- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
Valamit variálnak, de én sem jöttem rá hogy mit.
Azt tapasztalom, hogy a kereskedési költséget más árfolyamon váltja mint a kereskedett összeget. Pl. ma ugyanazon pillanatban váltott 1 eurót 409.705-ön, a nagy összeget pedig 409.770-en.Szerk.:
Kíváncsiságból utánaszámoltam, és 2.2 Euróval fizettem volna kevesebbet ha a nagy összeghez is az alacsonyabb árat alkalmazta volna. Szóval lehet, hogy tényleg a 2 euró váltási díj van beleépítve. Ami viszont nekünk pont nem jó, mert így, hogy az árfolyamba építik be nem vonódik a havi TBSZ díjból. -
Ixion77
addikt
Én először kaptam visszajelzést. Aztán rájöttem hogy az IBKR riportok kimaradtak, beküldtem kiegészítésként kb. 10 napja. Azóta semmi visszajelzés nem jött.
De nem számít, lényeg hogy ha szükséges lesz valamikor, akkor tudom igazolni hogy én beküldtem. Az hogy ők mit (nem) csináltak vele, az már mindegy. -
Ixion77
addikt
Vannak olyan kis és közepes méretű ETF-ek, amelyek ugyan több piacon is elérhetőek, de valójában csak egy közülük a "fő" piac. Ott megy a kereskedés nagy része, a többin csak az árjegyzővel tudsz üzletelni.
Ilyenkor én azt szoktam csinálni, hogy ha például el akarok adni, akkor a fő piacon adok be megbízást eladásra kicsivel az árjegyzői ár alatt. Így ha valaki venni akar, akkor tőlem fog venni. Ha más piacra adnám a megbízást (vagy adná az automata), akkor nem teljesülne, mert a vevő nem ott van. -
Ixion77
addikt
TBSZ-re kerek perec megmondták hogy nem fog járni. Náluk az valami nyugdíjszámla kategóriába lett sorolva, amelyekre nem jár.
Abból is látszik, hogy abban a menüpontban amit elsőre nem találtál, a TBSZ-esek a "nem teljesítette a követelményeket" kategóriában vannak. (Nem emlékszem fejből a megnevezésre). -
Ixion77
addikt
Én eddig csak a webes felületet használtam, de találkoztam már ott is olyannal hogy egy adott piacon (talán GETTEX?) tudtam hogy kapható az adott termék, mégsem volt a listában, így kénytelen voltam máshol venni. Furcsálltam is, hogy az IB-nél is előfordul ilyen. De ezek szerint lehet hogy a mobilos alkalmazásban meg feldobta volna.
Amúgy igen, van amikor direkt egyik vagy másik piacon veszem a terméket, mert mondjuk valahol kisebb a spread, vagy olyan valutában van amelyik nekem van épp, így könnyebb vele számolni.
De a letölthető trade visszajelzésnek (ami van a KH-nál, Erste-nél is) a lényege számomra az hogy lementem, és vissza tudom nézni később hogy mit mikor hol hogyan csináltam.
Az is meglehetősen zavaró, hogy a trading felületen nincs kijelezve hogy milyen pénzeszközben van az adott érték (Ft/Eur/Usd/stb.). Ez teljesen érthetetlen számomra hogy miért van így.
Aztán jön még a különböző tőzsdékIB-s
elnevezése, amitől szintén hülyét kapok. Gyakran még rákeresve se jövök rá hogy egy adott rövidítés melyiket is jelenti. -
Ixion77
addikt
Melyik kimutatásban látod hogy mikor, honnan, miből, miért, mennyit von le?
Én nem látom át hogy mikor honnan von és miért. Most például az alapszámla -10 euróban van valamiért, miközben van rajta forint is.
Olyan kimutatást is keresek, ami egy-egy traderől mutatja az összes lehetséges adatot (melyik piacon, mit, mennyit, mennyiért, mikor, milyen részletekben, stb.)
-
Ixion77
addikt
Ma eladtam az ajándék IBKR részvényeimet, úgyhogy örüljön mindenki akinek még megvan, mert várhatóan eszeveszett emelkedés következik
-
Ixion77
addikt
Csak nálam nem megy jelenleg az IBIE?
Szerk., hátha más is belefut:
Ezt a linket használva be lehet jutni. -
Ixion77
addikt
válasz
time_drainer #77 üzenetére
- a NAV soha nem fogja megnézni a nyilatkozat tartalmát, tehát mindegy mit írunk bele
Szerintem ez a helytálló.
Mikor számít egyáltalán hogy mi van a nyilatkozatban? A jelenlegi törvények szerint csakis akkor, ha 5 éven belül feltöröd a TBSZ-t. Mivel külföldi a szolgáltató, ezért ebben az esetben neked kell bejelentened hogy mekkora volt a nyereséged, és megfelelően adózni az összeg után. Ha ez az összeg valamiért gyanús lesz a NAV-nak, és az ellenőrzésére eljárást indítanak, akkor megnézik az iratokat amik alátámasztják a számítást. Azért, hogy ezt ne feltétlen kelljen úgy csinálniuk, hogy te is tudsz róla, ezért már előre leadatják az adatokat, hogy alkalomadtán elővehessék és nézegethessék. De kétlem hogy ezt nagy tömegben valaha is emberek csinálnák, mert fárasztó, időigényes, és kicsi a várható nyereség.
Fear mongering:
Azt viszont el tudom képzelni, hogy pár év múlva ráindítanak az adattárukra egy AI-t, ami kielemzi az összes beküldött anyagot, és tálcán szállítja azok listáját, akiket elő lehet venni hogy behajtsanak tőlük némi pénzt az államkassza kisegítésére. Mivel a törvény adott, hogy mit és hogyan kellett jelenteni, ha nem pontosan az és úgy van jelentve akkor 5+1 évig elővehető vagy miatta. -
Ixion77
addikt
Én beidéztem azt, ami az IB levelében szerepel. Minimálisan átírtam hogy jobban stimmeljen az aktuális helyzetre (pl. többesszám, mert nem egyesével küldtem a TBSZ nyilatkozatokat).
Szerintem nem számít mi van odaírva, akár üresen is lehetne hagyni.Deviza konverziónál K&H 1%-on vált
Lrhet, hogy már még több, mert október 1 óta bejött az új adó is. Meg kellene nézni hogy felszámolják-e már, vagy csak majd január 1-től. -
Ixion77
addikt
Érdekes, mert nekem a nyáron meg pont úgy volt, hogy majdnem teljesen sikerült elkölteni a számlán levő pénzt (HUF-ból EUR EUF-et véve), de aztán az árfolyamok pont úgy változtak, hogy pici híján nem lett elég a TBSZ-en levő fedezet a kötési költségre. Erre automatikusan eladott egyet abból amit vettem. Nem is várt másnapig, hanem azonnal automatikusan likvidálta a pozíciót. Viszont előtte engedte elkölteni, nem kellett +1%
-
Ixion77
addikt
-
Ixion77
addikt
számlára milyen deviza kerül ha átutalom
Olyan, amilyet utaltál.az IB számla egy forint számla lesz
Ha megnyitáskor azt választottad bázis valutának, akkor igen. Amúgy csak annyit számít, hogy abban lesznek a kimutatások.
TBSZ IBCE-n kötelezően forint alapú volt, IBIE-n nem tudom hogy maradt-e a megkötés. Valószínűleg igen, mert ha minden igaz törvény szabályozza hogy a TBSZ forintos kell legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LAMZU Maya X 8K - Fekete + Artisan MIZUGUMO FUTAE P8 Gari: Mysoft.hu 2027.03.08 -ig - Ár alatt!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Napirajz könyv
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest