- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TromF
tag
válasz
#79335424 #3275 üzenetére
Koszi!
Es mi a helyzet a CherryTrail-el? Ott mintha az updatelt tableteken 64bites OS futna.
De a 32/64bites mizerian tul akkor megvalosithato az uj OS felrakasa, BIOS-bol tiltani lehet a secure boot es UEFI funkcioka ugyanugy mint egy laptopnal pl?Szoval a SoC USB-t tamogat csak, minden eszkoz azon keresztul csatlakozik hozza, kiveve talan a videot. Ez uj info, koszi ezt is, akkor tenyleg felesleges barmi port, nem leszek veluk elorebb, mint egy USB hubbal.
-
interstate76
addikt
-
Cinibn
csendes tag
válasz
#79335424 #3246 üzenetére
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, segítséget!
Attól félek, hogy az USB-LAN adapterek nem rendelkeznek elegendő sávszélességgel.
Hogy értsétek, mind a két LAN csatlakozón UHD stream-et szeretnék a géppel nézni, két külön alhálózatból. A fórumtársak tapasztalatai alapján nem igazán bízok az USB-s LAN adapterekben, de hogyha valakinek vannak pozitív tapasztalatai, akkor kérem ossza meg velem, velünk is. -
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3236 üzenetére
Amire én használtam a wWintelre kötött HDD-t, azt a Zyxel csípőből tudni fogja, a Plex Media Servert kivéve, amit biztos nem fogok parancssorból rábűvészkedni a NAS-ra, de anélkül is elérem majd a dolgaimat bárhonnan, úgyhogy talán megleszek nélküle.
A Beelink Mini MX III egyszerűen kitúrta a helyéről szegény Wintelt és - bár nagyon szerettem és nagyon elégedett voltam vele, de - az utóbbi időben szó szerint csak és kizárólag NAS-ként funkcionált. NAS-nak viszont egy Somatom nevű ismerősöm szerint sokkal jobb egy NAS, szóval kipróbálom.
-
interstate76
addikt
-
válasz
#79335424 #3232 üzenetére
Velemenyem szerint ez szoftverfuggo,
mint ahogy pl. hardveresen minden router tudna AP es repeater modot, csak kigyomlaljak beloluk, vegyel ap-t dragabban, mint egy alap router.
W10 okos,'nem volt meg vele dolgom, de lehet nativan tudja ezt. Ha nem, celszofttal lehetseges. -
-
tibcsi0407
félisten
válasz
#79335424 #3170 üzenetére
A cikk oda saccolja az árát. De a Zidoo támogatás miatt 150-ért is ezt választanám. A régi X1-hez meg áprilisban is jött frissítés. A kodihoz saját kodeket irtak, majd nézd meg mit hozták ki a kis Allwinner chipből.
Te magad is tudod, hogy milyen fontos a jó rendszer, nem kell bemutatnom az Androidot. -
Upo
addikt
válasz
#79335424 #3150 üzenetére
Én frissíteni szoktam a systemben a google appokat hogy ne foglaljon még a data alatt is helyet. De a GPSZ-t nem lehet átrakni mert elszáll. Oda egy romba való appot kell berakni, és akkor le fogja frissíteni a play áruházból. Nincs valami custom recovery (cwm/twrp) ahonnan egy gapps csomagot lehetne telepíteni?
-
idegen lény
addikt
válasz
#79335424 #3150 üzenetére
Ne is mondd!
Nekem már legalább egy hónapja állandóan dobálja a hibaüzeneteket a KitKat-es CS918G PLUS, hogy telepítsem a Google Play-szolgáltatásokat, meg hogy mi minden nem működik nélküle, Gmail, Naptár, Google+, stb. De amikor rákattintok, akkor előjön egy "ablak": "Válasszon fiókot", de hiába OK-zom le a létező gmail-es fiókomat, csak újra és újra feldobja ezt az "ablakot". A Google Play-be meg azóta nem tudok belépni, ha megpróbálom lefagy vagy forog a végtelenségig a betöltés ikon. Érdekes módon ettől még ugyanúgy tudom használni a Gmail-t, meg a többit is, mint ahogy a gép beüzemelésétől kezdve tudtam. Nem tudom, hogy mitől bolondult most meg a KitKat, de azóta néha magától bekapcsolja a Tilos Rádiós alkalmazásomat is, ami nem zavarna, mert szeretem hallgatni, csak hát mégis... Többek között ezen anomáliák miatt is szeretnék Windowsra váltani, mert elegem lett már az Android hülyeségeiből és primitív megoldásaiból.
-
-
idegen lény
addikt
válasz
#79335424 #3142 üzenetére
Így gondoltam én is, hiszen a mennyiségére nem is lehet hatással.
"Hiába van sok RAM-od, ha nem tudsz elég gyorsan hozzáférni."
Ezt behelyettesíthetem úgy is, hogy: Hiába van 4 GB RAM-od, ha Z8300-as a procid, nem tudsz elég gyorsan hozzáférni. A kérdésem is arra irányult, hogy ennél lehet, hogy jobb kombináció egy Z8500-as processzor 2 GB RAM-mal? Mert ilyenhez jóval olcsóbban hozzá lehet jutni.
Hivatalosan még a Z8300-as sem tudná kezelni a 4 GB-ot, mégis tudja: [link] Azt is írják, hogy a Z8500-as már 8 GB memóriát is tud kezelni. Sokat érünk ugyan vele, amikor még 4 GB-ot sem raknak mellé a mini PC-kbe! Talán már nem is fognak soha ilyet csinálni, hiszen nem gyártanak többet.
-
idegen lény
addikt
válasz
#79335424 #3126 üzenetére
Ebből az következik, hogy Z8500 esetén már elég lehet 2 GB memória is a Windows 10-nek, míg Z8300-nál ez még kevés? Nem is értem, hogy 64 bites Windows 10 mellé hogyan rakhatnak csak 2 GB memóriát!
Hiszen ugye azt mondják, hogy a Windows 10-nek legalább 4 GB memória kell. Vagy mini PC-be elég 2 GB memória is? Eddig ezért csak a 4 GB-osokat néztem, nem sok van belőlük, és mind sokkal drágább, mint egy 2 GB-os. Használatban van észrevehető különbség? Ér ennyit az a plusz 2 GB RAM?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged