- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
BandiT85 #24314 üzenetére
Meglepő. Én is arra tippeltem ha emelném a feszt, lenne itt hőfok. Na meg jön a nyár is..
Azt írják: Massive Overclocking Headroom! [link]
Azért nem a levegőbe beszéltek, hanem van is mögötte valamiRendes tőlük.
Mindenhol hatalmas a marketing gépezet, néha jó ha alapja is van.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #24312 üzenetére
Mondom magamban kilépek játékból megnézem már mennyi volt így a max hőfok
True?!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Na megnéztem
41-ig engedné emelni, létezik hogy menne az is cpu voltage emelés nélkül? Mennyi ezeknek a maximális fesz?
Érdekes, hogy az intel oldalán a cpu adatlapnál nincs ott a maximálisan adható feszültség értéke.
(Régebben ott volt más cpu esetében)A windowsban még így is 30+ fokos alapon
Nem rossz ez az Arctic i30
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Grave_444 #24307 üzenetére
Eddig alapon járattam boost és intel speedstep nélkül annyira elég volt hogy hihetetlen
Most hogy kezdtem tervezgetni a kártyát kicsit belenyúltam mit lehetne még emelni a procin. A GTX 560 Ti-hoz alapon bőven elég volt a teljesítmény. Érdekes hogy általában nézve egy 3.0Ghz körüli tartomány bőven elég mindenhova (szerintem játékokhoz is). Az persze más kérdés, hogy erősebb gpu-t mennyire szolgálna ki
Van benne igazság ha tudja miért is ne menne (főleg ilyen TDP-vel).
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nem akartam hagyni automatán kicsit a seggébe rúgtam.
Mert hát mi az hogy nem.Ha ez kb elég lesz az új generációs gpu-k kiszolgálására is akkor respect intel inside!
Köszönöm a korábbi tippeket, lehetséges bemerészkedek majd a GTX 7xx szériába. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
csucsbicep #24234 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, neked is.
Gianni kollégánál bitang jó áron van a 7870, én is gondolkoztam rajta.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Monitorom natív felbontása 1680 x 1050 (ezt meg is szeretném tartani a jövőben) mert tökéletes számomra a minősége és jóval tovább ki tudom húzni egy kártyával ezen a felbontáson.
Multiznék is vele ami azt illeti.
GTX 670, 760 (esetleg 770) amire gondoltam bár az utolsóban nem vagyok biztos ahogy piros oldalon 280X esetében sem. Igazából ezek elég drága kártyák már ezen a szinten tehát lehetséges az ára miatt amúgy is kiesne. Egy 7870 elég jó áron van és a 670 is, tetszenek is.
Kérdés mennyi van még benne.
Talán 1 év , talán másfél. -
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Véleményetek szerint meddig érdemes VGA-ban gondolkozni egy "Ivy" i5 3550-el. Ez 4 magon maximálisan 3.5Ghz-et tud és elég erős jószágnak gondolom. A jelenlegi kártyám bőven agyig kitolja ami benne van.
Meddig mehetnék el , akár piros akár zöld kategóriában amit még ez a cpu meg tud rendesen mozgatni?!
Köszi előre is aki megtisztel válaszával.
Üdv
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Processor
i5-3550 - 3.30 GHz / Turbo Boost 3.7 GhzActive Cores 4C / 3C / 2C /1C
Max Intel®
Turbo Boost 2 / 3 / 4 / 4
Bin UpsideMax Intel®
Turbo Boost 3.5 / 3.6 / 3.7 / 3.7
FrequencyKérdeznék tőletek: Ha jól látom ezt a táblázatot akkor ez a proci nem minden magon tudja egyszerre a maximális boost órajelet. Biosban érdemes automatán hagyni vagy hogyan lehet elérni, azt hogy ha terhelés van akkor lehetőség szerint 3.7 Ghz en ketyegjen? Speed step off?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönöm kollégák átrágom magam az alaplap könyvén.
Ahogy nézem ezen a turbo-n belül is vannak lehetőségek, hogy full automata legyen vagy "by per core" szóval érdekes
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Egy i5 3550 lett a választásom ma rakom össze a gépem.
Szerk: Le tudnátok 1-2 mondatban írni ennek a turbo boost-nak a beállítása hogyan megy?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Cybertrone #5960 üzenetére
Köszönöm tehát ha nem K procim van hagyjam békén inkább..?!
Mi a helyzet a Turbo Boost-al az más tészta?! Az is elvileg emeli rendesen az órajelet akkor az amolyan "engedélyezett" tuning?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok Fórumtársak!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy tudomásom szerint a K jelzésű procik lock mentesek tehát húzhatóak a nem K jelzésűek nem.
Viszont olvastam itt olyat, hogy valaki K nélkül is tuningol.Elnéztem valamit vagy tényleg lehet mind a kettővel?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Melyik most ár/érték arányban a jó választás i5-ös prociban?
1333/1600 Gyárilag ezek ekkora memóriát tudnak kezelni?Válaszokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest