Hirdetés

Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz W-Man #2540 üzenetére

De azzal hogy a 32 bites környezetekbe történő beruházások védelmét helyezte előtérbe, matott adott riválisának. Mit kell érteni ez alatt? Az Intel ama ''béna'' polotikáját, hogy az IA-64 és IA-32 között nincs semmiféle folytonosság. Innen az újabb és újabb P4 variánsok órajelének és másodlagos gyorsítótárának növelése 32 biten a 64 bites szintjére. Persze mint tudjuk az Intel nagyképűsége határtalan, így tévédését valszeg sohasem fogja beismerni.

Az Intel sikere már a kezdetekben is annak volt köszönhető versenytársaival (pl ibm) szemben, hogy visszafelé kompatibilis procikat gyártott, többnyire gond nélkül futottak a régi rendszerek az új procikon, gyorsabban. Ez viszont nem azt jelenti, hogy technikailag is ez a csúcsszuper megoldás, mert a régi fejlesztésekkel való kompatibilitás megőrzése rengeteg hátránnyal, negatívummal is járhat, lassítja és korlátozza a fejlődést. Hogy az IA-64 nem jött be, és helyette az X86_64 került előtérbe, egyáltalán nem utóbbi technikai magasabbrendűségét mutatja, hanem a piac döntését, ami főként a kompatibilitás megtartásával magyarázható. ígyhát nem is értem, milyen tévedéseit kéne beismernie az Intelnek. Az AMD egyébként meg kell hagyni, nagyszerűen csinálta, ahogy az Intel csinálta jópár alkalommal. De én pl jobban örültem volna annak, hogyha a 64 bit eljövetelével már kapunk egy új, sokkal jobb architektúrát is, annak előnyeivel és hátrányaival együtt, nem csak egy újabb foltozgatását az x86-nak, aminek azonkívül, hogy milyen jó emlegetni a 64bitet -miközben jelenleg alig vannak, akik 64 bites linuxot, vagy XP-t használnak - egyelőre nem sok előnyét érezhetjük.

[Szerkesztve]

Aktív témák