- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
siriq
őstag
Egyszeruen mar annyira regen csereltem konfigot. Majd 4 eve. A radeon majd 4 evet kihuzott nalam ezert is van a dilemma hogy vga csucs vagy atterni uj gepre. A memokat meg cipelhetnem a 939re, az elonyom ennyi. Meg 1 vagy 1.5 ev kell mire a K8L okes lesz szerintem. Most meg azon vacilalok hogy sima vagy X2 legyen.
-
Lortech
addikt
Jól tudom hogy kened vágod, de nem én kezdtem gúnyolódni hogy na akkor hadd okosodjunk. - Azt a megjegyzésemet kétféleképpen lehet értékelni: Ha valóban lett volna mit tanulni, és megmagyarázod bármennyire is állításaid, akkor nem gúnyként értelmezendő, sőt, jól kioszthattál volna, így viszont, hogy nem jött válaszodban semmi témával kapcsolatos, jogosan értelmezhetted gúnynak, csakhát erről nem én tehetek.
De témától függetlenül úgy látom ez a személyeskedő hangnem már már népbetegség. - olvasd már vissza ki kezdett személyeskedni, mindjárt hanyattvágom magam. Ja, népbetegség, az ilyenek miatt mint amilyen te vagy, sry. Egy szakmai topikban csak megengedhetek magamnak már annyit, hogy ha látok egy nyilvánvaló tévedést, vagy rossz meglátást, öncélú alaptalan fikázódást, akkor megérdeklődöm, hogy mégis miről beszélsz. Főleg, hogy elég sokan látják ezt a topikot, aztán a másik topikban meg már látom vissza, hogy így úgy billbácsi, minden az ő hibájuk..
Nehogy már ő vagy ő vagy ő jobban tudja mi?
Nem tudom, ezt honnan veszed. Itt nem arról volt szó, hogy te jól tudtál valamit, én meg még jobban tudom, hanem szerintem tök rosszul gondolod.
A Guru3d -n találtam egy érdekes cikket aztán mire a végére értem és visszaolvastam itt már belém is rúgtatatok - pedig semmi célom nem volt vele.
Te már itt eléggé összemosod a dolgokat, megintcsak javaslom olvass vissza. Rohadtul nem érdekelt a guru3d-s, cod3-as dolog, és nem rúgtam beléd, csak vissza, miután nem fejtetted ki nézeteid, és te kezdtél baromi vicces módon személyeskedni, ahelyett, hogy szakmai vizekre eveztünk volna, és megbeszéltük volna a dolgot. Dehát én microsoftos köcsög vagyok, aki azért kérdőjelezi meg azt, amit mondtál, mert elfogult vagyok, ez máshogy nem is lehet. Ja meg az os rövidítés kibontása ugye, hú de szükségem volt rá, szal ne kend már rám a dolgot, hogy nem tudtál érdemben válaszolni, arról csak nem én tehetek.
A témát százszor átrágtuk már, és rohadtul unalmas mikor valaki nem tudd mást rábökni mint hogy lehülyézi a másikat. Tipikus.
Ez egy korábbi hszod volt, szerintem meg ez a tipikus, ahogy a #2814-ben reagáltál. Annyira tipikusan az a hsz volt, amikor nem tudsz mit mondani, ezért kötsz belém (nem abba amit írtam, hanem belém, mint személybe, éééérted a különbséget..)
Az hogy nekem az AMD a szinpatikus egy dolog. Sokunk 2-3 éve használja minden gond nélkül, míg Intel -es cimboráim nem győzik váltogatni hogy na akkor ez vagy az a másik platform a nyerő. És itt jön a képbe az a bizonyos szimpátia, megy az a bizonyos szlogen hogy jóanyám is vízzel tanúlt főzni. Csak azt nem értem mit kell ebből ilyen nagy ügyet csinálni? Elég régóta foglalkozom már pl. zenével cimbora és ezen a területen elmondhatom hogy maximálisan ki tudom aknázni a 64 bit előnyeit anélkül hogy elfogult lennék vagy nyíltan hülyéznék. Magyarul munkára használom a gépem és nem arra hogy itt a prohárdveren verjem a mellem milyen gépet is vett nekem az apukám. Lortech mi elkezdtünk egy jót beszélgetni. Talán a sok sok hozzászólás közül a miénk volt az a 4-5 darab ott lent valahol ami jól megvilágította az Intel és az AMD helyzetét. Remélem lesz még ilyen hozzászólás egy kettő. Téma részemről lezárva...
Ez nem tudom hogyan kapcsolódott a vitához. De már akkor én is leírom a véleményem. Egyetértek azzal, hogy nem kell belőle nagy ügyet csinálni, én sosem tettem. Szintén ''munkára'' használom a gépem, egyikkel sem ''szimpatizálok'' a két gyártó közül, ha az intel fog számomra megfelelőbb procit gyártani, akkor minden szívfájdalom nélkül azt fogom választani. Ettől függetlenül elégedett vagyok az AMD-vel sok-sok éve, és szurkolok nekik. Sosem vertem magam a gépemre, nem is igen lehetne.
B@szódjak meg, ha én kerítettem ennek ekkora feneket, komolyan mondom. Megkérdeztem valami szakmait, elmondod mire gondoltál, helyeselek vagy cáfolok, ''oszt jónapot''!
Téma részemről is zárva ezzel, de ha lesz mire reagálni, természetesen megteszem. -
Lortech
addikt
Mit vettem volna zokon? Hogy nem volt semmi alapja annak, amit mondtál? (h microsoftos lennék ) Ha az lennék sem változtatna azon a tényen, hogy mondtál valamiről valamit, amiről max ilyen hallomásokból álomképszerűen átszűrődő fogalmad van. //Semelyik irányban nem vagyok elfogult (illetve igyekszem nem az lenni), sajnálom, ha azt gondolod, hogy csak azért mondhat neked ellent (még csak nem is ellentmondtam, kérdeztem) bárki, mert szellemi fogyatékos, elfogult, vagy védi a saját háza táját.//
Ezért rákérdeztem a dolgokra, nem hülyéztelek le. Ha kérésemre korrektül megvéded a következő hszedben azt, amit az előzőben állítottál, akkor, így meg csak az maradt, hogy tényleg faszságokat beszéltél, vagy csak titkolod marhanagy szakmai jártasságod.
Ja egyébként köszi, hogy megvilágosítottál az os rövidítés jelentéséről. -
kovsol
titán
mond már el nekem te hány éves vagy, mert te nem lehetsz olyan régi motoros, hogy a szavaiddal éljek...
mond már el melyik egyetemen tanultad ezt a sok bölcs dolgot vagy ilyen autodidakta tipus vagy ?
itt nem az OS el van a gond (jah és tudom mit jelent...) mert az XP professionál már 2001 ben mikor megjelent támogatta a dualproceszoros rendszereket
itt a ráírt programokkal van a gond, mert elég nehéz a kétmagra programozni... de mivel te ilyen művelt vagy bisztos tudod mi is a gond itt
és ezt a dolgot akarja áthidalni, így a régebben egymagra írt progik is jelentősen meggyorsulnak és ez ésszerű döntés így minden esetben gyorsulást lehet elérni
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
''A gond nem ez, hanem az OS. '' - Miért?
''nehéz a felfogása'' - ez mit takar?
''Bill bácsiék ráncfelvarósdijával'' - mire gondolsz?
''Ezért lehet olyanokról olvasni, hogy az AMD tervbe veszi talán a két mag egymagosítását.'' - Tehát ''Billbácsiék'' hibája, hogy a programok nagy részét még ma is egy szálra írják? Fejtsd már ki ezeket bővebben pls, hadd tanuljunk.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Na igen ha mi nem lennénk......(mármint akik enkódolnak)
Akkor nem tudnád letölteni a filmeket.
Én inkább azt mondom, hogy várjuk meg az őszt, amokr már mindkét gyártónak elérhető lesz az új procija.
Az én régi Cyrix procim anno mindkét gyártó termékét alázta akkoriban (6x86 300)
Amúgy pontosan a lényegre tapintottál. Procivásárlásnál számít a szimpátia is.
Meg fontos az is, hogy ne csak egy gyártó legyen mindíg az első, ez nem tesz jót a versenynek sem. Így tudnak fejlődni, ha látják egymáshoz képest mit tudnak elérni.
Milyen rohadt unalmas volt pl az F1 amikor mindíg Shumi nyert. Nem is érdekelt igazán. Bezzeg most alig várom a futamokat.
Nem tudom, hogy emlékszel-e a régi C64 és A500 időkre. Akkor pl senkit sem érdekelt a PC.
Egy Amiga gyorsabb volt játékok alatt és a játékok mérete is jóval kisebb volt. Pl Another Wold Amigán '' floppy PC-n 8 ! floppy volt és Amigán szebb volt.
Most fordult a kocka hála a Commodore balf*sz politikájának.
Hiba lenne, ha nem lenne min vitatkozni, hogy melyik proci jobb.
Régi álmom, hogy egyszer lenne két gépem, az egyik Intel a másik AMD. Két előnye volna.
Senki sem mondhatja, hogy miért nem a másik gyártót favorizálod, a másik saját szememmel láthatom, hogy miben jobb ill rosszabb a két cucc, így mindegyiket arra használnám amiben jobb.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
''...mivel magyarázza az Intel az Itánium helyzetét ha ''nem utóbbi technikai magasabbrendűségét mutatja''?
Kérdezd meg tőlük.. Én nem mondtam véleményt, hogy egyik vagy másik jobb technikailag, én csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az, ahogyan a piac döntött, nem feltétlenül van összhangban ezzel, mert másak a szempontok.
''De én pl jobban örültem volna annak, hogyha a 64 bit eljövetelével már kapunk egy új, sokkal jobb architektúrát is, annak előnyeivel és hátrányaival együtt'' - én ezzel nem az Itaniumra gondoltam ( amit egyébként kár asztali procikhoz hasonlítani ), és mégcsak nem is az IA-64-re.
Az amd-t nem hibáztatom, én is így csináltam volna helyükben. -
Lortech
addikt
De azzal hogy a 32 bites környezetekbe történő beruházások védelmét helyezte előtérbe, matott adott riválisának. Mit kell érteni ez alatt? Az Intel ama ''béna'' polotikáját, hogy az IA-64 és IA-32 között nincs semmiféle folytonosság. Innen az újabb és újabb P4 variánsok órajelének és másodlagos gyorsítótárának növelése 32 biten a 64 bites szintjére. Persze mint tudjuk az Intel nagyképűsége határtalan, így tévédését valszeg sohasem fogja beismerni.
Az Intel sikere már a kezdetekben is annak volt köszönhető versenytársaival (pl ibm) szemben, hogy visszafelé kompatibilis procikat gyártott, többnyire gond nélkül futottak a régi rendszerek az új procikon, gyorsabban. Ez viszont nem azt jelenti, hogy technikailag is ez a csúcsszuper megoldás, mert a régi fejlesztésekkel való kompatibilitás megőrzése rengeteg hátránnyal, negatívummal is járhat, lassítja és korlátozza a fejlődést. Hogy az IA-64 nem jött be, és helyette az X86_64 került előtérbe, egyáltalán nem utóbbi technikai magasabbrendűségét mutatja, hanem a piac döntését, ami főként a kompatibilitás megtartásával magyarázható. ígyhát nem is értem, milyen tévedéseit kéne beismernie az Intelnek. Az AMD egyébként meg kell hagyni, nagyszerűen csinálta, ahogy az Intel csinálta jópár alkalommal. De én pl jobban örültem volna annak, hogyha a 64 bit eljövetelével már kapunk egy új, sokkal jobb architektúrát is, annak előnyeivel és hátrányaival együtt, nem csak egy újabb foltozgatását az x86-nak, aminek azonkívül, hogy milyen jó emlegetni a 64bitet -miközben jelenleg alig vannak, akik 64 bites linuxot, vagy XP-t használnak - egyelőre nem sok előnyét érezhetjük.
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
Nem rossz,csupan ujabb bejelentes a Centrino meg teny!Vagy az AM2 mar hasznalni fogja?
Azert nem tudom Te megveszed e majd a FX 62 750 Font aron en meg 350 Font-bol ugyan azt kapom majd.Arra meg egy AMD rajongo sem adott valaszt idezve a (#2490) MegalodonS hozzaszolasat de TE megteheted
''Azt viszont nem ertem, az AMD-s emberek koreben,hogy ha olyan YO az AMD akkor minek huzzatok fel a procikat a teljesitmeny miatt vagy az elmeny miatt.A mondatot nem kihivasnak szantam csak egy kerdes mielott akar ki is nekem ugrana.Mert ha jo valami azt minek huzni??'' tenyleg nekem nem kell felhuznom a procimat hogy minden jatek maxon haladjon.
En elfogadom az AMD ebbe az Intel abba Yo!
Sajnos en meg soha nem vettem AMD procit de szivesen kiprobalnam egyszer!
A mai arakkal viszont a kovetkezos Centrino jobb valasztas ar & teljesitmenyben is! -
törölt tag
3. A szánalmas az a tény, hogy az Intel 32 biten próbálta beérni a 64 bites AMD technológiát. Emelte az órajelet és rakott a procikba egy marék cachet. Megérte? Nem. Ennyi. Annak örülhet, hogy a microsoftól az appleig benyalnak neki különben a trónfosztás már 2003 -ban bekövetkezett volna. Az Opteronokat meg hagyjuk...
Ezt meg hogy érted?
Az EM64 meg micsoda? Artu Detu Új neve?
Már a legelső prescott prociban integrálva volt a 64 bites rendszer, csak egyenlőre letiltva.
Meg egyáltalán ki használ most 64 bites xp-t?
Egy játék sem gyorsabb rajta.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
En csak letoltes, halozaton keresztuli DVD iras, meg FPS jatekot (neten) csinaltam egy K7-l, allitolag mar ettol is szaggatnia kellett volna, meg fagynia, de vmi szamomra nem meg magyarzhato dolognal fogva nem tette...azota sem ertem ez, hogy lehetett, lehet vmit rosszul csinaltam?
hobizoli -
törölt tag
Ja. a Mac mindíg is egy különc valami volt. (a la Stewe Jobs).
Viszont van egy hatalmas előnye a Mac-nak. Az igaz, hogy méregdrága, de veszel egy Mac-et, hazaviszed, kicsomagolod, és már rögtön használhatod is, mert MINDENT előre feltelepítettek Neked, azért, hogy ne legyen gondod semmire.(tipikus amcsi kényelem)
Egy Mac Mini-t nagyon is elviselnék netezni, filmezni zenére stb stb. -
törölt tag
A mac a tipikus Orwel-i 1984-es ködösítést csinálta az Intel CPU-val.
Az eddigi ellenség a legjobb barát...
Az AMD kivel áll majd össze??
Bár a Mac nem hiszem, hogy rossz boltot csinált, mert nagyon nem akart a Motorolának összejönni a CPU
Az lesz a komoly, ha a majdani játékok csak Mac platformon fognak menni rendesen.
(remélem ilyen egy játék-fejlesztőnek sem jut eszébe)
Az Intel ár-teljesítmény aránya pedig pont olyan mint pl. a ruhaipari termékek.
Az Adidas azéert drága, mert Adidas. De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a legjobb minőség...
Legtöbbször a nevet kell megfizetni.
Anno láttam olyan VGA-t ami simán leverte az Asus ugyanolyan kártyáját sebességben és tuningban,csak sokkal sokkal olcsóbban. -
törölt tag
Én saját szememmel láttam c64-en netet !!
Én például amikor írtam win környezetben gondoltam a netezésre.
Egyébként a bolhapiacon kívül nemigen lehet már P1-es gépeket találni...
És akinek a látóköre nem korlátozódik egy típus köré az azt is látja, hogy az x86 processzorok a leggagyibbak processzorok között. Vannak mérföldekkel komolyabb procik is a risk arhitektúrás mezőnyben, Lásd SUN, IBM stb-stb.....
Egy érdekes példa: Miért nincs egy űrhajóban sem utolsó generációs processzorral épített számítógép?
Még mindíg a 486-os technológia van bennük !
Valószínű számít az emberélet, és ezek a procik megbízhatóak.
Itt most az életfenntartórendszerre és a nav. rendszerre gondolok.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
Ez egy 2004-es teszt, az akkori árakkal, azóta közeledtek az árak, AMD-nél az itteni felsőbb kategória olcsóbb lett, az alsót meg nem is nagyon kapni már. Intelnél szintén sokat közeledett az (itteni) alsó és felső kategória árban. Ezt csak azért mondom, mert nem biztos, hogy a következtetéseid napjainkra vonatkoztatva is helytállóak.
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
-
bozont
veterán
Khm,csak hogy felvilágosítsalak,most éppen arról ment a vita h sempron vagy 805D.És ebben az álláspontban sztem mindenképpen az intelt szabad megvenni.És a proci 38k + a lap 25k + 2x512 667 DDR2 28k(Corsair) és ez ugye ha jól számolok 91k.
Sőt ha az asrock lapot veszi meg hozzá vki(15k),abba a DDR memók is belemennek és ideiglenes megoldásnak az is jó=> 53k
Na azt aláírom h ez inkább annak jó vétel aki tuningol is,de alapon egy sempronnál sztem akkor is jobb,főleg időtállóbb,sokkal.
Ezt egy amd fan szájából hallottad. -
GiXXXer
tag
Ja, igazad van, egész nap csak filmet nézek...
Olyan filmket, amiket én csinálok...Szal Adobe Premiere igen sokat fut nálam, meg néha a vdub is, és mellette netezek, megy a dc, szól a zene...Szal nem mondhatod, hogy nem használom ki...Néha kevés is, amikor napokig csak videót kódolok...
Ja, és mivel hőzöngök én, hogy mim lehetne? Nekem most egy 630-am van, szépen beállítva 15x240MHz-re, i915P-s lap, 2x512 memó, szedett vedett nem párzós, de dualban 440-en, 3,4,4,8 időkkel... Ha akartam volna, már rég lehetne preslerem is, csak jön a nyár, és most a gépre egy vasat se költök, inkább beletankolom a motoromba, és bejárom az országot...
Mikor ősszel letámasztom a mocit, eljő a szokásos fejlesztés, ha kapható lesz a conroe, és olyan áron, hogy ne kelljen bankot rabolnom érte...
Ha csak filmet akarnék nézni, akkor vennék még egy monitort, vagy egy switcert, és nézném PIII-on...De mért néznék gépen filmet? Kockás szutyok avit szar hanggal...??? Ne viccelj már...
Ja, meg zenélsz is rajta? Azaz behúzgálod playlistbe a mp3-at, és nyomkodod az egérrel az automatikát? Nagy tehetség...
Én arra inkább CDJ-200-asokat vennék, meg egy Allen&Heat keverőt... Azon már lehet zenélni, igaz nekem olyan nincs, de kevertem már rajtuk, és hidd el, ''kicsit'' jobban szól...
Csak egy valamire nem használom a gépet... Nem játszok, ill. nagyritkán, mert nemigen van rá időm...
Egyébként köszönöm, hogy így láttatlanban és ismeretlenben kiosztottál, mintha egy pudvás 15 éves suttyó lennék, aki kétszer felsöpört az anyja helyett, és kapott egy fullos gépet...
Én kérlek dolgoztam ezért, és dolgozni is fogok a jövőben mindenért...
Egyébként tartom magam a jövőben is az Intel+Ati párosításnál, munkához jobb, és én arra használom...
Ja, és tartom magam annál, hogy ár/érték arányban egy 630-as P4 nagyon jó, sztem az A64-eddel is felvenné a kesztyűt...
Igaz, sajnos tartja az árát, így már nem vonzó alternatíva egy alig 12-vel drágább 820-ashoz képest...
De nekem megfelel egyenlőre, majd ha komolyabb felbontású kamerát veszek, akkor gondolkodom el a bővítésem igazán... -
robyeger
addikt
Én is remélem, hogy nem múl ki az AMD
, na meg az Intel sem
, mert minda2 nagy lusta dög
, ha egymást nem noszogatják, akkor nem a mérnöki fejlesztésekre, hanem csak a marketingre koncentrálnának ebben biztos vagyok. Sőt szívem szerint a VIA-t jól segbe rúgnám, hogy fakítson már valami komolyat proci ügyileg desktop és server oldalon is. Az Intel most nagyon nyomott árakat, agresszív árpolitikát folytat és a káros hőfejlődés problémáját is jól kiküszöbölte a 65nm gyártástechnologiával. Azt vedd figyelembe, hogy a PH!n közölt FX60 vs. 955XE tesztek gyári alapórajeleken végezték. Hozzá tartozik a történethez, a DDR2 vs. DDR1 párharca is. Ugyan késleltetésben jobbak a DDR1 memóriák, viszont a DDR2-knek nagyobb a sávszélessége, de ez a DDR2 előny csak nagyobb(felhúzott) CPU rendszer busz sávszélességen jöhet ki. A Conroe XE-nél vélhetőleg ezt már gyárilag meg fogja kapni. Az új technológiák közül igazad van a virtualizáció otthoni használata jócskán kérdőjeles, viszont munkahelyemen már gondolatban el is terveztem milyen szép dolgokat is fogok csinálni a segítségével.
Intel oldalon én viszont az osztott(shared) másodlagos gyorsítótárazást emelném ki dupla mag esetében. Az Intel Yonah magos Core Dou procijait már ilyennel látták el. Ha ez ügyben nem lép az AMD nyomós hátrányára válhat az újabb Athlon64-es prociknak. Valaki nem hallott ez ügyben valamit az AMD részéről??
-
GiXXXer
tag
''1. ...az intel 9xx-es chipjei meg minden szart elvisznek duálban...
No comment...''
Ezzel mi bajod? Két bármilyen frekvenciájú, méretű, időzítésű ram elfut dualban intel 9xx- chipseten... Ha nem hiszed, gyere el és nézd meg a saját szemeddel... Jelenleg is így használom, és stabil, sőt, volt már benne 512/400+256/333 is próbaképp, és hiba nélkül ment dualban, igaz, csak (elvileg) 333-on, de ~370-ig stabil volt a páratlan páros...
Haver nForce4IE-éban meg két faintos Hynix hibázik, mert ugye párba kellene válogatni... Single-ben lassabban, de hiba nélkül futnak...
Szal ez egyértelmű intel erény, hogy ami ddr-t találsz, belehányod, és megy dualban...
''2. Azt meg nem tom amd-ék hogy csinálják, hogy a memória sebességét fentebb tornásszák annál, amit a chip bír...
Ha apcukol a szkunbájder, akkor szigyál a gogyó.''
Ez meg mi a ****?
Azt nem értem, hogy vehetne le egy memóvezérlő a ram fizikai paramétereiből 1 clk-t?
Hasonlít az önmagát fejlesztő 9500-as radeonhoz, vagy mi a... ?
Aktív témák
Hirdetés
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest