- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6377 üzenetére
a v4-k mar 14nm-s CPU-k es huvosebben jarnak
tuning meg eleve a juzerek 1-2%-t erinti a normal desktop gepeknel is
korabban volt egy Z270-s lapom egy i3-7350K-s CPU-val, de az is default-n jart mindig
ahova keves a 4.2GHz, ott a 4.5GHz sem lesz a vilagmegvalto mar
ha keves vmi game-hez pl, akkor videozsugaval meg mindig egyszerubb okositani, es tobb a haszna is, mint a CPU-t tunnerolni es az extra hutesigennyel keccsolni
1650v4 3.6GHz alapbol, 3.8GHz allcore, es 4GHz 2core-n
a 22nm-s 1650v3 az 3.5GHz es 3.8GHz
ez az allcore hack ott tud jo lenni igazabol, ahol az alap orajel alacsony, es ahhoz kepest van 0.8-1GHz ugras a turbo orajelen
ahol ilyen frutti 3-400MHz van csak, az 5% tobblet kb
szerintem a perpill legjobb vetel a 1650v3, mert 6core-nal tobbet nem sok game hasznal jelenleg, de a relativ magas az orajele alapbol is... meg nem is draga, 25-30k-ert meg lehet venni
dolgozni nyilvan nem ez kell, de ketlem hogy nagyon menne itt a raytracing, meg a hasonlok -
MrSealRD
veterán
válasz
MasterDeeJay #6377 üzenetére
Ja, értem. Köszi. Homeserver lenne. Így a tuning rész annyira nem prio... A gyári turbó nekem bőven elég. 8-12 core között gondolkodom. Egy X5670 lenne cserélve.
Csak nehezen találok hagyományos márkákból X99-es lapot...ezért gondoltam felmérem mi a helyzet a kínai piacon.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest