Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Scroll Lock #2549 üzenetére
Hát őh, én úgy olvasom, hogy van a Fordító a (Javac) ami a forrásfájlt bytecode-ra fordítja. Ez tiszta.
Aztán van a JIT ami egyszer biztosan lefordít mindent! Bytecodra - natív gép kódra fordít.Szal a Javac forrásfájt -> bytecode-ra
és a JIT bytecoderól -> gép kódraA JIT elvégzi ezt egyszer. De ha mondjuk a forrásfájlon változtatsz, például az egyik függvényt módosítod a forrásfájlban, akkor a JIT csak azt a függvényhez tartozó bytecode-t fordítja le! És nem az egész .class fájlt.
(Több helyen többféleképpen magyarazák, én ilyesmit olvasok ki és akkor így a wikipédiás rész is szerintem érthetőbb, mert ott írja, hogy a C/C++ esetén minden egyes fájl újra fordítja, ha van valami változás, még a JIT csak ott, ahol történik, és nem minden egyes fájlt fordít újra)
Meg ha portolod az alkalmazást, egyszer Linuxon máskor Windowson... akkor biztosan lefut, de csak bytecode-ról gépikódra (Javac mégegyszer nem fut le).De ha például én csak az Autó osztályban módosítom a függvényeket, plusz függvényt adok hozzá, akkor a JIT csak ezt az osztályt fordítja le ismét. A motor vagy teherautó osztályt békén hagyja, azt nem fordítja le mégegyszer, mert minek? Abban módosítás nem történt, a bytecode-ja ugyanúgy nézz ki.
Szerintem inkább ez a lényeg.Szóval igen, az amit te mondtál. De én így tudom elképzelni a folyamatot.
Meg ez .NET is így van, ugyanezt az elvet használja fel és elsőfordításkor minden lassú, még Java-ban is de utána, már nem, érezhetően gyorsabb
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ASUS TUF F15 gamer laptop, i5-11400H, RTX 3050 Ti, makulátlan állapotban+ajándék
- SONY NEX-5N (SONY E bajonett)
- Samsung 870 QVO 8TB - keveset használt, 2026-ig garanciális - 100/100
- Garanciális // Lenovo Legion 5 // i9-14900HX // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070 // 240Hz
- Acer Predator Helios 16 // i7-13700HX // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070 // 240Hz
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Macbook Air M1 2020 // 13" // 16/512GB // Számla+Garancia /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest