Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethob
aktív tag
válasz consono #47868 üzenetére
Nem azt írtam, hogy a 64 GB-os iPad-on nem indul el semmi, hanem azt, hogy a saját tapasztalataim alapján a családban mára a 128 GB-ból is kifut mindenki, aki intenzíven használja az iPad-jét tanulásra, szórakozásra és részben hobbira is. Akkor is, ha ott van mögötte a felhő, mert az alkalmazások is zabálják a tárhelyet. Ezért én a legalább 256 GB-os modellek vásárlását javaslom. A sima iPad-nál 64 vagy 256 a két opció. Az iPad Air 128/256/512/1TB verziókban kapható. Egyikből se venném az alapot!
Lehet sakkozni, pl. hogy a nem használt appokat pl. felhőbe teszi a rendszer és csak akkor tölti le, ha használnád. De ez elég időigényes és kényelmetlen, és nem árt készülni rá, hogy a visszatelepítéshez több tárterület kell ideiglenesen, mint amennyit az alkalmazás "törlésével" megspóroltál. (Meg ugye wifi, ami nem biztos hogy pont ott, pont akkor lesz, amikor használnád.) Ráadásul ha on-line szolgáltatás is kapcsolódik az alkalmazáshoz, akkor minden esetben újra kell magad azonosítani, belépni.
A 2-3 GB szabad tárhely kapacitással ugyan működik ugyan az iOS, de jelentősen belassul. Összesen 8GB RAM van, és az alkalmazások 4-4 GB-ot allokálhatnak maguknak. A futtatott alkalmazások számából lehet becsülni mennyi swap terület egészséges. Ha kevés a rendelkezésre álló terület, az ipadOS lelövi a háttérbe küldött alkalmazást, és amikor visszaváltasz rá, mindent elölről kell betöltsön. Ha van elég swap, akkor gyors lesz a háttérbe tett alkalmazásokhoz "visszatérni". Ha nincs elég tárhely, akkor minden belassul. Értelem szerűen a multi tasking is zabálja a memóriát és azon keresztül az ideiglenesen foglalt tárhelyet.
A legutóbbi 18-as ipadOS telepítéséhez legalább 16.7 GB szabad hely kellett! Ennek tükrében írtam, hogy én 20-30 GB szabad tárhely igénnyel számolnék. Megy fele ennyivel is, amikor épp nem jön frissítés, de megint halál kényelmetlen, ha sakkozni kell emiatt.
A legfrissebb 18.2 verzió 11.07GB, azaz átléptük a 11 GB-ot! (Az én régi Air 2-mön futó 15.8 még csak 7.8 GB-os). A rendszeradatok mennyi helyet kérnek nagyon állapot függő 1-10 GB között változik, láttam már ilyet is, olyat is. (Pl. függ a háttérben futó alkalmazás frissítésektől, vagy hogy csinálgat-e videós "emlékeket" a fotó app a képeidből, stb.)
Procreate (rajzoló) 12 GB
Procreate dreams (animáció készítő rajzolós progi) 25 GB.
Az üzenetküldők is hamar felzabálnak 2-5 GB-ot, ha bent vagy pár csoportban, ahol képeket is küldenek.
Nekem rengeteg helyet zabáltak az Office alkalmazások is, amíg használtam őket iPad-en, pontos értékeket nem tudok hozni, mert már likvidáltam őket onnan.
Ezek tükrében mindenki tudja tervezni az igényeit. Szerintem a 256 GB az ár/érték bajnok ha nem bekerülési árat, hanem TCO-t nézünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest