Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakka
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek!
Van egy Gigabyte z68 ds3 alaplapom és egy i5 3570k procim.
Tehát a proci tuningolható, és elvileg az alaplap is tudja.
De bármit is csinálok az alaplapon, az újraindítás után kiírja, hogy vissza álltak az értékek a gyárira.
Letöltöttem a gyártó honlapjáról 3 biost is, amivel frissítettem VOLNA, de gyakorlatilag kiírta, hogy nem sikerült a frissítés, rátettem egy Fat32 pendrivera a gyökérbe a 3 db file-t és onnan szerettem volna frissíteni, de hiába.
Mivel nem csináltam backup-ot, így most nagyon nem jön be a win7.
Szóval van mód arra, hogy megpörgessem a Cpu-t ezzel az alaplappal?
Több infót olvastam, hogy tuningra alkalmas a lap.
A bios ami felkerült volna, elvileg a leírásában az szerepel, hogy támogatja a 3. generációs procikat, csak nem megy fel. Amúgy a biosban engedi állítani a feszültséget Bclk-t de semmi változás.Esetleg valaki tapasztalt már ilyet, vagy tud valami megoldást?
-
Sakka
tag
"Remélem a lapod "rev-jéhez" megfelelő biost próbálod feltenni."
Most néztem, hogy több rev frissítés van
Rossz rev frissítés ment volna fel, de mégsem ment úgy látszik, mert nem engedte.
Ilyenkor tegyem rá pendrive-ról a hozzá tartozó biost?
Viszont, hogy a freki állítást nem fixálta egy tuningolhato i5 ön az kicsit furcsa.
Lehet, hogy win7 alatt a saját tuning programjával is ugyan úgy húzható lenne a proci?0( Easytune 6) -
Sakka
tag
Köszönöm az infót!
S az miért lehet, hogy ha beállítom, hogy akár 3.9 vagy 4 gh en menjen biosban, i5 3570k majd újraindul a gép, és kijön egy ablak, hogy visszaállította az alapra. ?
Nem kell esetleg resetelni, vagy eszközölni jumperrel valamit az alaplapon? -
Sakka
tag
Ha pl egy újabb biost ki akarok cserélni egy előzőre az engedi a rendszer?
-
Sakka
tag
OK! Köszönöm!
S akkor ha a feltelepítem a régit, a verzióban szerepel, hogy támogatja a 3. generációs CPU-t,
engedi majd vajon tuningolni a z i5 3570 s procimat minden további nélkül? Mert előzőleg olyat csinát, hogy vissza állította alapra beállítás után mindig a frekit, de ha a biosba megint bementem akkor szerepelt a freki emelés, de a bejelentkezésnél és az aida szerint alapon ment. -
Sakka
tag
3570K
-
Sakka
tag
Az alaplap Gigabyte GA-Z68P-DS3
-
Sakka
tag
Köszönöm a válaszokat nemsokára megpróbálkozok vele, remélem sikerrel járok, illetve valahogy tuningra kellene bírnom a procit.
-
Sakka
tag
Ok, azon leszek, amúgy van olyan beállítás biosban amiben tuti megy a proci kis tuningal is?
-
Sakka
tag
44 ezer jó Magyar forint.
52 ért vettem.
-
Sakka
tag
Ok, csak megemlítettem, de már nem tudom, lejárt az idő limit.
-
Sakka
tag
Megcsináltam a bios frissítést, sikerült simán. Kössz az infót. minden jó, csak:
Viszont tuningot továbbra sem lehet. Gigabyt Z68 ds3 alaplap, proci i5 3570K
A proci húzható mert K gyári hűtő helyett Grand KAma2 van, az alaplapnak támogatnia kellene e tuningot, mivel tuningolhatós az alaplapEasyTune6 alatt is húzom de bármennyi BCLK állítok, marad a 3800 MHz
Ram-nál sem nem húz semmi.
Miért lehet ez?
valamit nem jól csinálok?
Gyakorlatilag nem mozdul az érték.
Biosban is felhúzom, de ha kicsit, akkor is újraindul, leáll, majd úlraindul és kiírja, hogy vissza áll a gyári értékekre.Valaki tudna segíteni mi a sz@ar lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Sakka
tag
Néztem a biosban is és emeltem óvatosan picit a frekiket de úgy is vissza áll az alapra. Érdekes. Legalább akár 100 MHz-et emelkedne az érték már jobb lenne, de gyakorlatilag semmit, még a volt állítással sem.
A BCLK- hoz ne nyúljak? lehet állítgatni, de akkor az nem jó út?
-
Sakka
tag
válasz laychi #23077 üzenetére
Tehát ugyan ebbe írjam a kérdést, vagy a válasz?
Értem, csak mit értetek azon, hogy szerkesszek? Bocs ha túl értetlennek tűnök, csak tényleg nem szoktam fórumozni itt, de lett egy komoly gondom, ezzel a tuning dologgal és gondoltam tanácsot kérek az ebben jártas mesterektől!
Amúgy köszi a felvilágosítást!
"Egyébként csak turbo-val megy a procid." - Ez mit takar? Jelenleg alapon megy, de húzni szeretném
[ Szerkesztve ]
-
Sakka
tag
válasz laychi #23084 üzenetére
Igen Z68.
De akkor karcsú a procihoz? Friss bios ide vagy oda?Szóval akkor nem igazán lesz nagy változás a tuningban? S ez köszönhető az alaplapnak?
Ezért nem tudok állítani 38 on túl?Amúgy a vcore állításánál úgy van, hogy +0.000V és lehet hozzá adni 0.640V feljebb nem.
Igen, látom, nálad minden ok!
Az én lapomnál nem igazán.
[ Szerkesztve ]
-
Sakka
tag
válasz Lolka Bolka #23089 üzenetére
Originalod? Alaplapod ami jó lenne a procimhoz tuningra?
Azt hittem nekem szól...
Amúgy megcsináltam a videóban foglaltakat, de gép újraindítás után, ismét kijön a tábla, hogy cpu speed 3.6 MHz
BCLK 100 MHz
Memori 1600, szóval vissza áll.[ Szerkesztve ]
-
Sakka
tag
válasz Lolka Bolka #23096 üzenetére
Igen kellene, de bármit állítok, újraindítás után kis rublika fogad és az alap értékek
Az alaplap infókban szerepel a tuning lehetősége és támogatja a procit is. Z68 chip
Nagyon bosszantó a dolog.
S nem Tudom mi a fene lehet vele!
Érdeklődtem a tuning kezdőknek topic-ban, de nem kaptam kielégítő infót.Igen jól lépek ki, mert a beállítások is maradnak, de nem változik a proci MHz, csak az alap.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest