Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz mycso #997 üzenetére

Köszi a segítséget! Nálam a megoldás a következő lett végül: táp kikapcs, kábel kihúz, vár kb 5mp-te, majd kábel vissza, táp visszakapcs, gép bekapcs és már jó is minden, cmos reset vagy elemkivét nélkül.

Azóta csináltam is egy tesztet 1.36 idle 1.344V terhelt fesszel, 4004MHz(11x364) orthos stabil, valószinű nem ez még a vége, ezt csak úgy saccra beállítottam, kíváncsi voltam viszi-e a 4GHz-et

• fsb1000

nagyúr

válasz mycso #997 üzenetére

hehe.. bizony a giga P35 lapoknál ez a varázslás segít. Fura, de a G33 még soha nem hagyta el igy magát, a legdurvább állapotból is felált rendesen.
    Lehet hogy a majd a P35 lapommal is kipróbázom az E5200, mert az nem droppol össze-vissza, csak lusta vagyok szétszedni a gépet.

Chaser:
    Biztos van összefüggés, de az E8000 topicban erről lefolytattunk egy hosszás vitát és számomra nem volt olyan perdöntő érv, ami azt bizonyítaná, hogy a VID vagy az FPO egyértelműen meghatározná a tuningolhatóságot.

Sok tesztoldalt átnézve a tendancia kb. az amit leírtál, de szerintem 1,3V felett a melegedés, az alaplapi feszszabolyázos és általam ismeretlen procitulajdonságok határozzák meg a tuningpotenciált. (értsd: probálgatni kell)

Pl. ez a magas VID-es E5200 1,42-1,44V környékén majdnem úgy megy mint 1,47-1,49V-on. A kettő között meg gyengébben, akármilyen GTL_REF-t állítok.
    Most egy stock venti van rajta, nem melegebb de mégis másképp viselkedik mint a TX2-vel.

Új hozzászólás Aktív témák