Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
balaaa88
aktív tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Na minden rendben ment. Igazából a 4 sarkát ragasztottam. Az oldalához nem volt lelkierőm. Az macerásabb. Tokban nem lehet látni, hogy ragasztva volt. Tok nélkül igen, mivel kicsit kifolyt a ragasztó. De stabilan tartja. És nem "púposodik ki" a hosszanti oldalánál sem. Loctite Super Bond Powerflex Gel-el ragasztottam.
-
balaaa88
aktív tag
Sziasztok,
- igen - olcsón megúszva a következő történt: min. 2 m magasból leesett a telefon. Szilikon tok volt rajta, esést nem láttam. Szerencsémre nem tört, nem repedt semmi. Minden működik rajta. Viszont: a telefon rövidebbik oldalán alul elengedett a kijelző panel. Pontosabban a jobb alsó sarokban jön fel jobban, de lényegében az egész alsó rövidebb oldalán elengedett. Használható, de kicsit kintebb van, mint a telefon síkja, 1-2 mm-el.
Kérdésem az, hogy ha nyomok valami pill. rag.-ot a résbe, akkor nem teszek semmi rosszat a telefonnak vagy ti mit ajánlanátok? Minden OK vele, csak ezt a problémát szeretném orvosolni. Köszi előre is.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Bullshit. A hiba korrigálva van. A telefonok 99,999%-a pedig a GSM hálózatról / egyéb RF hálózatról kapja az időt, azaz nem közvetlenül a GPS-től.
OK. Másképp fogalmazok. Nem állítom, hogy a hiba nem léphet fel, illetve biztosan kiküszöbölték. De én leszarok 15 mp-et.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
gumedli
üzenetére
Szia.
Ha a topikban használod a kereső funkciót a megfelelő kulcsszavakkal, akkor előrébb lennél/lennénk. Lényegében én biztos vagyok, hogy minimum egyszer le van írva a teljes fw frissítési folyamat valamelyik hozzászólás(ok)ban. Ha még teljesen új a dolog, akkor a google is megteszi. Pl. "firmware upgrade mtk phone" vagy valami hasonló.
De ha a kérdésed arra irányult, hogy van-e a telefonhoz tényleges, official, gyári új ROM vagy bármilyen frissítés, akkor a válasz arra, hogy nincs. Ami van, azt is az újabb ROM-al érkező telefonról szedték le.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
junkpod
üzenetére
ACR Call Recorder. Teljesen faszán működik. Most tervezem megvenni a Pro licencet, mert megérdemli. Csak át kell állítani, hogy az audio forrás MIC legyen. VOIP programokkal indított hívást nem veszi.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
sasa311
üzenetére
Nekem az akkumulátor % kijelzés probléma talán megoldódott úgy, hogy USB-ről töltöm. Amióta így csinálom, talán jól jelzi a %-ot. Akkor jött elő ez a probléma, amikor egy 1,5 A-es töltőt használtam a töltéséhez, mert a gyári tönkrement. De lehet, hogy csak palcebo. Nem tudom. (A nagy többség a tapasztalatára épít).
-
balaaa88
aktív tag
Akkumulátorból van különbség a zölden és a kéken matricázott között? Gondolok itt feszültség, teljesítmény, "tölthetőség" jellemzőkre.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
justnow
üzenetére
Nem is kell a 2-es method a rootoláshoz. SPFlashTools-al felteszed a flashelhető változatot firmware upgrade módban; azután recoveryebe belépsz (ha akarod, wipe data / cache) majd restart. Ekkor kérdezi a TWRP, hogy akarsz-e root-ot. Akarsz. Rendszer elindul, SuperSu app .apk-ját felteszet telóra és kész a root.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
tepimartin
üzenetére
Hát nem tudom, hogy mi lesz. Idővel lehet, hogy a frisebb verzió javítja. Én valószínűleg visszateszem a JB-t, mivel már megszoktam minden hibájával együtt és ott megy a GravityBox rendesen meg azok is amik nekem kellenek.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
tepimartin
üzenetére
Nálam sem tökèly plusz a tèrkèpek program kihal szinte mindig ès a google hitelesítő sem jó
-
balaaa88
aktív tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Megy a root (nekem így): SPFT-vel firmware upgrade a NeedRom-os flashelős KitKat-ra, majd twrp-ben belépni, kilépéskor megkérdezi, hogy rootolni akarjuk-e -> igen; újraindítás után SuperSU .apk-ját rátenni a telefonra -> telepíteni -> megnyitás után TWRP / CWM módra kattintva automatikusan rootolja a telefont.

-
balaaa88
aktív tag
Rootolni 4.4.2-őt tudjátok? Hogyan? Ja leginkább CWM-es megoldások nélkül.
-
balaaa88
aktív tag
Needromon mi ez a KitKatos új ROM? Valaki feltelepítette már?
-
balaaa88
aktív tag
válasz
janek69
üzenetére
A légkörnek van a legkevesebb szerepe benne, hogy milyen pontosságú az adott GPS-vevő. Ezt észrevenni normális minőségű eszközzel nem igen lehet. Sokkal jobban beleszól a dologba a te földrajzi helyzeted, az, hogy mikor próbálod meg a pozicionálást (idő), környező tereptárgyak, domborzat, stb. De elsősorban az, hogy milyen minőségű az eszközöd. Sajnos amit ebbe raktak, az trágya minőségű. Lehet vele szórakozni, hogy ezt vagy azt telepítek rá, de alapvetően rossz a dolog.
-
balaaa88
aktív tag
Stock 1.1.4-en újrarakás után, minden buhera nélkül (rootolva van) teljesen jól működik a GPS nálam. Első fix igen hamar megvan. Valaki használja még rajtam kívül? Tapasztalat ez ügyben?
-
balaaa88
aktív tag
Nekem az 1.1.5 nem jött be. Simán felment, root is megvolt Kingo-val. Viszont Xposed-t már nem tudtam rá feltelepíteni, illetve SuperSu bináris frissítést sem engedte. Nézem az 1.1.4-et.
-
balaaa88
aktív tag
Az 1.1.5-öt nem tudjátok, mivel lehetne rootolni? (CWM-es megoldáson kívüliek érdekelnének elsősorban.) Framaroot, RootGenius nem megy.
-
balaaa88
aktív tag
Amúgy használ valaki 1.0.8-nál nagyobb verziószámú hivatalos / nem hivatalos ROM-ot. Azért kérdezném, hogy van-e jobb (1.1.1, 1.1.5, stb.) a jelenleg elérhető 1.0.8-nál.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Jolly87
üzenetére
1. Tudomásom szerint nincs rá 4.4-es ROM.
2. Rootolni nem nagyon érdemes, mivel stock android, nincs rajta semmi extra program, ami van, azt tudod tiltani. Ettől függetlenül rootolhatod; bajod nem lesz belőle.
3. Ezzel nem érdemes foglalkozni. A memória azért van, hogy használja a rendszer. Ha kevés van szabadon és kelleni fog neki, akkor majd csinál magának. Felesleges kilövögetni az alkalmazásokat.
4. Nem használok SD-t.
5. Passz. -
balaaa88
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használ normálisan működő custom recovery-t? Én próbáltam a touch és a normál cwm recovery-t is, mindkettőt felraktam Mobile Uncle Tools-ból és SPFlashTools-ból is, de mindkettőnél ugyanaz a hiba: nem látja a belső tárhelyet, nem tud mountolni semmilyen partíciót. Ötlet?
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Kb. ennyit hoz az 1.0.8 is.
-
balaaa88
aktív tag
Ha a kocsiban használjátok úgy, hogy rásüt a nap pl. feltapasztva szélvédőre, műszerfalra, akkor felmelegszik. Elég rendesen, mivel éri a nap többé-kevésbé folyamatosan. Az akksi hőmérsékletét meg tudjátok figyelni, logolni több progival is. Kíváncsi lennék, hogy hol kapcsol be a figyelmeztetés. Nálam 40 °C-nál melegebb nem volt soha telefon akksi (bár kocsiban nem is használtam ilyen célra őket).
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Pandakobra
üzenetére
Én szvsz a helyedben egyelőre jegelném a ROM újrahúzását, rootolását, ha ez az első Androidos telód.
Másrészről meg mivel stock Android van rajta, így sokkal gyorsabbá nem tudnád tenni, ha egyáltalán tudnád. -
balaaa88
aktív tag
válasz
lavjaman007
üzenetére
Személyek -> Névjegy kiválasztása -> Bal menü gomb -> Csengőhang.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Lorena I.D.
üzenetére
Melyik szoftververzióval kaptad? Beállítások -> A telefonról -> Build-szám?
-
balaaa88
aktív tag
válasz
kocsispeti
üzenetére
1.0.8 nem megy framaroot-al. RootGenius-al viszont igen. A rootolás 5-10 percig is eltarthat neki.
-
balaaa88
aktív tag
Elvileg 05.15-én jön ki az új stock ROM inew v3-hoz. Source: CPA
-
balaaa88
aktív tag
Tudtátok, hogy az értesítés LED kétszínű?

-
balaaa88
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Semmi extra nincs benne.
Xposed keretrendszert feltelepíted (az apk-t). Elindítod, majd az alkalmazáson belül is aktiválnod / telepítened kell. Telefon újraindítása. Telepíted a GravityBox-ot. Belépsz az Xposed-ba, majd a moduloknál bepipálod a GraviyBox-ot. Telefon újraindítása. GravityBox elindítása menüből és beállítod ahogy akarod. -
balaaa88
aktív tag
Nah. Bréking Nyúz. Inew visszaírt "A Nagykövet"
üzenetére. Lövésük sincs, hogy ki tette fel needrom-ra a fake 114-es ROM-ot. Azt írják, hogy elvileg jön újabb ROM, de idő kell még nekik. Megnyugodtam. 
-
balaaa88
aktív tag
válasz
junkpod
üzenetére
Naigen, csak szeretnék hinni.
Hogy valamelyest javul a helyzet. Például észrevettem én is, hogy nagyon ritkán naponta / több naponta (amikor látom) minden ok nélkül bekapcsol a telefon kijelzője úgy, hogy alvásban volt (nem használom a flip tokot). Elvileg GravityBox-ban van rá megoldás, de nem pipáltam be. -
balaaa88
aktív tag
Amúgy needrom-on elvileg letölthető az 1.1.4-es (1.14) Official ROM. Nem tudom, mennyire Official, mert nem telepítettem. A fileok 03.36-i dátumozásúak. Valaki próbálta?
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Gondolom mielőtt használnátok a telefon iránytűjét, "kalibráljátok" is. Ugye? link De lehet "csuklózni" is.
Ekkor telefon kézbe fog, majd elkezded forgatni a csuklódat. Meg persze ne vezeték / fémlemez felett / alatt / mellett iránytűzzetek. Ha a GPS-t is bekapcsolod mellette (és működik is), akkor a kalibráció után mutatja a GPS és a mágneses iránytű által mutatott É-i irány különbségét (deklinációt (jelenleg 4°)), így fogod tudni, hogy jó irányba mutat a készülék. -
balaaa88
aktív tag
Valami mégis fog történni? link
-
balaaa88
aktív tag
-
balaaa88
aktív tag
Igen már kiderült számomra is (nekem is CC 5005 NFC-m van), hogy a két telefon (értsd előző és az Inew v3) ugyanaz. Beltartalomra mindenképp. Akárki akármilyen rizsát nyom. Meg a MyAudio Blade is ugyanaz lesz. A CC-s telefonomra eddig jópár V3-as ROM-ot telepítettem NeedRom.com-ról és mindegyik futott gond nélkül.
-
balaaa88
aktív tag
Itt a GPS teszt. Tegnap délutáni stock ROM van fent (1.0.8). rootolva van Root Genius-al + GravityBox van rajta. Nem bűvészkedtem sem a Service Menüben lévő YGPS-el, sem a Location Based Service-el (?), sem egyéb dolgokkal. Annyi történt, hogy EPO és A-GPS be van pipálva, EPO-file letöltve. Tegnap este GPS Státusz progit bekapcsolva hagytam és kb. 15 perc alatt lett pozícióm. Kilépés / belépés után természetesen gyorsan visszaszerezte azt más progival is (Locus Map Pro). Telefon újraindítása után is rendben volt, de kellett neki 5-10 perc. Ennek örömére ma reggel kipróbáltam megint; rögzítettem a tracket. A rögzített útvonal egy része itt látható. A .gpx fájl pedig itt. Induláskor természetesen volt net még, de beltéren nem talált jelet; kint kb. 5 perc alatt megint lett pozícióm, amit a kép és a fájl szerint végig jól tartott. A rögzítés a Locus Map Pro nevű progival történt, navigáció nem volt, csak rögzítés. A telefon nem volt a kocsi tetején sem a műszerfalon, hanem kabátzsebben volt. Komolyan mondom, ha ez a telefon nem lenne, ki kéne találni...

-
balaaa88
aktív tag
Na most valami történt... :-) Délután feltelepítettem a gyári 1.0.8-as ROM-ot. Nem csináltam vele semmi mást csak rootoltam. Most GPS Státusz alkalmazással rendesen fogott pozíciót. Ilyet előtte gyári ROM nekem nem csinált... De örülök. Lehet, hogy mégiscsak lesz teszt...
-
balaaa88
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Így igaz. Vállalom is.
De: utána próbálgattam még és úgy döntöttem, hogy mivel ez így nekem gyenge, hogy ennyi időbe telik a dolog, mivel pl. A-GPS adatok nélkül már kell neki vagy 5 perc és mobilnetem nincs, ezért pl. kiránduláskor, vagy amikor nincs net, már nem annyira vidám a dolog. Szóval működni működik a benne levő cucc, de inkább nem használnám. 
-
balaaa88
aktív tag
Meguntam ezt a GPS-es tökölést... Úgyhogy gyári 1.0.8-at felraktam + root és kész. GPS-en kívül megy minden. Mobilnetet nem használok (mivel napi két óra kivételével WiFi-m van). Ezek a GPS-fix-es ROM-ok sem hoztak igazán megváltást, így inkább hagyom az egészet / megoldom Bluetooth vevővel / várok valami - tényleg - normális megoldásra.
-
-
balaaa88
aktív tag
Kipróbáltam én is a német GPS-fix-es ROM-ot (is, a cseh GPS-fix-es ROM után). A leírtak szerint feltelepítve van pozíció épületen belül, ablaknál megint és normálisan tartotta is (igaz, nem volt mozgás közben tesztelve).
Kipróbáltam úgy is ezt a ROM-ot, hogy WiFi-t & mobilnetet kikapcsoltam, a telefont újraindítottam (ilyenkor az Android törli az A-GPS adatokat (igen nagy valószínűséggel)) majd MTK Engineer Mode-ban YGPS-nél klikk: full + cold + A-GPS restart történt. Ekkor mivel minden előző és megjegyzett adatot töröl a készülék, kb. 5 perc volt, mire megint lett pozíció. Természetesen utána az újabb műhold-lock és pozíciószerzés már gyorsan ment. Szóval működik ez a GPS nagyjából ahogy kell, csak Kínában valamit nagyon eltoltak benne... -
balaaa88
aktív tag
Van-e esetleg más mód a VRoot-on kívül az 1.0.8-ast rootolni?
-
balaaa88
aktív tag
Másnak is csinál olyat a telefon, hogy teljes lemerítés után tölti 13%-ig, aztán felugrik 60%-ra? (v 1.0.8 stock ROM)
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Azt nem töltöttem le.
-
balaaa88
aktív tag
Kösz mindenkinek mindent. Nem rakok rá más romot. MTK-s SoC-okkal még nem vagyok annyira jóban. Szvsz ugyanaz a két telefon. De tényleg... Amiket eddig olvastam és láttam, azokból ezt szűrtem le, függetlenül attól, hogy a Concorde fórumán mit írtak. Nyilván én sem kiabálnám mindenkinek, hogy gyerekek a telefon, amit árulok egy ~ 15 - 20 ezerrel olcsóbban megkaphatjátok ha nem tőlem veszitek, persze egy kis kockázattal.
Ja meg még egy kis off: a Concorde fórumán nyomták a rizsát, hogy a gyártókkal egyeztetve a kamera 13 MP helyett 18 MP-el fog jönni. Hát jött is. Olyan is. Úgy látom, hogy a téma telefonjánál is (iNew v3) hasonló a helyzet ebben az ügyben... -
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Igen, kétszer is leszedtem, visszaraktam, nyomtam, ahol kell, kattant is. epo adatokat service menüből töröltem, ujra letöltöttem. Volt gps-reset, full start, cold start, minden. A service módban egyszer sikerült pozíciót szereznie, ami valós is volt, de utána, hogy kiléptem belőle, semelyik más alkalmazásnál nem sikerült a gps poz. megszerzése. Szóval nem hiszem, hogy halott lenne a gps chip, de valamiért nem akarja. (rootolva nem vagyok)
-
balaaa88
aktív tag
Sziasztok! Ha az iNew v3 ROm-ját (needrom.com-ról) feltehetném a Concorde 5005 NFC telefonra? Vagy nagy gebasz lenne belőle. Azt olvastam, hogy a Concorde telefonjában más modul van ebből-abból, de én ezt bullshitnek tartom. Szerintem teljesen ugyanaz mindkét telefon, kivéve, hogy a Concorde még a hátlapjára rászitáltatta a márkanevet. (Azért néznék más ROM-ot, mert a GPS-t sehogysem sikerül működésre bírni. Kipróbáltam már lényegében mindent, amit lehetett.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Arc Raiders
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Xposed keretrendszert feltelepíted (az apk-t). Elindítod, majd az alkalmazáson belül is aktiválnod / telepítened kell. Telefon újraindítása. Telepíted a GravityBox-ot. Belépsz az Xposed-ba, majd a moduloknál bepipálod a GraviyBox-ot. Telefon újraindítása. GravityBox elindítása menüből és beállítod ahogy akarod.