Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MPowerPH

félisten

válasz Immy #817 üzenetére

Oszinten megmondva meg nem probaltam, mit megy alapfeszen. En most 4.5GHz@1.25v-n hasznalom, ami meg leggel is boven hutheto, es feszultseg teren is biztonsagos szint. Az osszes energiatakarekossagi feature aktiv, ami elesen szembe megy az OC alapszabalyaival. Igy vesztettem ugyan stabilitast, amit +0.025v-al tudtam kompenzalni, de takarekosabb lett a gep.
    Ellenben kulfoldi forumokbol kiindulva(mivel itthon eleg szuk ez a kor...) kikovetkeztetheto, hogy jobban birja a magasabb feszt, mint a Haswell. 24/7-re 1.35v-al siman megkinaljak, tesztekre pedig eleg sokan siman 1.45v+-t is adnak neki, mindenfele negativ kovetkezmeny nelkul. Van egy 4.7GHz-s setupom is, 1.36v-al, de feleslegesnek erzem, nem is eroltetem. De ugy nez ki, hogy nem kell annyira felteni,.
    Egyebkent maga az alapfesz rendkivul alacsony, 0.990v koruli mindegyiknel, szoval sokat ne varj tole feszemeles nelkul.
    Chipje valogatja az OC-t itt is, de kozel nem akkora a szoras, mint a 4 magosok eseten. Valszeg a joval kevesebb user miatt.... De itt is ki lehet fogni nagyon hurka darabot, meg lattam mar(igaz 5960X volt..) golden chipet is.

Új hozzászólás Aktív témák