- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
hambi80
tag
hellótok egy cdirot kötöttem be ugy hogy a hosszabik fele a cdiroba és a középsö van az alaplapra kötve
-
-
Szalma
őstag
(No, tanácsodat megfogadva leszámoltam, megmértem. 4 különböző kábelből 3-on pin 34 - GND rövidzár, ami meg van szakítva, tehát csak a KÉK csatlakozóban rövidzár. 1 kábel pedig oda/vissza rövidzár, mindhárom csatlakozóban mérhető.
)
Szeretettel:
Szalma
szerk.: Azért a számolás nem túl triviális egy 80 vékony eres madzagon...
[Szerkesztve] -
gabe_
őstag
Mikor én vettem egy 90 centis kábelt, azt mondták, hogy némelyik cd/dvd meghajtó nem szereti... nekem nem volt vele bajom.
-
kiskubai
tag
én azért nem próbálgatnám. vennék egy 90cm-eset oszt jól van. bár nekem is, meg másnak is ez nem olyan ''van nálam 2000ft, akkor megyek kábelt venni'' dolog.
-
Hmmz
aktív tag
És ha vennél egy hosszabb kábelt?
Én pont olyat fogtam meg legutóbb..ugy kell begyürni hogy beférjen -
Márton
nagyúr
Ezért áll meg az élet pár mp-re sok gépen, mikor behelyezek egy lemezt?
Ablakrajzolás frissités is csak azután történik meg, mihelyst már felismerte a lemezt. Ehh.
Igen, videóval dolgozom és sok gigás avikat dobáltam ide-oda defragolt vinyón.
De egy aida32 disc-teszt is ezt mutatja. -
mr_ricsi
veterán
Amikor lemezt teszel az optikai meghajtóba, amíg azt fel nem pörgeti-ismeri, addig teljesen lefoglalja az IDE-csatornát, és a rajta lévő másik eszköz semmit nem bír csinálni, csak várakozik.
''tesztjeim szerint úgy gyorsabb (főleg a vinyóról vinyóra másolás), mintha egy kábelen lennének.''
Hogy tesztelted? Nagy fájl másolása és stopper? -
Márton
nagyúr
Hát az nem jó, ha ata33-ra áll vissza a vinyó, hiszen épp azért tenném külön kábelre a 2 vinyót, mert tesztjeim szerint úgy gyorsabb (főleg a vinyóról vinyóra másolás), mintha egy kábelen lennének.
Tehát ha nem fog ata66/100-ként menni, akkor mégiscsak kénytelen leszek fizikai eszközökhöz folyamodni és átrendezni a konfigot..
Egyébként mi rossz van abban, ha egy vinyó egy kábelen van egy dvd íróval?
Nekem ugyanolyan gyors, ha nincs rajta az író, tehát ez nem lassítja.
[Szerkesztve] -
ktmt
aktív tag
Lehet, hogy ezoterkus jelenségek léphetnek fel, de nekem eddig még minden körülmények között ment fordítva. Különben meg nem értem, miért nem lett egy kicsit hosszabb a szabvány.
-
escie
őstag
nekem deviáns viselkedést okozott a vinyómnál. (furcsa, csattogó hangott hallatott, de olyat, hogy apám felszólt a másik szobából, hogy ''mi történik?'')
nem erőltetném a dolgot, de ha megy egy ideig biztosan, akkor talán a továbbiakban sem fog gondot okozni... -
BOOSTER
aktív tag
Lehet egyszerűbb lesz ha inkább mégis felcseréled a meghajtókat...
Mikor én legutóbb próbáltam fordítva bekötni IDE-kábelt 80-ereset P3-as alaplapon akkor a meghajtók felismerésénél lefagyott...De mikor visszakötöttem a helyes irányba minden működött...Ha megpróbálod akkor valószínűleg nem fogsz adatot veszíteni... -
mr_ricsi
veterán
''miért tekintené 40 eresnek? a 80 ér odavissza is 80 ér''
Azért, mert a 34. érintkező a ''40/80 identify'', és a kék csatlakozóban ez össze van kötve a testtel, a többiben meg nincs. És a 40eresekben sincs. Az alaplap meg úgy működik, hogy ha testelve van a 34-es pin, akkor 80eresnek veszi a kábelt, ha nincs testelve, akkor pedig 40 eresnek.
És ha szabvány szerint működik, akkor az utóbbi esetben kiírja a bootnál, hogy ''80 pin cable not conducted'', és az átviteli sebességet mindkét meghajtónál ATA33-ra maximálja. -
bored
tag
Nálam a rendszervinyó meg egy mobil rackben ülő vinyó van így bekötve szintén kábelhossz probléma miatt.. Kábel 80 eres, a master/slave a vinyókon van jumperelve. Az xp DMA 5-ösnek és DMA 4-esnek ismerte fel őket, a rackes vinyó egy régi Quantum, a másik egy frissebb Seagate. A rackes vinyóról is szoktam dvd-t írni, eddig semmi bajom nem volt a kábelezés miatt. A másik kábel 40 eres, master egy NEC3500-as, a slave meg egy Plextor CDRW.
-
Met
nagyúr
Adat vesztés nem lesz max. nem működik. Én kicseréltem a szürke kábelemet egy fekete Asusra, a szürkén a rendszervinyó a végén volt, a feketén meg csak középen volt hajlandó felismerni.
-
Sanya
nagyúr
ne én hozzászólok okosan ehhez a témához: a régi alaplapom kifejezetten csak fordítva volt hajlandó menni, a mostani asus meg asszem csak úgy megy, ahogy elő van írva(szabály szerint). barátnőm 900-as celeronja meg hol így akar menni, hol úgy.
cask, hogy emeljem a színvonalat -
Basmacskin
aktív tag
rá lehet kötni fordítva, és tökéletesen fog működni.
-
Márton
nagyúr
Az a helyzet, hogy a két vinyót két külön IDE kábelre szeretném tenni.
Viszont bármely vinyó és a dvd író pont olyan messze van egymástól, hogy az ide kábel végén lévő 2 csati pont nem ér el odáig.
Nem szeretném áthelyezni se a dvd-t, se a vinyókat.
Beköthetem-e fordítva az IDE kábelt, hogy a két távolabbi csati legyen a 2 egységre csatlakoztatva, vagy ez veszélyes és adatvesztést is eredményezhet?
Nincsen egyik ér sem elvágva a kábelen, mert láttam már olyat is, de itt úgy tűnik mind a 80 a helyén van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Eladó GARANCIÁLIS KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest