mielőtt még belevágok?

Körülbelül milyen bérekre lehet számítani? Illetve hogy látjátok, mennyire hat ki a válság a szakmára? Nehezebb most állást találni, mint mondjuk 1 éve, vagy nem érzékeltek nagyobb problémákat? Folyamatosan azt hallja az ember, mekkora sofőrhiány van, de ugye hozzák a filippínókat, indiai nőket stb, ami árnyalja azért a munkaerőpiacot.
    Kezdőként is van esély elhelyezkedni?

Egyelőre ennyi jut eszembe, megköszönöm, ha válaszoltok!

Új hozzászólás Aktív témák