Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zedz
    addikt

1. kód szervezésben. Bevallom szeretem az MVC / MVVM kód szervezést. Amikor jön egy json adat, az már megy is bele egy jó kis modellbe, és ezt bindolom a megfelelő helyekre.
    2. a modellek változása realtime megjelenik a böngészőben, átvezetődik más modelleken, stb...
    3. nagyon szépen lehet velük template-elni, pl. valamilyen lista elemeket kell generálnod a kapott jsonból. Ezt e frameworkök nélkül jobbára kénytelen vagy elkezdeni js kóddal foreach-ekkel megírni, és összerakosgatni string részletekből. Ha láttál már ilyen js kódot, akkor érteni fogod, hogy mire gondolok.
    4. szépen el lehet velük szeparálni a különböző kód rétegeket (html - js és js-en belül a class-ok, service-ek, controller-ek)
    5. a html-eidet is szépen kis darabokra tudod szedni, ezáltal sokkal átláthatóbb lesz a kódod
    6. segítenek a routingban, DI-ban (ez mondjuk csak az angularjs-re igaz, aminek viszont a DI-át százszor is elátkoztam, szóval ez azért nem mindig előny). Knockouthoz meg azt húzol be pluszban, amit jól esik pl. pagejs + requirejs.
    7. összességében, jóval kisebb kód mennyiséget eredményeznek, lásd Jim-Y esetét. Mondjuk angular-t telefonra a gyatra teljesítménye miatt én se mernék bevállalni, de egy 30Kb-os knockout-ot már volt, hogy használtam telefonon, és tök szépen, gyorsan tette a dolgát, pedig ez még az okostelefonok őskorában volt, amikor 1 magos 600Mhz-ez szutykokon futottak a mobilos böngészők első verziói.

Mindezek ellenére abszolút nem azt mondom, hogy akkor most mindenki kezdjen el valamilyen js framework-öt használni, hiszem hogy a webes projektek jelentős részének nincs rájuk szüksége. De egy picit is jelentősebb projektet én már nem kezdenék el knockoutjs (rosszabb esetben angularjs) nélkül.

Nos, az MVC támogatása már szimpatikus nekem is, PHP oldalon egy ideje előszeretettel kalapálom így a kódjaim. Szerintem utánanézek először ennek a knockoutnak. :)

Találtam még egy ilyet, hogy Grunt, és ahogy olvastam ez az automatizálást segíti. Kliens oldalon ezt hogyan kell érteni? Mert szerver oldalon X időközönként ha lefut egy kód azt értem, vagy ha a Linuxal csináltatunk péládul napi dolgokat.. de kliens oldalon? :F

Új hozzászólás Aktív témák