- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
Na azt hiszem akkor meg is lesem ezt az új BIOS-t, aztán feltolom rá..
Igazából nekem nem volt vele problémám már a mostani BIOS-szal sem..
Nem tudom, Te pl. melyik kimeneten használod, mert én csak a HDMI-t, így lehet az is számít.. (A képszéteséses dologra gondolok)Nálam a szürke színű Kingston KHX1600C9D3X2K2/8GX 2x4GB-os normál feszültségű HiperX kit-tel megy, és az Aldi-s fogyasztásmérőm 40W körül mutat sima böngészés közben.
Pedig egy Green 80W-os PicoPSU-ról hajtom.(Bár ez(ek) az én Aldi-s fogyasztásmérő(im) minden konfigurációnál többet mutat(nak) mint mások más fogyasztásmérői ugyanolyan konfigokkal...)
1db 2,5"-os WD5000BEKT van még ráakasztva, egér+bill., aztán ennyi..
Ellenben az i3-2125 nél mintha nem menne a speedstep.. Nem is tudom, hogy hol-mivel lehetne lecsekkolni.. -
fritzoliver
csendes tag
Biztos lehetsz benne, hogy 1 tonna felemeléséhez bármely feszültségen ugyanannyi kilowatt energiára van szükség, ezért nem is értem a logikát, hogy teljesítményben akarod látni, a feszültségcsökkentés eredményét. Én is gyakran követek el hasonló fatális tévedéseket, ezért próbálok figyelni a részletekre.
Debian optimalizálói sem képesek csökkenteni a fogyasztást, adott feladathoz adott teljesítmény szükséges. Vagy lelassíthatod a gépedet, és kétszer annyi idő alatt végzi el a feladatot dupla költségen. A processzor optimalizálás arra van, hogy hosszabb legyen a CPU élettartama, de cserébe más erőforrásokat fog használni a gép.
Ezek beállítás-fájlokat hoznak létre, amik ráfekszenek a BIOS-ra. Ha ezek nem a megfelelő sorrenden vannak leállítva - ha egyáltalán - akkor a BIOS-on maradhatnak, és hasonló gondot okoznak a BIOS beállításokban, mint az XP System32-ben található "oembios.bin" és társai.
A BIOS beállításokban nem látod a változásokat, de akár úgy tűnhet, hogy hardver hibád van, pedig csak a bios beállítás van összekócolva.
A megoldáshoz sok sikert kívánok
-
Laca 012
őstag
Upsz.... Akkor ezek szerint nem csak nekem jött elő ilyen dolog..
Ráadásul másik fajta, de szintén intel lapnál.. Az enyém DN2800MT atomos lap, de az sem százas.. (május 8.-a óta gariba, de semmi hír róla)Holnap akartam én is egy ilyen DH77DF lapot venni a céghez (most rendeltem volna iponból), de azt hiszem kicsit várok..
Még jó, hogy rátaláltam erre a fórumra (még időben).. Kétszer csak nem szeretnék beszívni ilyen gyors egymásutánban..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest