- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Kbhont #11041 üzenetére
de nekem megy is 220-at
a proci meg 4600-at(i3-540)
i7-870 is simán ment 4Ghz-et a lapban -
kisza25
félisten
ez így van csak akkor VGA limites beállítások kellenek, a multinál csak annyi a hiba, hogy nem jó VGA limittel játszani oda kell a magas FPS
pl. most egy i3 540@ 4Ghz +HD6850 párosom van, ha fullHD high-on játszom a VGA 100%-on van a proci 65-70% pörög, ha low-on akkor a proci 90-95%-on és a VGA 80-85%-on,
de a legnagyobb gondom, hogy 32fő feletti pályán nekiáll lagolni az egész -
kisza25
félisten
válasz
Formaster #10921 üzenetére
visszaolvastam kicsit és teljesen egyetértek veled, én is i5-760-at veszek most, mert BF3 alá már kell a 4 mag ezt megúszom 10-15k-ból, sandyra váltanék 30-35k lenne, ha ivyre meg 45k és akkor még nem is K modellekről beszélek clock vs clock max 5-10% a különbség az pont annyi amit nem is lehet észrevenni kb.
-
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #10645 üzenetére
nekem az i3-540 4Ghz-en nem megy 65fok fölé az i7 870-en 85fokig is elment 4Ghz-en, azért pont 2x annyi mag, meg a gyártástechnológia sem ua.
-
kisza25
félisten
válasz
SkyTrancer #10641 üzenetére
nekem 85fokig is felmegy játékok alatt, én is utána olvastam 11fokot ad meg intel, csak tudja mit bír a saját chipje
lama_lamm: 65fokig nem írja ki aida64 csak mikor már az fölött van, azt ne kérdezd miért -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #10521 üzenetére
ez nem is olyan vicces
orichalcos: perr pill pont itt tartok
dangerzone: meg se merem mondani, hogy azt is most vettem ,mert a végén az is beadja az ualmast
perr pill ott tarok, hogy i5-750 és hd 6850 helyett i3 és hd4830 tesz szolgálatot fejlesztettem 60eFt-ért és ugyanott vagyok -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10496 üzenetére
nem i3 megvan még a HD 4830 is azért van megtartva, hogy ha geb@sz van azért azon még elmennek a játékok, most is az van, mert ugye a HD6850 egyből ment gariba
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10492 üzenetére
na a haver közben váltott 1155-re így nem tudtam kipróbálni, még egy kiskerben is voltam, de ott meg nem volt raktáron 1156lapjuk éljen a vidéki kisker
ráadásul, ha a lapom elszáll akkor nagy geb@sz lesz, mert most vettem egy mini-ITX házat + 300W FSP SFX tápot, ezt a lapot tutira nem tudják gariban cserélni(már nem kapható) szóval akkor teljes platform csere -
kisza25
félisten
ma kaptam meg a 750-est de sehogy sem akar életrekelni, volt bios reset, elem kivétel, felraktam F2,F3,F4,F5 biost(lap F2-től támogatja) a ventik egy pillanatra felpörögnek és ennyi, a lapbban 4-5hónapig ment egy i7-870 ötlet
holnap még megnézem egy másik lapban hátha...
egy hete meg kaptam egy gyárihibás asus6850-et(új) úgy látszik, rossz paszban vagyok -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10458 üzenetére
+1
az i7-870-emben a HT játékok alatt meg csak pihizett ezért is lesz most i5-750
orichalcos: köszi de olyanom már volt, csak tudtam rajta keresni egy pár ezrest és felesleges is volt benne a HT ezért megválltam tőle
azért dobhatsz egy püt, hogy mennyi az annyi -
kisza25
félisten
válasz
SkyTrancer #10448 üzenetére
kevés játék van ami procit is eszi, a legtöbbnél a vga a lényeg és az, hogy az legyen rendesen megterhelve
ha 4Ghz-re húzom akkor teljesítményben az alapon járó csúcsprocikkal van pariban, olyan játékot csak nem adnak ki amit még egy csúcsprocival sem lehet játszani -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10443 üzenetére
na ja csak egy sandy i5 2500k 50eFt felett van egy i5-750/60 meg 30eFt-ból megvan az ivy meg meg sem jelent még,
játékra fullHD felbontáshoz egy i5-750 is bőven elég lesz egy HD6850 mellé -
kisza25
félisten
válasz
SkyTrancer #10441 üzenetére
ott valami nem stimmel
megnéztem az ivy tesztet és az döntött abban, hogy nem platform csere lesz, hanem egy i5-750, nem olyan egetverő az előnye ivy-nek clock to clock alig erősebb, csak a fogyija jobb -
kisza25
félisten
na a héten újra tag leszek egy i5-750-el
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9329 üzenetére
nem rossz, csak kicsit sok a fesz 24/7-hez
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9323 üzenetére
pedig én mondtam neked, 2x annyi benne a cucc, mint i3-ban és egyel fejletlenebb gyártástechnológia
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #9316 üzenetére
régebben volt nagyobb jelentősége a RAM-nak még mikor DDR1 volt az még visszafogta a CPU-t, de DDR2 800 DC óta csak a tuning miatt van jelentősége menyit megy, mert winrar/zip és különleges eseteket leszámítva 1% a különbség 1333Mhz és 1800Mhz között,
egyébként meg a kompatibilitás miatt is lehet, a ratyi olcsó ramoknak általában jobb, mint a kommerszebb márkáké, fura de így van -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #9312 üzenetére
nincs sok jelentősége
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9276 üzenetére
ezzel arra céloztam, hogy QPI-nek lehet több fesz kell
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9269 üzenetére
azért ne felejtsd el, hogy itt 2x annyi mag van 45nm en és a QPI-t sem tudod annyira visszaosztani
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9258 üzenetére
na mire jutottál i5-ügyben
-
kisza25
félisten
amikor volt i7-em annyi volt a különbség, hogy a minimum FPS-ek megnőttek, de előtte se voltak vészesek pl minimum 30-35 helyett lett minimum 40-45, de ehhez az átlagnak 50körül kell lennie, VGA limites beállításnál alig van különbség, persze van egy pár speckó játék aminek erősebben kell proci oda már kell a 4mag, de én néztem i7-et HT nélkül is és játékok alatt valami még gyorsult is
csucsbicep: igen -
kisza25
félisten
válasz
ittakary #9231 üzenetére
csak arra utaltam, hogy BF3 alá egy 2magos proci is elég HT-vel HD5870 szintig, hát még a i5-750/760
Speed(R) azért nem mozdultak az FPS számok, mert full VGA limit volt 1920x1080-ban ultrán, de ehhez elég volt az i3 alapon is nem kellett i7 se i5, mert itt már arról volt szó, hogy i5 esetleg kevés alá egy GTX465 mellett -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9218 üzenetére
igen csak szorzónként nem 133Mhz-et emel, hanem 210-et,
tuning mellett kapcsold ki -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9212 üzenetére
na eddig bírtad
-
kisza25
félisten
válasz
kicsiultra #9202 üzenetére
ez jó duma, kapcsold ki a francba
-
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #9198 üzenetére
most már itt van a hideg, itt az idő tuningolni
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #9170 üzenetére
bizonyos lapok támogatják kikapcsolását, de nem az összes
félre ne értsetek, jó kis proci az i7-870 tudom nekem is volt, de bull sem olyan rossz, csak rosszabb, mint amire számítottak, normál halandóknak az is elég még pár évig, csak jelenleg semmi nem szól mellette, i7-870-el együtt jön ki üt, most ua. mint anno phenom II-vel a mai napig elég az is, de anno attól is többet vártak. -
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #9164 üzenetére
mondjuk i7-870-et veri, csak fogyaszt is hozzá
-
kisza25
félisten
ez csak egy példa volt, nem tehetek róla, hogy nem érted mit írok, csak szajkózod az igazadat
,
tehát a GTX 580 egy sokkal erősebb kártya mint az én általam említett HD5850 és szerinted nem kapnék vele azonos felbontáson annyi FPS-t i7-870-el karöltve mint HD5850-el,
ezt próbálod velem elhitetni, na ne röhögtess
az biztos, hogy míg HD5850 elfogy fullHD ben addig GTX 580-ban marad tartalék bőven, de én már nem erről beszéltem, azért is írtam, hogy hagyjuk, elbeszélünk egymás mellett -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
a CPU limit nálam azt jelenti, hogy a CPU miatt játszhatatlan, fullHD-ban,
azt elhiszem, hogy 50FPS helyett kapsz 60-70, vagy még többet mert húzod, de emiatt sem érdemes húzni
nem tudom GTX580-nál mikor fogy el a GPU, de vga limites beállításoknál ott sem lenne különbség,
amúgy az általad linkelt tesztben a GTX 560-nál a kártyához való beállításokkal mindegy volt, hogy 2,8 vagy 3,8Ghz-en, megy a proci, nem kapott több pontot,
a GTX580-hoz kell venni egy hozzá való monitort is -
kisza25
félisten
válasz
ittakary #9095 üzenetére
igen, meg anno a Phenom II is ilyen hurrogással indult ezelőtt 3évvel!!! és még mindig elég játékok alá, szóval erről ennyit, de ez már nagyon off
a HD6xxx szériánál azt cseszték el, hogy elcsúszott a számozás a két különböző architectura miatt és ebbe sokan belekeveredtek, amúgy tudom miről beszélsz, mert nekem is HD5850-em van, amúgy most nézem milyen szörnyen nézel ki ma reggel -
kisza25
félisten
válasz
ittakary #9092 üzenetére
ja még mindig ott van a i7-870, én csak azt tartom szánalmasnak, hogy harmatgyengének írták bull-t mikor i7-870-et többnyire verte, szerintem ez a teljesítmény azért minden csak nem harmatgyenge, csak nem az amit vártak az emberkék és most nagy a csalódottság
egy jó árcédulával bármi lehet jó vétel -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #9042 üzenetére
ja igazad van, most nézem ez i5-750, HT nélkül nekem is 1,25V-vel megvolt
-
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #9029 üzenetére
ez is igaz, az i7-et én sem húztam, hanem alul volt feszelve,
de most visszaléptem i3-ra ezt felrántom néhány játékhoz 4-4,3Ghz-re -
kisza25
félisten
válasz
ittakary #9027 üzenetére
igen, én jártam úgy, hogy 50kör lement, aztán pár óra játék után dobott egy kéket, aztán kapott pici feszt, még mindig kilépett néha játékokból, aztán még egy picit és stabil lett, szóval egy játék összetettebb, mint egy ilyen teszt progi, de ezek arra jók, hogy pár kör futtatással, ha kifagy tudod, hogy még kell neki fesz...
-
kisza25
félisten
válasz
ittakary #9021 üzenetére
én az ilyen programokkal nyomok 20-25kört aztán meg mehet a játék az megmondja stabil, vagy nem és némiképp szórakoztatóbb
Qbász:ne izgulj ennyitől nem lehet semmi baja, nekem volt olyan sempron-140-em amit 2magosítottam, majd 2,7 helyett 3,7Ghz-re húztam és számolt 2hónapon keresztül 24/7-ben egy projectet, annak sem lett semmi baja -
kisza25
félisten
én azért adtam el mert nekem tényleg tök felesleges, nem is tudom húzni a gépben, alig játszom, de akkor is max 25-35%-on ment a HD5850 mellett,
meg amúgy is azért vettem, mert jó áron volt, most meg jól eltudtam adni
búcsúzom is srácok, bár keddig még meglesz, de már i3-540 dobog a gépemben -
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #8957 üzenetére
az enyém HT nélkül is 1,25V-vel tud 4Ghz-et normál 1,3V
grat -
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #8955 üzenetére
tehát lehet és ez volt a kérdés
-
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #8953 üzenetére
az enyémnek is a turbo miatt lehet 24-re állítani alapon csak 22-es a szorzója
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #8930 üzenetére
lehet, hogy a proci, mert nálam is 220volt vele a lap vége ezzel még nem néztem,
de 200bckl-el 4400Mhz elérhető a prociddal, szerintem az elég kell, hogy legyen -
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #8914 üzenetére
aztán meg, ha igen akkor bocsi tévedtem
lizRRR: a magok 70 fokossak,vagy a procihő, mert nem mindegy -
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #8901 üzenetére
az én lapom tud 230-at a proci meg 24-es szorzót, de azért nem állok neki 5520-ra felhúzni a procit
-
kisza25
félisten
válasz
peetmaster #8884 üzenetére
deprime alatt nekem nem szokta dobálni, folyamatos 3,2Ghz-en megy az összes mag
-
kisza25
félisten
válasz
Lucifer6280 #8647 üzenetére
inkább GTA4 metro 2033...
-
kisza25
félisten
válasz
Lucifer6280 #8611 üzenetére
nem ez volt a kérdés
Motion_Blur: azért filmkonvertálás, renderelés alatt 100% CPU használat több órán át...,nekem játékok alatt 55 fok alulfeszelve 30-40% CPU használat mellett és a freezer 15fokot ver a gyárira...
az árba beleférhetett volna egy 10-20dkg fém, vagy egy nagyobb légszállítású venti...
az új bulloknál még a víz is lehet gyári lesz a csúcsmodellekhez, -
kisza25
félisten
válasz
Viktor77 #8606 üzenetére
tehát akkor a magok?
én eddig is azt vettem figyelembe, csak az a furcsa, hogy a gyári venti, gyári órajelen, nem tudja 72fok alatt tartani a procimagokat egy jól szellőző házban
még a freezerem sem, csak alulfeszelve kapok elfogadható értékeket, pl. 1,040V 3,2Ghz-en már nem megy 60fok fölé, de ehhez a freezeren is van 2db venti, ezzel a gyári ventivel kit akar az intel becsapni -
kisza25
félisten
akkor egész jó eredmény, hogy én egy AC Freezerrel 60 fok alatt tudom tartani a procit
nekem az a fura, hogy Phenom II-met simán le tudta hűteni pedig annak még 125W volt a TDP-je és sokkal magasabb feszen működött 1,35V volt az alap, ha jól emlékszem...
ezért is írtam korábban, hogy intel TDP és AMD TDP között elég nagy a különbség
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- The First Berserker: Khazan
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest