Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
Lortech #1968 üzenetére
Aham, mostmár világos.
Lenne még egy kérdésem, igazából valahol szeretnék elindulni.
Van egy másik feladat, amiben kivételkezeléssel kellene megoldani Kör kerületének, területének számítását.
A feladat így szól: A Program Kör osztályának konstruktora kapja paraméterként egy kör sugarát! Ha ez pozitív, akkor írja ki a konzolra a kör területét, kerületét, egyébként dobjon kivételt. A Körkerületterület osztály main metódusa hozzon létre két Kör osztályú objektumot! Az egyik sugara legyen 12, a másiké -7.5 egység.
Nos evvel odáig eljutottam, hogy a try-catch kivételkezeléssel megoldottam, hogy a sugár ne lehessen kisebb mint 1.
Gondom az, hogy nem tudom szépen megcsinálni, hogy a kivételkezelés után ne fusson tovább a program, hanem kiírja, hogy "nem valós sugár". Sajnos nekem kiírja a kivételt, viszont tovább fut a progi.
Legjobban örülnék neki, ha gyorsba valaki összedobná nekem, lássam mit rontottam el.
Köszönöm előre is!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged