- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
Gondoltam bejelentkezek már.
Lassan haladok a 3770K-s procival.
Amit eddig kiteszteltem az 4,2Ghz, HT ON, load cpuV 1,132V.
AVX-es Linx, 6GB RAM-al 20 kör, szobahő 25°C, tripla radin a ventik 800rpm, vízhő indulásnál 27°C, teszt közepére és innentől végig 31°C, maghők ~70°C-nál tetőztek.(#1481) radi8tor1: Én lemértem a gyorsulásokat 3,8Ghz-es 920-as procihoz képest.
3770K 4,2Ghz-en, HT on.
3dmark11 P-ben plusz 70 gpu pont, X-ben plusz 10 pont.
Dirt 3: min +5 fps, avg +4 fps
F1 2011: min +5 fps, avg +12 fps
Crysis: min +5fps, avg +1 fps
Warhead: min +2fps, avg +1fps
BF3 multi: min +5fps, avg +1fpsA Virtut akarom majd még kipróbálni, ahogy néztem teszteket róla elég szépen megdobja az fps-eket, csak kérdéses, hogy érzésre milyen.
-
g@bo
nagyúr
urak
milyen hűtőt, és hol érdemes venni erre a procicsaládra? ( szvsz 3450 lesz )
cm 212+ kategória érdekel, de nem cm 212.
normális rugós rögzítési megoldás, nem patent, nem telibe csavar. -
ImI87
őstag
Hello!
Sajna vagy nem sajna végül nem ebbe a topikka fogok járni, mert 2500K-t vettem. Gondoltam elég lesz játékra, nem melegszik annyira, meg lehet rángatni, stb.....
Majd idővel váltok 3770K-ra, aztán átköltözök ide.Viszont a lapok terén még nem sikerült dönteni. Adjatok tanácsot légyszi!
Van ASRock Z77 Extreme4 39K-ért, és ASUS P8Z77-V PRO 55K-ért. Nagyon nagy az árkülönbség, és jó lenne spórolni. Nem sikerült meggyőzni magam a drágább lapról, az ASROCK is jól felszerelt, és arra is 3 év gari van. Dicsérik isőket mostanában.
Szerintetek megérné az ASUS lap +30% pénzt? -
LackoMester
addikt
Na nálam is összeállt a rendszer éjjel 2- re, tesztelés leghamarabb csak a hétvégén mivel nagyon be vagyok táblázva, ( kisnagyfiam, munka stb. ) és még elég sok progi hiányzik, van jócskán még telepíteni való. AZ EFI- tól nagyon nem vagyok elragattatva, egyszerűen csak úgy tudtam beállítani, h. SSD- ről bootoljon, h. minden más HDD lehúztam, ez azért elég vicces, na mindegy lesz időm megismerni...
Mitmondjak életem egyik legmókásabb szerelése volt, FAIL a négyzeten, most már csak nevetek rajta, de.... -
Sanci789
aktív tag
Végül megtaláltam a megfelelőt magamnak: Intel Core i5-3550 (Ivy Bridge) 54k-ért újonnan. Ez akkor végül így f*sza lenne ATi HD7850-hez és játékhoz?
Ha igen, már csak egy nagy kérdésem/kérésem lenne: kérem valaki tegyen rendet a fejemben az 1155-ös lapok chipset-jei között, mert nem bírok kiigazodni... Z77, H77, B75, Z68, Q67, H61, B65, H67, P67. Te jó isten...... Melyik miben jobb? Vagy melyik lenne legjobb játékokhoz? (Az Intel HD2500 nem izgat, ha ez számít a chipset választásakor)
-
gV
őstag
az biztos ha váltanék ivyre én 3770-re tenném a voksom és a bclk-t nem piszkálnám, de asszem megvárom mostmár a haswellt és még akkor sem biztos h cserélni fogom a bloomfieldet, a fenti bf3 grafikonokból is látszik még mindig milyen jó formában van az x58-as platform
korcsi: 37-es szorzót tud 4 maggal és arra jön a +4 a limitált tuning miatt
-
Mans20
addikt
Érdekel az itteniek véleménye,ezért itt is kérdezem,egy Z75 pro3 lapot tervezek,4+1 fázisú,ebbe kb mennyire tudok húzni egy 2500k vagy 3570k-t feszemelés nélkül?
-
bandika0626
senior tag
Még egy kérésem lenne: mivel kevesebb egy B75-ös alaplap mint egy H77-es.
-
emre33
addikt
Kezdem érteni.
Oldal szerint, ha 39x szorzót beállítod, akkor turbo boost
- összes mag terhelt: 41x
- Ha 1 vagy 2, akkor: 43xAlábbi képet az általad belinkelt oldalról vettem. BCLK-t megemelték ,az most mindegy...
Core i7-3770 übertaktet mit Turbo für alle Threads
Core i7-3770 übertaktet mit Turbo für ein/zwei Kerne
-
bandika0626
senior tag
Szép estét mindenkinek.
A véleményeteket kérném erről a párosításról:
Asrock H77Pro4/MVP
core I7 3770 -
HSM
félisten
Nekem tuti I5 lesz, valszeg 3570K, nem 3770. Egyenlőre nem is akarom húzni, de jó tudni, hogy ha akarnám, tudnám még 10%-al. Ha azt veszem, hogy kb. ennyivel kerül többe, akkor a HD4000 VGA ajándék, én abban több fantáziát látok az OpenCL végett, mint a VT-D-ben.
Nekem maga a tudat kicsit zavaró, hogy a jelenlegit oda húzhatom, ahova akarom, ezután meg szorzózárast... Mondjuk eredetileg az volt tervben (egy 3450, max 3700Mhz 4 magon), de aztán szűkült az árrés, és meggondoltam magam...Ez a megatextúrázás nekem annyira nembejövős. Volt szó róla, de majd hiszem, ha látom. Arról nem is beszélve, hogy akkor AMD-re is implementálni kéne, meg alapból, a virtualizálás nem teljesítményorientált asztali környezetbe való. Szóval én maximálisan pesszimista vagyok továbbra is a VT-d szükségességéről. Arról nem is beszélve, melyik játék fogja támogatni, amikor Radeonra, meg AMD procira is egész máshogy kell megcsinálni. Szerintem ez a megatextúrázás szívóág a fejlesztőnek, tehát nem sok gyümölcse lesz a közeljövőben.
De mondom, ez szigorúan az én véleményem/jövőképem.
(#1468) emre33: Ez mindenkit zavar, aki K-sat vesz. De engem pl. a K-nélküliben meg a HD2500-as VGA zavar.
Amúgy mint írtam, nem hiszem, hogy asztali környezetben túl nagy szükséged lenne ilyesmikre.
Ha belegondolok, hogy 3 éve nekem a VT is ki van kapcsolva HT-val együtt...
-
emre33
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Ric4m0nd #1456 üzenetére
Mármint hogy külön kütyü gyorsítja ezt a védelmet, nem a procinak kell külön erre is odafigyelnie.
Nem hiszem, hogy otthon szükség lenne rá, főleg hálózati kiszolgálók esetén van rá szükség. Otthoni gépen úgyse virtualizálva fogod használni, minek rúgnád tökön magad egy lassabb, virtualizált rendszerrel?
(#1459) tomic: Egy ilyennel én is kibékülnék! Szép!
AVX-es Linx alatt hogy teljesít?
-
Sanci789
aktív tag
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen procit vegyek:
Egy Asus Sabertooth laphoz (hogy melyik chipset-eset, az nyílván függ hogy Intel v AMD) vennék 8GB ramot, Sapphire HD7850-es kártyát, ennyi fix. Játékhoz kéne 1920x1080-as felbontáshoz. Mostmár csak azt nem tudom, hogy Phenom X6 1100T vagy valami hasonló Intel. Procira kb 50k-t adnék, max 60k-t, de az már nagyon max. Jah és tuningolnék is ha lehet.
Gondolom vmilyen Intel-t fogtok ajánlani
Ha igen, akkor milyen Chipset-es és foglalatos alaplapot nézzek? P67?
Köszi
-
Ric4m0nd
aktív tag
A legrészletesebb leírást itt találtam. A konklúzió szerint azt szűrtem le, hogy közvetlen kapcsolatot létesít a hardverekkel (GPU, CPU, Network, HDD/SSD) és elkülöníti az erőforrásokat, hogy az egyes virtuális gépek ne ütközzenek, illetve ne nyúljanak olyan erőforráshoz, ami egy másik VM által már használatban van.
-
tomic
addikt
Megjött a 3570K procim. Estere tesztelek picit és majd közlöm veletek.
-
Zoty@80
tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Zoty@80 #1447 üzenetére
Ugynaz a proceszor, alaplap, cooler 4.4 ghz-en prime95, 30 perc utan tulepte a 85 fokot. Nem merem a 4.7 ghz-et mint a sandyn.
Nehogy felre ertsetek ! Szeretem az ivy-t, tok jo es uj technologia. Csakhat nem normal* tuninga valo.
*= ez alatt a leghutes ertheto. Vizzel lehet picit javul.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
LackoMester #1441 üzenetére
Arctic MX-2.
-
Loha
veterán
válasz
Hisztogram #1365 üzenetére
Ezt felejtsük már el, hogy a BF3 csak két magot használ. Single playerre igaz lehet, hogy egy gyors kétmagos elég neki, de az engine képes legalább 8+ mag használatára, és a BF3 multiplayer a legprociigényesebb játék jelenleg, csak éppen szinte az összes tesztben a singleplayerrel tesztelnek, az meg semmit nem jelent a multira nézve.
Meg kell nézni egy multiplayer tesztet is és akkor egyből világosabb a helyzet:
sweclockers.com
Egyértelműen látszik, hogy a HT ki van használva elég rendesen.A BF3 engine procihasználat terén nagyon közel áll a BC2-höz, ahol szintén ki volt már használva akár 8 mag is.
sweclockers.com -
LackoMester
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Zoty@80 #1428 üzenetére
2500k vagy 2500k ha szeretnel tuningolni rendesen, ha megelegszel egy low tuningal max 4 - 4,2 ghz-ig, es van egy jo hutore loved, akkor ivy.
A sandy + z68 "ocsobb" mint ivy + z77. Maskulonben a z77 az utolso 1155-os, szerintem olyan nagy kulombseg a z68 es z77 kozott. Jon a haswell az meg mas foglalat .
-
Ric4m0nd
aktív tag
Szintén 3770-es CPU-val tervezek konfigurációt. Virtualizációban a VT-D utasításkészletnek I/O erőforrás-kiosztásnál nagy jelentősége van. Ez hiányzik a "K" kivitelből. A CERN kutatóprogramja (Test4Theory-LHC@home 2.0) is VirtualBox-ot használ a projekt futtatására. Tehát ha 3770 esetén jobban osztja el az erőforrásokat, akkor megeshet, hogy a VMWARE-t futtatva a 3770K tuningolt többleterőforrása ellenére valamennyit nem használ ki a program teljes mértékben a VT-D hiánya okán.
Források szerint 4.9Ghz felett nől meg drasztikusan a hőmérséklete az új 3D Tri-Gate Tranzisztorok miatt.. (legalábbis az első mérnöki típusoknál, vagy korábbi steppingnél) Későbbi Ivy steppingeknél, vagy Haswell-nél ez még módosulhat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
LackoMester #1433 üzenetére
Én pont az Ivy forrófejűsége miatt mondtam le róla. Kíváncsi leszek mire lesz képes azzal a hűtővel!
-
ImI87
őstag
Azt vágom, hogy a nem K-s procikkal nyista tuning.
De az elérhető, hogy fixen minden mag a turbo órajelen menjen? -
emre33
addikt
Akinek van 3370 K nélküli procija, az jelentkezzen, lenne 1-2 kérdésem.
Jelenleg K vagy NEM K kérdésem töröm a fejem.
Mert 3900Mhz nekem elég lenne, főleg ha itt még Turbó is müködne.És VMWARE futtatás miatt is jobb lenne a NON K cpu.
Nem tudom mi legyen. 4000Mhz felett azért melegszik rendesen ahogy olvasom.
Kösz -
Attix82
addikt
válasz
LackoMester #1430 üzenetére
Annyira már nem is a hűtésen fog múlni
....a hűtő langyos lesz míg a proci már forr
-
LackoMester
addikt
Na megérkezett hozzám is, Made in Malaysia 3770K proci, de estig meló, csak utánna indítok.
Remélem a hűtés némi tuningal megbírkózik. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Zoty@80 #1421 üzenetére
Mar hogy ne tamagatna ?
De inkabb en ezt ajanlom ha ivy-t akkarsz (bar reggel ota latok egy 3570K-t, 4,4 ghz-en szabalyosan sul meg prime95-ben 88 fok thermal right hutovel).
Ha engem kerdezel (ami lehetseges nem) ha szeretnek tuningolni, en azert maradnek a sandyn es z68-an. Kicsik meglepodtem hogy milyen forro feju az ivy. Tudom, most elentmomdok onmagamnak, fentebb az tanacsoltam hogy ivy-t vegyel. Ujabb, jobb a video, kb 5-10 % gyorsabb, csakhat eleg forro.
-
Zoty@80
tag
válasz
MiklosSaS #1420 üzenetére
nocsak mit találtam
ezek szerint nem támogatja azt a fajta cpu-t ez a lap?
-
ImI87
őstag
Hello !
Kicsit OFF:
Az ASUS Z77 lapoknak nincs saját topikja ? Én kerestem de nem találtam.
Egy ASUS P8Z77-V lap jó lesz tuningra is ? 2500K vagy 3570K procihoz.
A PRO változat túl drága, az nem fér bele.
Összességében jók ezek a lapok?Másik jelölt Egy ASROCK Z77 Extreme4, mert olcsó és sokat tud.
Szerintetek melyik lenne jobb nekem ?
ImI
-
Zoty@80
tag
Üdv Istenek!
Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Rev 1.3 egy ilyen lapról van valakinek valami tapasztalat? Tunningot mennyire bírják vagy szeretik?
Köszi előre is -
viktor82
őstag
válasz
LackoMester #1407 üzenetére
Köszönöm a segítséget v-pro vagy gene lesz.
-
LackoMester
addikt
válasz
MiklosSaS #1404 üzenetére
Igen az Asus ebből a nézőpontból nézve is jobb, én speciel egy V- Pro választottam.
Én úgy vagyok vele, h. a Giga- n kívül minden jó.Viktor
A Sabertooth inkább ne, max. jól néz ki, de ott a hűtésen ott az nyavajás ventilátor, és semmivel sem tud többet mint egy V- Pro sőt, szóval akkor inkébb PRO, ha már Asus nál tartunk. -
viktor82
őstag
válasz
LackoMester #1402 üzenetére
Ok,meggyőztél ,szerintem az asus drága a deluxe 200euró felett az nagyon sok ,viszont a sabertooth 200-át megérne. És akkor már g65-s nem sokkal drágább
-
viktor82
őstag
válasz
LackoMester #1400 üzenetére
Msi z77a-g45-et néztem ki elég jó árban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Ukrajnai háború
- Futás, futópályák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest