Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
Pubszon #29372 üzenetére
Igen-igen, de az előző még éhesebb volt.
Cserébe ez is és az előző is relatíve hűvös marad a sok fesszel is.
Ez most agy 1,32 V-al OCCT alatt max 85 fokig ment. Jövőre lehet hogy a 212 EVO-mat is lecserélem valami combosabb léghűtésre, hátha nyerek vele pár fokot.Kérdéseim:
1.) Fullos stressz-teszt alatt öt-tíz percenként egy WHEA hiba mennyire kényes dolog?
A gép nem fagy le, a teszt sem jelez hibát, csak az event logger. Ez még bírható, vagy inkább kapjon még feszt amíg a hőmérséklettel bírja?
2.) BIOS-ban a C3/C6-ot és a turbo-boost-ot letiltottam, de a többi beépített funkciót meghagytam. Ez jó így? Van egyáltalán jelentősége? -
holozis_HUN
addikt
válasz
Pubszon #29364 üzenetére
Azt sem értem, hogy minek az a felső rész a procira? Laptop procikon sincs az a fedő, és egyből rámegy a hűtő, itt miért nem lehet alapból így?? Sokkal jobban hűlne, maga a gyártó is magasabb órajelen tudná járatni --> több pénzt el tudnak kérni + kevesebb alapanyag. Laptokon megy itt miért nem?
-
F e Z o
veterán
válasz
Pubszon #29250 üzenetére
A Haswell topik összefoglalójából:
"Be kell tartani a RAM feszültség és a memóriavezérlő feszültség közötti max 0,5 V-ot?
Röviden: Nem.
Részletesebben: Ez a dolog a s1366 és s1156-os rendszereknél volt mumus, az utánuk következő rendszerekre már nem igaz. Régen a VTT "táplálta" a memóriavezérlőt, PCI-E vezérlőt, L3 cachet, stb. Az újabb generációknál a memóriavezérlő (és pl. a PCIE vezérlő) tápellátásáért a VCCSA fantázianevű feszültség felelős, míg a többiért a VCCIO. Az iménti állítást mi sem bizonyítja jobban, már az SandyBridge-nél is 0,925 V volt VCCSA alapértéke, ha ezt kivonjuk az alap 1,5 V-os DRAM feszültségből, akkor ez kapásból több, mint 0,5 V differencia, mindez alapon.
A VCCSA-t megtalálható még más néven, melyek néhány sorral feljebb már ki lettek fejtve, a VCCIO-t pedig esetenként valóban VTT néven lehet fellelni." -
Lalaland
tag
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz
Pubszon #29111 üzenetére
Asrock esetén a a guide szerint a turbo boost additional voltage-t kell feljebb emelni. Én is furcsáltam mondjuk. De nem is lehet kikapcsolni a turbo boostot, egyszerűen manual órajel esetén nem használja, csak a beállított értéket.
@Raggie szerintem te kevered a turbo boostot a C1E beállítással.
-
-
-
Hunork
veterán
válasz
Pubszon #26142 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Amúgy a blogbejegyzésemben már megírtam, hogy jelenleg a memók XMP 1400MHz-en járnak, a proci pedig 34-es szorzót kapott, mert még nagy terheléskor sem kapcsolt feljebb, legalábbis mind a négy mag, ahogy az Intel oldalán írva is vagyon. Így inkább arany középút, és 3,4 GHz. És igazad van, rosszul fogalmaztam, az állandó helyett alapot kellett volna írnom, nyilván nekem sem rossz, ha pihen, amikor csak lehet.
-
3shae
aktív tag
válasz
Pubszon #25964 üzenetére
Szia,
sikerült beállítanom az offsetet, -0.055 voltot vesz le az alapértékekből. Most négy magra 4.1 GHz van beállítva, és max terhelésnél 1.161 V a feszültség. Amikor teljesen visszavesz a tempóból, akkor pedig 0.871 V és 1.6 GHz -en megy a proci.
(#25962) sephi neked is köszi a segítséget!
-
Apollo_21
addikt
válasz
Pubszon #24664 üzenetére
Igen,ennek nagyon örülök h leírtad csomószor..csak tudod én azok táborát erősítem akik pl aztmondják..miért állítsam autoról át ha 1.2V-n fixen1.2V-t tart...mert h baja nemlesz ettől h úgy van
Nem tesztelni akarok...4ghz vagy 4.2nekem bőven elég..azt megmár ahogy én akartam sikerült beállítsam.
Csak vannak akik esküdnek h auto-n nemszabad ezt sem és mindenképp llc-t kell piszkálni, erre irányult a kérdés h jobb lesz vagy ugyanolyan vagy semmilyen.
Csekély angol tudásom alapul véve ha magasra állítom az llc-t akkor több hőt termel..de jobban tuningolható. -
khes
tag
válasz
Pubszon #24489 üzenetére
Az a parancs szinte csak az AMD-seknek kedvez, mert ott van egyenlő mag/szál. Egyébként az csak lejebb veszi a renderelt részletek számát és elosztja a terhelést, hogy a sajnos gyengébb Bulldozerek és régi kártyák is szép értékeket produkáljanak. ( Több ember tudja élvezni a stabil 70-80 FPS-t )
Nem tudom, hogy ki írta azt, hogy leesik a VGA usage 40% alá, de ott az nem CPU hiba, inkább egy pár hiányzó forráskód. Legyetek szívesek olyan játékokkal példálózni, ami rendesen megvan kódólva. (Sajnos én sem tudok olyat mostanság
) Szerintem a BF4 még mindig csak Beta fázisban van, ha nagyon jószívű akarok lenni. Csak nézzétek meg Chaboyy csatornáját...
BTW ha játékra kell CPU, felesleges i7-ben gondolkodni.
-
hdekakas
senior tag
válasz
Pubszon #23913 üzenetére
Még 0,8 alá is leveszi a feszt.
De hogy semelyik program nem jól jelzi...
Meg ez ahogy említettem, csak a bios frissítés óta van, előtte még minden szál leesett és meg is pihent 1600-on.
De amúgy van jelentősége hogy milyen órajelen mennek idle-ben a szálak, hogyha a feszültséget visszaveszi? -
hdekakas
senior tag
válasz
Pubszon #23911 üzenetére
Olyan például nincs, hogy egyszerre minden mag 1600-on legyen, tehát CPU-Z sosem megy le 1600-ra, folyamatosan 4500. Csak Hardware Monitorban látom, hogy 1-2-3 szál (mindig másik) lecsökken.
De érdekes ez, mert Intel Burn Test lefuttatása után már EGYÁLTALÁN nem veszi vissza a szorzót, csak ha újraindítom a gépet.
R3lax: Azok be vannak kapcsolva, és ez már a sokadik tízes kör lefuttatása, illetve általában 12-t szoktam. -
Asbee
veterán
válasz
Pubszon #23115 üzenetére
Ebből semmi nem derül ki. Szerintem biztos, hogy nem voltak forrasztva az első példányok sem, mivel elvileg gyártástechnológia miatt nem lehet. Ez valószínű egy nagy szivárgású, friss pasztázású példány, így a 89 fok ilyen prime tesztel simán elképzelhető. Egy Linx avx-el ott lenne az 100-on. Persze lehet én tévedek, de semmi konkrétat nem találtam erről.
-
bombibmw
veterán
válasz
Pubszon #18422 üzenetére
Gyorsan nem,de Merlinhardverben van raktáron,ami ha holnap rendeled,talán holnap után Nálad van.
-
krx21
nagyúr
-
JanR
addikt
válasz
Pubszon #15144 üzenetére
Nekem is volt H100-m, szívtam is vele rendesen.. a pumpájának elég csúnya kerregő hangja volt. Amit tudok, hogy ha akarsz ilyen kompakt vizet venni, akkor arra figyelj, hogy terméket az asatek gyártsa. Lehet az corsair, cooler master, antec, intel, bármi, csak magát a terméket az asatek adja. Ezekre sokkal kevesebb a panasz.
Nekem egy intel vizem van a cpu-n, teljesen néma és jól teszi a dolgát.
A 3770K-mat 1.232V-vel IBT-nél 83 fokig engedte fel maximum!
Más: A VTT és a RAM feszültsége között most akkor mekkora különbség lehet? Olyat hallottam, hogy 0.5V-nél nagyobb nem. (Ugye ez a VTT asus lapokba VCCSA) - na ez nekem 0.0950, a ram pedig 1.570. De ha emelem a VCCSA-t, akkor beleér a "sárga" értékbe, ami nekem nem annyira tetszik
-
kribe
őstag
válasz
Pubszon #15144 üzenetére
Nincs kupaktalanítva.
H100-ra H80-ra nagyon sokan panaszkodnak hogy hangos a pumpája, nekem szerencsére egyik sem az. Minimális nyöszörgésszerű zaja van, de az a "normális". Nem kerreg, nem nyikorog. Legkisebb fokozatra állítva használom. A ventik (SWIF2 120P pwm-esek) csak bekapcsoláskor pörögnek kis ideig maxon, akkor van erős hangjuk, de még terhelés alatt sem közelítették meg azt a hangerőt soha. A gyári adatok szerint 800-1700 között pörögnek, szerintem két fix 1000-1200-as venti sem lehet rossz. Nekem jobban tetszik a PWM, ha már tudja szabályozni, akkor csinálja csak. Ha visszakapom a fényképezőgépem és érdekel, csinálhatok egy videót a hangjukról bekapcsoláskor ill. idle és terhelés alatt.
Ha előreszerelt vízhűtésben gondolkozol nézd meg az új Corsair-eket, amik nem a "kocka" pumpával jöttek, ott nem hallottam még zajproblémákról. Igaz, a Corsair vízhűtők topicban is régen jártam már... -
bandi0000
nagyúr
válasz
Pubszon #13223 üzenetére
Köszönöm szépen
Na meg szórakozás kép ugye a mostani lapommal az asus progival tuningoltam vagyis mindent automatán csinált és kiirta hgoy 3920 Mhz re sikerült de ha belemegyek a CPU-Z be ott azt irja hogy 16*103 Mhz kikapcsoltam az energitakarékos módot, terheltem az aida64-el de akkor sem ugrott fel ez miért van?
-
MPowerPH
félisten
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Pubszon #12882 üzenetére
Köszönöm! Most már igen.
Igazad van, memóriát fölösleges tesztelni hiszen alapórajelen használom őket amennyit tudnak papir szerint.
Nagyon pontos az alaplap, hihetetlenül jól lehet állítani a deszkán a feszültségeket és eszméletlen kis szorással dolgozik.
Jelenleg 1,294V járok, még mindig stabilnak nézki úgyan úgy 4,5ön.
Megyek lefele amíg lehet.(#12881) Winne Nem tudom.
Mennyi feszültséget szoktatok adni statisztikailag egy 4,5 Ghz-es i7 3770K processzornak?!
Most itt nem extrém darabokra gondolok mert minden kategóriában van olyan proci ami már 1,1V csodákra képes. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #12702 üzenetére
Nem vagyok oda az értelmetlen hozzászólásokért. Néha bevillan nekem, hogy sokan csak HSZ-t gyűjteni járnak szakmai topicokba, mert a hozzászólások tartalma nem tükröz semmilyen szakmaiságot.
Mit érsz azzal, ha tudod másoknál mennyit kér 4.4 GHz-en? Nálad úgysem annyit fog kérni.
-
Tomace91
senior tag
válasz
Pubszon #12346 üzenetére
Nekem annyira érdekes, hogy itt elég jó hőfokokat értek el a hűtők. Nekem egy Thermalright HR-02 Macho Rev A. BW-m van ami szerintem nincs elmaradva ezekhez képest. Felhúztam a 3770K-t 4.4 GHz-re 1.280V-tal és hihetetlen milyen hőfokokat kaptam, pedig elég szellős házam van: Fractal Design Arc Midi és mind a 4 ház venti fullon ment. Miért lehet ez?
-
daveoff
veterán
válasz
Pubszon #12363 üzenetére
Honnan szedted le az új Prime95-öt, mi a verzió száma? Nekem is ugyanaz a procim, és a lapom mint neked, én is most keresgélem a megfelelő beállításokat. Nálam 4,4GHz -0.050offset-el LLC: Level 3-al 1,17V-al megy terhelés alatt 24/7-be....
Ez a leírás sokat segített nekem a megfelelő tuning-hoz:
Asrock UEFI overclocking guide -
-
-
bodva
aktív tag
válasz
Pubszon #10539 üzenetére
Akkor valamit nem jól csináltál.
A proci 77Wattos TDP-vel rendelkezik, tegyük fel, hogy csak ennyit fogyaszt.
A 670 175Wattos TDP ha jól emlékszem. Alapon hajtod gondolom, de furmark alatt egy 15-160 wattot ki hoz belőle a cucc, az tuti.Ezen kívül van HDD ami mondjuk 20Watt, pár ventilátor ~10watt.
Elméletben reális lehet a fogyasztásod.
De nekem vízhűtésem vanPumpám is van, és ventiből is több van
Plussz én a VGA-t is megnyúztam
-
-
törölt tag
válasz
Pubszon #9816 üzenetére
3570K vs 3770K ?
hát nem tudom, én kicsit szkeptikussabb vagyok ilyen téren, és az én véleményem az hogy túl sok az a 20-25K azért a kicsi pluszért ami ne felejtsük el csak logikai mag, és van ahol valóban gyorsabb de van ahol viszont lassabb a 4 fizikai magnál.
Jó magam is renderelek rendesen, és igaz 2 monitorral dolgozom viszont volt választási lehetőségem melyiket akarom és még is a 3570K-nál voksoltam és nem bántam meg.
Simán a renderingek alatt amit folyamatosan figyelek a bal oldali monitoron Photoshoppozok a másikon vagy épp a maxal vacakolok modellezek etc és nincsen semmi problémám.
ezt pl vasárnapra kellett elkészítenem valakinek és nem adott rá elég időt és bizony ha 3770K-val kellett volna dolgoznom a zöldel ruha animmal akkor sem lettem volna teljesen meg meg így se (pattog a hónalj tájékán) ugyanis ez pl rossz paraméterezés miatt van, nem a processzor lassabb vagy gyorsabb mivolta miatt és megnéztem kiszámoltam a studioban a húzott 3770K 10 óra rendering után talán egy órát ha spórolt volna ami pl a piros ruci újra renderingjéhez pl. messze nem is lett volna elég mert ott 2 és fél óra volt a rendering idő.
-
-
törölt tag
válasz
Pubszon #9437 üzenetére
Nagyon jó,,, ez kell ide annak aki tuningól, csak erről eddig senki sem beszélt pedig szerintem fontos ha már a prociból csavargatjuk kifele a + -os maximumokat, annyit megérdemel hogy fokozottabban figyeljük.
A CPU Bus órajelén nem emelünk ugyebár de aki meg azt is tekergeti meg pláne, mert ott lehetnek ám érdekes dolgok, ezért oda pláne fokozotabb figyelem szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged