- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
Amúgy 2.5 éve egy új munkakörben nekifutottam, hogy laptop helyett tablettel, egész pontosan iPad-el dolgozom. Csomó influenszert megnéztem, akiknek ez állítólag faszán működik, és kértem egy Air 5-öt + Magic Keyboard-ot laptop helyett. Szakmai igazgatóként főleg rengeteg egyeztetésen vettem részt, a jegyzetelés volt fontos. Kisebb mértékben Word meg Excel. Vállalti alkalmazások web-es felületen mentek.
Lepattantam a felületről, és az iPadra épülő workflow-ról két okból:
1. A jegyzetek közt keresni nem lehet magyar nyelven, hisz a magyar szöveget nem ismeri fel. Így bár praktikusnak tűnt a kézzel jegyzetelés, de mindent "manuálisan" kellett visszakeresni, és ha szükségem volt valami feljegyzett infóra, azt gépelhettem le....
2. Az Office365 alkalmazások botrányosan szarok iOS/ipadOS-re. Különösen a teams (ami zabálja az akkut) és az Outlook (ami képtelen a "multitaszkra") Szerintem ez nem véletlen...
Kisebb mértékben hozzájárult még a kudarchoz, hogy:
3. Rohadt csúnyán írok már.
4. On-line értekezletek közben is nagyon nehézkes az iPad egy Macbook-hoz képest. És az Air 5-ön ráadásul rossz helyen van a kamera....
Így aztán lenyúltam az asszony alap M1 Macbook Air-jét, és átköltöztem arra. Az iPadOS még mindig nem érett meg a komoly munkára. (Az M1 Macbook Air meg szerintem még mindig a legjobb laptop, ha az ergonómiáját is nézzük, mert az M2-vel az csak romlott, míg az M1 teljesítménye most is bőven elég.)
Ezzel szemben viszont iskolába/egyetemre az iPad az ideális eszköz a kézzel jegyzetelés miatt. Iszonyat hasznos eszköz a tanuláshoz ha valaki tudja hatékonyan használni. A laptop, bármilyen is, nem tudja igazán kiváltani. Legalábbis ezt látom a gyerekeimen. (Azaz az egyik esetben csak láttam, amíg a maffiavezér ki nem parancsolta a digitális eszközöket az általános és középiskolákból....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Horizon Hunters Gathering: taktikai ko-op játékkal bővül a Horizon-univerzum
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- SATA SSD 256GB // 512GB // Számal + Garancia //
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs