- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Aktív témák
-
Bash
őstag
A topic megtelt, folytatás itt található: [link].
-
Zeratul
addikt
Sulinetben én max már csak notit mernék venni, abba nem tudnak annyira gagyi alkatrészeket rakni, max robbanós Sony Li-Ion akksikat.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5000 üzenetére
nemsoká vége szerencsére....
-
VaniliásRönk
nagyúr
Indítsunk egy ''Sulinetes gépek'' topikot!
Mondjuk nekem ez már sok, kerülni fogom az biztos.
-
-
Intel p4 3GHz,vagy Amd Atlon64 3500+AM2 Cpu?Ezek közül melyik jobb játékra és amúgy is?
-
oké egy 2perc
-
De,attól lehet dönteni én játékra használnám a gépet de mondjuk ilyen nagy gépigényesekre ahova már kell a nagy gép ahoz melyiket ajánljátok?Részletesen ha lehet mert még nagyon kezdő vagyok
-
Segítsen már valaki
-
Hy all!Nagyon nagy segítséget kérnék.Én elvileg egy Intel P4 3Gh-es procit akarok venni de én inkább játékra használnám a gépet.Milyet vegyek Amd vagy Intel P4 nem vagyok valami jó ezen a téren úgy hogy ha valaki lenne olyan kedves leírná nekem hogy melyiket vegyem meg és ha lehetne egy részletes leírással.Ja és mégegy kérdésem lenne melyik az Amd-nek a legújjabb változata mármint a Sempron vagy melyik?Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
-
FehérHolló
veterán
válasz
VaniliásRönk #4982 üzenetére
A találgatás az, hogy egy teszt nem teszt.
Másrészt pedig a 32bites alkalmazások egy 64bites oprendszer alatt is 32bitesek maradnak.
Különben az az utasításkészlet már intelnek is legalább annyira sajátja, mint AMD-nek.Az most más kérdés, hogy ki fejlesztette ki.
Ha nem így gondolod, akkor elkezdhetünk vitatkozni a SSEx-eken is, amiknél pont fordított a helyzet.
#4987:
Nem azt írja, hogy X2 jobb 64bites módban, hanem azt, hogy 64bites módban jobban begyorsul (6%-al jobban, mint C2D).
[Szerkesztve] -
Frigo
őstag
válasz
VaniliásRönk #4976 üzenetére
Konklúzió (és persze a grafionok) szerint ez nem egészen így van :
At the same time I would like to point out that it looks like Athlon 64 processors ensure higher performance increase when switching to 64-bit work mode. The average performance improvement we have seen from Athlon 64 FX-62 equaled 16%, while Core 2 Extreme X6800 demonstrated only 10% average performance boost. This way, there is a certain difference: AMD K8 turns out 6% mode efficient in 64-bit mode than Intel Core. However, this difference cannot compensate for the 20% performance advantage of the Intel Core 2 Duo over the Athlon 64 X2 working at the same clock speed, which we have pointed out in our previous articles. Therefore, we will not change our conclusions about the performance of the new Intel processors even keeping in mind the upcoming launch of 64-bit Windows Vista OS family. -
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #4984 üzenetére
Mindenesetre koszi.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4984 üzenetére
ezen a teszten jól látható,hogy az AMD csak float és integer számitásban van lemaradva Intelhez képest...
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #4982 üzenetére
Linket nyomjal mar legyszi. Regen meg en is neztem de meg neznem megegyszer. Koszi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #4981 üzenetére
Igen, ugyanazt az utasításkészletet használják, csak míg AMD-nek sajátja, addig Intel belebuherálta a CPU-iba, egy konkrét tesztben meg mi a találgatás már ne haragudj?
-
FehérHolló
veterán
válasz
VaniliásRönk #4976 üzenetére
Az biztos, hogy a két proci ugyanazt a 64bites utasításkészletet használja. Többi megint csak találgatás.
-
kiszu
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4979 üzenetére
Köszi.
Pécsre kellene mennem.Pestről.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #4975 üzenetére
Pedig olyan jó spedulálni.
Egyébként ami még megcsavarhatja a dolgokat, az a Vista, egy X-BitLabs-es tesz szerint a C2D-k megalázó fölénye az X2-kkel szemben a töredékére olvad 64bites kód futtatása közben. -
FehérHolló
veterán
Szerintem meg ne találgassunk addig, hogy milyen lesz egymagosan, amíg csak sejtésünk lehet róla.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4972 üzenetére
miért is? 2 magon tudjuk,hogy jól megy de 1 magon kitudja..
-
kiszu
senior tag
válasz
AMD!4ever #4969 üzenetére
alaplap-proci-1 giga ramra 90 ezer lenne. Nagyon extrém esetben 100. Ha az alaplapon van integrált vidkari,az nekem nem gond,mert negyed év múlva költenék akkor még 30-40-et vidkarira. Addig legfejjebb nem nagyon játszanék.
Kaptam ilyen ajánladot:
intel core2 (6300)
Asus P5D alaplap
2x512 geil ram 800-as
100 ért.
Mind új,garis. -
AMD!4ever
őstag
a duál pentium felejtős.akkor azt odaveri az X2-es amd.de azt meg a core2 veri oda.
Azon gondolkozz el hogy mennyit szánsz rá! mert ár/érték arányban lehet vitatkozni ezen a kérdésen. Ha a Abszolút erőt nézed akkor jelenleg a core2 architektura a legerősebb,de a legdrágább is. -
kiszu
senior tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni. Most váltok Amd-ről intelre és itt kissé mások az órajel számítások. Ez egy dolog,de most meg ráadásul bejött a képbe az intelnél a core 2
Kérdésem a következő: érdemes már most beroházni egy core 2 (6300)-re vagy elég még jó ideig a duál pentium?
Időnként van játék de nem azon van a hangsúly nálam,inkább alapból szeretném,hogy gyors legyen. Majd 2x512 ddr2-es ram lesz az alaplapon,dualban. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4966 üzenetére
Meg ne vedd! Drága, még a DX9c-s VGA-k is elavultak lesznek 1 év mulva, ez már most az! (DX9b-s)
Ha nem értesz hozzá akkor kérdezz, ha meg mindenáron ki akarsz bánni magaddal akkor legalább ne add a tudtunkra!
[Szerkesztve] -
thomasthomas
tag
de ki mondta azt hogy én ki akarom cserélni a procit?
VGA-val kapcsolatban:37Kért van Sapphire x800GTO2 vlszeg az lesz a nyertes... -
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #4960 üzenetére
Az intelt ismerve kerdeses, bar kitudja
-
janee_
tag
válasz
VaniliásRönk #4960 üzenetére
passz
-
janee_
tag
válasz
VaniliásRönk #4958 üzenetére
igen jövöre jön a e4xxx, core2 az egymagos, ezek olcsok lesznek
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #4958 üzenetére
Igen lesz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4955 üzenetére
Akkor szerintem az Intel a jobb választás, lesz jövőre olcsóbb Core 2 is. (javítsatok ki ha tévedek, annyira nem ismerem az Intel chipseteket)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4955 üzenetére
A gépem 100k körül megállt (használt 6600GT-vel, extra hűtők nélkül), igaz napokig szaladgáltam az alkatrészek után, de legalább az van benne amit én választottam, és nem kell fél évet várnom arra hogy visszakapjak 60k-t... persze ha messze laksz az bonyolítja a kérdést, de ha elköltesz pár 100Ft-ot telefonra egy úttal megúszhatod, minazonáltal megértem hogy kényelmesebb otthon besétálni az üzletbe, és jó képet vágni ahhoz hogy lehúznak téged is meg az államot is.
-
janee_
tag
válasz
VaniliásRönk #4952 üzenetére
nem hát, nekem is olyan van
-
thomasthomas
tag
válasz
VaniliásRönk #4954 üzenetére
jah, nem a procik, hanem az árak között vacilálok majd...megéri e az a 6K...de ha vki tud max 160K-ért olyan sulinetes gépet ami nem codegen vagy colors it tápos, és az elöbb megemlített gépeknél jobbak akkor szóljatok
az alaplap:intel 945 GZ chipset....tudja kezelni a core 2 duo-t
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4953 üzenetére
Hajaj, amint látom feleslegesen tépjük magunkat.
Na mindegy, ez van. Ha mindenáron ezek közül választasz, akkor 1 szempont fontos: akarsz-e fejleszteni mielőtt cseréled, avagy sem. A Pendium D a dualcore miatt időtállóbb lehet (valószínűleg olyan alaplapban van amibe nem megy Core 2 Duo, fejleszteni már nem nagyon tudod), az AMD előnye hogy fél-egy év múlva viszonylag olcsón kapsz majd bele erős dualcore CPU-t. -
thomasthomas
tag
válasz
VaniliásRönk #4948 üzenetére
halk, halk, az én süvítős gépem után sok javulás lesz,....
még majd vacilálok a 2 proci között.. -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4948 üzenetére
jah
Codegen ház 5-6K
Chieftec táp 9K
Alaplap 20K
mem 26K Adata 800/1Gb
HDD 17-20K Hita,WD
CPU 3500+ 23K
VGA mit én tudjam -
cousin333
addikt
válasz
thomasthomas #4944 üzenetére
Akkor Galaxy 7600GS DDR3, Zalman hűtővel (128MB-os elég, pontosabban sokkal olcsóbb, mint a 256-os).
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4944 üzenetére
Mint írtam a 400W-os táp felesleges, PH!-s tesztekben láthatod, hogy a 2 VGA-s csúcsprocis rendszerek sem esznek 300W-ot teljes terhelés alatt sem, a márkásabb tápok meg nem max. annyit bírnak ami rájuk van írva, hanem min. annyit.
A 250-es lehet Samsung is, már az sem drágább, egyébként a Maxtorral sincs semmi baj, nekem pont ilyen van, kicsit melegszik de nem vészes.
A ram valószínűleg márkásabb, így hogy pontosabb infókat írtál a konfigról, azzal nincs is baj, a ramon nem érdemes nagyon spórolni.
Az AMD nem valós órajelet ad meg (a Core CPU-knál már az Intel sem), a 3800+ 2400MHz-en jár, 20%-kal gyorsabb a 3200+-nál (2000MHz), de 50%-kal drágább...
Ez lehet meg fog lepni, de az ASRock és az ASUS szinte ugyanaz, csak az ASRock árához képest hízelgő, az ASUS esetében már nem annyira.Mellesleg ez az alaplap szerintem feleslegesen sokat tud, nem hiszem hogy kell neked HDTV kimenet, HD audio meg Firewire, amire szükséged van azt megkapod 14-15k-ért is, ha tuningolni is szeretnél akkor 21, ez az alaplap úgy 21-22 hogy tuningolni nem igazán lehet vele...
Ha azt hiszed a többi gyári hűtés halk, vagy 80°C alatt tartja a GPU-t, akkor tévedsz.
[Szerkesztve] -
thomasthomas
tag
válasz
VaniliásRönk #4945 üzenetére
Hi!
hát nekem nem így jön ki:
CPU:30K
Alaplap:21K
RAM:25K
Winchester:25K
Optikai meghajtó:12-13K
ház:20K
nme szükséges pont 72K-ra kijönni:
135K nekem....mivel olyan helyen lakom ahol nincsenek ilyen üzletek, ezért + postaköltség+1000ft vagy ha fölmegyek vmi olyan helyre ahol vannak ilyen üzletek, akkor +5k az út....jó, ha nagyon jó helyen akarom nézni akkor -10K az összegből max
és ha sulinetre veszem:
158K-60K=98K -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4945 üzenetére
a foxconn házon mi a drága nem tom...fogtam a tápot kinyitottam hát köszönöm nem...
egy foxconn ház+táp árából öszehoztam egy noname házat...jól nézett ki és egy FPS tápot...
amugy megvagyok győződve arról,hogy ezek a sulinetes vackok khm nem érik meg az árukat mert elég jó felárral árulják... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4942 üzenetére
Kicsit utánanéztem a dolgoknak, kb. mi lehet az AM2-es gépben:
CPU: ~30k
Alaplap: ~16k
RAM: ~26k
Ház: ~20k
HDD: ~18k
Felfele kerekítettem kicsit, ez így 84k, nem hiszem, hogy a fennmaradó apróságok 72k-ra jönnek ki. Nem beszélve arról, hogy minek Foxconn ház ilyen áron, egy normális akár Codegen házat táp nélkül megkapsz 3-5k-ért, egy normális tápot, pl. egy 350-400W-os Cheiftecet meg 9-11k-ért, egy 360W-os is bőven elég egy SLI-s konfig alá is szóval ezen is megfoghatnál 7k-t. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy jó vételt jelentenek ezek a konfigok... -
thomasthomas
tag
válasz
VaniliásRönk #4943 üzenetére
hát azon én is....
Az am2-es a valószínűbb, mert:
-400W táp ami bírja is, nem csak rá van írva
-250GB SATAII ez vlszínűleg maxtor
-memo:kérdéses, de holnapra délutánra, vagy leglésöbb jövő hét végére tudni fogom
nem hiszem hogy szar,noname lenne...533MHz
-3,8ghz athlon proci
ASUS M2NPV-VM alaplap, azaz nem asrock
-1GB DDRII
....inno3D 7600 GST:nem szeretnék hűtőt cserélni semmiképp sem.....de ez most más tészta.. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4942 üzenetére
Először is amin felnevettem: Pentium D alá 300-as táp, sima Athlon 64 alá meg 400W-os... ezt milyen retardált találta ki?
Ha nem Tesco-ban vagy valami hasonló helyen veszed a gépet, akkor próbáld kicseréltetni az AM2-es rendszerben a CPU-t 3000+-ra vagy 3200+-ra, kb. -10-15k, és akár meg is érheti.
Fontos hogy milyen az a ram (gyártó, órajel)? Intel alatt nem vészes az 533-as sem, de AMD alá azért elkel a márkásabb 667-es. Az alaplap márkáját sem ártana tudni, bár valószínűleg ASRock, ami nem rossz ahhoz képest, hogy ilyen szintű vagy akár gyengébb alaplapot lehet venni jóval drágábban is.
VGA téren meg az X1650XT a jó ég tudja mikor ér ide, meg mennyiért, ami megéri az árát, az az Inno3D 7600GST, egy 7600GT teljesítményét kapod egy márkásabb GS áráért. -
thomasthomas
tag
Tudom, sok szerelő(iris chs stb) codegen házzal +táppal szereli a házait, ami tényleg egy rakás szar...ráadásul a többiről nem is beszélve..
én ezeket néztem kifőbb részeit írom csak le
Intel pentium D 3,4 GHz 945 800MHz 2*2mb cache
integrált VGA:nos ez az egyik gyenge pontja.....de szerencsére van benne pci-ex16 bővítőhely....az alaplapi le lenne tiltva, a pci-e -s engedélyezve...ez a vga 7600GS ,GT vagy x1650 XT lenne
1GB ram DDRII
Foxconn ház 300w
160 GB sataII
150K bruttó
a másik
AMD Athlon 3800+ AM2
VGA ugyanaz mint az előző, csak nem intel hanem nforce 430 Chipset...ezzel a dolgom ugyanaz lenne mint az előzővel
1GB ram
250GB SATAII
Foxconn ház 400W táp
156K bruttó -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4940 üzenetére
Hátrább az agarakkal.
Amit javasoltam az pont nem valami highend csoda, hanem a CPU kínálat alja, és az is bőven elég. Tudod a sulinetes gépek arra épülnek, hogy beletolnak valami jó drága CPU-t (had örüljön a hülyegyerek), ami más körülmények között sem feltétlenül éri meg az árát (ebben a konkrét esetben mindegyik a legrosszabb ár/teljesítmény mutatóval rendelkezők közül kerül ki) a többi komponens meg noname szemét, de ha neked megéri akkor jó, én nem akadályozlak meg semmiben!
-
thomasthomas
tag
válasz
VaniliásRönk #4938 üzenetére
nem kell nekem semilyenből a legújabb prockó nekem..fölösleges.....nem akarok veszekedni, de azt inkább hagyd rám hogy jól fogok e járni vagy sem.
-
ftc
nagyúr
és az jobb,hogy minden uj Intel CPU-hoz uj chipset kell?...
AM2+
AM3
A year or so after that comes the unnamed socket for Cerberus..hm ha a japán mitologiát veszem akkor ez a 3 fejü kutya..szal valami gigászi cucc lesz lehet K9 maga...és PCI-E vezérlő a prociban lehet LGA tipusu foglalat lesz...
4-ről irnak az elején de csak 3 emlitenek meg... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4937 üzenetére
Ha sulinetes gépet veszel, akkor kár kérdezni, de azzal jól nem fogsz járni...
-
thomasthomas
tag
válasz
VaniliásRönk #4936 üzenetére
akkor a programozást hagyjuk mert az most nem számít-annyira-.
De hát komplett sulinetes gépet veszek és nincsen variálás!! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
thomasthomas #4934 üzenetére
Egyik sem éri meg.
A 3800+ AM2-ben nagyon vad áron megy, ennyivel nem jobb, sőt.
45-ért meg már Core 2 Duo E6300-at kapsz Intel fronton, ami nem kicsit ver oda a Pentium D-nek...
Játékra egy 3200+-os Athlon 64 is bőven elég, a programozás alatt meg nem tudom konkrétan mire gondolsz, meg nem is igazán vagyok benne otthon, pár 100 soros Delphi szutyok volt a maximum amit kiizzadtam magamból, szóval arról majd nyilatkozik más.
-
FehérHolló
veterán
válasz
thomasthomas #4934 üzenetére
Mit szeretnél vele majd programozni?
-
thomasthomas
tag
Hi!
Melyik processzort?(komplett gépben vannak)
AMD Athlon 3800+ AM2 árban kb 30K
128bites memória vezérlő....előny
Intel Pentium D 3.4GHz 945
64bites memória vezérlő..ára:
45K...Dupla mag...ez lehet sorsdöntő is
a gép játékra+programozásra, nem sok tömörítésre,de kódolásra nem kellene
előre is kösz a segítséget -
Frigo
őstag
Elkövetkező 2 évben 4 új asztali socket jön az AMD-től :
[link] -
Motaba78
addikt
válasz
hobizoli #4652 üzenetére
#4652 hozzászolásra válaszolva
ezzel felmerült a kérdés a videó láttán
csak nekem tünt fel hogy a srácon napok óta az a barna ing volt ? (milyen puma szaga lehetett már)
vagy lehet van neki belöle ezer darad LOL.
Innentöl megkérdöjelezhető ez a videó idöszempontjából.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4926 üzenetére
remélem...lásd 130nm-90nm mindig volt egy kis más benne
vagy nagyobb tuning potenciál bánom is én mi lesz de valamit forralnak a kis zöldek az tuti ha nem most jön ki a meglepetés akkor majd 2007 Q2 -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4924 üzenetére
várjuk ki milyen ujjitást hoz a 65nm-es átállás,mert tuti valamit szórakoztak vele..mert már rég kint lenne egy 65nm-es
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4922 üzenetére
valószinűleg nagyobb a haszna az X2 4400+ és feletti X2-n....logikus lépés....ha sok selejt készül ugyis lesz ilyen ''low end'' X2
milyen viccesen néz ki low end... -
Frigo
őstag
Brisbane dec. 5-én jön :
[link] -
törölt tag
Egy kis történelem:[link]
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4916 üzenetére
Jah. Azok a procik lépték át a hihetetlen 1Ghz-et először.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #4914 üzenetére
Hajaj, a Slot A Athlon 750 még nem T-Bird volt, hanem Pluto/Orion. (hogy a 2 közül melyik azt passzolom)
[link]
-
Stalker-2572
veterán
válasz
VaniliásRönk #4913 üzenetére
Mert egy titkos projecten dolgozom
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #4912 üzenetére
Megtaláltam a választ [link]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #4912 üzenetére
Az az igazság, hogy nem feltétlenül egyértelműen eldönthető a kérdés. Nyers erőben szerintem az Athlon jobb, talán a 800-as PIII-nál is, viszont akkoriban (és még nagyon sokáig) divat volt kimondottan Intel CPU-kra optimalizálni, de legalábbis SSE-re, amit a T-Bird még nem támogatott. Persze ha valamit 3DNow!+-ra optimalizáltak (ez volt a ritkább eset), akkor meg a PIII volt bajban. De miért érdekel ez ennyire?
-
Stalker-2572
veterán
1999-ben legerősebb AMD: 750Mhz Athlon. Legerősebb Intel: 750 vagy 800 coppermine
Ha 750, akkor AMD csinálta a legerősebb cpu-t 1999-ben ha 800, akkor az Intel.
Légyszi segítsetek!! -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4909 üzenetére
én tuning nélkül gondolom....mert ugye nagy százalék nem tuningol csak akkor ha nagyobb teljesítményre van szüksége...
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4907 üzenetére
kéne láttni,hogy az FSB mennyire fogja meg a picikét....
-
ftc
nagyúr
E4300
[link] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #4903 üzenetére
Nem egészen, én inkább az alázták kifejezést használnám.
-
Stalker-2572
veterán
Keresztkérdés: 1999 decemberében ugye az új athlonok erték a PIII-at?
-
ftc
nagyúr
[link]
egy kis server teszt
jól észrevehető,hogy AMD tudja tartani a fronton server piacon....és 4 foglalt felett az AMD a nyerő továbbra is...
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest