Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tothg86
    aktív tag

Ebben a cikkben leírnak két lehetőséget, de én is használok több munkahelyi projekten összetett kulcsot. Az EmbeddedId-t javaslom, de pár dolgot nem árt észben tartani.
    Az ID-t így te adod meg, nem a hibernate generálja. Emiatt egy új rekord mentésénél (save/saveOrUpdate) a hibernate egy selectet fog kiadni, hogy leellenőrizze, van-e már azzal a kulccsal adat a DB-ben. Ezt ki lehet kerülni mondjuk egy EntityManager.persist(...) hívással egy custom repo implementációban, ha te tudod garantálni a PK egyediségét. Ha sok adatot importálsz, problémát tud okozni.
    Az ilyen táblák általában kapcsoló/kapcsolatleíró táblák, és az összetett kulcs elemei külső kulcsok (FK), amik más táblákra mutatnak. Ilyenkor a hibernate csak trükközve tudja leírni a relációt másodlagos mappeléssel, vagy a kulcsban mappelt relációval, bár nem mindig van szükség arra, hogy össze tudj kapcsolni kódban is két objektumot.

Köszönöm szépen!
    Az az egy nem világos most, hogy egyelőre egy tök szimpla lekérdezéshez, a példában szereplő két mezőt (account number és account type) ugyanúgy kell mappelnem az account osztályban, hogy melyik oszlopban van az adatbázisban? Én úgy szoktam, hogy nem bizom a hibernatere, hanem mindig megadom melyik adatbázis oszlophoz mappelje.

Új hozzászólás Aktív témák