Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakka
tag
válasz
Lolka Bolka #23096 üzenetére
Igen kellene, de bármit állítok, újraindítás után kis rublika fogad és az alap értékek
Az alaplap infókban szerepel a tuning lehetősége és támogatja a procit is. Z68 chip
Nagyon bosszantó a dolog.
S nem Tudom mi a fene lehet vele!
Érdeklődtem a tuning kezdőknek topic-ban, de nem kaptam kielégítő infót.Igen jól lépek ki, mert a beállítások is maradnak, de nem változik a proci MHz, csak az alap.
-
laychi
veterán
válasz
Lolka Bolka #23089 üzenetére
mit? JAHH...Leesett
(miután megnéztem mihez írtad
)
-
Sakka
tag
válasz
Lolka Bolka #23089 üzenetére
Originalod? Alaplapod ami jó lenne a procimhoz tuningra?
Azt hittem nekem szól...
Amúgy megcsináltam a videóban foglaltakat, de gép újraindítás után, ismét kijön a tábla, hogy cpu speed 3.6 MHz
BCLK 100 MHz
Memori 1600, szóval vissza áll. -
Sakka
tag
válasz
laychi #23084 üzenetére
Igen Z68.
De akkor karcsú a procihoz? Friss bios ide vagy oda?Szóval akkor nem igazán lesz nagy változás a tuningban? S ez köszönhető az alaplapnak?
Ezért nem tudok állítani 38 on túl?Amúgy a vcore állításánál úgy van, hogy +0.000V és lehet hozzá adni 0.640V feljebb nem.
Igen, látom, nálad minden ok!
Az én lapomnál nem igazán.
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Több mint valószínű,nálam külön-külön lehet állitani. Akár azt is lehet,bár hülyeségnek tartom,hogy 2 magot húzok 4,5 Ghz-re,kettőt meg mondjuk csak 4 GHz-re.
Nem tudom a te lapod milyen,ha nem lehet külön,akkor értelemszerűen együtt kell,ahogy a videón is látod. csak te ne adj neki 50-es szorzót,meg 1,4V-ot,ahogy a videón a srác,próbálj inkább 42-es szorzót pl 1,2V-tal,azt mindegyik 3570K-nak tudnia kell,még a rosszabbaknak is.
-
laychi
veterán
Most ha olcasod a saját szövegedet,akkor van egy szerkesztés "gomb".Ha valamit szeretnél módosítani,pl javítani,hozzáírni,képet beilleszteni,akkor használd ezt az opciót.
A legjobb,amiből nem lehet problémád,ha összeszeded az összes gondolatod,hogy mit szeretnél leírni,és akkor nem kell javítani,ha képet akarsz megosztani,akkor pedig legyen elmentve és feltöltve,hog csak a linket kelljen beszúrni.Egyébként írtam privátban neked,olvasd el,nézd meg a videót,amit küldtem.
Ha offtopic,amit írsz,mint pl ez most,akkor tedd a pöttyöt az off topic opció elé és csak utána nyomj ok.t,akkor ilyen szép halovány lesz az üzenet.(ezt is lehet utólag szerkeszteni).
A turbo azt jelenti,hogy 34 a procid alapszorzója,max 38 turbo boosttal,ami 4 magra levetítve már csak 36=3,6GHz--> Nincs húzva. ahhoz állíts be magonként pl 42-es szorzót
-
Sakka
tag
válasz
laychi #23077 üzenetére
Tehát ugyan ebbe írjam a kérdést, vagy a válasz?
Értem, csak mit értetek azon, hogy szerkesszek? Bocs ha túl értetlennek tűnök, csak tényleg nem szoktam fórumozni itt, de lett egy komoly gondom, ezzel a tuning dologgal és gondoltam tanácsot kérek az ebben jártas mesterektől!
Amúgy köszi a felvilágosítást!
"Egyébként csak turbo-val megy a procid." - Ez mit takar? Jelenleg alapon megy, de húzni szeretném
-
laychi
veterán
Arra céloz,diegho,amiről már délután is szó volt.
Szerkessz vagy várj.túl sokszor van az,hogy egymás után a te hozzászólásaid szerepelnek.
És mielőtt félreértenéd a felkiáltó jelet a diegho mondata végén,óhajtás,nem felszólításszerk: a felszólítás következményekkel jár többszöri figyelmeztetés után.
Egyébként csak turbo-val megy a procid.
-
laychi
veterán
Tulajdonképpen neked most milyen procid van? 3570 vagy 3570K? mert a hirdetésedben 3570 szerepel.
egy cpuz képet tölts már fel légyszíves,mert nagyon nem egyértelmű a helyzet.valamilyen stresstesztet ráeresztettél egyáltalán,hogy megmutassa mennyin áll? mert ha nincs terhelés alatt,akkor 1600-at fog mutatni.
-
laychi
veterán
-
Sakka
tag
Néztem a biosban is és emeltem óvatosan picit a frekiket de úgy is vissza áll az alapra. Érdekes. Legalább akár 100 MHz-et emelkedne az érték már jobb lenne, de gyakorlatilag semmit, még a volt állítással sem.
A BCLK- hoz ne nyúljak? lehet állítgatni, de akkor az nem jó út?
-
Sakka
tag
Megcsináltam a bios frissítést, sikerült simán. Kössz az infót. minden jó, csak:
Viszont tuningot továbbra sem lehet. Gigabyt Z68 ds3 alaplap, proci i5 3570K
A proci húzható mert K gyári hűtő helyett Grand KAma2 van, az alaplapnak támogatnia kellene e tuningot, mivel tuningolhatós az alaplapEasyTune6 alatt is húzom de bármennyi BCLK állítok, marad a 3800 MHz
Ram-nál sem nem húz semmi.
Miért lehet ez?
valamit nem jól csinálok?
Gyakorlatilag nem mozdul az érték.
Biosban is felhúzom, de ha kicsit, akkor is újraindul, leáll, majd úlraindul és kiírja, hogy vissza áll a gyári értékekre.Valaki tudna segíteni mi a sz@ar lehet?
-
laychi
veterán
válasz
kovsol #23049 üzenetére
Nincs valakinek liquid ultrája itt pesten örökbe?
Csak egy cseppre lenne szükségem
Megoldottam közben a fedél visszaragasztását is oly módon,hogy eltávolítható maradt.
Cimkeragasztóból csináltam 4 kis golyót,amit a fedél 4 sarkára téve kellő nyomást kifejtve ott tartja a fedelet.
Viszont enged annyit,hogy szükség esetén kézzel szétszedhető
Így egyszerűen vissza lehet tenni a socketbe,és csak kicsit kell megtámasztani ujjal a fedelet leszorításkor,hogy ne tudja elnyomni a leszorító. -
Sakka
tag
Ok, csak megemlítettem, de már nem tudom, lejárt az idő limit.
-
Sakka
tag
44 ezer jó Magyar forint.
52 ért vettem.
-
Sakka
tag
Ok, azon leszek, amúgy van olyan beállítás biosban amiben tuti megy a proci kis tuningal is?
-
Sakka
tag
Köszönöm a válaszokat nemsokára megpróbálkozok vele, remélem sikerrel járok, illetve valahogy tuningra kellene bírnom a procit.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
laychi #23036 üzenetére
Mondjuk én probáltam és nálam visszarakta régebb BIOS-t. De lehet az is befolyásolja hogy mennyire régi az a régi BIOS.
Bár én inkább annak a híve vagyok hogy mindig az új BIOS-t teszem fel. eddig nem volt bajom belöle.
(#23039) Asbee:
Jogos. Én mondjuk nem bazirégi BIOS-t tettem vissza annó lehet azért engedte. De annak meg nem sok értelmét látom, hogy nagyon régi BIOS-t egyek fel egy alaplapra mert inkompatibilitási és stabilitási problémák is feléphetnek.
-
Asbee
veterán
válasz
LeslieG Jr. #23034 üzenetére
Nem minden esetben megy fel, Gigánál mondjuk általában szokott, ott a rev-ekre kell figyelni. MSI Z77 lapomnál nem lehetett egy bizonyos után vissza menni.
(#23038) Sakka: Úgy néz ki vissza lehet, csak megfelelő biost tedd fel. Szerkesztést használj 5 percen belül.
-
Sakka
tag
Az alaplap Gigabyte GA-Z68P-DS3
-
Sakka
tag
3570K
-
laychi
veterán
válasz
LeslieG Jr. #23034 üzenetére
Ezt cáfolnám kicsit.
Természetesen abban igazad van,hogy csak a saját alaplapjához tartozó biost rakja fel.
Az én tapasztalatom szerint:
Nekem a legfrissebb bios van fent.még mikor ez nem jelent meg,akkor fel volt rakva az ezt megelőző.
Namármost...fel akartam tenni vissza azt a biost,amivel megjelent az alaplapom,összehasonlítás képpen,hogy azóta mi változott stabilitást,memóriakezelést tekintve.
Nem engedte felrakni pendrive-ról,azt írta,hogy régi verzió és ezáltal nem írta felül az újat,lehet későbbi verziót fel tudtam volna rakni,de a legelsőt nem engedte.
Valamint,nem tudom ez másnál hogy van,de 1x véletlenül nem az lx2 biost töltöttem le,hanem a sima lx alaplapét és ha emlékeim nem csalnak,hiába volt fent a pendrive-on,nem látta a bios flash,hogy van rajta elérhető bios.Valószínüleg azért,mert nem volt kompatibilis a lappal. -
Sakka
tag
OK! Köszönöm!
S akkor ha a feltelepítem a régit, a verzióban szerepel, hogy támogatja a 3. generációs CPU-t,
engedi majd vajon tuningolni a z i5 3570 s procimat minden további nélkül? Mert előzőleg olyat csinát, hogy vissza állította alapra beállítás után mindig a frekit, de ha a biosba megint bementem akkor szerepelt a freki emelés, de a bejelentkezésnél és az aida szerint alapon ment. -
LeslieG Jr.
őstag
Igen. Ha egy régebbi BIOS szeretnél beégetni akkor minden gond nélkül megteheted. De azt nézd meg melyik rev. tipusú az alaplapod. Mert ha nem jót égetsz bele akkor nagy gondok lehetnek. Mindig csak és kizárólag az alaplapod tipusával megegyező BIOS-t teheted fel ami kizárólag az alaplapodhoz van.
-
Sakka
tag
Ha pl egy újabb biost ki akarok cserélni egy előzőre az engedi a rendszer?
-
Gyula84
veterán
válasz
Lolka Bolka #23025 üzenetére
avx es verzióval 100gflops van
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
laychi #23024 üzenetére
"Pont ezért kérdem,mert mi van,ha valamelyiknek az induláshoz adott órajelen kevesebb fesz is elég,a stabil működéshez meg megintcsak."
Ez nem oprendszer függő dolog ahogy sephi is mondja. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. A stabilitást nem az oprendszer dönti el hanem a különbőző hardverek és szoftverek összessége, no meg egy megfelelő beállítás a procinak.
Mert teszem azt az oprendszer be boot-ol de ettől még nem stabil mert egy passziánsztól meg kifagy meg újraindulgat.
-
laychi
veterán
válasz
F e Z o #23021 üzenetére
Pont ezért kérdem,mert mi van,ha valamelyiknek az induláshoz adott órajelen kevesebb fesz is elég,a stabil működéshez meg megintcsak.
És az befolyásolja a cpu fesz szabályzását,hogy a cpu tápcsatlakozó az alaplapon 4 v 8 pines?
Az enyém 4 pines,így ~1,264-1,296V kell neki a stabil működéshez 4,5-en.Lehetséges az,hogy lecserélem az alaplapot egy olyanra,amelyiken 8 pines csati van és ott kevesebb is elég lesz? teszem azt,csak 1,2V körül? -
Sakka
tag
Köszönöm az infót!
S az miért lehet, hogy ha beállítom, hogy akár 3.9 vagy 4 gh en menjen biosban, i5 3570k majd újraindul a gép, és kijön egy ablak, hogy visszaállította az alapra. ?
Nem kell esetleg resetelni, vagy eszközölni jumperrel valamit az alaplapon? -
Gyula84
veterán
kinyomtam a HT-t meg leszedtem a 6,5 verziót de így is csak 88gflops a ram az mennyire befolyásolja ezt a számot?
-
laychi
veterán
Szerintetek az oprendszer egyébként befolyásolhatja a proci bekért feszültségét?
Most win7 ultimate x64 van fent,lehetséges az,hogy win8 alatt kevesebbet kérne? valaki próbálta már esetleg?
vagy ez hülyeség? -
Sakka
tag
"Remélem a lapod "rev-jéhez" megfelelő biost próbálod feltenni."
Most néztem, hogy több rev frissítés van
Rossz rev frissítés ment volna fel, de mégsem ment úgy látszik, mert nem engedte.
Ilyenkor tegyem rá pendrive-ról a hozzá tartozó biost?
Viszont, hogy a freki állítást nem fixálta egy tuningolhato i5 ön az kicsit furcsa.
Lehet, hogy win7 alatt a saját tuning programjával is ugyan úgy húzható lenne a proci?0( Easytune 6) -
Lolka Bolka
aktív tag
Nálam ez a helyzet:
-
daveoff
veterán
-
ThodEE
őstag
válasz
Gyula84 #23004 üzenetére
Csináltál közbe valamit?
Nagyon kevésnek tűnik a GFlopsSzerk:
Futtattam én is egyet, 8-9es lépésnél kattintgattam párat a böngészőben.
Ennyit visszafog a HT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest