Hirdetés
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Hobby elektronika
- Léghűtés topik
- Ne szórd ki a pénzed pixelekre!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: 2025, zárás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Elírtam, 12*200..(266 tetszett neki.)
Mankó: (nem lesz rövid..) Drasztikusan fogalmazok, remélem nem lőnek itt le érte.
SOSE a ramhoz igazítjuk az FSB-t, nem tőle függ, hogy miként hajtjuk meg a procit. Elvileg DDR2 1,8V 800MHz. A többi plusz azért (is) van, mert ha húzod a procidat, ne a ram szabjon gátat. Mindíg procihoz lőjük be a ramot. Hiába van 1200-as ramod pl. ha a proci xFSB-n csak x szorzót szeret, akkor menjen a ram akár 1000MHz-en vagy 960-n, nem ez a lényeg! Időzítések. Teszteknél persze, hogy számít, hogy cl4 vagy cl5 és 1-2 progi is profitálhat belőle,de..aki leül egy gép elé és a ramok cl 4-en, 800-on mennek, majd 1 óra múlva leül és észreveszi, hogy most csak cl5 800-on.. azt megnézném! Sőt azt is, ha észreveszi, hogy 800 vagy 1066.. Lényegtelen 24/7-ben.
-más: Nem vagyok elfogult, nagyjából jó ramokat lehet kapni, sokat teszteltem őket, de..
Neked most nem az a lényeg, hogy meddig megy egy ram, hanem az, hogy mennyire ad szabad kezet a biosban! Geil, kinmax, GSkill, Mushkin nem fog soha! Crucial-OCZ lényegesen többet. Még azt is megkockáztatom, hogy az 1re szarabb Kingston is jobb. Ugyan az nem fog Neked 800-as létére 1100-on menni, de 800-on bármilyen visszaosztásba igen (szerintem) Patriot Viper detto, de az menni is fog. CSX..nem meglepő. Nem a ram szar, nem is lap, sőt még a proci se, de abban alapban azzal a procival..nem kinlódnék vele.
Közben eszembe jutott: Chaser- Tudom cimbora, hogy fura, de én 1 hónapig nem éltem volna vele! Nem szeresse a lapom! G31 tuti jobb választás 24/7-re. Tuning más, 350x12 és kész is, de ..Hiszed vagy sem, én SOHA nem húzom a procimat, alap órajelen alulfeszelve minden ma kapható próci kielégíti az igényeimet. Ha tuning akkor meg 80-100%-os legyen
No ez nálam alapon 200*12 nem indult ám. Kinlódott stb.. Ezért nem szerettem.
Mankó: Ha ramot veszel, először próbáld ki! Szard le mi a neve, lényeg, hogy szeresse a lap és a proci. Én bepróbálnám Gyuri ramjait!
Tuning: A (G) MCH-t hagyd mindíg 200-on! Próbáltam 333-on (meg 333-as FSB-n) kuka. Próbáltam 266-on, 400-on uaz! Másik. A ramokat tedd auto-ra (mindent!!!) feszt kapjon és hajrá. Ha feláll a rendszer, memsettel nézd meg, mit osztott ki. Ha pl időzítésnek 8-8-8-24 Perf.Levelnek 13, szard le, állítsd vissza memsettel 5-5-5-15 Pl10-re vagy 8ra.
Ha így megy, nem szereti a kva ramot a lap-proci..
Aggregátor: Barátom! Az, hogy 1,365v nem azt jelenti sztem, hogy ennyi a max, csupán azt, hogy ez a legmagasabb vid amivel kijöttek ezek a procik. Egy magasabb VID nyilván több feszt bír el, hisz ami neki még alulfeszelés, az másnál már feszemelés lehet.
Ja Mankó: VTT 1,28-1,32 között bőven elég volt mindenhez, felette nem tetszett a procinak..
Bocs a terjedelem miatt!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5 9600KF i7 9700K Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897, 100% Akkumulátor
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
No ez nálam alapon 200*12 nem indult ám. Kinlódott stb.. Ezért nem szerettem.