Hirdetés
- Milyen joysticket vegyek?
 - OLED TV topic
 - AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
 - Milyen videókártyát?
 - Apple MacBook
 - Kormányok / autós szimulátorok topikja
 - TCL LCD és LED TV-k
 - RAM topik

Új hozzászólás Aktív témák
- 

kriszbon
őstag
válasz

Gyuri27

üzenetére
						Hmm az enyém csak 3.65-ig ment alapfesszel, képem viszont csak (3.5Ghz-en) van, a másikat elkutyultam valamerre. Persze ment 4-et is, csak nem alapfesszel.

Jah, csöves lap is volt hozzá (G31-ES2L).
 - 

Lex Icon
senior tag
válasz

Gyuri27

üzenetére
						Azért kicsit magunkba kellene merülni, ilyen kijelentések előtt.
Az enyém áprilisi "termés" és lehet tuningolni. 3,33 GHz-en megy, ami 33%-os tuning és csak az IGP miatt nem toltam feljebb, meg persze a fogyasztás miatt. Én meg vagyok vele elégedve, mert ennyi pénzért ajándék ez a teljesítmény. Főleg ilyen fogyasztással.
Emlékszem én olyan procikra, aminél a tuning eszünkbe se jutott, mert azzal ment, ami rá volt írva. Én örülök, hogy az Intel ilyen jó procikat gyárt.
A barna dologgal kapcsolatban pedig anyám intelme jutott eszembe az elégedetlenkedőknek: "örülj, hogy luk van a seggeden és szelel!"
 - 

lipi67
nagyúr
válasz

Gyuri27

üzenetére
						Na de én a q9550-nel teszem, a 3200-est eladtam!!!
(#1669) Mankó 12*266 alatt nem volt esély a bootolásra, jaja.. Nálam kifejezetten nem szerette a lap-ram. Visszafogta a rendszert, hiába tesztelgettem. Érdekes, hogy manuálisan nem bírtam ílyenkor belőni a ramokat hozzá, "auto"-n ment. Pedig ismerem a lapot -ramjaimat, nem azzal volt a gáz. Ezért is mondtam Neked, 667-es olcsó ramok 266/333-as FSB 1:1-ben oszt csókolom. Kben..Ne türelmetlenkedj, teszteld, tapasztald ki!
Volt olyan hw-m,amit 2-3 hét után kezdtem kiismerni mert minden 1es kis változtatásnál máshogy viselkedett.
 (Abit IP35-E pl. egy másik bios és romokban a tuningom. (úgy értem, hogy 50-100MHz-es vagy több különbségek.. - 

törölt tag
Lehet, hogy fps-ben alig marad el, de a kevés cache miatt mikroakadások lehetnek, ezt az E5200-zal néhány játéknál megtapasztaltam.
Mondjuk 10.000 FT-ért ez egy erősen jó proci, az E8000 vele szemben nem igazán éri meg, mert annyiból már négymagost kaphatunk, plusz nem gyorsabb annyival, mint amennyivel drágább.

Ndruu: Szép eredmények!

- 

Chaser
legenda
Le kell szedni mást is, az a 450 megás valami lehet az xp, már jön lefele, majd kipróbálom ha fenn lesz a win7 valamikor.
Azóta tesztelgettem, alapórajel 0.944V, de jobban szerette a 0.96-ot, de 12x200 vagy 10x240 mind1 neki, nem kér feszből többet, még 8x300-at akarom megnézni, meg egy 9x333-at. Aztán adom is el Jerichot, astalavista tuning egy időre.
 - 

Chaser
legenda
"...Enterprise vagy Ultimate változatot vásárol ingyen letöltheti majd a virtulás környezetért felelős programot és az XP-t is." Tehát xp az xp módhoz biztos kell, már most ugyanott vagyunk, hogy bármilyen virtual machine és VT nélküli proci, és kb ugyanaz, pár fícsőrröl írnak "Az egyik előnye a XP módnak a Microsoft jelenlegi virtulaizációs rendszerével szemben, hogy nem kell két asztallal bajlódnunk, hanem telepítés után az XP gép fut a háttrében és az XP-s alkalmazásoknak automatikusan lesz Windows 7 felületen elérhető hivatkozásuk, így a rendszer hasonlóan működik a VMware Fusion rendszeréhez." Na ezt nem vágom még.
10x365@1.216V
 - 

Gercsa
senior tag
Krammerka: gyári hűtő van, ugyanaz volt mind a két lapnál.
Szerk.: 3.5 környékén mindkettő max 64-65 fokig megy föl orthossal, de az asus silent módban 1200-ason tartott fordulattal, a giga meg pörgeti 2300-on már olyankor.
Gyuri27: Bios még csak egy béta változat van FDc jelzéssel, de azt nem mertem föltenni, kérdeztem a lap topikjában, van-e vele tapasztalat, de még nem jött válasz.
Most az FC verzió van rajta, de ez még nem támogat hivatalosan E3xxx-et
 - 

Chaser
legenda
Sajnos nem ismeri, ezért adta el a gazdája, Turtle Beach Santa Cruz, régi álmom volt
 Na majd meglátjuk. Win7-et még ki se próbáltam, csak az RC-t valamikor régen.
Nehogy azt hidd, hogy az ő lapjában kisebb feszen megy a proci
 Követem a tőlem kikerült procik sorsát, p35/p45 lapoknál is adott feszen azt az órajelet tudja mint a g31m-es2l-ben 
 Max drop nincs akkora, de ez ebből a szempontból lényegtelen. Ha kezelne ez a kis mocsok 4x2GB ramot akkor el nem adnám 
 - 

Gercsa
senior tag
Dehát a szorzókat nem értem miért a proci adja.
Elvileg itt nincs prociban a memória vezérlő mint az amd-nél.na mindegy.
Mint kiderült ez az alaplap sztem nem túl jó ezekhez a procikhoz, se tuningra, se egy esetleges alapórajelen magasabb FSB és RAM sebességgel optimalizációra sem alulfeszelésre nincs lehetőség. - 

- 

Gercsa
senior tag
Ramokat nem tudom visszaosztani, mert csak auto, 667,800 értékeket lehet beállítani, az arányt nem. (egyébként 2X1GB CSX CEC 1066 van benne)
Pedig az alaplap kézikönyve szerint támogatja az 1066-os ddr2 kezelést, sőt 1600-as fsb-nél az 1200MHz-est is.
Ami még nagyon zavaró, hogy cpu feszültséget állítani nem lehet, meg a pcie sem lehet fixálni.
ramnak lehet feszültséget is adni jó kis lépésekben, de procinak sehol semmi.
ram időzítést sem lehet állítani.300-as fsb-n már lefagy a windows.
 - 

krammerka
őstag
 - 

fekeandras
őstag
Abból indultam ki, hogy az ASROCK P5B PRO alaplapban ugyanazokkal a ramokkal majd 200Mhz-el jobban megy egy E4300 mint ASUS P5B lapban.Holott elméletileg 1:1 ugyanaz a kettő.Akkor belepróbálnék egy ilyen 800fsb-s cerkát már csak a kíváncsiság miatt is.Én még hiszek a csodákban.

- 

Chaser
legenda
Amit írtál pont olyan VID, mint ez első adag R0 5200-sek amiket vettem, a bajnok procimnak 1.25 a VID-e, úgy emlékszem R0-k közül nálam eddig ez a legkisebb. Talán még 1.2-es volt, de nem biztos, R0 prociknál ilyen a VID.
Nem mondtam hogy netes boltban akarok vásárolni, csak érdekes hogy alig kapni.
 - 

lipi67
nagyúr
Kerestem Neked eredményeket.
Nézd meg a 6320-ast 3,5GHz-en

[
 ]
Tudom, hogy hiányos, de kvra untam, s azért csináltam jobbára, mert nagy 8*400-as mizéria volt 2xxx vonalon, (magas FSB szuper eredmény), s cáfolni is akaratam. Ha megnézed..Szarni a magas FSB-re. Ha alacsonyabb FSB-n jobban tudod (szorzók) hajtani a ramodat alatta 50MHz-cel, már kompenzálja az FSB előnyét.(9*355 Vs 8*400 ...1:0
 )_Kíváncsi lennék 3-3,2GHz-es Pi eredményekre.

- 

No-kia
addikt
nekem a legjobb eredményem a 2180-al 1M-ben: 00:18.186 ez is vhol 3400MHz-körül ment, szval clocktoclock ban annyival nem jobb, de ez stabil 3,5GHz-n ez meg csak 3,2-n.
kik vettek már ilyet? hátha van köztük vmi markos( a 3D-re gondolok, nem másra) csávó
köszi az eredményeket, nagyon gyorsan válaszoltál

- 

fekeandras
őstag
Nem tudok én semmit de egy dolog biztos. Ha megnézel egy E5200-at (2mb L2) és egy Q9650-t (12mb L2) azonos órajelen a játékok legalább 80%-ában a quad szinte semmivel sem lesz gyorsabb. Az egyik 14k a másik 72k.

Megnéztem itt kalocsán a legolcsóbb helyen 13600.- a dobozos E3200.
Szerintem jelenleg ebben az árkategóriában ez a legjobb vétel. - 

No-kia
addikt
pl. egy Superpi 1M-re kíváncsi lennék ha jól emlékszem 3,3GHz-n teszteled a procit, azon pont jó lesz, vagy a körül, meg esetleg a Winrar sebesség tesztjét megnézhetnéd, csak ennyire lennék kíváncsinah meg egy +Dmark CPU score-ra, de az már vagy 5 perc, szval ezt nem fontos ha vmelyiket megcsinálod, azt megköszöném, csak vinnék már el az én procimat

- 

No-kia
addikt

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 94% Akkumulátor
 - Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
 - HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szegények... Abit alaplap is van otthon, a másik gépben egy IS7 van... no comment
 Az enyémben Asus van, legközelebb lehet Ők mennek tönkre...xd

Ja max egy tizesért!

(Abit IP35-E pl. egy másik bios és romokban a tuningom. (úgy értem, hogy 50-100MHz-es vagy több különbségek..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Követem a tőlem kikerült procik sorsát, p35/p45 lapoknál is adott feszen azt az órajelet tudja mint a g31m-es2l-ben 

Nem értelek...