Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
válasz
donat_sz
üzenetére
Én igyekeztem mindent rendesen bevallani, de nem állítom hogy sikerült.
(Küzdöttem az eSZJA-val rendesen, de annak oka nem tartozik a tárgyhoz).Itt a fórumon is vita volt belőle, hogy hogy kell leadózni az ajándék RSU-t illetve a részvényt. Két "tábor" volt:
a.) RSU Vestingkor SZJA+SZOCHO még abban a negyedévben SZJA+SZOCHO előleg befizetése, majd eladáskor pedig ETÜ vesting kori értékhez képest + osztalékok adózása
vagy
b.) RSU fázist kihagyni, és eladáskor ETÜ-zni 0 berekülési értékhez képest + osztalékot leadózni
Az SZJA törvény idevágó passzusát csócsáltuk sokat.
Egyik nézőpont, másiknézőpont, volt még több is, de ezeket raktam el az "archivumomba"Én a b.) megoldást fogadtam el, remélem nem lesz baj belőle.
A következőket töltöttem:
- 167. Osztalék címén megszerzett jövedelem és adója / d+e (mert volt osztalék az ajándékrészvény után)
- 172. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója / d+e (mintha 0-ért vettem volna, és az egész eladási ár nyereség lenne)
- 176. a fentiek összege.
- 214. A 2024. évre vonatkozó bevallás 24SZJA-04-es lap 172. sor "e" oszlopából figyelembe vehető összeg
- 215. Az adókiegyenlítési keret összesenAzt hiszem mást nem töltöttem.
ui: ha a másik adózást választottam volna, akkor kellett volna 70-73-ig tölteni a megfelelő negyedévet amikor a vesting történt, illetve 293., 295., 296-ot, de ezt már csak az egyéb a.)-ként leadózott dolgaimból vontam le, nem 100-ig biztos hogy nem kellett volna mást is betenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Assetto Corsa Rally
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Arc Raiders
- Házimozi belépő szinten
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X/3070/512Gb SSD/32Gb RAM/850W GOLD
- Chieftec GPS-350EB-101 A 350W ATX tápegység, Retro gépekbe!
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 9060 XT 16GB / B550 WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Canon EOS M50 Mark II kit obival, 2db eredeti aksival, 1000 expoval, gyári dobozában, táskával.
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- Creality Nebula Camera
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Kèszletről,azonnal vihető 9060XT! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest