- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- USB portok garmadája az ASRock AMD-s alaplapján
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Kompakt vízhűtés
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #4395 üzenetére
"Szóval igen, erre is gondoltam, csak úgy voltam vele, hogy ezt így hosszadalmasabb levezetni, mint példának felhozni a CMS-t, ahol ez szükségképpen eleve így van."
Tudod, hogy szeretek korrigálgatni bizonyos mondatokat CMS-témában (amik félrevezetőek lehetnek annak, aki csak (rossz) hírből hallott a CMS-ekről), még akkor is, ha tudom, hogy teljesítmény terén tényleg sokszor nagyon gyatra tud lenni.A korrekciók oka nálam igazából csak az, hogy míg aktívan CMS-eztem, akkor rá kellett jönnöm, hogy mivel a CMS-ek népszerűek, nagy közösség áll mögöttük, meg relatíve egyszerű is elindulni az úton velük (aztán bizonyos esetekben annál nehezebb tovább is haladni), ezért a nagy merítésből sok is a kókler, van jópár modul, amit sokan használnak, mégis rettentő szarul vannak megírva, erőforrás-pazarlóak, a lehető legrosszabb teljesítményt nyújtó adatbázis-kezelési technikákat alkalmazzák (a "kedvencem": a PHP-vel szerializált óriásadathalom egyben történő beerőltetése egy darab mezőbe, a széjjelrobbbantandó stringek beerőltetése egy darab mezőbe (kettősponttal, pipe-pal, pontosvesszővel, tökömtudjamivel "elválasztott" retkek)), így a CMS alapvető működéséből (ti. hogy épp a rugalmasság biztosítása érdekében lényegében a legtöbb dolgot adatbázisban tároljuk, illetve onnan kérjük le; moduláris felépítésből következő bizonyos redundáns kódrészletek, stb.) következő teljesítményromlást még jóval tovább rontják bizonyos emberkék, így nagy általánosságban nem túl jó a CMS-ek renoméja. (Hozzáteszem, pl. a Drupal OOP-vel kevert procedurális kódja sem túl nyerő, bár sztem talán a PHP-s legnépszerűbbek közül még ez a legrugalmasabb CMS.)
Pedig sokszor a CMS maga az API-ján keresztül jóval igényesebb módszereket is kínálna, mint ahogy azt sok fejlesztő kihasználja. És ez gáz. A korábbi, JS-kódokat az adatbázisba benyomorító példám is erre vonatkozott: lehet ezt csinálni tisztességesen is, úgy, hogy szépen egy fájlt szerkeszt a fejlesztő, ahogy illik, a CMS egyetlen dolga pedig csupán ezt a fájlelérési utat betenni a script tag src-attribútumába, majd a kliensoldali kódot a moduláris kódszervezési minta alapján betölteni, meg lehet csinálni gusztustalanul is, hogy a PHP-kódba valahol be van nyomorítva az inline JS-kód egy stringként.
Szóval nincs így szükségképp eleve a CMS-ben, ennyit akartam korrigálni ezzel a hosszas felvezetéssel, korán van még.Hát így a kód nem hangzik rosszul, bár maradhatott volna a kolléga, hogy vele tudjuk megbeszélni a dolgot, ha már tanulni akar belőle.
(#4370) Jim-Y :
A Crockford-idézetre:
"This feature was added for people who were beginners, so if you want to look like a beginner, then leave the semicolons out."
Hmm, hát igen, de sosem értettem, hogy miért kell egy nyelvet eleve úgy megalkotni, hogy az amatőrök is felszabadultan tákolhassanak, miért nem kötelező az utasítás végén eleve a pontosvessző? Ha valamit a fejlesztő szarul csinál, rá kell vágni a kezére, ez a toleránsnak tűnni akaró szemlélet elég káros lehet.(#4371) :
Ez a Smarty projekt alapvetően jó ötletnek tűnik, de tényleg kéne pár ember, aki ezt update-elgeti, nehogy elhaljon a dolog.
Megcsillagoztam GitHubon a repót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Windows 11
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5 AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- antivirus szoftverek, licencek, Legion Pro 7 RTX GAMING laptopok (RTX 4090), Dokkolók
- 2db Intel D3-S4610 1.92TB 2.5" szerver SSD (4 órát ment)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest