Aktív témák
-
hitman,
őstag
válasz
MegalodonS #4703 üzenetére
Hát ja!
Már egy kicsit lassithatnának a gyártók mert alig birom anyagilag a dolgokat!
Ma gondoltam bele,hogy jön a 4 magos AMD akkor megint kell vennem valami drága DFI lapot (mert már mást be se engedek a házba)ki tudja mennyi lesz a 4magos proci,akkor valami fasza ddr2-es ram pl:Mushkin és akkor a g80-as vga-ról se feletkezzünk el!
Anyám már ki se merem számolni,hogy mennyi lére lenne szükség.
Kezdem keresgetni a bankokat,a símaszk már megvan! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MegalodonS #4700 üzenetére
Per pillanat gyk. felesleges a 2 mag, leszámítva ha pl. sakkozol vagy egyéb nem túl általános dolgot csinálsz a géppel, de még akkor sem lesznek általánosak a te egyéni igényeid. Egy év múlva meg 20k környékén is lesz majd dualcore, akkor miért vennék most 40-50-ért? Mert megérdemlem?
-
hitman,
őstag
válasz
MegalodonS #4700 üzenetére
És akkor milyen lesz a 4magos?
Ha kell 1magos,ha kell 2magos,ha kell 3magos,ha kell 4magos!
Mi lesz ennek a vége... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MegalodonS #4671 üzenetére
Felejtsétek már el azt hogy horror áron ment az X2, nem volt rá szükség, aki meg villogni akar a CPU-val, az fizessen. Azt miért nem emlegetitek, hogy az Intel milyen áron adta/adja a CPU-it? A C2D sincs ''ingyé'', sőt.
-
Zull
senior tag
válasz
MegalodonS #4671 üzenetére
Az sztem 3ghz-en van ugy 1.5x gyorsabb mint az fx-62... (adjad meg neki, megy az tobbet is)
-
Maad
tag
válasz
MegalodonS #4589 üzenetére
Leszedtem az asus honlapjáról a legújabbat, frissítettem a biost, de mégsem hagyja el
Nem tudom mi lehet a gond. -
Jocó2X
csendes tag
válasz
MegalodonS #4398 üzenetére
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne,mert kezdek tanácstalan lenni. Szóval kapható a boltokban a Prescott 3.4GHz 1MBL2-es proci kb 70.000Ft. Nyomatják mostanában az E6400-as procit (4MBL2) kb 60.000 ami ugye ''csak'' 2.13 GHz-en üzemel. Minden teszt azt magyarázza mennyire űberfasza ez a cucc. Ha igaz akkor miért drágább a gagyi????(Prescot 3.4)
A játéknál nem gond az alacsonyabb órajel? Nézegettem a teszteket ahol azt bizonygatták hogy nem. Szerintetek?????
Még 1 kérdés. Tudnátok véleményt nyílvánítani a Gigabyte GA-G1975X-es lapról?
THX. -
ftc
nagyúr
válasz
MegalodonS #4396 üzenetére
A PH!-n ...gondolkozzunk már nagyban országos szinten pls...PH!-n is ha megnézed elég sok ember futkos Celeron,Sempron konfiggal...az órszágba meg sztem több a Tacskós meg mit én tudjam milyen konfig..Odani 3Ghz mellette lévő konfig ez csak 1,83Ghz és drágább..na most jól járunk konfigból sok és egyre több van
-
FÖNÖK
tag
válasz
MegalodonS #4384 üzenetére
hello
1-2 sakk program nevet írhatnál mert engem is érdekel a játék (ha magyar nyelvű az lenne az igazi) de csak hobbi szinten.
köszi -
rollins
őstag
válasz
MegalodonS #4370 üzenetére
X2 3600+ és a Core 2 Duo E6300 között kb. 18000Ft különbség van.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
''Azon nevettem hogy 2.6Ghz is alig eri utol a Coret mi lett volna ha az is 2.6 Ghz futott volna
!''
Én meg azon nevettem, hogy a 3.2GHz-es Prescott is alig érte utól a 3200+ Venice-t, mi lett volna ha a Venice is 3GHz körül ketyeg...
Lesz ez még így se. -
ftc
nagyúr
válasz
de most őszintén...otthonra minek egy Conroe?Azért hogy 2-3s max 10s-el gyorsabb valami? sztem a 40K ellensúlyozza azt...
Ha megnézzük,hogy mikori architektúra a K8 mindjárt nem nevetnél...Egy pár éves architektórának ami max 3 illene legyúznie egy kb 2000-es architektúrájű procit -
FireGL
aktív tag
válasz
MegalodonS #4348 üzenetére
És ha kijön majd egy újabb LGA775-ös pl 4 magos proci akkor veszel alá megint új lapot ami kezeli ? Utána megveregetheted a saját válladat, hogy a Core családra épülő rendszered mennyire fejleszthető.
Amúgy gratulálok az Intelnek hogy a 3éves 90nm-es gyártástechnológiájú AMD K8 szériánál 25-30%-kal (15% - 64bit) jobb processzort volt képes csinálni.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
MegalodonS #4290 üzenetére
-
Lortech
addikt
válasz
MegalodonS #4294 üzenetére
Nyilván számít, a hiánya totál lerontaná egy mai proci teljesítményét. Viszont egy méreten túl már egyre kevésbé, ez a pont az architektúrától és az alkalmazástól függ főként. Tehát felesleges összevetni, hogy egy AMD-ben ennyi, az Intelben meg annyi van, csak a végeredmény számít. Még azonos gyártónál sem érdemes, ha más archtektúra.
''Azonos típusú'' eltérő cache mérettel rendelkező procikat érdemes összevetni, azt is alkalmazás tesztek alapján, hogy megéri-e az ártöbbletet, mert azzal, hogy a specifikációban kétszerannyi van feltüntetve, nem sokat mond, hacsak nem te tervezted a procit.
Én úgy vagyok vele, hogy jó, ha minél több van, de nem mindenáron.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MegalodonS #4294 üzenetére
Azért írják ezt, mert a legtöbb helyen alapvetően még mindig Intel (Pentium) processzorokban gondolkoznak, amiket igen érzékenyen érint a kis L2 cache, lásd cerka, még a Duronok is agyba-főbe verték jóval alacsonyabb frekvencián is.
A tesztek alapján az AMD processzoroknak a 512k L2 bőven elég, ritkán profitálnak érezhetően a nagyobb cache-ből. -
Lortech
addikt
válasz
MegalodonS #4291 üzenetére
Nem hinném, hogy arra gondolt.
Amúgy meg tehetsz a64-be 2giga cache-t, ettől még nem lesz rá igaz a fenti állítás, és akkor sem fog olyan jól skálázódni a teljesítmény l2 növeléssel mint _pl._ a netburstnél (szerk : vagy bármely másnál amire igazak az állítások, most mind1 mi). Szerintem erre gondolt.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
MegalodonS #4243 üzenetére
Jajmar....ha csak annyi millio HUF (nem is USD meg EUR) csoppenne a zsebembe, ahanyszor ezt a AMD belebukik ebbe meg az AMD belebikik abba dumakat olvastam en lennek a vilag leggazdagabb embere mar evek ota. Nekem meg nem kell bemutatnod ki hol tart meg ki mit csinal, akik jo 3 eve ide jarnak azok ismernek, mostanaban mar csak olvasgatok oszt jonapot.
hobizoli -
ftc
nagyúr
válasz
Se az Intel se az AMD nem a csúcskategóriából termelti a legnagyobb profitot hanem a Sempron és Celeron procikból..illetve a server procikból..
Ha olvastad az Xbitlabs-os tesztet mit tervez AMD az ATI-al akkor nem irnál ilyeneket,hogy belebukhat.. -
törölt tag
válasz
MegalodonS #4248 üzenetére
Azért nem mindenki fog Conroet venni, ne féltsd AMD-t. Pl én se Conroe-t fogok, de hosszú lenne leírni az érveim
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MegalodonS #4250 üzenetére
És egy kis tuninggal ugyanott vagy, sőt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MegalodonS #4248 üzenetére
Ettől még megéri AMD konfigot venni, persze annak akinek kicsit szűkösebb a költségvetése, mint mondjuk nekem.
Én beérem pl. egy X2 3600+-szal 30k alatt, ami ha megy 2.8-2.9-en még be is fogja a legkisebb Conroe-t.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MegalodonS #4246 üzenetére
Azért azt te sem gondolod hogy az AMD olyat lépett ami veszélybe sodorhatja...
Mindenestre nincsenek irigylésre méltó helyzetben, a legnagyobb gondjuk szerintem 65 nanométeres gyártósorok hiánya. -
Szabesz
őstag
válasz
Venni fogják.. nyugi.
Egyébként meg az IBM türelmes lesz a hitelel sztem .D -
hobizoli
nagyúr
válasz
MegalodonS #4241 üzenetére
Kijon a K8L aztan pisloghatsz a szenne huzott Conri-d mellol
A K8 2003-ben jott ki, kesz csoda, hogy 2006-ra mar utol lehetett erni
Van meg jo fel ev aztan ujra az AMD-e lesz az elony, a Conri meg mehet a Netburst utan a levesbe.
hobizoli -
air
nagyúr
válasz
MegalodonS #4218 üzenetére
Marmint a Core2 Duo??
Ahhoz picit dragabbak az alaplapok, nem?? -
siriq
őstag
válasz
MegalodonS #3608 üzenetére
Csak ajanlani tudom amugy a ceget. Toluk vettem a mostani gepemhez a lapot a procit meg a vga-t. Korrekt, gyors es olcso.
-
g@bo
nagyúr
válasz
MegalodonS #2925 üzenetére
jajhát.... nézőpont kérdése. semmi nem elég.
hát persze, hogy a négymaggal ( 6-8-10....100 maggal) is ellennék, és vidámabban nézném, ahogy a divx töredék idő alatt végez, etc etc etc.
de nem lehetünk tellhetetlenek. -
moongoose
őstag
válasz
MegalodonS #2680 üzenetére
Köszönöm...
Néha vannak pillanatok, amikor kikívánkozik belőlem pár hasonló gondolat...
Most is tudnék írni, de inkább magamba folytom... -
ploteus
aktív tag
válasz
MegalodonS #2644 üzenetére
Igen, lassan egyre megy AMD vagy INTEL, hisz a Memória és a Videó kari számít legjobban. /lásd VISTA
/
Itt már nagyon vékony vonal választja el a felhasználókat, ki és miért vesz AMD-t vagy INTELT-t.
Bármelyiket is veszi, befürödni nem fog ;)
Viszont saját példámból kiindúlva, itt van a 29'' Thomson LCD, ami támogatja a HD-t. Csak a vicc az, hogy egy DVD film sem megy teljes képen rajta, mert hát kissebb a felbontás rajta, mint tudjuk. És hát ezt kiköszöbűlve, jöhet a HD kódolás az öreg DIVX programmal, és ilyenkor vigyorgok, hogy INTEL-em van!
de remélem mire általánosságba mindenkihez eljut a HD, addigra a filmesek is átállnak vele, hisz egy ilyen készülék egy jobb TFT monitor árával vetekszik. Ha nem, és tévedek, akkor jól fog jönni az INTEL tömörítgetősdije...
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
MegalodonS #2644 üzenetére
Tudod az a jó az egészben amit az Intel hozzáállásával szemben az AMD egyszerű szimpátiával megnyer. És ez nagyon sokat billent. Csak egy példa. Menjünk vissza 2003 -ba...ugye akkor trónolt a 3.2 EE amire azórta már senki sem emléxik (meg kinek kell már?
) de az FX-51 -el is ez a helyzet a másik oldalon, viszont az Athlon -ok és ill. az Athlon64 -ek még mindíg toppon vannak és általában egy kis tuningal még a mostani intel (celeron/eredeti) felhozatalnak is beintenek. Nem tudom érzed-e a különbséget?
És nem kellett sokat költení rá, ugyanakkor egy s939 -es archítektúrát is könnybben fejlesztes ha kis pénzű polgár vagy. A kódolás meg nagyon lejárt lemez ilyen internet sebességek mellett. Én hagyom hogy elvégezze más a munkát helyettem és boldagan dőlök hátra hogy a gépen régen kitermelte már az árát...
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
MegalodonS #2628 üzenetére
Egy gép, két rendszer, X monitor. 1 is lehet, csak akkor egyszerre csak az egyiket tudod kezelni. Nem mintha két egérrel, és billentyűzettel könnyebb dolgod volna...
-
törölt tag
válasz
MegalodonS #2628 üzenetére
Ezt speciel nem tudom, viszont szervereknél nagy haszna lesz, nem kell jailbe tenni a progikat, csak felhúzni nekik egy külön rendszert
-
törölt tag
válasz
MegalodonS #2620 üzenetére
Pontosan én sem tudom, a lényege, hogy több oprendszert futtathatsz egy időben, és nem szoftveres emulációval, hanem mintha több külön géped lenne.
-
Lortech
addikt
válasz
MegalodonS #2619 üzenetére
Nem neked ''szóltam be'', és amúgy sem annak szántam, nem is annak lett véve. szóval..
Van aki ert hozza van aki nem. Aki ert hozza leirja aki nem az meg kerdez.Lehetne veled is okoskodni mert biztosan van olyan dolog amit te nem tudsz!
Én is így gondolom, csakhogy ő nem kérdezett, hanem leírta, és szerintem hülyeséget. Szóval egy szakmai topikban okoskodás, ha nem hagyok szó nélkül egy általam hülyeségnek vélt dolgot. Van olyan témakör (meglepő módon...), amihez nem értek, csak ott kérdezni és olvasni szoktam, nem megmondani a frankót úgy, hogy utána se nézek.
Hogy mi az ertelmetlen es mi nem az nezopont kerdese.Neki ez a kerdes volt a fontos! Szerintem nem nézőpont kérdése, ez nem szubjektív dolog, ha azt a jelentését nézem, amire én gondoltam. És megint leírom, nem volt kérdés, nem tudom miről beszélsz. -
Csabesz_45
csendes tag
válasz
MegalodonS #2553 üzenetére
szia, ezt olvasd már el lécci!
http://index.hu/tech/uzlet/amdfny060421/ -
Csabesz_45
csendes tag
válasz
MegalodonS #2490 üzenetére
Én nem húztam sehova alap 2000 MHz-en megy. (Atlon 64 3000+)
-
törölt tag
válasz
MegalodonS #2546 üzenetére
Majd ha eléri azt a szintet, hogy nincsenek eladva a még le sem gyártott procik
-
Lortech
addikt
válasz
MegalodonS #2554 üzenetére
Kérdésben a válasz, vagy nem fut rendesen, vagy az a cél, hogy ''rendesebben'' fusson.
''Az Inteles lehet hogy azert tuningol mert gyenge a proci!
Az AMD procit minek mikor uber YO mindenben tokeletes?''
Semmi értelme különbséget tenni amd/intel között tuningolók terén. Egyik sem tökéletes, -noha tuninggal sem lesz az-, teljesítményből viszont sosem elég.
//Azt mindenesetre nehéz lesz kihoznod a dologból (noha látszólag erre utalgattál), hogy az intelt nem is kell/szabad tuningolni, annyira jó, az amd-t meg azért tuningolják, mert egy sz@r anélkül.// -
hobizoli
nagyúr
válasz
MegalodonS #2545 üzenetére
Orulok, hogy ugy vagy ijen okos, hogy meg nem volt AMD-s geped, de pl nekem volt Intel-s is, meg egy idoben volt itt nalam egy rakomany ijen-ojan bajokkal, ugyhogy volt lehetosegem kiprobalgatni mennyire ubercsaszarak, es hat nem estem toluk hanyatt...
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
válasz
MegalodonS #2546 üzenetére
De az a fasorban sincs a legfikabb dual AMD-hez, azonos teljsitmenyrol volt szo
Miert is jelentse be, ha mar elore el van adva es annyiert is megvettek?
hobizoli -
W-Man
tag
válasz
MegalodonS #2528 üzenetére
Kapaszkodsz?
Az AMD ''reverse multi-threading'': [link]
Wííí -
cortez25
senior tag
válasz
Az utolsó mondatoddal egy kicsit vitába szálnék....
Ugyanis ezt már hallottam jópárszor....ebben a topicban is kijelentették már korábban ezeket:
PL:kiváncsi leszek ha kiadja az intel a prescott-ot akkor mit lép rá az AMD?
Kiváncsi leszek ha az intel kiadja 3,6 EE-t akkor mit lép rá az AMD?
Ha az intel kiadja a xeon procikat mit lép rá az amd?
Szóval ha kiadja a conroe-t akkor is elöbbre fog járni.....ennyi. Akkor majd a következő
kérdést szerintem felesleges feltenni.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Semmit. Hallgatás beleegyezés...már várom valszeg azonnal váltok rá.
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Mobile
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2014 - i5 I 4GB I 128GB SSD I OS X Big Sur I Cam I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest