Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ZIDOO médialejátszók
- Apple asztali gépek
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
-
tototos
őstag
Másik topikban épp IB váltásról megy a diskurzus. Ti hogyan szoktatok HUF-ből ETF-t venni? Előtte váltotok vagy amikor veszitek akkor végzi az IB a váltást?
-
aAron_
őstag
Bárki tudja, hogy a 2FA-t hogy lehetne push notification + biometrics-re átállítani challenge + response-ról? Nálam nem választható ki belépéskor, hogy melyiket szeretném használni, guide-okban nem láttam sehol megoldást ilyenre.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
kovaax
őstag
-
Janusz001
őstag
Milyen előnye vannak az ibkr -en nyitott tbsz és arra vásárolt etf -nek, szemben ha knh webtraderen keresztül teszem ezt, szintén tbsz -re.
-
User_2
tag
válasz Travelos #186 üzenetére
dehogynem, sok is van, de sajnos sok közülük nagyon kezdő szinten, sokszor olyan mintha az előírás szerinti kötelezőt szeretnék letudni
https://www.interactivebrokers.com -> Education -> academy -> beginner
de addig is:
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=4985[ Szerkesztve ]
-
Travelos
őstag
Az IBKR felületén ti milyen megbízással oldjátok meg a következőt:
ha piaczáráskor veszek valamennyi részvényt, és beállítok pl. egy 2%-os stop loss értéket, akkor ha jól látom csak a következő nap piacnyitáskor veszi ezt figyelembe. De éjszaka lehet, hogy 10%-al esett az ár, és a nyitáskor nyilván azonnal eladja, de így már 10%-os veszteséggel. Mit nem csinálok jól szerintetek? -
SzGee
aktív tag
-
_flamer
aktív tag
Tegnap megnyitottam a bróker számlámat az IB-n és ma azt vettem észre, hogy már automatikusan megnyitotta nekem a 2024-es TBSZ számlát is. Ez azért probléma mert a tervem az volt, hogy csak januárban nyitok TBSZ-t az IB-n és kezdem el feltölteni. Ha nem utalok pénzt a jelenlegi TBSZ-re akkor ha jól tudom nem kell jeleznem a NAV felé a megnyitását és év végén megszűnik ez a TBSZ? Ezzel nem igazán vagyok képben..
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
Joe123
senior tag
válasz les_polish #175 üzenetére
Amikor legutóbb utaltam wiseról IB-re pár hónapja, még nem volt, se HUF, se EUR esetén.
-
les_polish
csendes tag
válasz UberMutant #171 üzenetére
Igen, mar osszekotottem, de ugy lattam a wiserol is van vmi fee. Meg abban sem voltam 100% hogy wisera tud e menni direktben eur a belga iban miatt.
-
-
UberMutant
őstag
válasz les_polish #168 üzenetére
mivel ingyenes az utalás, a legtisztább wise-on keresztül. bónusz, hogy wisera később ki is veheted majd.
sőt ,ha összekötöd az IB-t wise-zal, még jobb.[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
Amúgy ez ilyen szürke zóna, elméletileg csak saját számlára szabadna utalni a MÁK-ból, de anno megkérdeztem, hogy mi van a gyűjtőszámlákkal, és azt mondta a néni, hogy vegyem fel sajátként, csak ne csesszem el utaláskor a közleményt. :-)
[ Szerkesztve ]
-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
Szia, be lehet. Annyi trükk van, hogy nem tudsz a közleménybe a számlaszám és a név közé / jelet rakni, hagyd ki, elég a szóköz.
-=- There's no place like /home -=-
-
les_polish
csendes tag
Sziasztok, allamkincstarbol be lehet utalni direktben eurt az IB re, vagy kell koze a Wise?
-
Simia
kezdő
Ez tök érdekes. Nem tudom mitől függ a várakozás hossza, részben azért csináltam a táblázatot hátha megértem belőle. Az látszik, hogy valahogy "szegmentálva" vagyunk, mert valakinek vagy csupa gyors, vagy csupa viszonylag lassú beutalása van, a kivétel talán a Wise-os működés változása volt a migrációval.
Érdekes (vizsgálandó) dimenzió lehet a számlanyitó entitázs (IBUK/IBCE/IBIE), illetve hogy milyen számlaszámot kaptunk a beutalási számlaszámnak (ha jól olvastam a kommenteket, nem mindenki ugyan azokat a számlaszámokat kapta). Esetleg a kereskedett piacok, vagy a totál számlaérték is érdekes lehetne mint faktor...
Ha egyszer ezt valaki megfejtené, nagyon örülnék ha ide kiposztolná, mert mostmár a kiváncsiság fúr.
-
SzGee
aktív tag
Ez tök érdekes, én már 4 éve használom az IB-t, először IBUK, majd IBCE most IBIE, és mindig napon belül jóváírták az összegeket, reggel utaltam, délután az USA piacnyitásra mindig bent volt az összeg, legyen az EUR a revolutról vagy forint magyar számláról
Általában 1-2 órán belül megvolt a jóváírás[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
Simia
kezdő
Érdekességképp csináltam egy táblázatot a saját beutalásaim sebeségéről az IBKR historikus tranzakciós adatai alapján.
CIB, Revolut és Wise integrációs pénzmozgásokról vannak így adataim, mintegy 47 deposit esemény az elmúlt bő egy évből. Sajnos az adatoknak jelentős "szezonalitása" van, az idő folyamán változott milyen toolokat használok, ezért ha különböző beutalási módszerek tulajsonságai jelentősen változtak az elmúlt évben, akkor ez gyengítheti a következtetéseimet.
Általánosságban:
A beutalások minumum 0, maximum 6 nap alatt értek be átlagosan 1.34 nap átfutással. A mozgatott pénz mennyiségének úgy tűnik nem volt jelentős szerepe. AzA lassabb átlagosan a Revolut volt 0 és 6 közötti, átlagosan 1.85 nap alatti átfutással. Érdekesség, hogy jelentős különbség volt a devizanem alapján: minden EUR utalás még aznap megérkezett, egyértelműen a HUF utalások rontották az átlagot,
A második leglassabb a CIB volt, itt 1.54 nap alatt érkeztek meg a pénzek, a range pedig 0 és 3 nap között alakult. Ezt a kezdeti pár próbálkozás után nem használtam, mert ugye nincs a csomagomban ingyen utalás náluk, ezért áttértem a Revolut-ra.
A leggyorsabb egyértelmüen a Wise integráció volt. Ezzel CSAK HUF/ot mozgattam. Az átlag 0.6 nap volt, a leghosszabb várakozás 3 nap. Itt érdekesség, hogy a migráció választóvonalnak bizonyult. Ha csak a migráció előtti adatokat nézem, akkor az átlag 0.33 nap, és sosem több mint 1. A migráció után viszont (itt összesen 2 beutalásom volt) 2 és 3 nap.
Ezzel kapcsolatan nyitott ticketemre a következő választ kaptam (mellesleg több mint 24 óra múlva):
Dear <redacted>,
Thank you for contacting Interactive Brokers.
We wish to confirm deposit for <redacted> HUF has been now credited to your account <redacted>.
Time to arrive for your deposit is form immediate up to 48h.
If you need further assistance please do not hesitate to contact IBKR Customer Service.
Kind regards
Anna
Funds and Banking
IBKR Customer Service
Valamennyire tényező, hogy az utalást milyen napon indítom.
A hétvégén indított utalások átlagos átfutási ideje 1.45 nap volt, a hétkzben indított utalások átlagosan 1.31 nap alatt értek át. Ez azt hittem jelentősebb tényező lesz.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Azt se felejtsétek el, hogy több gyűjtőszámla is lehet ugyanannál a banknál. Nekem legalábbis már két különböző ING-sre kellett utalnom.
IBCE és IBIE a tényleges migrálás végéig:
13700016-08210014-00000000IBIE a migrálás befejezése után (ide még csak egyszer utaltam, nem tudom, hogy változik-e még):
13700016-08209014-00000000[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
"hogy idönkent teszik a gyüjtöröl az egyeni szamlakra, nem folyamatosan"
Ennek ellentmond, hogy tegnap beutaltam megérkezett, át tettem TBSZ-re, akartam vásárolni, kevés lett, megint utaltam, megint hamar beérkezett...Mi lenne ha valaki akinek Rafi-s gyüjtő számlát ad meg, megpróbálna ING-sre utalni?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
avl
senior tag
sokkal korabban PredatorZoli-nak volt olyan beirasa, hogy lehet, hogy idönkent teszik a gyüjtöröl az egyeni szamlakra, nem folyamatosan
akkor meg aki kicsivel az egyenikre tevés elött utalt, aze hamar megjelenik, aki meg az elözö egyénikre tevés utan röviddel utalt, annak tovabb tart.
azt en sem mondom, hogy ez 2024-ben top megoldás lenne
-
SzGee
aktív tag
Igen, mintha a Raiffeisenes számot nem "figyelnék?" annyira... Mondjuk ez egy ekkora cégnél eléggé überpara, nem tudom mennyi lenne egy scriptet írni, ami figyeli a bejövő tételeket, és ha formailag jó (közlemény rendesen van kitöltve), akkor automatikusan mehetne a jóváírás
Szerintem most manuálisan könyvelik a tételeketIf you leave me, can I come, too?
-
nort_on
senior tag
Ma reggel CIB-ből indított forint utalás pontosan 20 perc volt mire beért migrált IBCE>IBIE számlára.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Bocsánat a dupláért!
1. Semmit nem kell nyitnod a bankodnál.
2. IBKR-en nyitsz egy számlát, majd nyitsz rajta egy TBSZ-t is.
3. Beutalod a forintot (bankszámláról, Revolutról, stb, ahogy neked kényelmesebb) az IB alapszámlára, onnan átteszed a TBSZ-re, majd ETF vásárlásnál automatikusan átváltja.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Grekooo
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi az amatőr kérdésért, de csak most kezdenék etf-eket vásárolni az állampapírok mellé.
Mi a folyamata egy ETF vásárlásnak TBSZ-re IBKR-en?
Hol váltjátok át a Ft-ot devizába? Saját bankban, Revoluton, Wise-on vagy a direktben IBKR-en?
Ha jól értem kell csinálnom egy értékpapírszámlát a bankomnál (K&H) majd nyitni ott egy TBSZ-t. Illetve nyitnom kell egy IBKR számlát és ott is egy TBSZ-t, amire küldök be Ft-ot vagy devizát. Majd kérvényeznem kell a bankomnál a TBSZ áttranszferálást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- PlayStation tulajok OFF topikja
- Apple asztali gépek
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- RAM topik
- További aktív témák...
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest