Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Froclee

őstag

válasz #41635072 #24691 üzenetére

Na jó, rant on, először és utoljára. :D
    Machine learning-re, matekos dolgokra, prototípizálásra, lightweight CLI-kre stb tökéletes.

Webre szerintem max kis projektekre és alacsony load-ra jó. A Django, Flask meg többi web framework-kel csak az elején tűnik jó bulinak dolgozni, pár hónap után egy rémálommá válik. Még ha vannak is tesztjeid, nem tudhatod 100%ra hogy valamit nem csesztél-e el, sokszor az IDE jószívűségén múlik, hogy egy syntax/rossz import problémát jelez, vagy épp hogy az adott Python minor verzió támogatja-e, amit csináltál. CI pipeline-ban mocsok oda kell figyelni, hogy elkapja a (legegyszerűbb) problémákat és nem mindig sikerül. A package system egy rémálom, a Poetry próbál rajta javítani, de ott is mindig egy adott verzióra kellett pin-elni, mert totál instabil a cucc. A csúcsom, hogy ~30 percbe telt a lock file-t kigenerálnia egy nagyobb projekten :).
    Típustalansággal (szépen megfogalmazva) dolgozni egy gigaprojekten nekem egy rémálom volt és remélem soha többé nem kell. A FastAPI valamennyit javít ezen, de még mindig nem az igazi. Normális dependency injection ott sincs, fabrikáltunk valamit mellé. Pythonban async is olyan, amilyen, túl sokat nem ér.

A Python egyszálú. Az előző cégem szerintem hosszú távon millió dollárokat spórolt volna, ha a backend-ből nem irdatlan (100tól-800ig autoskálázva) számú container instance-t kell futtatni, hogy alig pár concurrent request-et kiszolgáljon (~40-120). (Sima CRUD app.) És Uvicorn-nal hostolva sem lett a skálázhatóság csimborasszója.
    Go/.NET Core/Java ezeket pár instance-ből megoldja izzadságmentesen.

Új hozzászólás Aktív témák