Új hozzászólás Aktív témák

• wopi

aktív tag

Sziasztok!

A szokásos, öregecske R61i-m miatt írok. Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy ha újraindítom bármilyen okból, akkor a Windows 10 boot animációja 1 másodpercen belül megáll (a körbe kergetőző pöttyökre gondolok). Ugyan ez Linux esetén is: a Mint lépkedő pöttyei is befagynak. A bekapcsoló hosszú nyomásával természetesen kikapcsol. Ha várok 5-10 percet, akkor rendben elindul. Hideg indításnál szintén minden oké.

Egyértelmű számomra, hogy valamilyen melegedési probléma lehet a háttérben, de nem teljesen értem. Utángyártott venti teszi a dolgát a CPU felett, kb 4-5 hónapja lett cserélve. Hallom, hogy megy, pörög, nyomja a levegőt. A nyári meleg hónapokra tekintettel kapott a gép egy állványt, amibe van beépített venti is, ami alulról hűti. Korábban valóban érezhető volt erős melegedés, de ez ma már egyáltalán nem tapasztalható.

Kb 2 hónapja kapott SSD-t, illetve Tim82 tanácsára a BIOS-t is frissítettem, hogy kapjon sata2 támogatást (elnézést, nem emlékszem, hogy mi a neve a BIOS-nak, de szerintem tudjátok, hogy miről beszélek). Előtte is voltak gondok melegedéssel, amikor a ventije megadta magát. Akkor még mielőtt az op. rendszer kezdene éledni, sípolások mellett adta tudtomra, hogy "fan error". Most ilyen nincsen.

Tanácsokat várok, mi tévő lehetek? Azon túl, hogy cseréljem le. :) Egyébként nincs bajom a géppel, amire kell, arra tökéletes, főleg mióta SSD van benne.

Köszönöm szépen!
    Peti

Új hozzászólás Aktív témák