Hirdetés
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- ZIDOO médialejátszók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SoundBlaster X-Fi
Új hozzászólás Aktív témák
-
superecneB
őstag
Sikerrel lefutott közben a teszt.
Hát a legkisebb +os offsettel stabil lett a 4300mhz, ez tényleg nem rossz eredmény, bár láttam már neten 1,174V-gyel 4700mhz-n pörgő példányt is.Köszi ezt a 100mhz 40-50mV tippet, ha hamarabb tudom nem 0,005V-on ként lépkedek feljebb és jutok ugyan arra az eredményre - kék halál.
Valóban ez jöttnekem is 0,055V (0,053V 1 errort adott) @ 4400mhz
0,119V (vagy valami ilyesmi) @ 4500mhz (0,113V azt hiszem nem volt elég)Az a fura nekem itt, hogy offsettel állítom a feszt és igazándiból nem látom, hogy mihez képest, csak a tesztnél. Szóval nincs egy kiindulási értékem és ezért olyan fura nekem kicsit (kicsit olyan vakon vagyok, hogy akkor most mennyi is lesz az annyi). Gyárilag mi az a tartomány amihez képest offsetet állítok?
MrM94:
Rendben, köszi a tippet ezen ne múljon ráengedek egy intel burn testet is, bár sosem használtam még. Kell valami extra dolgot állítani, vagy csak felrakom és start? -
válasz
superecneB #22395 üzenetére
Pont jó. Átlagban 100Mhz-enként kérnek 40-50mV-ot pluszba. Szinte minden proci így skálázódik egy bizonyos szintig. Azon a szinten felül viszont kegyetlenül bekérik a plusz feszt.
Teljesen korrekt eredményeid vannak egyébként. Átlagos, vagy talán picivel átlag feletti példányt kaptál. Vannak ennél messze rosszabbak is.
-
MrM94
addikt
válasz
superecneB #22397 üzenetére
Hiddel,erdemes intel burn testet hasznalni,prime nem mindig terheli le teljesen.Tapasztalatat.Epp valameik nap jottem ra enis amikor valakinek osszeraktam egy gepet,primeal semmi problema nem volt,ahogy raeresztettunk egy IBT-t annyi volt neki.
-
superecneB
őstag
Mi a baj a primemal? (4 perc van hátra az 1 órából hiba nélkül, bár olyan mintha a 3. mag lomhább lenne)
Most hirtelen LinX-em van még itthon, ezzel már ment 1 órát, de valamit elkattintottam rajta, mert hiába állítottam be, hogy 60 perc, 1:10 után sem állt le és nem lett zöld csík a feladatoknál.
bf3-om nincs sajnos, a Maffia 2 a legújabb játék ami nekem megvan. (Meg még CS1.6; CS:S; Portal)Utoljára az E2180-am húztam akkor ezt használtam, meg a notebookomnál is. Mind kettőnél bevált, ha 1 óra primeot kibír, akkor hétköznap nem fog hibázni, és lehet játszani, ha bukik játéknál, +fesz/szorzó -1, és valszeg stabil lesz. Nem vagyok gyakorlott OCer, minden tanács és észrevétel jól jön. Nem 3dmark pontokat vadászok, csak amennyit lehet azt szeretem kihozni a hardverekből. (Laptopnál alulfeszeltem ott a melegedés és az üzemidő volt kritikusabb)
-
MrM94
addikt
válasz
superecneB #22395 üzenetére
Ne primeal tesztelj,hanem intel burn testtel,alapon 5 kor ha az stabil utana very highon 5 kor,utana bf3 azz egy kicsit,ha mind3at kibirja akkor stabil a cpud.
-
superecneB
őstag
Érdekes, hogy:
3570K
43x100-al
Vcore offset: +0.005V
Additional turbo boost offset: +0.004VMár majdnem egy órája megy stabilan (10 perc múlva lejár), átlagosan 1,184V-1,176V-on. Vmax=1,208V
CPU Fan 1100on, Tmax=59°C44x100-on +0.055V-tal volt stabil, 45x100-on már kellet neki vagy 0.0113V és még itt volt a 3. magnak egy hibája 1 órás prime alatt, de stabil volt.
Kicsit nagy szakadékot érzek a +0.004V és a 0.055V között, vagy ez normális? 4300 körül van vége a példányomnak és innen hirtelen esik (illetve nő a fesz igény) vagy valamit elbaltázom?
HWMonitorban írt Power-s fül alatt lévő értékek mennyire korrelálnak a valósággal? (66,36W-ot ír MAX-ra)
-
-
MrM94
addikt
válasz
hdekakas #22390 üzenetére
Figyelj,az egy hulladek lap, i7 ala nem szabad ilyen lapot tenni,oda mar dukal egy normalis alaplap.A draga alaplap is lehet xar...itt tokm1 az ara.Nem hinnem h 4.3 al vege lenne.szimplan a lap nem bir tobbet,ertsd meg.
Magasabb tuninghoz tobb fazis kell,a minosegibb komponensekbol,hogy minnel kevesbe ingadozzon a fesz. -
hdekakas
senior tag
25ezerért vettem, azért nem mondanám hogy hulladék lap [link], az Extreme 4-M már 30ezer, és azzal is ez a baj ahogy olvastam, hogy a VRM melegedés miatt nem viszi a tuningot.
És már tudom mit veszek, de csak pár hónap múlva, írtam is, MSI Z77 MPOWER-t.Fórumon is van belőle egy, de ki van írva hogy posta off.
Az M alaplapoknak (túlnyomó részt) volt számomra egy olyan előnye, hogy nagy hűtő és nagy bordás ram esetén sem takarja ki az első ram foglalatot.
Csak az imént az hangzott el, hogy " lehet az a baj amit Asbee kolléga mond szimplán egy gyenge példány a CPU-d." Ez az én olvasatomban annyit jelent, hogy vannak i7 3770K-k, amiknél 4,3GHz a vége a tuningnak.De szerintem annál jobban húzható azért mind.
-
MrM94
addikt
válasz
hdekakas #22384 üzenetére
Ember ne sirankozz mar,vettel egy hulladek lapot egy i7 ala,
Az i7 ala mar illik egy epkezlab alaplap,ha tuningolni akarsz..2400mhz es memok helyett vehettel volna olcsobbat es azt a penzt a lapra fordithattad volna.Keress apron,ROG Gene mATX lapokat,azokkal biztosan nem lesz gondod.Privatba kuldtem is egy linket. -
Asbee
veterán
válasz
superecneB #22382 üzenetére
Igen a speedstep csak a szorzót veszi vissza, offset fesz állítás kell hogy a feszültséget is vissza vegye. Én már fél éve fix fesszel használom a procit, nem melegebb tőle és pár wattal fogyaszt többet idle. Auto fesz általában felejtős, túlfeszeli a procit. Én brockennel hűtöttem 1,34V 4,5Ghz-en a 3570k-t pl.
-
superecneB
őstag
válasz
F e Z o #22378 üzenetére
Alapvetően ritkán játszom, Maffia 2-vel játszottam mostanában, meg League Of Legends. Valóban már rég VGA limites vagyok.
c1e-hez nem nyultam, defaulton van ha jól sejtem ez auto-t jelent az Asrocknál, de mindjárt megnézem
Azt most csak kisérletezem, hogy egyébként milyen cpu-t fogtam ki.
Ami az eredeti célom, hogy alapfeszen megnézzem meddig jutok (all core) és azon szeretném használni terhelés alatt a procit. Pontosan a vga hiány (limit) miatt, nem akarok jelentős többlet fogyasztást és melegedést miközben szinte semmit nem profitálok, ahogy nézem még min fps-ben sem.
Ha jól értem amit mondtok, (meg ha jól emlékszem a c2d-s időkből) akkor a speed step az csak szorzót állít, de attól még akár 1,2V-ot is megeszik fixen a proci órajeltől függetlenül, tehát ha bár a szorzó visszavételével valamelyes javulnak a hőfokok, a +fesz miatt nem lesz sokkal hidegebb.Ebben az esetben, ha Turbo offsetet auto-n hagyom, és a cpu core voltage-et is auton hagyom, akkor ha emelem a szorzót simán bclk 100on akkor automaikus módban mennyi feszt nyomhat alá?
A hűtőm szerintem keményebb akár 1,35V-os feszt is lazán lekezelne. [link]
De most idle 650 rpm-en mozog, a másik venti meg 500 rpm-en, és így kellemesen csendes. 4400mhz-n 1100ig pörög fel (max), itt már jön egy kis motor zaj, de nem zavaró, különösen, hogy ez játék alatt teljesül amit meg ugye hanggal játszom, tehát ez sem nagyon érzékelhető.Ami most eszembe jutott az alapfeszes "zöld" tuningnál, hogy elindulok 45x -ről +0,005V-offsettel, és a legkisebb +0,00XV-turbo voltage offsettel és megnézem melyiknél hajlandó a prime95 sikeresen lefutni. Ha bukik, csökkentem a szorzót. Ez hülyeség?
-
dergander
addikt
válasz
hdekakas #22380 üzenetére
Nah szóval,én annó kisérleteztem még az FX korszakba ezzel,mert 5Ghzen nembírta a VRAM a lapomon,lényeg ugyebár a vrm és a borda közt ilyen fehér hűtő szalag van(vagyis én igy nevezem) ami nagyon rossz hőátadó képességel bír,én kivettem közüle és egy nagyon sűrű pasztával piciket kentem a vrm driveokra. Így már nagyon jól letudta adni a hőt,és nemvolt vele gondom.
Ez csak egy tipp,nembiztos ez a baj,csak nálam segített a dolog. De lehet az a baj amit Asbee kolléga mond szimplán egy gyenge példány a CPU-d.
-
hdekakas
senior tag
-
Asbee
veterán
válasz
superecneB #22377 üzenetére
Szia!
Kifogtál egy átlagos vagy picit rosszabb procit. Mehet 1,3V körül nyugodtan ha hűteni tudod. Volt nekem nagy szivárgású 3570k-m 1,34V-ot kért 4,5 Ghz-re, de tök jól hűthető volt léggel is. K-s procinál a turbo boostot szabadon kiteheted az összes magra, ha így teszel akkor terhelésre minden mag arra az órajelre fog felkapcsolni.
Az intesl speedstep ami idle vissza veszi az órajelet, az offset tuningal pedig a feszültség is. Ha így használod net és excell alatt szépen 1600 Mhz-re visszavesz a proci. Játéknál meg nagyobb terhelésnél felkapcsol. -
F e Z o
veterán
válasz
superecneB #22377 üzenetére
Ha k-s procid van a turbo-t kapcsold ki, s állíts be fix szorzót, jelen esetben 44-et. Ha offset-tel tuningolsz, és a speedstep illetve a c1e engedélyezve van, akkor igen, visszaveszi idle a proci az órajelet és a feszt. Nem tudom, hogy milyen játékokkal játszol, ha jól értem integrált vga-val tolod, bár nem tudom melyik játékkal, de ahova elég egy hd4000, oda nem kell 4500MHz proci részről.
(#22376) dergander : CPU felett. Bár kétlem, hogy forró lenne, ennyi tuningtól, egy ekkora borda.
-
superecneB
őstag
Sziasztok,
Számos fórumot olvasgattam, de mindenhol csak magánvéleményekbe futottam, és amolyan "A": azt mondja nem jó"; "B": azt mondja jó.
Tiszta vizet szeretnék önteni a pohárba.
Adott egy Asrock Z77 Extreme-M lap
Benne csücsül egy 3570k + alpenföhn himalaya
Egy pár G.skill f3-12800cl9d-8gbxl rammal, de ez nem lényeg, őt most nem bántom.Kicsit húztam a procin. Amit csináltam:
Szorzó 44-re (bclk 100)
Intel turbo boost enabled
Additional turbo boost voltage off. +0,055V
cpu voltage offset 0,005V
vtt, pch, cpu pll, vccsa - autoEredmény:
Így 20min prime95 alatt stabil, nem hibázik, Tmax 67°C, Vmax 1,248VKérdés az, hogy most ezzel a turbo boost offsettel tulajdonképpen ugyan azt állítom mintha a cpu offsetet állítanám, csak ez csak terheléskor kapcsol és idle visszafogja magát?
Azt olvastam valahol, hogy:
1. a turbo boost hatására, ha 1 szálú terhelés van, 1 magnak megemeli az órajelét.
2. a turbo boost hatáséra, ha 2 szálú terhelés van, 2 magnak megemeli az órajelét.
3. ha mind a 4 szálat terhelem, mind a 4 magom default 3,4Ghz-n megy.A cél egyébként 4500mhz lett volna, az is meg van +0,0113V turbo offsettel, de a 3. mag 47 percnél csinált egy errort primeban. Tippem szerint eggyel nagyobb offsettel meg lenne az is, de itt már Vmax 1,318-ra is felugrott - egyébként 1,2XX körül mozgott, de 1,318 volt a max. Hőmérsékletekkel nem volt gond 1000rpm-en 70-71 fok.
Számos tesztben néztem, hogy 1.25V alatt elkapták a 4500-at. Nekem 4400-is épp, hogy megvan. Ennyire anti tuning a procim, vagy ez normális, vagy nem turbo boosttal kellene tuningolni?
Azt szeretném, hogy alapból netezni, excelezni szoktam, tehát akkor nem kellene hogy 24/7 4500-on menjen, viszont ha játszom vagy terhelem akkor jól jön az a kis plusz, tekintve, hogy az integrált vga-t használom. -
dergander
addikt
válasz
hdekakas #22374 üzenetére
Fogd meg a VRM bordát a CPU melett vagy a phase-t,ha odasüti az újjad akkor nagy a baj,de ha kellemes meleg az jó. Fontos hogy ne legyen megfoghatatlan forró mert az nem egészséges.
Elvileg van védelem 135celsius asszem,ha elérné droppoltatni kellene az órajelet,de mivel azt írtad nem droppol,így érdekes a dolog. -
hdekakas
senior tag
Feljebb linkeltem, AsRock Z77 pro4-m.
A VRM hőfokot hol tudom megnézni?
Aida is csak annyit ír hogy "Alaplap", meg GPU VRM-ek vannak csak. -
dergander
addikt
Nem akarom szegény Asrockot leírni,de van 1-2 olyan lapja ami igencsak furcsa mód üzemelnek.
Igen vannak jó mATX lapok ittvan nekem az Asus Maximus IV Gene-z/Gen3asom,de az nem egy árkategória,sajna az a baj ami olcsó az szó szerint olyan alkatrészekből is raknak össze felszereltségileg is elmaradott.
Érdemes ajánlani az MSI féle GD65 vagy Valami komoly Gaming lapot,a Drive mostfetek igencsak jó hatákonysággal bírnak,persze igenborsosabb áron.
Mivel most énis pénz hijján voltam egy Giga Z77x-D3H melett döntöttem,pedig az UD5H szúrta szemem,de erre a platformra már nemlesz több költésem,még egy 2400MhzCL10 Xtreem RAM,oszt kabát
-
Asbee
veterán
válasz
hdekakas #22367 üzenetére
49 fok az semmi a vrm-nek. 90 fok körül már odafigyelnék rá. Mpower nem rossz lap, kupak és hűtő közé mx2 - mx4 simán jó
(#22368) dergander: Pedig úgy tűnik neked kell írni, mert olyanokat írsz égnek áll az ember haja. pl Semmi cáfolat nincsen benne, leírtam hogy jó minőségű 4+2 fázisos lappal is lehet komolyabban tuningolni.
"A fázis része a drive-ok.
"
És? Ki mondta, hogy nem? Minőségről beszéltem, nem felépítésről..."elfogy az anyag"
Na az ilyen kijelentésekről beszéltem.Vannak jó minőségű mATX lapok amiknek korrekt a cpu tápellátása. Nem a helyhiány miatt lesz rosszabb minőségű.
"ha túlmelegedne akkor droppolna"
Erről beszéltem én is...Ne érts félre, nem azt mondom, hogy ez az asrock lap olyan jó lenne tuningra, csak ne általánosítsunk vagy legalább pontosan fogalmazzunk.
-
dergander
addikt
Nemkell leírni,nekem már számtalan lapom volt,ismerem a cuccot,de azért nincs igazad,amit leírtál abba benne van a cáfolat is,most akkor hogy? A fázis része a drive-ok.
A badarságod pedig az hogy egy mATX lap , sose lesz ATX lapos bátya nyomdokaiba,ne is akard ezt megmondani,azért nézz szét mielőtt írsz.
Nekem már volt ilyen 4+2 lapom tudom hogy elfogy az anyag,ha túlmelegedne akkor droppolna,de ennek nem ez a gondja,teccen megértenihdekakas : Érdemes tunninghoz kicsit több pénzt kiadni,azaz egy kicsit borsosabb lap,MSIből nagyon is jók a GAMING lapok.
-
hdekakas
senior tag
Igen, a hűtés a gond, mármint a VRM melegszik fel túlzottan. Nálatok hány fokos? Nálam 49.
Főként az M lapoknál még melegebb a VRM, mintha még kisebb lenne a hűtés. (És a ramjaimat sem képes alap 2400-on futtatni, hiába lövöm be az XMP profilt, akkor is csak sípol, pedig elvileg 2800-ig bírja.)
Jövőre tervezek egy MSI Z77 Mpower-t beruházni. Vélemény? Vagy valami jobb ötlet a 3770K-hoz?Ja, és ki milyen pasztát használ a hűtés alá? MX-4 jó, vagy valami jobb van? OCZ Freeze Extreme talán jobb, de nem láttam sehol kapni. (Egy helyen láttam, de ott sincs.) Liquid pro-t nem akarok valamiért. Több fórumon olvastam, hogy idővel elválaszthatatlanul összegyógyítja a kupakot a hűtőbordával.
-
Asbee
veterán
válasz
dergander #22365 üzenetére
Nem feltétlenül a fázis a gond, hányszor írjuk már le...
Jó minőségű 4+2 fázisos tápellátással is lehet komolyabban tuningolni, csak legyen rendes hűtés. Számít az alkatrész minősége, hatásfoka, vezérlő minősége, hűtés, stb.
"ilyen pici lapokra élből nemfér annyi komponens,ezért kell kompromisszumot kötni."
Ilyen badarságokat ne írjunk már légy szíves. -
dergander
addikt
mondtam hogy a fázis a gyenge pontja,az ilyen pici lapokra élből nemfér annyi komponens,ezért kell kompromisszumot kötni.
Sajna tény hogy a lap ennyit bír,új lapot neki ! -
hdekakas
senior tag
-
hdekakas
senior tag
A kép régi, ha beírok 500-as vagy 200-as értéket, akkor sem változik a dolog.
Ramokat már mindenhogy próbáltam, de végül 2133-on a legjobb CL 10-esben.
Nem volt alaplap csere, ssd csere volt 2 hónapja, úgyhogy a Windows friss.
És igen, végigzongorázok mindent, 3,9GHz-től felfelé 4,3GHz-ig javul a teljesítmény, utána 4,4GHz-től már visszaesik.
Az nem érdekes hogy az alaplap honlapján azt írja hogy TDP 35-95W, attól még vinne 200W-ot is? -
dergander
addikt
válasz
hdekakas #22350 üzenetére
Nekem ezt akkor csinálta mikor alaplapot cseréltem de windowst nem raktam újra... ha neked is volt nemrég ilyesmi akkor winreinstall ajánlott.
Ha mégse ez a baj akkor,vagy több fesz kell,vagy valami nem stabil,esetleg RAMod milyen órajelen milyen feszen megy? XMPbe használod? -
Asbee
veterán
válasz
hdekakas #22350 üzenetére
Próbáltál több feszt adni neki? Ha az adott fesz kevés neki tök mindegy hova állítgatod a limiteket egy bizonyos szint felett, attól még nem lesz stabil. Finomhangolni lehet és pár század feszt nyerni max. Az hogy lefut az egy dolog ahogy írod is. Küldj rá játékot is aztán meglátod hogy fagyni fog, ha már egy linx sem ad rendes értéket. Több fesz és teszt. Ha úgy sem jó akkor még több. Lehet határon vagy a procinál ahol már nagyobb lépcső van feszültség terén.
-
hdekakas
senior tag
-
Asbee
veterán
válasz
hdekakas #22344 üzenetére
Kevés lesz nálad is a fesz. Ha throttlingol, akkor látnád hogy órajelet vagy akár feszt is vissza veszi.
(#22348) dergander: Annyira nem vészes ez a lap. 4+2 fázisúval is lehet tuningolni, nála pedig nem is komoly tuningról van szó. Nem ingadozik semmi. Az lehet hogy több feszt kér, de úgyis throttlingol a vrm ha sok neki.
-
hdekakas
senior tag
Beállítom a procit 4,3GHz-re, szépen megy.
Aztán beállítom 4,4GHz-re, és visszaesik 5-6-tal a GFlops.
Throttle nem szabályoz le, még "csak" 78 fok körül vagyok. (És ha disable a throttling, akkor is ennyi a GFlops.)
Az alaplapom létezik, hogy TDP limites, és hiába állítom át?
Itt pl azt írja hogy 95W a TDP-je.
Csak akkor miért hívják tuningos (z77) alaplapnak, ha már nyomban a TDP-limit egyből gátat szab. (Hiába lehet átírni az értékeket a biosban, ha egyszer nem produkálja azt, mert ott a limit.) -
laychi
veterán
válasz
laychi #22342 üzenetére
3570K 4 Ghz-en:
x264 Benchmark: 32-bit
==========================Pass 1
------
encoded 5906 frames, 79.67 fps, 7775.58 kb/s
encoded 5906 frames, 81.03 fps, 7775.58 kb/s
encoded 5906 frames, 80.38 fps, 7775.58 kb/s
encoded 5906 frames, 79.74 fps, 7775.58 kb/sPass 2
------
encoded 5906 frames, 13.55 fps, 8004.53 kb/s
encoded 5906 frames, 13.50 fps, 8004.53 kb/s
encoded 5906 frames, 13.06 fps, 8004.53 kb/s
encoded 5906 frames, 13.54 fps, 8004.53 kb/sSystem Details
--------------
Name Intel Core i5 3570K
product System Product Name
Codename Ivy Bridge
Specification Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
Core Stepping E1
Technology 22 nm
Manufacturer (ID) Crucial Technology (7F7F7F7F7F9B0000)
Stock frequency 3400 MHz
Core Speed 1600.0 MHzNorthbridge Intel Ivy Bridge rev. 09
Southbridge Intel Z77 rev. 04CAS# latency (CL) 9.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 9
RAS# Precharge (tRP) 9
Cycle Time (tRAS) 24
Command Rate (CR) 1T
Memory Frequency 800.0 MHz (1:6)
Memory Type DDR3
Memory Size 4096 MBytes
Channels DualWindows Version Microsoft Windows 7 (6.1) Ultimate Edition 64-bit Service Pack 1 (Build 7601)
Number of processors 1
Number of threads 4
Number of threads 4 (max 16)
L2 cache 4 x 256 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, EM64T, VT-x, AES, AVX
Package (platform ID) Socket 1155 LGA (0x1)Temperature 0 26°C (78°F) [0x1A] (SYSTIN)
Temperature 1 46°C (113°F) [0x5B] (CPUTIN)
Temperature 0 28°C (82°F) [0xBC2] (TZ00)
Temperature 1 30°C (85°F) [0xBD6] (TZ01) -
laychi
veterán
válasz
F e Z o #22339 üzenetére
nem a 3450-et mondom,hanem a 3570K-t,ha nem is porrá,de alaposan le lehet nyomni 3570K-val,a magasabb elérhető órajel miatt.
Saját tesztek r2334-es encoder:x264 Benchmark: 32-bit 2600@4,02Ghz 39x103
------
encoded 5906 frames, 76.05 fps, 7775.58 kb/s
encoded 5906 frames, 75.89 fps, 7775.58 kb/s
encoded 5906 frames, 75.76 fps, 7775.58 kb/s
encoded 5906 frames, 75.59 fps, 7775.58 kb/sPass 2
------
encoded 5906 frames, 13.70 fps, 8004.53 kb/s
encoded 5906 frames, 13.62 fps, 8004.53 kb/s
encoded 5906 frames, 13.73 fps, 8004.53 kb/s
encoded 5906 frames, 13.70 fps, 8004.53 kb/sSystem Details
--------------
Name Intel Core i7 2600
Codename Sandy Bridge
Specification Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
Core Stepping D2
Technology 32 nm
Stock frequency 3400 MHz
Core Speed 1648.3 MHzNorthbridge Intel Sandy Bridge rev. 09
RAS# Precharge (tRP) 9
Cycle Time (tRAS) 24
Command Rate (CR) 1T
Memory Frequency 686.8 MHz (1:5)
Memory Type DDR3
Memory Size 4096 MBytes
Channels DualWindows Version Microsoft Windows 7 (6.1) Ultimate Edition 64-bit Service Pack 1 (Build 7601)
Number of processors 1
Number of threads 8
Number of threads 8 (max 16)
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, EM64T, VT-x, AES, AVX
Package (platform ID) Socket 1155 LGA (0x1)Temperature 0 37°C (98°F) [0x25] (SYSTIN)
Temperature 1 55°C (130°F) [0x6E] (CPUTIN)
Temperature 2 n.a. (AUXTIN)
Temperature 1 30°C (85°F) [0xBD6] (TZ01)x264 Benchmark: 32-bit 3570K@4,5GHz 45x100
------
encoded 5906 frames, 88.88 fps, 7775.27 kb/s
encoded 5906 frames, 89.35 fps, 7775.27 kb/s
encoded 5906 frames, 90.00 fps, 7775.27 kb/s
encoded 5906 frames, 90.02 fps, 7775.27 kb/sPass 2
------
encoded 5906 frames, 15.24 fps, 8004.72 kb/s
encoded 5906 frames, 15.27 fps, 8004.72 kb/s
encoded 5906 frames, 15.28 fps, 8004.72 kb/s
encoded 5906 frames, 15.28 fps, 8004.72 kb/sSystem Details
--------------
Name Intel Core i5 3570K
Codename Ivy Bridge
Specification Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
Core Stepping E1
Technology 22 nm
Stock frequency 3400 MHz
Core Speed 1600.1 MHzNorthbridge Intel Ivy Bridge rev. 09
RAS# Precharge (tRP) 9
Cycle Time (tRAS) 24
Command Rate (CR) 1T
Memory Frequency 800.1 MHz (1:6)
Memory Type DDR3
Memory Size 4096 MBytes
Number of processors 1
Number of threads 4
Number of threads 4 (max 16)
Package (platform ID) Socket 1155 LGA (0x1)Temperature 0 35°C (94°F) [0x23] (SYSTIN)
Temperature 1 42°C (106°F) [0x53] (CPUTIN)
Temperature 1 30°C (85°F) [0xBD6] (TZ01) -
Asbee
veterán
válasz
pilu85 #22332 üzenetére
Nem lenézve vagy ne sarkíts de még mindig vicc kategória amit csinálsz. Extrém tuningot itt elég kevesen csinálnak, nem nagyon látni LN2/Dice eredményeket + ne akarj olyat szajkózni ami nem igaz. Mi az hogy elég? Mihez elég? Ha én benyögöm hogy szerintem az 5,0 Ghz ami már elég akkor szerinted az úgy van? Mindenkinek megvan a felhasználási területe, és tudja hogy neki ahhoz mi kell. Köszi a jó szándékot nem kell semmit szajkózni.
-
F e Z o
veterán
válasz
laychi #22330 üzenetére
i7 2600-ot porrá zúzza, ez így egy kicsit súlyos. Tekintve,hogy 39-ig emelhető a szorzó egy 2600-nál, illetve a bclk 102,5-re állítva megvan a 4GHz. Egyébként is a 2600 ugyanúgy 10%-kal teljesít eghy 3770-hez viszonyítva, mint egy 3570k. Egyébként is mire nem elég 4GHz?
-
laychi
veterán
válasz
Geza60 #22336 üzenetére
Nekem még Q6600-am volt,Ivy megjelenésekor váltottam,egy ivy i3 fele,vagy akár harmad annyi fogyasztással,jobb utasításkészlettel,támogatással jobb volt nála,árban 33k körül adtam el a lapot meg a procit(mármint együttesen),először i3-ban gondolkodtam,hogy megfelel nekem az a teljesítmény+ még egy kicsi,a sokkal alacsonyabb fogyasztással kis összeg ráfizetésével aztán i5 lett belőle,ez van
-
laychi
veterán
válasz
Geza60 #22334 üzenetére
Úgy értem,hogy most nem adom el,mert már megvan,később 5-6 év múlva lesz értelme szerintem megint váltani,addigra kb megduplázódik a mostani teljesítmény,akkor majd eladom,ha nem szolgál ki és az árát befektetem majd az újba.
Te meg ha nincs baja,akkor add el 50k-ért azt az alaplapot ebay-en.
Jobb 50 papír érte,mint egy porfogót tartani.
-
laychi
veterán
válasz
Geza60 #22331 üzenetére
Igazából általános használatra egy i3 is megteszi (szerintem),játékhoz mellé egy jó vga.
Később meg nem tuning kell,hanem platform váltás,de jó darabig biztos elég lesz ez.
Értelmetlen évente beleölni 10-ezreket.Egy darabig jó ezzel szórakozni,aztán megunja az ember.Én pl.mostanra nagyon unom
De megválni nem fogok tőle,mert már megvan
Mostmár szúúúúúúúúúúúszááááááá.Stabilizálom 4,5-n és END
(#22332) pilu85 válasza laychi (#22330) üzenetére:
Nem tudom ki nézett le,én biztos nem,nem is volt köztünk szó szerintem ilyesmiről,csak megbízható hőmérséklet figyelő progiról.
-
-
laychi
veterán
válasz
Geza60 #22329 üzenetére
Nekem a mostanit megelőző 3450-em 3100-3500MHz-es volt 3300Mhz volt a turbo boost,mikor megvettem ezt a lapot és beleraktam 39-es max szorzót engedélyezett,de itt is a szorzózár miatt csak 3700MHz-et ment ,bclk emeléssel ~3850MHz volt a plafon,amit elértem vele.Ott még nem játszottam a fesszel,minden a bios alapbeállítással ment offset+ auto .
Aztán jött egyy i7 2600,amiben hatalmasat csalódtem,utána jött a mostani 3570K,ami az i7 2600(nonK)-t porrá zúzza,de sokat kell játszani vele ennek eléréséhez.
Ha mindenképpen tuningolni akarsz,akkor készülj fel az instabilitásra,hogy sokszor omlik a rendszer,mire stabilan belövöd,rengeteg idő,idegtépés(ezt magamból kiindulva mondom)
Döntsd el,hogy mit szeretnél,annyira nem nagy szám ez az OC dolog,én is csak azért csesztetem,mert már megvan,és akkor így legyen valami többlet teljesítmény és legyen stabil.
Alapjáraton bőven elég az ami neked van.(bár nem tudom mire használod.)Összegezve: jól jön néha ez a plusz,amit ez ad,de a régi 3450-emet is visszasírom néha,nem volt ilyen szopás vele.volt egy vége és kész.
-
-
ST05
őstag
válasz
laychi #22325 üzenetére
vinyóid halnak le.... kártyád is elfingott... hallod szerintem a tápod kinyír szépen lassan mindent,
de lehet laphiba is,, eddig ami feszültségeket leirtál ,egy sem stimmelt..
procinak és lapnak első tulaja vagy?dergander : " From our side we don’t validate memory beyond 1.5V because the Memory Controller Hub (MCH) was not designed to support more than that"
"The policy says that the customers can overclock their systems by their own risk, this because it is not supported by Intel and besides in case the processor fails due overclocking the warranty will not cover it."
[link]
ahogy mondod, az intel nem ajánlja!
"cput se ajánja húzni,mégsincs semmi baja" az nem jelenti azt, hogy nem is lehet baja !
"meg minek van oc ram mikor káros?" nem a memoriának káros, hanem a procinak ,arra meg pont szarik a memoriagyártó... van egy logikád hallod.. -
laychi
veterán
most igpu-t használok,a hd 7770 szervízben van,elszállt a venti vezérlés,folyamatosan 100%-on pörög meg volt,hogy illesztő hibát írt,holott előtte nem volt gond.nameg becsíkozódás winfos betöltés közben,próbáltam több drivert is,a hibajelenség ugyan az volt,a catalyst 30%-ot jelzett a ventire meg az aida is,de nem olyan volt,mint előtte.
-
ST05
őstag
válasz
laychi #22320 üzenetére
voltage frequency-hez én az életbe nem nyultam ,és gagyi z68 lapban ment 4.5 fölött is anno a 3570k-m,
egyébként lehetséges, hogy 4,3Ghz-el is már ki tudnád hajtani a 7770-est, de nem biztosSimán lehet a sectorhibás vinyo miatt ez amúgy szerintem, intézz egy 100% os hdd-t vagy ssd-t
-
laychi
veterán
teszem azt 4,5Ghz-en megy a proci,mint jelen esetben azt próbálom stabilizálni,terhelés alatt dolgozik mondjuk 1,248-1,256V Core voltage-al,mondjuk x264 5.0.1-el terhelve pass2-ben(ahol kidob) elér 65 fokot a processzor maghőmérséklete,ezért leállítja a folyamatot.viszont ha ezt vagy mondjuk 68-73 C hőfokot mondjuk 1,272-nél éri el ,akkor problémamentesen fut a program.
vagy órajeltől függetlenül
Vagy ez hülyeség?
Állandóan leáll c0000005 hibakóddal alacsonyabb fesznél
digi+vrm beállítás:
cpu load line:high-így a maximális feszültségből teljesítmény alatt lefelé farag 0,000-0,024V-ot
current capability 120%
voltage frequency 350KHz-->rendszer stabilitáshoz,increase OC range-hez 200KHz-ig lehet levinni
cpu power phase control extreme(#22319) ST05 válasza laychi (#22317) üzenetére: a legfrissebb bios van fent
-
ST05
őstag
-
laychi
veterán
Tulajdonképpen hogy működik ez az egész? van egy x feszültségérték,aminél,ha a processzor x órajelen, x teljesítmény mellett elér x hőfokot,akkor leállítja a folyamatot,hogy ne károsoddjon?vagy mi?
Vinyó hiba nem lehet? esetleg próbálkozzak sata kábel cserével?
-
ST05
őstag
válasz
laychi #22304 üzenetére
-vccsa 1,050 ?? Annak szerintem 0,925 kellene legyen auton is ( szerintem csak elirtad)
-ezt a cpu current capability-t irtam még ezt 100%rol tedd feljebb ami itt látható
több nevén : VCCIO/qpi/vtt/ : ezt viszont én sem látom a biosodba akárhogy nézemGeza60: 4 mag terhelésnél 3.5....3nál 3.6....2 magnál3.7....1 magnál3.7,[link] ezt tuninglapban további 4 szorzóval emelhető
amit linkeltél, ott 41x108 volt, ezért csak 2 mag volt engedélyezve, 4 magál értelemszerűen csak 39x szorzója lenne, és igen jól tudod a bclk-t nem javasolt emelni, viszi magával a többit -
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy látom itt leginkább a szorzónöveléssel tuningoljátok a procikat. Nekem i5 3550 van és az lenne a fő kérdés, ha veszek egy normális lapot ami engedi a tuningot és elkezdem növelni 100-ról a bus speedet akkor az viszi magával a pci-e stb órajeleket is, ugye? Ami pedig nem tesz jót a videokártyának, vinyóknak.
Viszont láttam hwbot-on, hogy másoknak ez a proci (i5 3550) nagyobb szorzókkal és/vagy nagyobb órajeleken is ment. pl neki: [link]Kérdés az, hogy ezt hogy csinálták?? Alapból 33x szorzó van, turbónak 37x és ennél nem is lehet nagyobbra venni. Viszont a képen csak 2 magot ír a cpu-z, ilyen esetben lehet csak a "gyári" max szorzó fölé vinni, vagy hogy működik ez?
-
Asbee
veterán
válasz
dergander #22310 üzenetére
Régebbi intel prociknál volt következménye, ezért is maradt meg és inkább jobb betartani. Hol nem ajánlja az intel a tuningot? Még a max általa ajánlott feszt is megadja, ami bőven magasabb mint amit itt sokan mernének neki adni.
Alapvetően nem káros az OC ram, de azért nem mindegy milyen fesszel tudja.
(#22304) laychi: 1,4V memória vezérlőre baromi sok. (már ha pontos a kiolvasás). 1,05 - 1,1V körül szokott lenni. Lapodban sajnos nem lehet állítani.
-
dergander
addikt
Amúgy ez a 1,65volt memóriavezérlő károsítás sztem nem igazi tény,az intel nem ajánlja...igen ez olyan hogy a cput se ajánja húzni,mégsincs semmi baja
Ha megdöglene 2év mulva addigra már újat veszel,meg minek van oc ram mikor káros? Pedig rengeteg van belőle már -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
VTT feszültséget nem találok a biosban sehol,valószínűleg ez fix.Aida 64 Memória vezérlőre 1,4 V-ot ír
Biosban található:
Cpu voltage offset +0,050
iGPU voltage offset auto
Dram voltage 1.5 1600Mhz 9-9-9-24-2 -t állítottam most be
vccsa (1,050) auto
PCH(1,050) auto
Internal PLL voltage Disabled-->Cpu PLL voltage auto(auto v. +0,10 beállítható)
Cpu speed spectrum disablledEIST enabled
CPU C1e enabled
Cpu c3 report auto
CPU C6 report disabled
Package C state support enabledDigi+vrm-nél a cpu load line high-ra állítva,így terhelés alatt lefelé veszi a feszültséget,ultra highnál a bioshoz képest emel.
indul a teszt(x264 hd benchmark 5.0.1,az ne dobja el magát),ha ez ok,akkor linx jön
-
ST05
őstag
válasz
laychi #22302 üzenetére
igazábol 1600Mhz felett bármi lehetséges igen, de nem tartom valószínűnek ,de nem is kizárt,
hogy nem kényes a memóvezérlód például..
De ezt könnyen kiderítheted, ha 1600Mhz -en tesztelgetsz 1,5V mellett ( 9-9-9-24-2T) időzitésekkel..
Tehát ramod legyen ezen az alap értékeken, és úgy teszteld ki betonra a cpu-t, majd ha ez megvan, visszarakod XMP-be..
memóvezérlő feszültségén egyébként emeltél, hogy ne legyen több mint 0,5V különbség a memohoz képest?
1,05V a VTT alapfeszültsége, ezt kell 1,15V ra emelni , hogy ne legyen a ram 1,65V -jához képest nagyobb mint 0,5V a diffi..
De elöbb 1600mhz rammal, stabilizáld a cpu-t, ha az stabil ,akkor mehet a VTT emelés+XMP
vagány kis ramok egyébként.. -
laychi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 10
- Revolut
- Politika
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest