- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ptk
csendes tag
Nalad a "nagy" fogyasztasrol a procid tehet! Nem "T" jelzesut vettel, es azert mersz ennyit.
PicoPSU-n nagyon gondolkodtam en is, de rajottem, hogy jobban jarok egy "standard" 80+ vagy 85+ -os tappal. Erdetileg napelemekkel akartam megoldani a taplalasat, de ahhoz a dragabbik Pico kellett volna. Oszottam, szoroztam es rajottem, hogy nagyon nem eri meg ennyi penzt beleszorni, igy maradtam a hagyomanyos megoldasnal.
Memoria modulnal pedig 1-2W takarekossagrol beszelhetunk, de ott is csak akkor ha terheles alatt all a gep. Ez mar inkabb szorszalhasogatas, de ha lud akkor legyen kover, osszegben nem volt akkora kulonbseg, hogy ne erje meg megvenni a LoVo-sat.
Vannak fent ilyen tesztek a neten, google ad ra par talalatot.
En DVI-rol hajtottam a monitort.
Most mar azt mondom, hogy nagyon nem bantam meg, hogy ezt a konfigot raktam ossze! NAS-nak es tuzalnak az egyik legjobb ebben a kategoriaban. Persze leteznek kisebb alaplapok amik kevesebbet fogyasztanak (Nano vagy pico-iTX), de azokba en nem akartam belevagni.
-
Ptk
csendes tag
Szia!
Azota sikerult elorebb jutnom a dolgoban. Egy hetveges probalkozasok es tesztek utan sikerult lokalizalnom a problema forrasat! Rajottem mi okozza a BIOS-ban ezt a karakteres szetesest!
Elso sorban szeretnem kihangsulyozni, hogy en is ludas vagyok a dologban! Elso tesztek soran egyszerre tobbmindent allitottam a BIOS-ban igy nehez volt meghatarozni, hogy mi miatt is lehetnek a problemak. Nem akarom tovabb szaporitani a szavakat, raterek a lenyegre.
Karakter szeteses problema megoladasa:
Power menupont alatt van egy Video optimization (azt hiszem igy irjak). No ezt nem szabad bekapcsolni!A masik, hogy Performance menuhoz nem szabad nyulni, hagyni kell gyari beallitason, es akkor teljesitmeny felvetelben szep eredmeneyeket lehet elerni. Volt mikor 17 watt -ot mertem idle allapotban!!!
Vegleges konfigom osszeallt, meg be kerul 3db WD20EARS software -es raid5-el. Ha lekapcsolnak a winyok, akkor 22-23W -os fogyasztast mertem. Max ertek amit mertem az ~40W kornyeken alakult. Ezzel mar elegedett vagyok en is.
Megj.: Remelhetoleg mielobb javitjak a BIOS-ban ezeket a problemakat, hisz meg elegge uj alaplaprol van szo. Ezt leszamitva meg vagyok elegedve a konfiguracioval!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motoros topic
- Autós topik
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest