- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
oba
addikt
Sziasztok!
Adott egy 15s-FQ2029NH notebook, mármint épp beszerzés alatt van, és szeretnék drivereket beszerezni hozzá előre. Ez itt a product page a HP oldalán: [link]
Ugyanitt a hp oldalán a drivereknél ha típusra keresek akkor nincs semmi találat, ha az előző linken lévő product numberre (396Q2EA) akkor pedig bead egy másik HP laptopot
Ezt konkrétan: [link]
Ez most azt jelenti, hogy nincsenek hozzá driverek és mindent fel fog ismerni a windows 11 magától, vagy azt, hogy ennek a másik laptopnak a driverei kellenek hozzá? (amin azért meglepődnék
)
-
válasz
Roland861010 #54990 üzenetére
Most "működik", vagy "az óta semmi"
-
válasz
Roland861010 #54994 üzenetére
Mit ír?
-
válasz
Roland861010 #54992 üzenetére
Az pont tökéletes lesz.
-
válasz
Roland861010 #54990 üzenetére
Akkor a hp oldalán ott lesz. Show all-ra katt.
-
válasz
Roland861010 #54987 üzenetére
Bios alatt vagy a már említett live linux alatt megy?
-
válasz
Roland861010 #54987 üzenetére
Nem tiltottad le véletlenül? Külső egér nincs rádugva? [link]
Live linux-al is próbáltad? Lehet nincs is összefüggés, csak egyszerűen tönkrement. -
Roland861010
veterán
Szevasztok.
Adott egy régebbi HP Pavilion 15 -bc507nh amin eddig hibátlanul ment Win11 alatt is a synaptics touchpad. Majd a HP saját update progija lefrissítette és az óta semmi.
Kigyomláltam már egész registryig és úgy újra telepítés, de csak nem akar működni.
Valami ötlet? -
válasz
Space marine #54985 üzenetére
-
válasz
Space marine #54983 üzenetére
Szia igen jobb a probook.
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy 13éves "jánynak" eme csodát. Féljek tőle mert nem probook vagy nézzek 455 G9-et helyette?
Kb egy árban találtam, csak itt nem kéne telepitgetnem.. tudom, lusta vagyok..
Köszi elöre is! -
Lewzke
őstag
Sziasztok,
keresek Intel 8. generációs OMEN by HP - 17-an105nq -hez angol vagy magyar billentyűzetet mivel a némettel programozni nem egy leányálom. Gamer noti, de jó kis gép ez dolgozni is, ha kap egy kis undervoltot meg Honeywell kétfázisú pasztát, ami majdnem folyékony fém teljesítményt hoz, de veszélytelen. A kijelzője is matt és szép képe van.
Ha valakinek van ilyen bontott, nyugodtan jelezzen privátban! Ötleteket is szívesen fogadok, hogy emberi áron hol találok ilyent. Nagyon köszönöm! -
Feco74
csendes tag
válasz
SeniorTilla #54976 üzenetére
Ott csak a beépített SSD-t látja...
-
-
-
Feco74
csendes tag
Sziasztok
Adott egy új egy HP 15S laptop (EQ2016NH), amin Freedos van. Telepítenénk Win11-et, a BIOS-ban be van állítva a pendrive-ról való bootolás, de nem adja fel opciónak.
Korábban telepítettem már így (Asus gépet), ott simán ment.
Van valami plusz beállítás vagy én csinálom rosszul?Köszönöm a válaszokat
-
-
Shingen
addikt
Hali!
Itt a prohardweren hirdetett használt HP lapival kapcsolatban tehetek fel kérdést? -
-
mCITY22
kezdő
Sziasztok. V
an egy ősrégi Asus X550L laptopom, amit csak azért nem dobok ki, mert még van benne CD író/olvasó. Sose lehet tudni alapon. De a lényeg, tönkrement a klaviatúra, rendeltem egyet, meg is jött, pöpec, de nincs hozzá (és itt a gondom) olyan műanyag fólia, vagy akármi is, ami a billentyűk alatt volt.
Ami volt az teljesen elszakadva, koszos, stb, ki is dobtam. Gondoltam ez is jár majd mellé. De nem. Szóval mi ez a fólia és hol tudok egyet beszerezni, és hogyan kérjem, mi a neve, hogy ne legyek már túl láma, ha betévedek egy PC-s boltba?
Kép: videóból kivágott, ott látható a keze közt a műanyagfólia, ami nekem kellene. Köszönöm a válaszokat!! -
koshmar
veterán
Üdv!
Nem tudjátok, HP (4540s) laptopon hogy lehet az Fn gomb használata nélkül működtetni az f1-f12 billentyűket? Számos módszert olvastam eddig a neten, egy se jött be.
BIOS-ban lehetne deaktiválni, azt tudom, de sajnos a laptopom előző gazdája jelszót rakott rá, így nem tudok belépni.
Sajnos ezen a gépen a CMOS elemet se olyan könnyű kivenni, hogy csak leveszem a panelt az aljáról és kikapom, bontani kell. -
Sziasztok!
Céges "laptopom" egy hp elite x2 g8 windowsos tablet.
Tegnap biost frissítettem rajta (az IT Toolkit disztributálta ki, nem a saját szakállamra) és azóta nem veszi a töltést.
Ez nem az a fajta, hogy az akkut ki lehessen venni vagy egyáltalán bárhogy megbontani.
Azon túl, hogy beviszem az IT-ra, mit tudok még tenni? -
zola79
csendes tag
Az alábbi hsz-t beraktam az azonnali notebook kérdések topicba, de nem sok reakció jött rá, hátha itt... vagy legalább infó hogy melyik topicba kérdezzek rá.
Sziasztok,
adott az alábbi HP laptop:
Eszköz neve LAPTOP-L97QRNEA
Processzor AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz
Memória mérete 8,00 GB (5,92 GB használható)
Eszköz azonosítója 7CE15423-4F72-48C6-9683-BCD4E2AFFBF4
Termékazonosító 00325-81788-13853-AAOEM
Rendszer típusa 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor
Toll és érintés Ez a képernyő sem tollal történő, sem érintéses bevitelt nem tesz lehetővé
és az alábbi op rendszer:
Kiadás Windows 10 Home
Verzió 22H2
Telepítés dátuma 2020. 09. 14.
Operációs rendszer buildszáma 19045.3208
Minőség Windows Feature Experience Pack 1000.19041.1000.0
Ethernet csatlakozó hiánya miatt vettem hozzá egy Axagon ADE TRC usb-c csatis külső hálókártyát. [link]
Probléma annyi, hogy kikapcsolás után ha nem egyből kapcsolom be a laptopot, akkor nem ismeri fel, csak ha lehúzom és újra csatlakoztatom.
Újraindításnál, alvó állapotnál, kikapcsolás és egyből indítás után ez nem jelentkezik.
Eszközkezelőben a WOL és hasonlók kapcsolgatásával próbálkoztam, de nem szült megoldást. -
válasz
matyi94 #54951 üzenetére
Szia. Akkor ott valami nem oké, vagy nagyon nincs a helyén valami, avagy ahogy írták forrasztásoknál van valami. De Nem szabadna neki ilyen mozdulatra hibára futni. Nem vagyok híve a laptopk félkezes emelésének.. stb, de nem kéne így viselkednie.
Ki is probáltam hirtelen egy probook 645 g4, illetve egy zenbook um5401-est egyik se fut hibára, de még a régi Asus F5SR sem. -
totron
addikt
válasz
donjohnson #54954 üzenetére
Vagy emeld ki egy kézzel a szekrény mögül, máris plusz bevilágításokkal számolhatsz kijelző terén. Hímestojás-korszak.
-
donjohnson
addikt
válasz
matyi94 #54951 üzenetére
próbáld meg két kézzel emelni, cipelni lehet fél kézzel is, de emeléskor két kézzel ajánlott felemelni.
meghajlik az alaplap, elrepednek a forrasztások és emiatt fagy le, mert olyankor nem érintkezik valami. ha sokszor csinálod, akkor a végén elromlik végleg.
sajnos ezek a gépek nem arra lettek kitalálva, hogy minden irányból stabilak legyenek mint a beton. egy tabletet viszont már lehet fél kézzel is forgatni, mert annak kisebb a súlya. -
totron
addikt
válasz
Roland861010 #54912 üzenetére
Klasszik alumínium/fém tálcát tudom ajánlani: egyenletes felület és mivel fém, eleve előnyösebb, azaz hűsebb közegből tud szívni. Mérhetően segít és előnyei asztallapon kívül is megmaradnak.
-
matyi94
senior tag
Sziasztok!
Jópár éve használom szeretett Elitebook 840 g6-om. Már jó ideje csinál olyat, hogy amikor egy kézzel megemelem a gépet vagy hasonló helyzetben meghajlik kicsit a ház, lefagy semmire sem reagál.
Az utóbbi időben egyre érzékenyebb lett erre, elég kicsit megemelnem egyik oldalánál fogva és fagy. (aktuális screen kimerevítve néhány pixellel elcsúszva, egér kurzor eltűnik, csak bekapcs. gombra reagál)Tapasztalt-e valaki hasonlót és létezik-e orvosság erre? Körülnéztem az interneten és semmit nem találtam.
Köszi! -
válasz
LuckyDevil68 #54948 üzenetére
Amit linkeltél a másik topikban az 174e volt 1 év garral használt/felújított. [link] ezt linkelted. Amit én linkeltem az 190e volt win nélkül, kevesebb rammal, de új 3 év gar magyra bill, ez 15e különbség nem 70, a másikat igen benéztem (A CPU-s).
Kár ragozni, használd! Részemről túl léptem rajta.
-
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
Pyttawrx #54946 üzenetére
Az egyik 8 GB ram gyengébb procival és grafikával egy tizessel drágább a másik 8GB ram Win nélkül hetvenezerrel több.
A régi gép svéd billentűzetes volt tíz évig használtam matrica nélkül, vezeték nélküli billentűzettel. Ezt is túlélem valahogy, ha minden kötél szakad felmatricázom. -
Üdvözlök mindenkit a filozófia szakkörben
-
válasz
LuckyDevil68 #54943 üzenetére
Én sajnálom, hogy nem hittél nekünk, és nem azt mondtuk tanácsba, amit hallani szerettél volna. Így véleménynek fogtad fel. De a lényeg ugynaz: vettél egy valamit 170k környékén, ami görög biolentyűzetes, igen van matrica, amitől óvtunk, ergo kidobtad a pénzt.
Mindegy, remélem nem lesz vele gondod.Ja és itthon 8gb rammal [link]
2+1 év garral. -
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
Pyttawrx #54942 üzenetére
Tulajdon kép igazad van ha figyelembe veszem hogy szórakoztat az eszköz amit veszek. De abban az időben tényleg úgy volt, hogy két év múlva negyedéért jó ha el tudtam adni azt a gépet amit közben fejlesztettem is. Az utóbbi 8-10 évben már csak felületesen követtem a fejlődést ezért is kértem tanácsot de sajnos csak véleményt kaptam az meg mint tudjuk.....
-
válasz
LuckyDevil68 #54940 üzenetére
A barátod tanácsa hibás. Ha hasznodra válik a laptop az nem kidobott pénz, hanem elköltött pénz. De olyat kell venni, amit ki is használsz.
Ez a Hp viszont kidobott pénz lenne.
-
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
SeniorTilla #54939 üzenetére
Elhiszek mindenkinek mindent ha érvekkel van megtámogatva, de az hogy gyenge anyagból van csak egy vélemény.
Nem várok csodát ezért a pénzért csak azt szerettem volna tudni van e negatív tapasztalat, de az meg nemvolt. -
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
Pyttawrx #54938 üzenetére
Bárki aki írt nekem annyit írt hogy gyenge váz, anyaghasználat, meg olcsó kijelző.
de hogy ez mit jelent senki n em írta.
Pl : ha azt írta volna nem kevlárból hanem újrahasznosított tejfölös kupából van a váz ezzel szemben az X cég Y terméke nagyjából ennyi pénzért azért jobb mert...az már valami.
Nem mindenki akar (nálam ez hiányzott) vagy tud fél millát kiadni egy laptopra.
Nekem egy barátom mér a kilencvenes évek elején azt mondta csak akkor vegyek számítógépet ha tudomásul veszem azt a pénzt kidobtam az ablakon és ez nagyjából igaz is. -
válasz
LuckyDevil68 #54937 üzenetére
Már ne haragudj, de ugyanezt mondtuk eddig is. Értelmesen. Csak te nem hitted el.
-
válasz
LuckyDevil68 #54937 üzenetére
Értem. Bárki aki írt neked vagy szervizes, vagy olyan aki forgalmaz(ott) ilyet.
A rendelést meg elvileg vissza lehet mondani. -
válasz
LuckyDevil68 #54935 üzenetére
Régebbi modellek voltak kezeim között szervizre, az újabbak pedig sw miatt, alig mertem kinyitni. Bill leütésnél horpadt az egész case.
-
-
válasz
LuckyDevil68 #54933 üzenetére
Nem tudom mit vártál, gyenge váz, törik, nyeklik nyaklik. Nyilván a hardvert azt látod te is. Az elég arra amire kell. Max még gyenge az lcd is.
-
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
SeniorTilla #54932 üzenetére
Nagyjából igen, csak a hajaismijenmá szintű véleményektől kicsit komolyabb hozzászólásokban bíztam.
Esetleg rávilágítani, hogy egy másik termék ezért és azért jobb ezen az áron. Vagy hogy nem érdemes foglalkozni vele mert X probléma van a szériában. -
válasz
LuckyDevil68 #54931 üzenetére
Akkor már ki is választottad
még mielőtt feltetted a kérdést
-
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
SeniorTilla #54930 üzenetére
Vezeték nélküli billentyű + egérrel lesz használva.
-
válasz
LuckyDevil68 #54929 üzenetére
A hibákat majd a szervizesek megmondják. Én csak azt tudom mondani, hogy maga a gép gyenge, a billentyűzet, kijelző, minden a legolcsóbb. De ennyiért nem találsz ilyen cpu-val szerelt gépet, ha csak ez számít, akkor hajrá
-
LuckyDevil68
csendes tag
válasz
SeniorTilla #54928 üzenetére
Játék leginkább +8 éves játékokkal lenne. (Oblivion, Fallout: New Vegas, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat), ha minőségben az anyaghasználatra gondolsz együtt tudok vele élni cserébe az i5 1235U + 16GB/512GB + jogtiszta Win 11 ért. az ára egy év garanciával 475 Euro. Őszintén nem szeretnék többet költeni laptopra.
Inkább arra lennék kíváncsi van e olyan hiba ami erre a szériára jellemző
Hiába kerestem még rendes tesztet sem találtam róla.
-
válasz
LuckyDevil68 #54927 üzenetére
Azért van jóü áron, mert a gép maga nagyon belépőszint. Nem ajánlott kategória. Játékra főleg nem, de a minősége miatt egyébként sem.
-
LuckyDevil68
csendes tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata HP 250 G9 i5 1235U Laptoppal?
Kinéztem egyet elég jó áron, elvileg használt felújított.
Általános felhasználásra kéne meg esetleg egy kis játék régebbi játékokkal. -
válasz
sarasota123 #54925 üzenetére
Szia. Szerintem jobb az eredeti mindig. 30-35k az eredeti új, az utángyártott ami esetleg jó is 18-25 közt. Megéri ez a különbség
-
sarasota123
aktív tag
üdv, hp 250 G6-hoz szeretnék új akksit, utángyártottból milyen márkát érdemes ami bevált/megbízható? És esetleg tipp, hogy hol keressek Bp-n azonnali átvételre?
köszönöm
-
mCITY22
kezdő
Sziasztok. Az újonnan vásárolt Pavilionban egy 512 SSD van, szeretném ketté osztani, (ha egyáltalán érdemes ezzel foglalkozni) mert sose szerettem ha egy partíción van a WIN és a saját cuccom. Abban kellene a szakértők segítsége, hogy egy előre telepített OEM Win11-et, partícionálás után, hogyan telepítsem, varázsoljam vissza?
-
koshmar
veterán
Udv!
Egyre tobb betu haldoklik a billentyuzetemen, most már az Fn is kiment. Nincs valami megoldás rá, hogy a funkciogombokat tudjam mukodtetni az Fn nelkul, ideiglenesen (amig lesz pénzem uj billzetre)?
-
válasz
Roland861010 #54916 üzenetére
Pont megtettél mindent, takarítás/paszta... stb.
És terhelésnél a 8x fok jó -
Roland861010
veterán
-
válasz
Roland861010 #54914 üzenetére
ha elemelem és tudja szívni a levegőt még -5C lehet rajta fogni.
Erre gondoltam, hogy az emelés elég. Utoljára ezzel volt dolgom:
DeepCool N8 17" Notebook Cooler Black és
Notebook hűtő Zalman ZM-NS2000 ezzel. -
válasz
Roland861010 #54912 üzenetére
És pont elég is neki ennyi
-
Roland861010
veterán
Van valami ajánlott laptop hűtő aminek van is értelme?
Mert ugye a pavilion 15- is lenről szívná a levegőt... de mivel nem igazán van neki hely így elég nyögvenyelős .. ha elemelem és tudja szívni a levegőt még -5C lehet rajta fogni. -
válasz
Roland861010 #54909 üzenetére
Na szupi! Mi volt a kulcs?
-
eXtase
tag
Sziasztok!
HP probook 650 G1 BIOS chip cserével kapcsolatban tud valaki segíteni? Frissítés követően a gépen a bekapcsoló gomb és a standby LED folyamatosan fehéren világít, mellette a töltés jelző sárga LED pedig hosszan, folyamatosan villog. Akkum nincs hozzá (nem jó), adapterről használtam, de másik adapterrel is ezt műveli.
Gyanítom, hogy a BIOS frissítés sikerült félre, de a win+B sem segít, nem indul a gép.
Tud valaki segíteni esetleg?Előre is Köszönöm!
-
Roland861010
veterán
Az alapján a teszt alapján amúgy ezek a paszták minimálisan különböznek csak.
A folyékony fém az már valami de az megint más kategória...
De még adok neki holnap egy esélyt hátha vastagon kentem és inkább szigetel mintsem megfelelően adná le a hőt. -
válasz
Roland861010 #54904 üzenetére
Ez folyékony fém. [link]
-
Roland861010
veterán
-
válasz
Roland861010 #54900 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest