- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Sebességtesztek, jelszintek, és egyéb hálózati paraméterek mérési eredményei, hibaelhárítási tanácsok, és minden más, amit "csak úgy" szeretnél megosztani a többiekkel, xDSL, EuroDOCSIS, kábel TV és IPTV rendszerekről, szolgáltató függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland-87
aktív tag
Hát igen azért én nem gyakran láttam ságra lámpát, sőt működő net mellett soha, csak amikor teljesen meghalt az egész, elég durván zajos vonalak és 8-ból 5 hiányzó csatornával is működött nálam is, én se vettem észre sokáig. Amúgy olyan gyakorlatilag lehetetlen hogy 1 csatorna megmarad de az kiváló értékkel, na jó lehetséges hogy valamilyen nagyon ritka különös jelenség képes hasonlóra, én még nem láttam rá példát, vagyis 1 csatornára igen de ott brutálisan rossz jelszintekkel.
-
-
Roland-87
aktív tag
A modem módot teszt jelleggel mindenképpen érdemes volna kipróbálni, amúgy ha nem kell AC wifi is akkor 20 körül kapsz jó routert, nekem egy Asus N18U van csak némi mókolással felhúztam a wifijét, olyan teljesítményre amit az Upc gyári cucca tuti nem tud már csak a szabványok betartása miatt sem és bár nem szerencsés az adóteljesítmény egyoldalú növelése de igencsak megjavult a lefedettségem, és 3 szintes ház nagy kerttel sok növénnyel, majdnem mindenhol van wifi laptoppal, telefonokkal már azért elég típusfüggő de az eddigi legjobb eredményt sikerült elérnem ezzel a routerrel pedig volt már párral dolgom. A számítógépes modem mód is megfelelő amúgy, műküdik router nélkül is, de mielőtt átállítod járj utána hogyan teheted vissza router módba, lehet csak resettel lehetséges ami minden újbóli beállítását is jelenti, érdemes esetleg elmenteni vagy felírkálni a jelenlegi beállításokat, ha modem módban jelentősen javul a helyzet akkor érdemes beruházni, ha alig észrevehető a változás akkor viszont az simán lehet mérési szórás.
A váltásról... Ha a Digi felétek optikán szolgáltat akkor szerintem nincs kérdés, már a technológiából fakadóan is sokkal jobb mint a koax, és lehet szidják mert a Diginél mostanság sok a leállás de ez nem tart örökké másrészt amikor van net valószínű sokkal jobb, az optika nem érzékeny zavarokra sem mint a koax és a villámlás sem okozhat túláramot ami a koaxnál szintén gyakori. A wifis net az meg felejtős, ott a csomagvesztés 1% értéke kiválónak számít aztán ha meg sokan használják belefut a 10 közelibe is, az időjárás meg csak hab a tortán, ráadásul vicces sebességeket kínálnak általában NAT-olt csak ipv4 címmel. Ha viszont a Digi nem optikás felétek akkor még mindig a jelenlegivel jársz a legjobban és el kell kezdeni a harcot velük, ha kifogsz egy jobb fej szerelőt akkor ő rá tud nézni a visszairány jelszintjeidre, esetleg ki tudja mérni helyben is, én amúgy olyan 66% esélyt látok arra hogy nálad is a koaxon elég gyakori visszairány zajosodás okozza a jelenséget, ezt elég könnyen előidézheti egy környékbeli előfizető aki a tv-t szűrő nélkül kötötte be vagy házi erősítőt használ, vagy egyéb kókányolással is, de akár egy túlvezérelt erősítő is képes rá. -
Roland-87
aktív tag
Azért a 21. században elég durva hogy ilyen modemeket adnak ki ami használhatatlan netet szolgáltat, és akkor még erre veri magát a UPC hogy csodamodem? Igaz a Telekomos se jobb de legalább ha a wifit kikapcsolom és DMZ-be teszem a saját routerem akkor tökéletesen működik, sajnos igazi modem mód nincs. A tiéd nem lehet abba tenni? Érdemes lenne kipróbálni egy kicsit jobb saját routerrel is, persze Gigabit Wanossal, már ha tényleg a modem okozza a nyűgöt, de ha 10 éve para van az nem modem lesz hanem hálózat, na ez az a hiba amit nem kívánok senkinek mert végigjártam, és vagy 7-8 alkalommal ha nem többször voltak nálam, nem tudom hány szerelővel vitáztam emiatt, és még ismeretséget is be kellett vessek, sajnos a lossra nincs garancia így már önmagában hibára felvetetni sem könnyű, aztán a sok hozzáértő szerint 1-2% az semmi hiszen 98%-os a net (ezt nekem szerelő konkrétan így kijelentette) és amúgy is ha kiesik pár csomag azzal nem tudnak mit tenni.
-
Roland-87
aktív tag
Ez nem túl jó sőt ez közel 1%-os veszteség, ahogy egy ősi orosz közmondás tartja nem jó de nem is tragikus, 1% volt nekem is nagyon sokáig, azzal már éppen el lehet lenni kivéve az online játékokat mert annak ez már halál. A kábel is okozhat gondot, bár megjegyezném hogy nekem van 20 méteres összedrótozott kábelem is az udvarban és igaz a sebesség nem túl jó de loss nincs még azon keresztül se ennyi. Amúgy ha időszakos és éjjel jobb az feltöltés oldalai SNR beszakadás miatt van gyakran, azt megnézni te nem is tudod csak ha van ismerősöd a szolgáltatónál, nekem a Telekomnál volt aki mindig nézegette hogy alakul és ezért tudtam mikor esik be, az oka elég prózai volt mert egy túlvezérelt erősítő okozta. Amúgy ilyenről még nem nagyon hallottam hogy pl. csak udp-vel gond van míg mondjuk tcp-vel meg semmi, vagyis ha ez van akkor az hálózat konfig hiba inkább, de nálad szerintem a mérés sokat elárul, nem tökéletes a hálózat.
-
zolee001
őstag
Az igaz,hogy az UPC jelenleg 2 féle modemet oszt ki,mindkettö Intel chipsetes,a modem mode használata saját routerral valoban jelent némi elörelépést de attol függetlenül a CB -t még ki lehet akasztani udp packetekkel (régi szép 90 es évek amikor a dial up os netröl lehetett kilökni az arra érdemeseket)
A "saját modem" használat hivatalosan nem támogatott igaz, de ha beszerzel egy valamikoron upc által kiosztott pl cisco modemet akkor 90% ban az müködni fog (csomagfüggö is) -
zolee001
őstag
Itt egy UPC CB
74ms : xx
75ms : xx
76ms : xx
77ms : xxxxx
78ms : xxxxxxxxxxxxxxx
79ms : xxxxxxxxxxxxxxxx
80ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
81ms : xxxxxxxxxxxx
82ms : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
83ms : xxxxxxxxxxxxxx
84ms : xxxxxxxxxxxxxxx
85ms : xxxxxxxxxxxxx
86ms : xxxxxxxxxx
87ms : xxxx
88ms : xxxxxx
89ms : xx
90ms : xxxx
91ms : xxx
92ms : xx
94ms : x
96ms : x
99ms : x
100 - 149ms :xxx
150 - 199ms :x
200 - 249ms :xx
300 - 349ms :x
350 - 399ms :xxx
400 - 449ms :xx
450 - 499ms :xx
500 - 549ms :x
550 - 599ms :xx
600 - 649ms :x
650 - 699ms :x
700 - 749ms :x
800 - 849ms :x -
Roland-87
aktív tag
Sajnos a jó jelszintek még nem garantálnak semmit, nekem is volt 7% lossom tökéletes jelszintek mellett, ugyanis mi efik nem látjuk az ONU-nál mérhető jelszinteket, valamint a feltöltési SNR-t sem, sőt azt sem tudhatjuk hogy valahol nincs-e túlvezérelve egy erősítő amit a modem mérője nem feltétlen vesz észre, ezért érdemes méricskélni kifejezetten a losst, erre van számtalan segédprogram, én a winmtr-t használom erre a célra, ha ott pár óra futás alatt egyik állomáson sincs 1-se akkor tökéletes bár igazándiból 0,1%-ot gyakorlatilag bármi tolerálni tud, nálam általában egy nagyon minimális azért mindig akad, de ez legutóbb pl. összesen 372000 csomagból 2 veszett el.
-
Roland-87
aktív tag
Hát egy nagy ág szakadt le aznap éjjel, bár az áramkábelre, ettől volt az áramszünet is, sőt az Eon kint is volt egy szakaszt kicserélt, így megvan az esélye hogy sérült a koax is, nem kell feltétlen elszakadnia, elég ha megsérül az árnyékolás és már szedi is be a zavart, amitől pl. simán lehet szar az SNR érték, és itt pont ez is van, sejtésem szerint a net problémákat is a zajos letöltési csatornák okozzák, persze lehet valamelyik villám túláramot küldött az erősítőnek meg akár lehet ettől független teljesen más oka is de azért a logika elvén az első verziónak van nagyobb esélye, az SNR értékeknek 35 alatt nem nagyon lenne szabad lennie, de úgy igazándiból a 38 felettire lehet azt mondani hogy jó. A szerelők azért próbálnak lerázni mert utálnak oszlopra mászni márpedig itt sanszos hogy erre szükség volna, át kéne nézni a szakaszt meg az erősítőt is, az a vicc hogy kb 400 méterre vagyok a központtól, tudomásom szerint 2 db erősítő van köztem így még csak nem is kilóméteres ágat kellene vizsgálniuk, remélem most egy rendesebb szerelőt kapok ki nem azt a tirpákot.
-
Roland-87
aktív tag
-
-
asdf_
veterán
Szóba jött, hogy felhőből hosztolom, de aztán agyaltam, hogy igazából itthonról is meg tudnám csinálni, és ezzel is csökkenteném a kiadásokat.
Viccnek jó, komolyan remélem nem gondolod ezt. Egy sima lakossági netnek olyan vállalt rendelkezésreállása van, ami szerint szerződésszerű teljesítés az, hogy egy évben 6 napot nincs internet. Az ügyfelek kb. az első nap után négyelnének fel. Nem mellesleg cégként, vállalkozóként elég nehéz elkönyvelni a lakossági névre szóló előfizetést. Ez vagy szerverhotel, vagy bérelsz egy virtuális gépet valahol, aztán ahogy nő az ügyfélkör és a terhelés, úgy pluszolod hozzá a procimagokat meg a ramot és az ssd tárhelyet. Meg veszel alá netet, ami szintén garantált (a nemzetközi része is), és mindkettőnél választhatsz, hogy hánykilences rendelkezésreállást kívánsz.
Nem mellesleg, dunát lehet rekeszteni az egy évre 4-5 ezerért 1GB tárhellyel hostingokkal, hol látsz ebben bizniszt?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX G15 // 15,6" WQHD IPS 165Hz // Ryzen 9 5900HX // RX6800M 12GB // GARANCIA // AJÁNDÉK
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Welock Touch 51
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Asus TUF Gaming A15 (Ryzen7 7435HS + RTX 4060 8GB) gaming latop eladó (bontatlan+garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo 14 G2 Core i5-1135G7 (hibás)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged