- Hobby elektronika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
lezso6 #11447 üzenetére
Itt egy pipás, csak vhogy rá kéne faragni a gyári tőttőre.
-
lapa
veterán
válasz
lezso6 #11419 üzenetére
hú, ilyen lehet nekem is jól jönne, bár most van egy bontott. egyébként hogyan sikerül megölni őket? nem is drága.
más: u7600 ehune. a kérdésedre nehéz jót válaszolni. először is képzeld el a T61 cpu-dat úgy, hogy a mostani max sebességszint (1,8 vagy 2 ghz körül) hiányzik, csak 1,2ghz-ig megy fel. ez önmagában nem javulás, mert tovább tart 1.2 ghz-n kiszámolni ugyanazt.
a különbség végülis az elérhető minimális feszültségekben lehet. nem tudom mond-e valamit a VID érték, de végülis feszültséget jelent. a régi T7100 procimon 24 24 0 0 értékek (rendre 1,86 1,6 1,2 0,8 ghz feszültségei) voltak elérhető stabilan. minimum sebességen az elérhető minimum feszen (0) is elzötyögött. az L cpu legjobb esetben is ugyanezt tudja, vagyis idlében semmi javulás nem volt. a minimum freki ugyanúgy 800 mhz. ugyanez igaz a magasabb frekikre is, különbség akkor lesz, ha ugyanazokat a frekiket alacsonyabb VID mellett viszi. nálam 0 0 0-t csinál, ami azt jelenti, hogy teljes terhelés alatt kevesebbet fogyaszt, mintha a T-t használnám. persze 1,2ghz-en, de ez videózásnál pl nem feltétlen hátrány.
végeredményben csak akkor nyersz akkuidőben mérhetőt, ha a T procid valami csütörtöki, éjszakai műszakos darab és valami rém rossz minimum VID-eket csinál phc-vel (mondjuk 15 13 10 10). ezek az L-ek engineering sample procik, ahogy én gondolom a stabilabbak lettek beválogatva, és ha ez igaz jobb eséllyel hozzák a 0 VID-et. általánosságban viszont a phc-vel önmagában nagyságrenddel nagyobb csökkentést csinálsz magán a T-n is, szóval ennyi pénzt nem fog visszahozni.
az akksis használat módjából következően lehet a minimum frekis VID jelentősége nagyobb, ha abban van jellemzően a gép (írogatás). ha folyton akksiról vidizel megint más a súlypont, akkor inkább a felsőbb freki VID-ek játszanak, meg hogy nem tud felugrani 2 ghz környékére. de ez utóbbit a T-n is lehet kézivezérelni.
hálózatról a T61 meg eleve duplát fogyaszt, szóval ott oly mindegy mivel próbálkozol.
-
-
Tim82
félisten
-
A HDD meg a RAM (legalábbis a T41-emben, de a Lenovo fórumok szerint ez ügyben nem történt változás) felhasználó által cserélhető alkatrész (IBM-ül CRU), ezeknek a cseréje nem befolyásolja a gép garanciáját (persze ha az új HDD-d megdöglik, akkor azt nem a Lenovohoz kell vinni gariztatni, hanem ahhoz, akitől vetted, de ez gondolom magától értetődik
).
-
buherka
addikt
Nem hinném, hogy gond lenne. De ha behalt az olvasófej a vinyóba, akkor abból csere lesz.
Én egy kipusztult 7200-es Samu vinyó helyett kaptam ezt az M7-et gariba. De nem bántam meg, mert a 7200-es mocskosul melegedett. Volt hogy elérte az 55 fokot.
Az viszont igaz, hogy nagyon halk ez a Samu...onnan hallom a különbséget, amikor berakom a 7200-es Seagate-et a DVD író helyére....mindjárt van zajongásNálam a 250Gb-osnál olyan 77-78Mb/s-nél megáll az olvasás. Szóval nem éri l ezt a 85-öt amit te írtál, de ez lehet, hogy a 2 tányér miatt van...nem tudom.
-
Viktor X
tag
Nekem kint van az ikon a tálcán. Nagyon halk HDD nem is hallani a hangját, kattogni nem kattog ha mozgást érzékel, de emlékeim szerint a gyári WD sem kattogott. Ha meg nem is működik akkor viszont elég strapabíró a kis Samsung mert elég sokat van mozgásban a gép menet közben.
Nekem is x64-es MSDNAA Windows 7 van fenn és amikor system update-el telepítettem a drivereket akkor produkált ugyan ilyen fagyásokat mint neked, akár hányszor újratelepítettem. Aztán manuálisan feltettem mindent december elején, és azóta jó.
-
buherka
addikt
Én tavaly szeptember óta használok egy ilyen M7-es 250Gb-os vinyót.
most ilyen állapotban van...
A gyári egy Seagate 160/7200-es volt amit a hsz.-ban is olvashatsz.
Jól tele volt a Seagate gyenge szektorral nekem is egy idő után...míg én is használtam ezt a APS jóságot. Kattogott jobbra balra az olvasófej, de miután letúrtam az APS-t abbahagyta.
Szerintem rövid távon kinyírja ez a hülye program a vinyókat. Egyetlen Think progi van a notimon, a PM. A többi nálam kuka.A Seagate vinyó azóta az ultrabay slim-ben csücsül és meg is állt rajta a gyenge szektor szaporodás.
Egyedül a kondíció lett rajta 90%-os a teljesítménye maradt 100%. -
Shadowfax
addikt
Timmel értek egyet.
Egyébként minden egyes új ThinkPad megjelenésnél megy a fika, hogy az új gép ilyen meg olyan szar az előzőekhez képest, meg már nem olyan minőségi stb. stb. S azok akik az előző években az akkori új gépeket leszólták, most azokat sírják vissza. Megalol.
(Ne vedd magadra, nem pont Rád értettem.) -
Tim82
félisten
-
Shadowfax
addikt
Hogy nincs a kijelző hátlapján erősítés az meg már a vicc kategóriát súrolja, ez így már nagyon nem nevezhető thinkpadnak, bármi más előny is van helyette.
Miért? Top cover roll cage csak a T61-nél jelent meg, az addig megjelent ThinkPadek nem is ThinkPadek? T61-nél is csak a 14.1"-osaknál volt ilyen megerősítés, sőt, az R500-akban nincs is felül, akkor azokat ne is nevezzük ThinkPadnek?Az SL sorozat egy olcsóbb kategória, ne akarjuk már a T-hez, X-hez hasonlítani. Ha boltban veszed, a T és X sorozat kétszer annyiba kerül, mint az SL. Ebből már lehet következtetéseket levonni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 450 G10
- Szép! HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -70% i7-11850H 32/1TB RTX A3000 6GB (1,5 Millió)
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Thermalright Hyper Vision 360 UB ARGB White AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest