- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
- Ez a pehelysúlyú egér talán még egy jeti kezébe is passzol
- Noctua-jubileum: 20 év, félmillió ingyenes rögzítőkészlet
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Mini PC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
válasz
Protezis
üzenetére
Köszi a linket, bár nem tűnik komoly oldalnak.
Ez kétszer is megtalálható az oldalon :
''a programozók ... fogalmatlan (sic!) emberek''
Van ott egy 35 soros program, ami a Java ''bénaságát'' szemlélteti, hát azt nekem (2 hete tanulom a Java-t) sikerült megírnom kissé rövidebben is.
A program a test változó szövegében levő szavak előfordulási gyakoriságát számolja meg:
import java.util.*;
class MyTest {
public static void main(String[] argv) {
String test = ''Let's count the words in this text. ''
+ ''The text contains some words more than once, ''
+ ''so their count will be more than one.'';
Collection<String> list = Arrays.asList(test.split('' ''));
Collection<String> set = new HashSet<String>(list);
for (String word : set ){
System.out.println(word + '':'' + Collections.frequency(list,word));
}
}
}
Egyébként igaz, hogy a Java az elején igen nehézkes volt, pl. említik a linkelt oldalon, hogy castolni kellett a primitív típus - objektum típus miatt, de ez mára eltűnt (autoboxing/unboxing), és a Collection Framework-öt is eléggé ütősnek érzem, pedig csak a felszínét értem. Azután itt van az assert, ami kitűnő eszköz, meg a kivételkezelés, stb.
Meg ''csúnya'' dolog erősen típusos, fordítós nyelvet összehasonlítani script-nyelvekkel.
A Java és a C# próbál közelíteni a scriptnyelvek hajlékonyságához, szabadságához, de nyilván sose lehetnek olyanok.
Ráadásul azt is írja, a Java könnyen tanulható, hát, nem tudom. Nekem gyötörnöm kell magam, meg magolnom eléggé sokat, és még van 400 oldalam hátra, és akkor csak az alapokon rágtam át magam és még gyakorlatom se lesz.
Személyes véleményem, hogy a programok olvashatósága rettentő fontos. Egy ismerősöm azt mondta a C-ről (eléggé régen volt ez) hogy azt csak írni tudja, olvasni nem...
Én eléggé otthon vagyok a perlben, (ami egy zseniális nyelv), de könnyedén összehozok benne olyan 1 soros programot, amit 3 perc múlva már magam se értek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Asus ROG Flow Z13 2in1 13.4" FHD+ IPS érintő i9-12900H RTX 3050Ti 16GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- X1 Yoga 6th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 242 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- Clevo X170KM-G Ultra Gaming "DTR" i7-11700K , RTX 3080 16GB (165W+) , 64GB 3200MHz RAM, 2TB M.2 SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G1 USDT brand - i7 4790S 16GB DDR3 256GB SSD Intel HD 4600 250W WIN10
- Új MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Graphics Win11 Garancia
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs