Hirdetés
- Lenovo IdeaPad notebookok
- Tápos kibeszélő offtopik
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- Apple MacBook
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
karoli9
tag
Pedig az s23-nál legalább 1-1,5 óraval kevesebb az üzemidő és jelentősen rosszabb lett az üresjárat is.
Általában az ilyenekre az a válasz, hogy az új rendszer a háttérben optimalizál és/vagy indexel és/vagy több futó háttérfolyamat (a fejlesztők szerint természetesen "feature") van, ami több erőforrást használ.
-
karoli9
tag
Én egyik Samsung (más típusú meg nem volt) készülékemen sem "gyomláltam" soha semmit, és a háttérben futást sem korlátoztam egyik alkalmazásnál sem.
Mégis megvagyok/voltam elégedve az üzemidővel.
Szerintem ezeknek semmi értelme.
Ismeretségi körömben senki nem foglalkozik ilyenekkel.
Ha kérdeztem tőlük erről kapcsolatban, azt mondták, ez is csak olyan és annyit ér, mint a külön letölthető telefontisztító programok semmi haszna/értelme.
Teljes mértékben egyetértek velük.Szerinted. A helyzet meg az, hogy szignifikáns a különbség egy tiszta rendszer és egy bloatwares között.
Nem igazán számít, hogy az ismerőseid mit hisznek az alábbiak miatt. Nem tudom milyen tisztító alkalmazásokra gondoltál, én arról beszélek hogy számomra teljesen felesleges, egyébként - más módszerrel, garanciavesztés nélkül - eltávolíthatatlan alkalmazások vannak telepítve sok GB terjedelemben és futnak a háttérben erőforrásokat fogyasztva. 1. Minden erőforrás használata energiát igényel, amelyet az akkumulátor szolgál ki. Abban gondolom egyetértünk, hogy eltér a fogyasztás 10 és 30 alkalmazás futása között. 2. Továbbá ha nincsenek korlátozva a háttérben futó folyamatok, többször éberesztik fel a rendszert számomra indokolatlanul, és vissza is jutottunk az 1-es ponthoz. Ha vetted volna a fáradságot és megnézed, hogy mi a Shizuku és a Canta, nem írtál volna a fentihez hasonlót. Röviden: segítségükkel wireless ADB-n keresztül, helyben futtatva, root jogok nélkül tudsz törölni amúgy eltávolíthatatlan alkalmazásokat, ez minden, csak nem gagyi "telefontisztító" alkalmazás
Amit leírtál, az egy látszólag alap nélküli vélemény, valamivel támaszd alá kérlek. -
karoli9
tag
Nem tudom mit tesz az átlag felhasználó, de azt tudom, hogy az S24 5 %-át képes kihasználni, ami kimerül FB+IG reels nyomkodásban, macskás videó nézésben, Temus rendelgetésben, ergo önmagában a készülék is felesleges a túlnyomó többségnek.

-
Viktor0610
MODERÁTOR
Vegyesek az érzéseim a frissítéssel kapcsolatban.
Egyrészt örömteli, hogy a tavalyi A55 hamarabb megkapta a droid 16-ot (One UI 8-at), mint a frissen bejelentett Xiaomi 15T. (Ejnye, Xiaomi!
)De a korábban hibátlanul működő YouTube-zenelejátszás Bluetooth-hangszórón tegnap annyit rakoncátlankodott, hogy inkább kikapcsoltam.

Még tesztelem majd, lehet, valami beállítási gond. -
csoki0619
csendes tag
-
nagyj74
senior tag
S25U tulajként várom a frissítést. S22U-ről váltottam februárban, a snapi és a hetes oneui kombó nekem hozta amit egy csúcs keszüktél várok, úgy üzemidőben, mint funkciókban. Szerettem a 6.1-et, de ez az irány, amit a 7-tel elkezdtek nekem bejön. Ha a fentebb felsoroltakon javít vagy finomít még kicsit, én már elégedett vagyok.
Letöltöttem, semmi különbséget nem látok egyenlőre
-
norbert189
csendes tag
Nekem ma reggel feldobta a frissitest
S25U -
csoki0619
csendes tag
S25U tulajként várom a frissítést. S22U-ről váltottam februárban, a snapi és a hetes oneui kombó nekem hozta amit egy csúcs keszüktél várok, úgy üzemidőben, mint funkciókban. Szerettem a 6.1-et, de ez az irány, amit a 7-tel elkezdtek nekem bejön. Ha a fentebb felsoroltakon javít vagy finomít még kicsit, én már elégedett vagyok.
-
csubííí
őstag
Ebben van valami.

Persze az IA és sok mást is el lehet elérni gesztusvezérléssel.
Szinte mindent gesztusvezérléssel irányíttok.
Oldalsó gombot csak egy esetben használok, azt is csak azért, mert ha a telefon teljesen ki volt kapcsolva, akkor csak azzal lehet bekapcsolni. -
Rinocerosz
őstag
Az a megoldás, hogy az üzemidő nagyban függ a használt appoktól, hogy mennyit vagy wi-fin, mobilneten, milyen erős a térerő, wi-fi jel, meg kb. még ezer másik változó van.
Igen, de nem változott semmi... közben meg minden nap rossz az üzemidő azóta. Nem egy napi használatot mondok és még FR-t is csináltam tehát alig van valami a telefonon. Tanulni volt bőven ideje kb 1,5 - 2 hónap. Viszont a net is tele van ezzel foglalkozó problémákkal. Tehát nem hiszem, hogy most nálam lenne a hiba... egyszerűen ez nem lett egy jó rendszer.
-
cs.zs.
veterán
-
csubííí
őstag
Pl a kikapcsolás változott meg ugye...
Ez visszaálítható, van lehetőség az egygombosra (hosszan nyomvatart).
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Érdekes dolgok ezek, mert ugyanaz a telefon, mégis más. De mivel csináltam egy gyári resetet, nem hiszem, hogy nem volt köze a One Ui 7.0-nak a gyorsabb merüléshez. Előtte kifejezetten jól bírta, még meg is lepődtem, mikor S22-ről váltottam.
Mindent alapról raktam vissza, csak azt, ami kellett. Nincs semmi extrém fogyasztó alkalmazás se.
Lehet, hogy nem figyeled annyira... nekem is csak arról tűnt fel, hogy mikor ledőltem este, mindig megjegyeztem magamban, hogy na, egész jól bírta a napot, a One ui 7 után meg siralmasan.
Az a megoldás, hogy az üzemidő nagyban függ a használt appoktól, hogy mennyit vagy wi-fin, mobilneten, milyen erős a térerő, wi-fi jel, meg kb. még ezer másik változó van.
-
cs.zs.
veterán
Én is nagyon remélem, hogy javítanak a One Ui 7.0 hibáin. Egyenlőre jókat olvasni a 8.0-ról... remélem nem lesz semmi gond.
Engem leginkább a merülés dühített a legjobban, pedig csinált FR-t is.Szia,
nekem A25 van, nekem nem lett üzemidő-változás,
sőt, kis túlzással semmi sem változott,
gyakorlatilag szinte alig vettem észre valamit az egészből.
Pl a kikapcsolás változott meg ugye... -
nagyj74
senior tag
Én egyik Samsung (más típusú meg nem volt) készülékemen sem "gyomláltam" soha semmit, és a háttérben futást sem korlátoztam egyik alkalmazásnál sem.
Ha kérdeztem tőlük erről kapcsolatban, azt mondták, ez is csak olyan és annyit ér, mint a külön letölthető telefontisztító programok semmi haszna/értelme.
Teljes mértékben egyetértek velük.Soha nem foglalkoztam én sem ezekkel az értelmetlen dolgokkal.
Otthon, munkahelyen, kocsiban töltő, és kész. Egyenlőre még engem szolgál a telefon, s nem fordítva. :) -
Rinocerosz
őstag
Érdekes dolgok ezek, mert ugyanaz a telefon, mégis más. De mivel csináltam egy gyári resetet, nem hiszem, hogy nem volt köze a One Ui 7.0-nak a gyorsabb merüléshez. Előtte kifejezetten jól bírta, még meg is lepődtem, mikor S22-ről váltottam.
Mindent alapról raktam vissza, csak azt, ami kellett. Nincs semmi extrém fogyasztó alkalmazás se.
Lehet, hogy nem figyeled annyira... nekem is csak arról tűnt fel, hogy mikor ledőltem este, mindig megjegyeztem magamban, hogy na, egész jól bírta a napot, a One ui 7 után meg siralmasan.
-
klaya86
őstag
Pedig az s23-nál legalább 1-1,5 óraval kevesebb az üzemidő és jelentősen rosszabb lett az üresjárat is.
Nálam meg visszaállt az üzemidő s23u -n.1nap/7 óra sot.
-
István89
tag
Nekem S23 van és mióta 7.0 van semmit nem érzékelek ebből.
-
janeszgol
félisten
Erről én is olvastam. Jól elkúrták azt a jó is telefont.
-
Rinocerosz
őstag
-
csubííí
őstag
Teljes mértékben egyetértek velük. -
szkorhetz
őstag
és az átlagfelhasználó pont ezt fogja csinálni.

Tényleg nem értem, miért nem képes az itteni fórum 95%-a kilátni a saját buborékából. -
karoli9
tag
Én is nagyon remélem, hogy javítanak a One Ui 7.0 hibáin. Egyenlőre jókat olvasni a 8.0-ról... remélem nem lesz semmi gond.
Engem leginkább a merülés dühített a legjobban, pedig csinált FR-t is.Merülés? S24-em van, Shizukuval kigyomláltam minden hulladék alkalmazást, a háttérben futás korlátozva annál, amit nem használok folyamatosan, nem vettem észre, hogy indokolatlanul merülne.
-
Rinocerosz
őstag
Engem leginkább a merülés dühített a legjobban, pedig csinált FR-t is. -
ParmaBoy
aktív tag
Reméljük nem egy bughalmaz lesz... mert ha nem, akkor ez a tavalyi (ami idei lett)év szépítése.
-
Usgyi
aktív tag
Ezzel legalább időben elkészültek. Remélem nem cseszték el
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Lenovo IdeaPad notebookok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Mi csak nyerhetünk a fokozódó űrinternet versenyben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tápos kibeszélő offtopik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange Új, kibontott állapotban 100% akkumulátor (0 ciklus)
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm / e-sim / 16GB / 1Hó garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)