Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Simia

junior tag

válasz donat_sz #2658 üzenetére

Én igyekeztem mindent rendesen bevallani, de nem állítom hogy sikerült.
    (Küzdöttem az eSZJA-val rendesen, de annak oka nem tartozik a tárgyhoz).

Itt a fórumon is vita volt belőle, hogy hogy kell leadózni az ajándék RSU-t illetve a részvényt. Két "tábor" volt:
    a.) RSU Vestingkor SZJA+SZOCHO még abban a negyedévben SZJA+SZOCHO előleg befizetése, majd eladáskor pedig ETÜ vesting kori értékhez képest + osztalékok adózása
    vagy
    b.) RSU fázist kihagyni, és eladáskor ETÜ-zni 0 berekülési értékhez képest + osztalékot leadózni
    Az SZJA törvény idevágó passzusát csócsáltuk sokat.
    Egyik nézőpont, másiknézőpont, volt még több is, de ezeket raktam el az "archivumomba"

Én a b.) megoldást fogadtam el, remélem nem lesz baj belőle.

A következőket töltöttem:
    - 167. Osztalék címén megszerzett jövedelem és adója / d+e (mert volt osztalék az ajándékrészvény után)
    - 172. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója / d+e (mintha 0-ért vettem volna, és az egész eladási ár nyereség lenne)
    - 176. a fentiek összege.
    - 214. A 2024. évre vonatkozó bevallás 24SZJA-04-es lap 172. sor "e" oszlopából figyelembe vehető összeg
    - 215. Az adókiegyenlítési keret összesen

Azt hiszem mást nem töltöttem.

ui: ha a másik adózást választottam volna, akkor kellett volna 70-73-ig tölteni a megfelelő negyedévet amikor a vesting történt, illetve 293., 295., 296-ot, de ezt már csak az egyéb a.)-ként leadózott dolgaimból vontam le, nem 100-ig biztos hogy nem kellett volna mást is betenni.

Új hozzászólás Aktív témák