- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- ASUS ROG Ally
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
válasz
donat_sz #2658 üzenetére
Én igyekeztem mindent rendesen bevallani, de nem állítom hogy sikerült.
(Küzdöttem az eSZJA-val rendesen, de annak oka nem tartozik a tárgyhoz).Itt a fórumon is vita volt belőle, hogy hogy kell leadózni az ajándék RSU-t illetve a részvényt. Két "tábor" volt:
a.) RSU Vestingkor SZJA+SZOCHO még abban a negyedévben SZJA+SZOCHO előleg befizetése, majd eladáskor pedig ETÜ vesting kori értékhez képest + osztalékok adózása
vagy
b.) RSU fázist kihagyni, és eladáskor ETÜ-zni 0 berekülési értékhez képest + osztalékot leadózni
Az SZJA törvény idevágó passzusát csócsáltuk sokat.
Egyik nézőpont, másiknézőpont, volt még több is, de ezeket raktam el az "archivumomba"Én a b.) megoldást fogadtam el, remélem nem lesz baj belőle.
A következőket töltöttem:
- 167. Osztalék címén megszerzett jövedelem és adója / d+e (mert volt osztalék az ajándékrészvény után)
- 172. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója / d+e (mintha 0-ért vettem volna, és az egész eladási ár nyereség lenne)
- 176. a fentiek összege.
- 214. A 2024. évre vonatkozó bevallás 24SZJA-04-es lap 172. sor "e" oszlopából figyelembe vehető összeg
- 215. Az adókiegyenlítési keret összesenAzt hiszem mást nem töltöttem.
ui: ha a másik adózást választottam volna, akkor kellett volna 70-73-ig tölteni a megfelelő negyedévet amikor a vesting történt, illetve 293., 295., 296-ot, de ezt már csak az egyéb a.)-ként leadózott dolgaimból vontam le, nem 100-ig biztos hogy nem kellett volna mást is betenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Milyen joysticket vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell G15 DDR5 Gamer laptop // i5 12. gen. // RTX 3050 Ti // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest