Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx
    veterán

Hmm, hát nem tudom sajnos, mi volt az eredeti kódban, így nem tudom, mit csinált rosszul, de mondjuk így segíteni is nehéz az illetőnek, hogy törölte. :D

Ja, a CMS-es mondatod akkor valóban félreérthető volt, azt hittem, arra gondolsz, amikor egy magát fejlesztőnek tartó valaki behányja inline módon az adatbázisba a kódokat, azt meg ki kell túrni, berakni a HTML-kimenetbe, script-tagek közé, természetesen az inline-sága miatt ez(ek) a kódrészlet(ek) nem is cache-elhető(ek), így a betöltést értelemszerűen lassítja, mivel a böngésző gyorsítótárazását sem tudja kihasználni. Lett volna alapja egyébként, ha erre gondolsz, sajnos láttam már pár ilyen módon megírt, hányadék modult. Miközben persze már a modul írásakor is régen voltak olyan módszerek, amikkel tisztességesen be lehet tölteni a kódokat modulárisan, de fájlokból... :) Az az ilyen "nekiesek, hadd szóljon" típusú fejlesztő. :D (Aki nem hajlandó eltölteni plusz egy órát a dokumentáció/hasznos tutorialok olvasgatásával, mert haladni akar, cserébe csinál egy kupac szart.)

Ez egyre inkább off topik, de per pillanat is tudok mutatni olyan főállásban PHP fejlesztőt, aki pont olyan szarul írja a PHP kódját mindenféle framework, meg CMS nélkül is, mint ahogy írtad ;]
    Szóval igen, erre is gondoltam, csak úgy voltam vele, hogy ezt így hosszadalmasabb levezetni, mint példának felhozni a CMS-t, ahol ez szükségképpen eleve így van.

Az eredeti kódban meg olyanok voltak, hogy itt - ott, egy - egy if ág végén, ahol nyilván return akart volna lenni, mert teljesen egyértelmű volt, hogy a cél akkor az adott funkcióból kilépés lett volna, event.preventDefault-ok álltak pl. xy string hosszának ellenőrzésekor, azaz amikor validációs hiba történt ;] ;] ;] :C :C :C :Y :Y :Y
    Akkor direkt nem akartam ezen élvezkedni, de addig provokáltál...

Finoman, némi hint-tel megszórva próbáltam a kollégát rávenni, hogy szánja már rá azt a 10 percet némi javascript doksi olvasására. Mivel időközben levette pastebin-ről, így gondolom sikerült is a rávezetés. Kár, hogy nem tudtad te is megnézni, biztosan okozott volna neked is pár vidám / sírva röhögős / fej falba verős percet.

Új hozzászólás Aktív témák