Hirdetés
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben800
aktív tag
Sziasztok !
Nemrég kezdtem el érdeklődni a javascript iránt hobbi szinten, és szeretnék egy apróbb egyszerű játékot létrehozni, ahol ki vannak kötözve a léggömbök, mozognak egy picit jobbra balra, mintha a szél fújná őket, majd ha lelövünk egyet akkor X százalékos eredményt ad véletlenszerűen. Találtam is magamnak egy kisebb sablont githubon.
Viszont az animáció részében picit elakadtam, próbáltam az elemeket mozgatni, így mindig csak az egyik elem mozgot, ezt ki is kommenteltem a kódban, majd második nekifutásra megpróbáltam .animate-el, de ilyenkor meg elszállnak a lufik és nem maradnak meg egy helyben
. Konkrétan már csak az hiányzik hogy úgymond egy helyben mozogjon a 4 darab lufi, és úgy mintha a szél fújná őket picit ide-oda.A filet feltöltöttem ide, ha valaki tudna egy picit segíteni ebben akkor nagyon hálás volnék

var balloon = $(".balloon");
var counter = 0; //számláló
var percentage = 0; // százalék
if (percentage == 0){
percentage = Math.floor(Math.random() *100);
}
function start () {
var direction = 'B';
var right = 0;
var left = 0;
var timer = 0;
for(var i=0; i<4; i++){
var balloonCopy = balloon.clone();
balloonCopy.css({left:370 + i*100});
balloonCopy.css({top:400});
balloonCopy.appendTo("body");
if(direction == "B") {
var top = balloonCopy.animate({top: "100%", top: Math.random() * 100 + "px" }, 16000 - Math.random() * 4);
}
balloonCopy.click(function() {
pop_sound.play();
$(this).remove();
counter = counter + 1;
$(".counter").html(counter);
if(counter > 0) {
$(".percentage").html(percentage + "%");
$('.score-box').addClass('ready');};
});
};
balloon.remove();
}
/*
function doMoveTop() {
if( direction == "B" && parseInt(foo.style.top) < 80) {
foo.style.top = parseInt(foo.style.top)+1+'px'; }
else if(direction == "B" && parseInt(foo.style.top) >= 60){
foo.style.top = parseInt(foo.style.top)+1+'px';
direction = "T";
}
else if(direction == "T" && parseInt(foo.style.top) > 60){
foo.style.top = parseInt(foo.style.top)-1+'px';
}
else {
foo.style.top = parseInt(foo.style.top)-1+'px';
direction = "B";
}
setTimeout(doMoveTop,40);
}
function init() {
direction = "B";
foo = document.getElementById('balloon1');
foo.style.top = '18px';
doMoveTop();
}
window.onload = init;
*/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Buds3 (Fehér)
- Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G objektív
- Nintendo Switch játékok: Mario Wonder, Rabbids/Zelda TOTK/Hogwarts/Garfield/Tetris/Burnout Paradise
- Egyszer használt Xbox Series S 512 GB Eladó!
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Konkrétan már csak az hiányzik hogy úgymond egy helyben mozogjon a 4 darab lufi, és úgy mintha a szél fújná őket picit ide-oda.