- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Aktív témák
-
BÜTYÖK 2
csendes tag
válasz
robyeger #197 üzenetére
hy tényleg gyorsabb az amd procik szerintem minden játékabb több fps képes kihajtani
pld van egy 3700+ egymagos procom alap 11*200 ezt húztam11*266 ra nagyon brutál
mind a ram kezelés mind a cpu tesztek és ezt semijen kétmagos x2 megoldás nem
képes leverni játékokbann mert azok nem bírják el a magas órajelet ha csak nem valami exrém teppingel megáldott proci ami ojan ritka mint a fehér holló de viszont most figyu!!!!
mivel volt alkalmam kipóbálni nid amd mind intel és mind x2 és mind pesler dulcore procokat tok véleményt mondani és ezpedig a köv: az x2 5000+ körül ér majd valamit a többi gagyi szar csak a neve fasza dul mag az intel egy 930 ast volt lehetőségem próbálni hát nagyonn gyenge eresztés tuningolva már jobb de nem exrtém sebességel bír
a voksom énis egy intel egymagos 3ghz vagy 3.2 ghz mellet tenném ht val vértezve
ami ha 4 ghz körül megy nagyonn fasza proci lehet az amd gyorsabb játékbann 1ill 2ill 3 fps el amit szerintem minden felhasználó körbe szar !!azt windows ill annak progii segédprograjai futtatásánál azt intel proci párhuzamos egyidőbenn történő futatásról vakarok semijen amd proci nem képes utána csinálni lehet hogy egyszál futásánál hol az egyik pld amd gyorsabb de a mai átlag oprenszer és progik pláne több egyszálonn akkor amd vérzik intel megbirkózik a eledattal ezt senki nem tudja megcáfolni az intel procik multimédiás dolgokbann jobbak ez szomorú mert 939 es lapom és procim nem tom kicserélni mert a faszsem veszi meg!!!!!!
ui::
intel procikonn gördülékenyebbenn mennek a dolgok szervizbenn vagyok tudom mi mit tud! -
törölt tag
válasz
robyeger #4032 üzenetére
Megvéve az Asus, de kipróbálhattam az MSI-t is. Az Asus jobb.
Bár szívem szerint Abitot vettem volna, de még nem tudnak beszerezni AB9 pro-t.
Az MSI órajelemeléssel gondok adódtak, nem mindíg realizálódott a biosban beállított órajel.
Tehát pl 200-ról 220-ra emeltem az FSB-t., nem történt meg. Nem tudom, hogy miért, de ez volt a fő ok, hogy az Asus lett.
Király a D940. Csakhogy a témánál maradjak -
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
robyeger #3963 üzenetére
Na most hazaérve megnéztem jól a ph-s tesztet is. A 2,6ghz A64 vs 3,8ghz pentiumot. Számomra ez a következtetés jött le: MINDEGY meiket választja, mert a teljesítmény nagyjából azonos (Azt azért ne felejtsük el h a P4-ek 1000mhz-s DDR2vel futottak, ami nem két fillér.).
Ezekután én még mindíg a 3500+-t javaslom, mert:
1. 8000 forinttal olcsóbb
2. alapórajelen jobb (mert bárki kifoghat egy antituning darabot)
3. egész jó áron vannak NF4-es lapok hozzá, és nem kell 975Xet venni egy jó tuninghoz, vagy jó eredményhez( mert a 975X az bizony nagyon drága) -
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
robyeger #3950 üzenetére
Hát, őszíntén nem győztél meg...
Még mindig Tom's Hardware CPU Chart alapján:
AMD A64 3500+ (2200/200, NF4, DDR400)
vs
Intel Pentium 4 EE 3,73ghz (3724/200, 925XE, DDR-2 533)
Wolfeinstein: ET
3500+ -------- 183,3FPS
3,73EE------ 178,5FPS
UT2k4:
3500+ --------152,3FPS
3,73EE-------133,3FPS
Quake3: TA
3500+ -------245,1FPS
3,73EE------251,3FPS
DOOM 3 (1024)
3500+ ------102,6FPS
3,73EE-----99,8FPS
Namost ez egy oan EE amit Te mondtál vs egy teljesen ALAP 3500+ és többnyire a 3500+ nyer, pedig nincs tuningolva (golndolj bele, hogy 2800mhz-n mit tudna még visszaosztott 400as ramokkal is)
Mod: most vettem észre hogy van másik 3,73 EE de az presler, tehát kétmagos, na annak a teljesítménye kb a 3500+ körül van (a magasabb FSB miatt) DEa 3500+ban még minimum +400mhz van... ha csak +200 lenne akkoris 3800+ szintjén menne ami megint csak több...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
robyeger #3934 üzenetére
Azért ne temessünk senkit. Anno ugyanezt mondták a Sony-Ericsson fúzióra is, hogy nagy marhaság volt.És ma az egyik legjobb mobilgyártó lett belőle.
Ha egy hasonló tendencia lesz az AMD-Ati párossal, akkor az Intel kezdheti felköthetni a gatyáját. Még korai erről bármit is mondani szerintem. De az biztos, hogy a tőzsdét rendesen felbolygatta
Én nem hiszek abban, hogy az Intel válaszlépésül az Nvidiához fog kötődni. (bár létezik valamilyen keresztlicensz-szerződés közöttük). -
Lortech
addikt
válasz
robyeger #3903 üzenetére
Vagy akit zavar a dolog, az felőlem saját maga is intézkedhet a moderátoroknál.
Rajtad kívül szerinted kit zavar (kit érdekel?), ki tulajdonít ennek olyan nagy jelentőséget? Ráadásul véleményem szerint teljesen félreértetted dokart, és te reagáltál nagyon rosszul. Szerintem meg az az ovi, amit csináltál, csináltatok..
-
Lortech
addikt
válasz
robyeger #3901 üzenetére
Képfeltöltés.hu-n van a kép, tudtommal sem módosítani, sem törölni nem tudja. De ha vetted volna a fáradságot, ahogy én, és megkérsz egy moderátort, akkor nem kellett volna itt hosszú és értelmetlen vitát folytatni erről a baromságról, de te látszólag élvezed ezt a ''publikusan hőbörgést''.
-
Lortech
addikt
válasz
robyeger #3898 üzenetére
Öregem ez itt nem a cirkusz, el vagy tévedve. Azt kell mondani már rögtön, mondjuk priviben, de akár itt is, hogy kérlek vedd le a rajzról a nevemet, nem itt mindenféle hülyeséget felhozni dokar ellen, amiről szó nincs, csak te gondolod úgy. Egyedül a te reakcióid voltak személyeskedőek(nemde öcsi?), hogy a diagramok személyeskedőek lennének? (LOL) Azt megértem, ha zavar, hogy ott a neved, de nem kell egyből ördögöt kiáltani.
szerk: off.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
válasz
robyeger #3887 üzenetére
Semmiféle lebegőpontos teljesítményvisszahajlásról nem beszéltem az órajel
a visszahajló karakterisztikáról is mutattam neked egy ábrát és megkértelek, hogy töltsd ki a gondolat meneted szerint (mellesleg abból se lett semmi); esetleg abban is vmi szörnyű karikatúrát láttál?
FLOPS helyett IPS jobb lenne?
mod:
egyáltalán minek az órajele???
a kakkukos óráé
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
válasz
robyeger #3885 üzenetére
Minek kritizálsz valakit és rajzolgatsz össze vissza, ha se cáfolni nem akarod amit állít se helyeselni????
azért kérdeztem meg ezt:
''Valami ilyesmire gondolsz?''
Neked ez a szórakozásod, hogy csak személyes karikatúrákat kreálsz vagy mi?
Te is nagyon jól tudod, hogy az ábra semmilyen karikatúrát nem ábrázol. Nem tudom minek ez az erölködés. -
dokar
addikt
válasz
robyeger #3877 üzenetére
Mit keres a nevem a grafikon vonalán, egyáltalán az ábrán?
Mégis hogyan nevezzem el azt a függvény, ami te elméleted próbálja meg ábrázolni???
Látom gondban vagy még mindig az értelmezéssel.
A kék fv (fv=függvény) egyenes arányosságot reprezentál az órajel és a számítási teljesítmény között. Azaz ahogy emeljük az órajelet olyan arányban változik a teljesítmény is. A piros fv pedig azt mutatja, hogy van egy bizonyos órajel határ ahol már egyre kevésbé növekszik a teljesítmény az órajel további emelésére. Ez lehetne egyfajta teljesítmény laposodás amit mindig emlegettél a XBAR végett.
Ezt anno megköszönnöd kellett volna tőlem és nem pedig hátba támadni. Többet tőlem ne várj semmit. -
-
robyeger
addikt
válasz
robyeger #3819 üzenetére
Raymond: Még annyit kiegészítésül, ha egy memoria benchmark-ot nem több magot is használni képes forráskóddal látták el, akkor nem is fog látszódni az AM2 X2-ek shared IMC nyujtotta 6,4GB/sec-et meghaladó valós memória sávszélessége.(a régebbi tesztprogikra mindenképp vonatkozik)
[Szerkesztve] -
-
maszat
senior tag
válasz
robyeger #3802 üzenetére
Nem én találtam ki, hogy összeadom
Ne aggódj, én nem szoktam a szájába adni senkinek semmit. És neked sem tettem.
Kedves robyeger!
Attól még, hogy az AM2-es procik meg sem tudják közelíteni a dual DDR 800 MHz 12,8 GB/s-os sebességét az még nem jelenti azt, hogy ezt a későbbiekben (fejlettebb mag) megközelítse. Ez egy eléleti maximum, nem egy kötelezőeb elérendő minimum.
Ezek szerint a P4-PD-Core2Duo is retek, mert a 800 és 1066 MHz-es FSB mellett ők sem tudják megközelíteni a 12,8 GB/s sebességet 800-as DDR ramokkal dualban. -
FehérHolló
veterán
válasz
robyeger #3802 üzenetére
Ha abból a hozzászólásomból, amire hivatkozol nem értetted meg, amit ki szerettem volna fejezni, akkor nincs mit magyaráznom a továbbiakban.
A probléma abban rejlik, hogy egyáltalán nem létezik ilyen szó (se magyar, se angol, se cigány, se német, se ...). Te találtad ki. Gugli is csak egyetlen egy találatot nyom ki, ha beírod, te egyik hozzászólásod. Kapcsold össze ez utóbbit az előző hozzászólásommal, amire reagálsz, és remélem megérted, hogy mit akarok kifejezni. -
-
siriq
őstag
válasz
robyeger #3719 üzenetére
Fogyasztasban es sem mondhatnam el hogy sokat eszik a procim. Most 1.2 volton megy rendes orajelen es nehany emberhez kepes ahogy neztem a neten ez meg ''sok'' is. A fogyasztas valahol 40 w kornyeken lehet most ahogy nezem.
szerk:
nna azert 40 W nem is de 50 kornyeken biztosan fogyaszt.
[Szerkesztve] -
-
Zeratul
addikt
válasz
robyeger #3139 üzenetére
Tévedsz. A DDR400 valós órajele 200MHz de használja a lefutó ágát is jelenjek (olvasásra) ezért effektíve 400MHZ jön ki. A DDR2 meg ez van fázishullám eltolással.
Az K8 FSBvel meg megint tévedésben vagy mert a Ram sávszélessége nem egyenlő a IMC-cache sávszéllel. Conroenál az FSBn lóg még a grafikus alrendszer is, míg K8közvetlenül a ram hajtja ki. A grafikus alrendszer a HT linken lóg ami függetelen az IMCtől.
Az hogy egyenlőre még nem hajtja ki a DDR2-t a K8 nem jelenti hogy következő revizióü nem fogja. Opteron is max DDR333-t támogatott megjelenésekor azt is jó szar időzítésekkel. Most meg DDR-500t is tud.
Xbitlabs tesztelte az új socket AM2 K8akat. Nem voltak lassabbak S939nél és elég jól látszott hogy a Cache és órajel növekedés jelentősen megdobja telejesítményt. K8L átdolgozott ALU, FPU, átdolgozott Cache(ZRam L3), javított dekóder és előrejelzés, OoO, több regiszter stb. Fél év előny az Intelnél onantól megint eriszdelhajam. -
Zeratul
addikt
válasz
robyeger #3123 üzenetére
Már megint a nem létező FSB-n lovagolsz.A DDR2t 2 ddr fázishullámeltolásos összekapcsolásval érték el, A DDR2 800 cellái egyenként csak 200MHz en járnak! A fázishullám eltolással jön létre az effektív sávszélesség. Az AM2nek ilyenformán 200MHz-es QDR memóriabusza van míg réginek sima DDR . Intelnél ugyanez meg van még chipset és proci között is.
-
Quent1n
senior tag
válasz
robyeger #3113 üzenetére
Kösz az okositást!!
Amugy főleg az időtállóság miatt filozok az AM2-őn és most olvastam h ma inditották hivatalosan is utjára tehát elvileg mikor tervezek gépet venni(julius) már elérhetők lesznek kishazánkban is. Azt olvastam h az AMD viszonylag hosszutávra(kb 1.5év) tervez ezzel a foglalattal.
Az árakrol annyit h mivel az AMD rá akarja majd szoritani az embereket a váltásra igy az uj cuccok kicsivel a mostaniak alá lesznek árazva, mint mondjuk a PCI-Express esetében. Szerintem. -
Zeratul
addikt
válasz
robyeger #3113 üzenetére
''Az AM2 pedig bizonyos alkalmazási tesztekben az azonos órajelen ketyegő 939-esek is elpáholták. Az 939-AM2 váltást az Intel Northwood-Prescott váltásához tudnám hasonlítani, ami kezdetben egy lépést előre, kettőt hátra jelentett. AM2-nek addig nem sok értelme lesz, míg a 200Mhz alapórajelnél gyökerezik az AMD, hiába lesz egyre hidegebb a SOI fejlesztéstől, megelőzve akár a jégszekrényemet is Dobjuk fel a hangulatot: K8 architektúra R.I.P. ''
NANA az elsődleges teszteken a enginering releasek- még nem hajtották ki a memót rendesen. A DDR2 alkalmazása tovább növeli az órejelet mert mint kiderült az IMC melegedése volt eddig a korlát. A DDR2 meg alacsonyabb feszültségen üzemel. A 3 GHz meg realitás és nem álom 90nm-n a K8nál. Jövő év elején jön a K8L ami min pariban lesz a Conroe maggal. Az új platformal az AMD jövőre építkezik és főleg a 4magos többsocketes platformokra. -
Quent1n
senior tag
válasz
robyeger #3102 üzenetére
A Lord-ban 55k a D930 mig a D920 53k. Mindkettő dobozos. Ha ezt nézzük szvsz a D930 jobb. Meg ugy halottam h a D930 megkapta az uj steppinget amit a D920 már nem mert az Intel ki akarja vezetni a piacrol.De javitsatok ki ha tévednék! Az meg hogy ár a teljesitményben az InteL keményen odab***ott az AMD kár vitatni szerintem. Én még nem döntöttem. Julius közepéig várok, ha addig kijön vmi uj jo áron mindegy h InteL vagy AMD beruházok 1re. Igazság szerint a szívem egy AMD X2 3800+ os AM2 es foglalatba illeszkedő proci fele huzna ha olyan 60k körül lenne. Remélem lesz
..............
-
Zeratul
addikt
válasz
robyeger #1844 üzenetére
''A csővezeték fokozatszám, pedig elég konkrét szám, nagy bukta lenne a cégnek, ha megpróbálná ''elferdíteni'' a valós adattól.''
Miért szerinted a ki fogja ellenőrizni? Gondolod nekimegy az AMD teljes labor elekronmikroszkóppal a jónásnak hogy ellenőrizze. Régen tudják már. Másnak meg mi érdeke lenne.
Viszont a TDPnél iszonyú nagyokat hazudik az Intel.
[Szerkesztve] -
Zeratul
addikt
válasz
robyeger #1837 üzenetére
''Szerintem és a készítő Intel szerint is inkább a Banias/Dothan építményekre hasonlít, hát a látás lehet nagyon is szubjektív dolog,sajnos ilyen világot élünk''
Ez igaz de ha elég olyan régen követnéd a CPU fejlődést (és nem csak Netburstből buffognál) akkor nem lennél annyira biztos dologban.
K7 születésekor az AMD kidobta az egész k6-t és Alphától igazolt szakemberek segítségével egy létrehoztak egy P3(?)-Alpha hibridet. Ezért a P3 ALU és K7 ALU eléggé hasonlított egymásra (már csak compatibilitás miatt is), gyökeresen más volt a viszont a cache szervezése, az FPUról nem is beszélve. Azóta persze sokat változott mind P3+1/2 mind a K7/K8.
Dothan 3ALU VE-->Conroe/Merom 4 ALU VE.
K8 3ALU VE --> K8L ?
Még egy érdekes dolog a K8ban van olyan ALU lépcső ami az SMP támogatná azaz két logikai CPUra osztaná VE-kt.
Lesz itt még harc rendesen. Ami nem is árt. -
Zeratul
addikt
válasz
robyeger #1826 üzenetére
Tessék egy cikkrészlet az anandtechről.
''The Athlon 64 features a 12-stage integer pipeline, and while Intel has never specifically disclosed the length of Yonah's pipeline, they have made two important statements: it is longer than the Pentium III's 10-stage integer pipeline, and shorter than Conroe/Merom's 14-stage pipeline. Given the relatively tight range, Yonah's pipeline can pretty much be considered to be very similar to AMD's Athlon 64, give or take a stage of the pipeline. '' -
Zeratul
addikt
válasz
robyeger #1818 üzenetére
Noti vs Desktop azért nem Fair valjuk be. A Noti chipset jóval gyengébb mint a desktop és ez meg is látszik teljesítményén. Majd asztali 945ben mérve lehet igazán ítéletet mondani. SZVSZ a Jónás a rövid ALU és brutális alacsony látenciáju, magas asszociativitási cache miatt aszfaltba fogja Netburstöt döngölni.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
robyeger #1813 üzenetére
Az én egyéni véleményem az, hogy a Netburst életciklusa túl hosszú és változatos ahhoz, hogy pár mondatban jellemezni/hasonlítani lehessen bármihez és ellentétben pl: a Prohardver hivatalos álláspontjával
K7/K8 meg meghosszabb, 99-ban mar kint volt a K7 az akkor meg csak P3-zgato Intel ellen.
A 90nm csíkszélességű P1262 kódnevű gyártástechnológia hátrányait, a nagy szivárgási áramot ergó nagy hőfejlődést, pedig semmikép nem etikus, ha a Netburst hátrányára irjuk fel
Hat kiere, a K8-era?
hobizoli -
tomesto
aktív tag
válasz
robyeger #1804 üzenetére
Igen talán most kezd alakulni a dolog Intel részről
Majd meglátjuk melyik a nyerő de szerintem ízlés kérdése ki mit vesz...
Mivel én AMD párti vok azt veszek...Aki Inteles vagyen Intelt
Szerintem az az AMD jobb a játékra dolog, mindenki fejébe ott ágyazódott be h sok tesztbe az AMD nyer...szerintem ezt nem lehet alapként venni mert nem eget verő a külömbség...
Valmibe ez jobb valamibe az -
hobizoli
nagyúr
válasz
robyeger #1763 üzenetére
Tudtam, csak az Intel van olyan szarrago zsido ceg, hogy inkabb a sajat hujeseget nyomja, mert azutan nem kell licenszdijat fizetni, meg hogy nezne mar, ki hogy az ellenseg technologiajat licenszelik...mert ezt az IBM-tol nem kaptak volna ingyen, mint az AMD-tol az x86-64-t
hobizoli -
-
W-Man
tag
válasz
robyeger #1739 üzenetére
Értelmes válasz, szeretem az ilyet.
Nézd, valahogy így látom én is de azért én ár/teljesítmény arányt tartanám szem előtt és ebből kifolyólag csak azokat a processzorokat vonnám be a témába, mely az átlag felhasználó részéről is elérhető. Magyarán abból induljunk ki amit használunk és nem ami a vitrinbe van dísznek mert olyan drága - vagy amiről a ''menő'' szaklapok írnak. Ez a jövő, a távoli jövő. De ha nagyon pontot akarnánk tenni az Í -re ezzel a sávszélességgel, akkor ugye az Apple Mac gépek elsősége megkérdőjelezhetetlen (és ugye az Intel ide is befurakodta magát) de az AMD ár/teljesítmény aránya máig verhetetlen (Sun/Opteron szerverpiac). Mit akarok ezzel? Egy darab jobb felső-közép Intel processzor előállítása úgy 40-50 dollár, de mennyiért adják? A Mac -ek meg megint más kategória. Tehát különítsük el a felhasználókat és azokat akik a gépeiken dolgoznak. És különítsük el kis hazánkat amerikától. Avagy száljunk le a földre gyerekek. Egy jobb Intel platform ugyanis kb. egy iMac & PowerMac kategóriába esik és ha már munkagépet akarok akkor ugye nem kérdéses mit választok (háát nem Intelt az biztos). Na de én a PC -t szeretem, kompatibilitási és egyéb játék/warez dolgok véget és ma nem kell még úgy előreszaladni, hogy két magos meg DDR2 belső memóriavezérlő. Egy FX-51 is bőven megteszi 1-2 GB rammal és akkor ugye már nem ''csak játszani'' jó a gépem. Az átlag felhasználó szintjén ez a teljesítmény bőven elég. Nem kell a púder meg a csingilingi. Nem kell a köret. És én az AMD -t ezért szeretem, ahogy a VIA -t is. Vannak problémáik és aztán? Keveset de stabilat. Megfizethetőt!
Na de gondolkodjunk nagyban...
Wííí -
GiXXXer
tag
válasz
robyeger #1741 üzenetére
630 is óccsó...Főleg, hogy eddig 4 db-ból 4 volt 3,8 fölé húzható, és még ott sem melegedett drasztikusan, max 65-70 fok
Sztem ár/érték arányban az egyik legjobb egymagos proci a piacon...Főleg, ha vegyes használatot feltételezünk, ahol a HT és az ESS sokat jelent az 5xx szériához képest, a 2M L2-ről nem is beszélve. 561 ellen 3,6-ra húzva 5-20%-kal jobb everest szerint, szal ennyivel fejlettebb is. Igaz, 561-et is lehetne húzni, de 4,3-at sikerült elérnem, ahol már kazánként viselkedett, 630-ból 4170 volt a padló, ahol még terhelve is ''csak'' 83 fokos volt GYÁRI coolerrel...Igaz, hogy majd 4000-et forgott, és olyan hangja volt, mint egy harckocsinak, de ebből látszik hogy prescott és prescott között is jó nagy különbségek lehetnek...
Deszkát 18-ért vettem, igaz 915-ös, DDR1-es, de stabil...
25-ért már SLI IE-s Asust lehet kapni, szal az intel semmivel sem drágább...
Egyébként teszett egy teszt (nemtomhol), ahol az A64X2 4800+ szarrá verte a 840-t, és hozsannázták az AMD-t, hogy mennyivel jobb, csak épp azt felejtették el odaírni, hogy majd duplájába kerül...
Remélem a conroe EE lesz annyira fasza, hogy még a legnagyobb AMD fanoknak is tátva marad a szájuk...
Az esély igencsak megvan rá...
mod: ja, 820 is óccsó...52 rugó...
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
robyeger #1739 üzenetére
Ugy latom vmit nemtudsz. Az AMD-nel a ket CPU core, SMP-nel vagy dualcore-nal kozvetlenul eler barmi adatot, ami a masik core vagy kulonallo CPU cache-ben van, ezt hivjak koherens cache-nek, mar a K7 Athlon is ijen volt sot, meg a Spitfire Duron is, az is megy SMP-ben.
hobizoli -
W-Man
tag
válasz
robyeger #1730 üzenetére
Az AMD előtt mindenképen nagy jövő áll. És azt a nagy Intel pártiak sem tudják a szőnyeg alá söpörni, hogy amit az elmúlt 5-6 évben elért az ugye nem gyenge teljesítményre val. Az Intel meg mióta is küzd a 4 Ghz fölé emeléssel? Oké...egy marék L2 cache és dupla annyi az ára, a teljesítményfelvétele és a hőmérséklete. Megéri?
Konvertálás? Még mindíg gyorsabb ha letöltöm a netről mint hogy neki áljak kódolni (elvégzi ezt más helyettem). És a vicc az egészben az, hogy az FX-60 -as még mindíg az ''elavúlt'' DDR400 -on ver köröket az intel legjobbjaira. És jól írták a Chipben: ...az AMD az Intel örök NemesiseMindíg is az volt, az marad és az lesz a jövőben is.
U.I.: ...ja igen, azok az új technológiák, virtualizáció stb., fel a kezekkel hányan is használják ki?
Wííí
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #1707 üzenetére
Ez igy nem igaz. Korábban azt hiszem tényleg igy volt, de most az 505, 505J, 506 és 511 processzorok nem támogatják a HT-t. lásd: [link]
Gyakorlatilag ha jol értelmezem a táblázatot, akkor a jelen pillanatban kaphato p4ek közül egyik 533as proc sem támogatja a HT-t.
üdv -
válasz
robyeger #1639 üzenetére
Részben egyetértek Veled, viszont ha csak egyesével tesztelsz ''szeleteket'', a teljes körre vonatkozóan véletlenül sem kapsz használható információt. Úgy elfogadnám az érvelésedet, ha azt mondanád, hogy az egyes részfeladatok tesztelése után vizsgáljuk meg az egyes komponensek egymásra gyakorolt hatását, egyre komplexebb rendszert ''építve'', amíg eljutunk a valós környezethez.
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
robyeger #1643 üzenetére
Ha hozol olyan memókat amik ekkora frekit bírnak meg egy általad tesztelmi kívánt procit nálam adott minden más.
Felőlem úgy húzod meg azt tesztelsz amit akarsz. Ha keresztülfúrod 4-es fúróval és kötsz rá cukorspárgát felőlem úgy is húzhatod. Ha szaladsz vele akkor kifejezetten gyorsan fog menni.
-
amajom
tag
válasz
robyeger #1643 üzenetére
A topikom nem a teljvisszahajlás miatt ment volna. Az extrém tuningereket és a legjobb agyakat akartam összegyűjteni. Azért adtam fsb>300 címet, mert gondoltam, aki ez fölött járatja, az már gyakorlot tudással bírhat és nem azon filózik, hogy vajon mi az hogy ram visszaosztás. Bár a teljesítményvisszahajlást (és hatásait
)is letesztelhettük volna több különböző konfigon. Ameddig nincs normális tuning topik, addig marad ez a téma írogatásra.
Valamikor kölcsönkérek egy ugyanilyen cpu-t, mint amilyen most van nekem csak más steppinges és akkor megcélzom a 350MHz-et. DDR700 elérhetetlen, sőt az s754 sem válik s939-é!
Amúgy ha életben maradt volna a topigom akkor odaírtam volna, hogy:
Használjatok clockgen-t és próbáljátok ki a más alaplaphoz tartozó változatokat is. Általában nem műxik, de előfordulhat, hogy a cpu és alaplap által nem támogatott funkciókat engedélyez. Pl. szorzó állítás.
Amúgy ez vkit érdekel egyáltalán. -
amajom
tag
válasz
robyeger #1640 üzenetére
sajnos még senki nem vette a fáradságot hogy adott gyári magórajel megtartásával az alapórajel emelésével szinkron duál csatornás memória használat mellett ledokumentálja szintetikus tesztek eredményeit 350-360Mhz-ig fokozatosan.
én már vettem a fáradságot (mint már korábban írtam), DE:
-nem duálos cuccal
-csak 315MHz-ig (ötössével)
-mérési hiba max2%volt
-teljvisszahajlás nem volt, ha mégis, akkor pedig a mérési hiba takarásában
Ezt lenne jó majd széthúzni mondjuk K9-nél
Na, arra kíváncsi leszek.
Csináltam extrém tuningos topikot, aztán le lett lakatolva.
Pedig a te szakértelmed is hasznos lett volna ott. Na mindegy. -
LordX
veterán
válasz
robyeger #1635 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy le volt-e tiltva a másik mag az X2 vs 1magos tesztben. Gondolom nem, így az ütemező folyamatosan dobálta át az egyik magról a másikra kénye-kedve szerint a fő processzt, és ekkor át kell másolni majdem mindent a másik mag cache-ébe, és az nincs meg 1 órajel alatt. . Ezért jó a megosztott cache, lásd Coro Duo.. Hyperthreading esetén ilyen nem kell, regisztereket sem kell visszatölteni, egy utasítással lehet váltani a két mag között (SSE2 óta), mivel virtuális minden regiszter.
Persze ott van a crossbar, ami valamennyire lassítja a memóriaelérést, kis késleltetést ad hozzá, senki nem vitatta. -
válasz
robyeger #1615 üzenetére
Már igazán bocs, de Te itt nem valós memória-átvitelről beszélsz, hanem az egy alkalmazás esetén elérhető gyakorlati maximumról. Ez nyilvánvalóan nem állja meg a helyét, ha valóban használod a gépedet, nem pedig csak teszteket futtatsz rajta.
A Crossbar teljesítő képességéről meg szvsz ennyit:
1. A CPU-kat nem tuningra tervezték, tehát ha vki tuningol és ilyenkor tapasztalja ezt a teljesítmény-visszahajlást, ne felejtse el, milyen CPU-t vásárolt.
2. Nyilvánvaló, hogy az egyre nagyobb teljesítményű A64-ek egyre erősebb Crossbar-ral fogak készülni, ahogyan az Intel, úgy az AMD sem áll meg a fejlesztésekkel. -
Lortech
addikt
válasz
robyeger #1630 üzenetére
Köszönöm a már megszokott, ''korrekt'' ''reakciódat'', bár legalább most ''válaszra'' méltattál.
Majd erőt veszek magamon, és igyekszem átugrálni a hszeid, ha belebotlok.
''Nyugi a K8 architektúra maga a tökély, egy szál hiba sincs benne'' - soha nem mondtam ilyet, még csak nem is sugalltam, és nem is gondolom így.
üdv: Lortech -
AMD!4ever
őstag
válasz
robyeger #1621 üzenetére
Nincs visszahajlás,oké.És teljesitmény van? gyenge teljesitményről mégjobban visszahajlani?
az gáz lenne.
Amugy a netburstot 10ghzig tervezték,de akkor még nem tudták hogy a feléig se jutnak.
A K8-meg a K8hoz tervezték és nem 300as fsb-re.és ezért tényleg nagyon gyengén muzsikál. egyenes tiszta sz*rEgy Xt proci memóriavezérlése is jobb.
ezvan
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
válasz
robyeger #1627 üzenetére
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Már ment itt a vita Cross Bar ügyben, és pár játékban is kiütközik, hogy X2-en lassabb, mint 1magos testvérén. Persze ezek a 200fps helyett 180fps
Ezek után nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek.
De az a minimum, hogy ezután nem veszek komolyan egy olyan embert, aki szánt szándékkal elferdíti a tényeket (júj de finom voltam).
Viharhozóval vitatkoztunk anno ebben a topicban, nézd vissza a hsz-eket, ott vannak a tesztek link-jei is.
Linkeket nem nagyon találtam, csak a hiányát, lásd #351. (nyugi, azt az egy darab bf-es eredményt megtaláltam, amire az egész szájtépésed alapozod)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Óvodások homokozója
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest