Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothg86
aktív tag
Srácok, egy újabb JPA/Hibernate kérdésem lenne. ManyToMany joinnal akadtam el. Van egy működő példám egy ideális (játszós) adatbázisban. Azonban egy létező adatbázisnál nem sikerül alkalmaznom.
Lehet úgy ManyToMany mappinget létrehozni, hogy egyik joinolandó oszlop sem az adott tábla primary key-e? Csak auto incrementes pk-k vannak, amik nem segítenek. Ezért másik oszlopok mentén szeretnék joinolni. Lehetséges ez egyáltalán? Tudom, hogy ManyToOne-nál lehetséges
-
Tothg86
aktív tag
válasz
floatr
üzenetére
Köszönöm szépen!
Az az egy nem világos most, hogy egyelőre egy tök szimpla lekérdezéshez, a példában szereplő két mezőt (account number és account type) ugyanúgy kell mappelnem az account osztályban, hogy melyik oszlopban van az adatbázisban? Én úgy szoktam, hogy nem bizom a hibernatere, hanem mindig megadom melyik adatbázis oszlophoz mappelje. -
Tothg86
aktív tag
válasz
floatr
üzenetére
Köszi!
Egy konkrét kérdésem is lenne.
Van egy munkahelyi tábla, amiben nincsen auto increment ID, nincs semmilyen primary key sem. Szembesültem azzal (ha jól értem), hogy a hibernate megköveteli az egyértelmű azonosítást. Mivel nincs a táblában ID, ezért egy darab azonosítót nem tudok hozzárendelni. Olvastam, hogy van lehetőség összetett kulcs hozzárendélésére az EmbeddedID annotation-nel.
Jól értem? Egy netes példában az volt, hogy egy külön osztályt hozok létre a kulcsnak, és itt jelölöm, hogy @Embeddable. De ez már beleszámít a mappingbe? -
Tothg86
aktív tag
Sziasztok
Tudtok esetleg egy jó tutorialt Hibernate-hez? Amiket eddig találtam, egyikből sem jutottam közelebb a témához.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- GAMER PC - R5 5500/RX 5700 XT 8GB/16GB RAM/500GB SSD/600W/W11 PRO
- GAMER PC - 5 5500/RX 6600 XT 8GB/16GB RAM/512GB SSD
- GAMER PC - Intel i5-14400F/RX 6600 XT 8GB/16GB DDR4/500 GB SSD
- ASUS X571G (Core i5-9300H / Nvidia GTX1650 4GB / 16Gb / 256GB / 15,6" IPS / Win11) Garancia
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi