Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10496 üzenetére
nem i3 megvan még a HD 4830 is azért van megtartva, hogy ha geb@sz van azért azon még elmennek a játékok, most is az van, mert ugye a HD6850 egyből ment gariba
-
Smani
senior tag
Qpi mennyire fontos? 20x200-on win indulás közben kékhalál. Qpi 5825mhz-en. Lejebb nem lehet venni...
-
Smani
senior tag
Hi
Van egy Gigabyte P55A-UD3 lapom meg 3db i7 860-m. A legjobbat szeretném megtartani. Cél: 4Ghz minél kisebb feszen. Gondolom az összeset végig kell próbálgatnom. (persze hát logikus) Linx-elég neki vagy más is kell?
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10492 üzenetére
na a haver közben váltott 1155-re így nem tudtam kipróbálni, még egy kiskerben is voltam, de ott meg nem volt raktáron 1156lapjuk éljen a vidéki kisker
ráadásul, ha a lapom elszáll akkor nagy geb@sz lesz, mert most vettem egy mini-ITX házat + 300W FSP SFX tápot, ezt a lapot tutira nem tudják gariban cserélni(már nem kapható) szóval akkor teljes platform csere -
kisza25
félisten
ma kaptam meg a 750-est de sehogy sem akar életrekelni, volt bios reset, elem kivétel, felraktam F2,F3,F4,F5 biost(lap F2-től támogatja) a ventik egy pillanatra felpörögnek és ennyi, a lapbban 4-5hónapig ment egy i7-870 ötlet
holnap még megnézem egy másik lapban hátha...
egy hete meg kaptam egy gyárihibás asus6850-et(új) úgy látszik, rossz paszban vagyok -
lama_lamm
aktív tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na Uraim, tessék benézni apróba.
-
Formaster
addikt
Hali, új vagyok a topicban.
Szeretném húzni a 860-as lynnfieldemet. Szeretek olvasni de nincs kedvem 10500 hszt végignyálazni. Bízom benne, hogy valaki kisújjból kirázza ezt nekem néhány sorban.
Alap-közepes, de biztonságos tuningot szeretnék, akár alapfeszen, vagy minimális emeléssel. Valaki help me?
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10480 üzenetére
Az ASrock tudomásom szerint az ASUS leányvállalata.
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10477 üzenetére
Az ASrockokról (főleg a magasabb felszereltségű) lapjairól elég jó visszajelzéseket hallok, ezért is az említett típus felé hajlok.
Sajnálom, hogy a Giga lapok ennyire leadtak a nívójukból, remélem összekapják magukat, és nem jutnak az Abit sorsára...
-
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10471 üzenetére
Mármint a giga p55 UD3-nál?
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #10471 üzenetére
Nekem a 2500K/2600K is unalmasnak hatott, csak tovább bírták szorzóval..
ProciVettel
Terjesztem az igét rendesenDe ha egyszer 24/7 tényleg a 4G az értelmes határ Sandyknél, akkor minek a K betű? Persze, a lehetőség adott legalább..de inkább élvezem a +2MB L3 nyújtotta állandó előnyt és néha a HT hatását, mintsem küzdjek a melegedéssel pár +MHzért..
-
Khaosz55
addikt
Hali,
I5-750-em van. Jelenleg 3800-ra húzva mivel ezt elégségesnek tartom. 4Ghz-en már nekem nem volt stabil és egekbe nem akartam menni a feszkóval.Az a kérdésem, hogy ez a proci mennyire állja meg a helyét? Nem kell még gondolkodnom remélem más prociban.
-
Speed®
titán
válasz
Madn!ght #10463 üzenetére
Ha csíped a 8 részre osztott feladatkezelőt, 2600, elég durca ez is 4Gn.
Egyébként jó a 2500K és játékok szempontjából többet érsz vele 4.5ön.És lőn, ittakarynál is befigyelt a 2600..csak nem tudtad a HTt feladni ;p
Kíváncsi leszek, ha behangolod 4Gre, mi lesz a véleményed a váltásról.. -
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10460 üzenetére
Sztem az lesz, hogy az alaplap+proci kombót 1:1 cserélem i7 2600-ra. i5 2500k-ra való cserére már most is lenne lehetőségem, de még gondolkodom kicsit...
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10458 üzenetére
+1
az i7-870-emben a HT játékok alatt meg csak pihizett ezért is lesz most i5-750
orichalcos: köszi de olyanom már volt, csak tudtam rajta keresni egy pár ezrest és felesleges is volt benne a HT ezért megválltam tőle
azért dobhatsz egy püt, hogy mennyi az annyi -
Madn!ght
addikt
válasz
csucsbicep #10458 üzenetére
Köszi srácok!
Még meggondolom, mi legyen. Igazság szerint csak játékra használom a gépet, nekem csak az fps számít. Alapvetően nem akartam platformot váltani, mert elégedett vagyok a gép teljesítményével. Csak gondoltam, ha már úgyis darabokra szedem a vasat, akkor lehet egyúttal fejlesztek is. 2 éve van nálam az alaplap, kiszolgált már egy i5-750 -et, illetve remek párost alkot a jelenlegi 870-emmel is.Az SB-re váltás ismét egy hosszabb "házasság" lenne. Egy ASrock Z68 E3 G3 lapot néztem ki, mellé pedig vagy egy i5 2500k-t, vagy egy i7 2600-at. Egyelőre megvárom a fizut, addig is alszom rá párat.
-
kisza25
félisten
válasz
SkyTrancer #10448 üzenetére
kevés játék van ami procit is eszi, a legtöbbnél a vga a lényeg és az, hogy az legyen rendesen megterhelve
ha 4Ghz-re húzom akkor teljesítményben az alapon járó csúcsprocikkal van pariban, olyan játékot csak nem adnak ki amit még egy csúcsprocival sem lehet játszani -
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #10453 üzenetére
4.5GHz@1.3Vig jó volt, de ott már a 90et nyaldosta..nem erre való.
Épp most tesztelgetem a hűtéseket, a Brocken ~10°Ct rávert..régi.
Egyébként a hiedelmekkel ellentétben azért a Sandy is melegszik.
Nyílván nem alapfesz közelében, de a tuninggal azért elkezd fűteni. -
Speed®
titán
válasz
ricshard444 #10451 üzenetére
Ha győzöd hűteni..egybként HTs igényekhez jó a sima 2600 is, 4Gt megy.
-
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10443 üzenetére
na ja csak egy sandy i5 2500k 50eFt felett van egy i5-750/60 meg 30eFt-ból megvan az ivy meg meg sem jelent még,
játékra fullHD felbontáshoz egy i5-750 is bőven elég lesz egy HD6850 mellé -
SkyTrancer
senior tag
Megnéztem, ha kikapcsolom a HT-biosban akkor alapon Stabil 40.2 GFlops. Szerintem normális értékek ezek
-
válasz
csucsbicep #10443 üzenetére
c2c mar a SB is paholta a lynnfieldet, nem hogy az ivy...
-
kisza25
félisten
válasz
SkyTrancer #10441 üzenetére
ott valami nem stimmel
megnéztem az ivy tesztet és az döntött abban, hogy nem platform csere lesz, hanem egy i5-750, nem olyan egetverő az előnye ivy-nek clock to clock alig erősebb, csak a fogyija jobb -
windlord
őstag
Alulfeszelve próbálgatom a procim, de LinX -ben ilyen eredmények születnek.
Szerintem sovány ez a GFlops, nem ilyen 50 körül kelleni mennie?
Vagy ez az alulfeszelnésnek tudható be? -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
csucsbicep #10435 üzenetére
Jogos.
-
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
ricshard444 #10428 üzenetére
Windowst kell tenni
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #10428 üzenetére
Alapkérdés, de 64bits wined van?
-
válasz
csucsbicep #10421 üzenetére
Nincsenek
Új kérdésem lenne:
Megjöttek a ramok. +2x2GB
Szokásos a Windows behülyült és aztírja: 8GB telepített ram és 3.97GB használható.Nem szeretnék windowst tenni. Mi lehet a megoldás? -
válasz
SkyTrancer #10424 üzenetére
Ne bantsd! Energiatakarekossag, semmi baja nem lesz
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
SkyTrancer #10424 üzenetére
A procit így tervezték, szal baja nem lesz tőle, de legalább segít egy kicsit a villanyszámla csökkentésén. Minek menjen magasabb feszültségen, meg órajelen, ha nem használod?
Turbo-t miért kapcsoltad ki?
-
SkyTrancer
senior tag
Nyomtam egy optimized default-ot a biosban, viszont a turbo boost ot kikapcsoltam. és a memóriát visszavettem turbo-ról standardra, mert alapból oda rakja.Látom hogy össze vissza ugrál a cpu, gondolom energiatakarékosság szempontjából. A feszültséget is leveszi 1.28ról 0.5-re is 1199mhz társaságában. Kérdésem nem lenne egészségesebb a procinak hogy ha inkább beállítanám fix 2,8GHZ-re és passz ?
Valamiért nem tetszik ez nekem hogy állandóan ugrál minden érték -
Madn!ght
addikt
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
ricshard444 #10416 üzenetére
Energiatakarékossági cuccok nincsenek bekapcsolva?
-
Madn!ght
addikt
válasz
ricshard444 #10418 üzenetére
Még annyi, hogy ha 4 memóriamodulod van, akkor még a RAM-okat 2T-be érdemes beállítani.
-
kisza25
félisten
na a héten újra tag leszek egy i5-750-el
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #10416 üzenetére
Esetleg a 21-22es szorzót nem szereti lapod. Próbáld meg 20-as szorzóval. Sokan 20*200ra lövik be a procit.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #10414 üzenetére
Akkor sajnos kezdjél visszavenni a bclk-ból. Úgy néz ki hogy ez ennyit tud.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #10412 üzenetére
De egyébként úgy kellene csinálnod a tuningot hogy kiteszteled egyesével a cuccokat.
Elsőnek a max bclk-t, hogy mennyi fesz kell ahhoz. Aztán a ramokat, és végül mehet a szorzó-bclk páros, mert ott már csak a cpu fesszel kell foglalkoznod.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #10410 üzenetére
Na igen arra is figyelj oda hogy hány mhz-en milyen időzítéssel mennek a ramok. Az is lehet kékhalál oka.
-
válasz
peetmaster #10409 üzenetére
Lazítottam CL10-re.Meglátjuk.Remélem stabil lesz
-
peetmaster
senior tag
válasz
ricshard444 #10408 üzenetére
30 perc Prime teszt nem elég.
Én mikor ramokat teszteltem, volt úgy hogy 3 óra után dobott hibát. 1-1.5 órát futtass le legalább, ha már Prime95...
Esetleg cseréld meg a ram-okat, vagy lazíts az időzítésen.
-
Prime 30 perc után is stabil akkor mi is a helyzet? Játék alatt is bedobja ,ha úgyvan kb 5-10 perc után.Most 205x20-n van 1.35V-al. Blend teszt is megy 15 perce ergo a ram is oké elv,de ezekszerint valami mégsem oké.
-
-
capulet75
addikt
válasz
ricshard444 #10400 üzenetére
"Visszavettem a BLCK-t 3600-ról 3200-ra". Ez biztos?.Mert 133mhz-el számolva 478800Mhz procid van akkor. Annak tuti kevés a 1,35 V.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Terheléses tesztek alatt stabil volt?
Nem lehetséges, hogy táp kevés? -
válasz
ricshard444 #10402 üzenetére
Hát nem, hiába adtam több feszt nekik. Most akkor jön a ram időzítés feljebbosztása
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Random kékhalál legtöbbször kevés fesz miatt szokott lenni. Legalábbis tuningnál. Adj feszt a cpu-nak, vagy a qpi-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest