Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CSorBA
    őstag

Pont nemrég írt róla:
    http://prohardver.hu/tema/javascript_topic/hsz_4249-4249.html
    Igazából nagyon röviden annyi a gond vele, hogy bizonyos helyzetekben a kódírás vagy épp kódolvasás során nem egyértelmű, egész pontosan mire is vonatkozik a this, ezt el lehet kerülni azzal, ha még "időben", a megfelelő helyen átadod a this-t egy beszédes változónak, vagy például eseménykezelőkben az event.targetet, event.currentTargetet, stb. használod.

Azért persze olyan nagyon démonizálni sem kell, például egy rövid eseménykezelőben nincs baj belőle, ha a this-t használod (vagy $(this)-t), ha az elég egyértelmű, viszont ha már picit bonyolódik a helyzet, érdemes egyértelműbbé tenni a kódot (az olvashatóság és a helyes működés érdekében is). Azért mondjuk a kód jobb, ha minden tekintetben következetes.

Sk8erPeter @ 4556:
    Köszi, illetve Jim-Y-nek is az összefoglalójáért. :)

Zedz @ 4556:
    "valószínűleg juniorként még egy darabig nem is leszek"

Hehe, ebben sosem lehetsz biztos. Én mikor tavasszal a jelenlegi munkahelyemen kezdtem juniorként, a következő héten pont az alábbiakkal kellett megismerkednem: Grunt, Yeoman, Bower. Ráadásul én az összes programozási tudásom közül, mindig a js-el álltam kicsit hadilábon, és ha már itt tartunk, a mai kérdés:

All:
    Probléma: jsfiddle: ow2xow84 (Ugye a child elementeken is ellövődik.)
    Megoldás: jsfiddle: o8f5hy6m

Ennél jobb javaslat? :U :B

Új hozzászólás Aktív témák