- Drámaian begyorsítja pár játék első indítását az új Arc meghajtó
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Az Acer Helios sorozata is megkapja azt a bizonyos Plust
- Ultranagy sűrűségű rackkonfigurációkba jött az NVIDIA RTX PRO kártyája
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Scroll Lock
üzenetére
Hát őh, én úgy olvasom, hogy van a Fordító a (Javac) ami a forrásfájlt bytecode-ra fordítja. Ez tiszta.
Aztán van a JIT ami egyszer biztosan lefordít mindent! Bytecodra - natív gép kódra fordít.Szal a Javac forrásfájt -> bytecode-ra
és a JIT bytecoderól -> gép kódraA JIT elvégzi ezt egyszer. De ha mondjuk a forrásfájlon változtatsz, például az egyik függvényt módosítod a forrásfájlban, akkor a JIT csak azt a függvényhez tartozó bytecode-t fordítja le! És nem az egész .class fájlt.
(Több helyen többféleképpen magyarazák, én ilyesmit olvasok ki és akkor így a wikipédiás rész is szerintem érthetőbb, mert ott írja, hogy a C/C++ esetén minden egyes fájl újra fordítja, ha van valami változás, még a JIT csak ott, ahol történik, és nem minden egyes fájlt fordít újra)
Meg ha portolod az alkalmazást, egyszer Linuxon máskor Windowson... akkor biztosan lefut, de csak bytecode-ról gépikódra (Javac mégegyszer nem fut le).De ha például én csak az Autó osztályban módosítom a függvényeket, plusz függvényt adok hozzá, akkor a JIT csak ezt az osztályt fordítja le ismét. A motor vagy teherautó osztályt békén hagyja, azt nem fordítja le mégegyszer, mert minek? Abban módosítás nem történt, a bytecode-ja ugyanúgy nézz ki.
Szerintem inkább ez a lényeg.Szóval igen, az amit te mondtál. De én így tudom elképzelni a folyamatot.
Meg ez .NET is így van, ugyanezt az elvet használja fel és elsőfordításkor minden lassú, még Java-ban is de utána, már nem, érezhetően gyorsabb

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Nintendo Switch
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Precision 5570 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ Dell Ultrasharp U4025QW (5120 2160) IPS, 120 Hz, profi színpontosság, ívelt, Garis
- Rtx 2080Ti/ Ryzen 5 4600G/ 16GB G.Skill/ 1TB M2/ Win11/ Garancia
- Raspberry Pi 5 8 GB + Argon One V3 ház + 512GB SSD + Gyári adapter
- HP Probook akciós áron
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Eladó AORUS 15 X5LF RTX 4060 (140W), i5-12500H 16 GB DDR5 15,6" QHD (2560 1440) 165Hz Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest